Tort de post cu gem de caise by Anisoara Nichita (234 mesaje), la 26-11-2008 Ingredientele acestei retete de post:
Blat:
150 g faina
150 g margarina
150 g zahar
150 g nuca macinata
1 lingura apa
Putina sare
1 pachetel cu zahar vanilat
Umplutura: 250 g de gem de caise sau marmelada cu 100 g nuci pisate
Mod de preparare:
Margarina se freaca foarte bine cu zaharul.
Se adauga faina, apa, sarea si nucile. Se face un aluat care se tine acoperit, la rece, timp de 1h. Se imparte in 3-4 parti.
Fiecare parte se intinde pe fundul formei de tort, presarat cu faina. Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit.
Cand sunt gata, se desprind cu grija cu un cutit ascutit. Intre foile coapte, se pune un strat subtire de crema de gem si se presara nuca coapta. Se poate adauga o glazura.
Pofta buna daca o faceti si nu uitati sa postati si fotografii.