Robinia pseudocacia - Salcam (dulceata), by Silvia Har (607 mesaje), la 27-06-2006
Am un salcam in varsta de cam cinci ani. Are cineva idee de ce nu mai infloreste?
Va place dulceata din flori de salcam?
Cantităţi: 500 g flori, 1 l apă, 800 g zahăr, zeamă de la o lămaie.
Preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceaţa. Le spălăm şi le lăsăm să se scurgă. Pregătim un sirop din apă şi zahăr pe care-l fierbem pană cand se leagă. Adăugăm florile. Apoi, siropul trebuie să mai clocotească timp de 3 - 4 minute. După aceea, luăm vasul de pe foc şi il acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămaie. Dulceaţa va mai fierbe pană cand va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Caldă, se pune in borcane sterilizate. Se pastreaza la loc racoros.