Acum este 17 Iul 2026, 17:14

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Oua de prepelita umplute
MesajScris: 21 Feb 2011, 20:48 
Neconectat

Nume forum:1

Ingrediente

* 10-12 oua de prepelita
* o lingura de iaurt gras
* sare
* piper
* un varf de cutit de mustar de Dijon
* ierburi aromate (eu am pus ciboulette si patrunjel)
* 2 felii de jambon crud uscat
* cateva ciuperci champinion
* o lingura de parmezan

Mod de preparare
Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de mititele. Dupa aceea cu un blender mic am amestecat galbenusurile cu lingura de iaurt gras, sare, piper si ierburi aromate. In jumatate din compozitie am pus mustar de dijon si ciuperci taiate cubulete mici si in cealalta jumatate am pus putina boia si jambon uscat crud taiat fin de tot.

Separat am decupat niste cerculete de paine si le-am prajit pe ambele parti.

Am umplut albusurile cu compozitiile rezultate si am procedat la montaj. Montajul a fost in felul urmator: pe o parte din rondele am presarat parmezan proaspat ras si am asezat cate un un ou umplut, pe celelalte rondele am asezat cate un patrat de jambon crud si am montat apoi oul.

Am infipt cate o scobitoare mica de bambus si gata platoul.

Reteta am luat-o de la http://www.bucataras.ro/retete/oua-de-prepelita-umplute-10363.html. Mai mult mi-a luat sa caut de unde am luat reteta.
Lin, sper sa-ti fie de folos. Sunt tare migaloase si cere mult timp ca sa le curati de coaja, fara sa le strici. La fel de migalos este sa le umpli. Dar efortul este pe masura si intotdeauna va veti uimi musafiri.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Oua de prepelita umplute
MesajScris: 21 Feb 2011, 20:57 
Neconectat

O reteta delicioasa si de efect. Vroiam sa te intreb daca ai un anume sistem de a le curata, ca tare migalos se curata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 21:23 
Neconectat

Maria, dupa ce le fierb (cu putina sare si otet), le scufund in apa rece de mai multe ori (schimb apa). Coaja se ia mai usor asa. De altfel si la ouale de gaina procedez asa.

Intrucat cuscrii sunt abonati la o crescatorie de prepelite, Mariucai i-am dat cel mai des oua de prepelita fierte. Mananca si oua de gaina, dar doar din cele aduse de mine de la tara, de la neamuri. Asa am siguranta ca sunt proaspte si ca gainile sunt crescute cu graunte. Nu i-am dat niciodata un ou luat din cuibar in aceeasi zi. Nu stiu explicatia, dar asa proceda si mama cu noi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 21:30 
Neconectat

Problema mea cu aceste oua e ca se sfarama in mici bucatele coaja si nu cred sa se intample pentru ca sunt prea proaspete. Le cumpar din alimentara. O sa adaug si otet, pentru ca lipseste, din instructiunile date. Multumesc!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2011, 23:30 
Neconectat

mateescu alina scrie:
Am sa "fur" reteta si o voi incerca la mesele mari. Sigur sunt gustoase dar au si un mare efect cand le vezi asa mici. Pentru ca s-a pus accent pe curatat si pentru ca aceste oua au o coaja frumoasa ma gandeam oare merg lasate in coaja si taiate in doua cu un cutit?
Si mai am o intrebare: ce este mustarul de Dijon? Sincera sa fiu nici nu pra m-a interesat caci atunci cand mergeam sa cumpar, am cerut mereu mustar clasic.
Multumesc frumos!
Lin, mustarul de Dijon este o specialitate de mustar veche, iute, care se prepara amestecandu-se in must. Il gasesti sigur si in supermarket, doar ca in borcanele mult mai mici fata de cel normal (cel putin aici asa este). Mie imi place mult si doar pe acesta il folosesc, nu ca ar fi de unde alege prea mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Feb 2011, 19:17 
Neconectat

Cum se cojeste un ou:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Feb 2011, 20:16 
Neconectat

Nu. Vreau sa dau o idee la intrebarea de mai sus.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: