Acum este 19 Mar 2024, 13:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfântul Ilie 2018. Rugăciunea facătoare de minuni
MesajScris: 20 Iul 2018, 09:57 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 15 Aug 2005, 22:09
Mesaje: 1237
Nume forum:1
Sfântul Ilie 2018. Rugăciunea facătoare de minuni adresată Sfântului Ilie

La ceas de sărbătoare, sărbătoriții se roagă patronului lor spiritual Ilie să le vină în ajutor, să le împlinească dorințele, să-i ajute să fie sănătoși și să–i salveze la ceas de cumpănă. Sfântului Ilie se roagă mii de credincioși, chiar dacă nu poartă numele Slăvitului Proroc.

Mai ales în ziua praznicului, toți care cred în puterea acestui sfânt, mare făcător de minuni, invocă ajutorul lui:
Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!"

Sfântul Ilie, prăznuit în fiecare an la 20 iulie, este o divinitate populară care a preluat numele de la Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Marchează mijlocul verii pastorale. Oamenii credeau că Sfântul Ilie aduce ploaia, furtunile și grindina și au legat de această sărbătoare numeroase superstiții.

În popor se crede că nu este voie să se mănânce mere până în ziua de Sfântul Ilie. De asemenea, nu este permis ca aceste fructe să se lovească unul de altul, întrucât ar chema astfel grindina care ar distruge plantațiile.

De Sfântul Ilie, oamenii obișnuiesc să ducă merele la biserică pentru a fi sfințite, crezându-se că în acest fel ele vor deveni ”mere de aur” pe lumea cealaltă.

O credință populară de Sfântul Ilie spune că, pentru ca sufletele copiilor morți să se veselească, trebuie ca femeile să cheme copii străini și să-i așeze sub un măr pe care mai apoi să-l scuture și să dea de pomană fructele căzute, conform crestinortodox.ro.

Alte superstiții de Sfântul Ilie spun că în această zi se culeg plantele de leac, se recoltează mierea și nu se lucrează.

_________________
Geta - Gargarita-Alinare

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania