Salata cu pesteIngrediente:
Telină fiartă – 1 buc de mărime medie
Morcovi fierți- 2 buc de marime medie
Sfeclă rosie fiartă sau coaptă - 2 buc mici
Ceapă verde tocată - 2 legaturi
File de peste marinat, conservat în ulei - HERING- 400g
o cescută maioneză
2 ouă fierte
2 mere
Toate ingredientele se vor așeza în straturi, într-un vas de sticlă sau pe un platou.
1 - Primul strat – ceapa verde tăiată marunt - se poate adaugă si o lingurită de ulei de la peste
2 – 200g file de hering tăiat cuburi foarte mici
3 – telina fiartă se dă prin răzatoarea mare
4 – maioneza – strat subtire
5 – 2 morcovi fierti se dau prin răzatoarea mare
6 - maioneza – strat subtire
7 - 200g file de hering tăiat cuburi foarte mici
8 – sfecla rosie – răzatoarea mare
9 – cele două mere – razatoarea medie
10 – maioneza – strat subtire
11 – Se ornează cu cele două albușuri și gălbenusuri rase
A doua zi este mai bună decât în ziua în care ați făcut-o, pentru că se pătrund foarte bine ingredientele.
Am degustat aceasta salata la cumatra mea, asa ca eu am transcris aici reteta primita de la ea.