Acum este 28 Apr 2024, 13:58

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 18 Dec 2011, 14:00 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată de varză roşie

Ingrediente:
500 grame varza rosie,
3 linguri ulei,
1/2 ceasca otet indoit cu apa,
1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:
Se taie varza foarte fin. Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce bine.
Se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cat trebuie.
Se toarna otetul clocotit peste varza si se amesteca bine cateva minute cu o lingura si cu o furculita de lemn sau de os (lingurile de metal coclesc repede in otet).
Varza astfel pregatita se poate tine la rece, in borcane bine acoperite, cateva saptamani.
Inainte de a servi la masa, se adauga uleiul.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 20 Dec 2011, 21:09 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată verde cu smântână

Ingrediente:
1 capatana mare de salata sau 2 mijlocii,
2 linguri smantana,
1 lingura zeama de lamaie sau otet,
sare,
piper.

Mod de preparare:
Se alege si se spala salata.
Se amesteca smantana cu sare, piper si lamaie sau otet.
Se toarna peste salata si se amesteca usor impreuna.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 21 Dec 2011, 19:25 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată de orez sălbatic cu legume (picantă)

Ingrediente:
100 g orez salbatic (decorticat)
160 g sparanghel proaspat sau congelat
160 g ardei gras rosu
160 g rosii chery (mici)
160 g ceapa rosie
40 ml otet
80 ml ulei de masline
0,5 ml sos Warchestere
0,100 ml sos picant
sare, piper - dupa gust
1 legatura patrunjel

Mod de preparare:
Fierbeti orezul in doua cantitati apa la o cantitate orez.
in timp ce orezul fierbe, "lucrati" putin cu legumele. Ardeiul il taiati cubulete, ceapa pestisor, rosiile jumatati, iar sparanghelul il rupeti in bucati.
Dupa ce orezul s-a racit, amestecati-l cu legumele, apoi adaugati sosurile, condimentele si patrunjelul.

O puteti servi ca atare sau pe post de garnitura.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 22 Dec 2011, 11:00 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată grecească (II)

Ingrediente:
2 castraveti mari
2-3 rosii tari
1 ceapa
1 ardei iute verde sau galben
2 salate verzi
200 g branza Feta
50 g de masline negre

Sosul:
patrunjel verde
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de otet
5 linguri de ulei de masline
sare si piper
un fir de maghiran

Mod de preparare:
Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase
Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele.
Salata va fi taiata in fasii potrivite.
Branza Feta trebuie taiata cubulete.
Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii.
Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos.
Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 23 Dec 2011, 20:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată de cartofi cu file de păstrăv afumat

Ingrediente:
1 kg de cartofi
2 linguri de vin alb
½ dl de otet de mere
1 ceapa potrivita
2 castraveti murati in otet
un mar rosu

Sosul:
1 lingurita de hrean ras (proaspat sau conservat)
sare si piper
2 linguri de otet de mere
1dl de smantana
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
4 pastravi afumati file
1 lingura de arpagic proaspat

Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i cat sunt calzi si taiati-i in rondele de 4-5 mm.
Amestecati vinul alb cu otetul de mere si stropiti cartofii. Lasati-i la marinat treizeci de minute.
Curatati ceapa si taiati-o in lamele fine. Taiati castravetii murati in rondele si marul necuratat in patru. Inlaturati casuta cu seminte, apoi taiati marul in fasii fine. Amestecati totul cu restul ingredientelor deja pregatite.
Preparati sosul amestecand toate ingredientele si asezonati salata.
Taiati pastravul file in fasii groase de 2 cm. Adaugati-l salatei.
Garnisiti cu arpagicul verde taiat marunt.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 26 Dec 2011, 20:57 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salată cuşcuş cu omletă de ouă

Ingrediente:
200 g cuscus
4 oua
4 cepe
1 dovlecel
3 rosii
3 linguri suc de lamaie
5 linguri ulei de masline
1 legatura de
1 legatura de patrunjelul
2-3 fire de menta
2 fire de busuioc
sare si piper

Mod de preparare:
Varsati cuscusul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti-l imediat. Puneti la loc grisul in salatiera si afanati-l cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline. Baza salatei este gata.
Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si ierburile maruntite.
Adaugati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore.
Bateti ouale cu furculita intr-o farfurie cu sare, piper si sofran (daca este cazul, pentru mai multa culoare).
Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie mica.
Coaceti jumatate din compozitie. Coaceti mai intai pe-o parte, apoi intoarceti omleta pentru a o coace si pe partea cealalta. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei.
Lasati sa se racesca, apoi taiati cubulete omletele.
In momentul servirii, verificati asezonarea grisului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 09 Feb 2012, 12:04 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1489
Nume forum:1
Salata de broccoli

Ingrediente:

Reteta este usor de pregatit, iar daca nu aveti ingredientele necesare, unele exotice, va ofer si alternative, toate pentru o salata delicioasa si sanatoasa. Nu in ultimul rand, broccoli este o leguma sanatoasa, bogata in antioxidanti, care stimuleaza sistemul imunitar, contine calciul, fier, asa ca are grija si de doza voastra de vitamine si minerale. In plus, s-a dovedit ca ar preveni cancerul de san.
Iata si de ce aveti nevoie pentru aceasta salata: o legatura mare de broccoli (daca o luati din piata, o puteti achizitiona la un pret decent), 1/4 de cana cu otet de orez (otetul de orez are un gust usor dulceag, se poate inlocui cu otetul de mere, autohton), sare, piper, 2 lingurite cu mustar Dijon (este un mustar iute, voi puteti folosi un mustar, de exemplu, cu hrean) si 1 capatana de usturoi zdrobita.

Preparare:

Acestea fiind zise, iata cum am pregatit salata. Legatura de broccoli se spala bine. Se desfac buchetele in bucatele mici. De la tulpina se indeparteaza partile lemnoase, folositi un cutit mic, ascutit. Tulpina se taie in fasii inguste. Se pune broccoli, tulpina si inflorescentele, intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, se la lasa pe foc cca 8 minute. Se incearca cu un cutit sau furculita. Dupa ce s-a inmuiat, se trece printr-un jet de apa rece, ii va pastra culoarea vie.

In tot acest timp, trebuie sa fie gata dressingul. Acesta se obtine din: otet, mustar,sare, piper si usturoi zdrobit.

Puneti broccoli intr-un bol, turnati peste el dressingul. Daca va place salata condimentata, puteti sa mai adaugati sare si piper.
O portie are cca 100 de calorii. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Pofta buna!

http://www.petitchef.ro

_________________
Zoica - Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Salate
MesajScris: 10 Ian 2013, 19:58 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4575
Nume forum:1
Salata cu peste

Ingrediente:
Telină fiartă – 1 buc de mărime medie
Morcovi fierți- 2 buc de marime medie
Sfeclă rosie fiartă sau coaptă - 2 buc mici
Ceapă verde tocată - 2 legaturi
File de peste marinat, conservat în ulei - HERING- 400g
o cescută maioneză
2 ouă fierte
2 mere

Toate ingredientele se vor așeza în straturi, într-un vas de sticlă sau pe un platou.
1 - Primul strat – ceapa verde tăiată marunt - se poate adaugă si o lingurită de ulei de la peste
2 – 200g file de hering tăiat cuburi foarte mici
3 – telina fiartă se dă prin răzatoarea mare
4 – maioneza – strat subtire
5 – 2 morcovi fierti se dau prin răzatoarea mare
6 - maioneza – strat subtire
7 - 200g file de hering tăiat cuburi foarte mici
8 – sfecla rosie – răzatoarea mare
9 – cele două mere – razatoarea medie
10 – maioneza – strat subtire
11 – Se ornează cu cele două albușuri și gălbenusuri rase

A doua zi este mai bună decât în ziua în care ați făcut-o, pentru că se pătrund foarte bine ingredientele.



Am degustat aceasta salata la cumatra mea, asa ca eu am transcris aici reteta primita de la ea.

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania