|
Acum este 10 Iun 2026, 02:49
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
olteanu rodica
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 15 Noi 2009, 14:24 |
|
Membru din: 06 Noi 2005, 03:17 Mesaje: 1982 Locatie: Slatina Nume forum:1
|
|
Silvia, iti multumesc. Chiar azi mi-a facut observatie fata mea ca nu am scris bine cuvantul bineinteles. Eu tot insistam ca in cadrul cuvantului se scrie cu i din a. Acum m-ai lamurit si vad ca ea avea dreptate.
_________________ Rodica - Gargarita Raza-De-Soare
|
|
| Sus |
|
 |
|
Patruleasa Jeni
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 22 Noi 2009, 13:02 |
|
|
|
Am gasit: va arat si episodul care de abia l-am terminat. Corect: va arat si episodul pe care de abia l-am terminat.
Am dreptate?
_________________ Jeni - Gargarita dintre Astre
|
|
| Sus |
|
 |
|
Patruleasa Jeni
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 22 Noi 2009, 13:06 |
|
|
|
Am gasit: nou episod ca sa vedeti in ce stagiu se afla. Corect: nou episod ca sa vedeti in ce stadiu se afla.
M-am uitat in DEX si scrie ca stagiu inseamna perioadă de timp în care un angajat începător se inițiază în exercitarea profesiunii într-un anumit loc.
Voi ce ziceti?
_________________ Jeni - Gargarita dintre Astre
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dosinescu Cristina
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 22 Noi 2009, 13:10 |
|
Membru din: 29 Noi 2007, 23:15 Mesaje: 2524 Locatie: Bucuresti Nume forum:1
|
|
Stadiu este varianta corecta, cu siguranta.
_________________ Cristina - Gargarita Trestia-cu-Doua-Flori
|
|
| Sus |
|
 |
|
Bica Nistor
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 26 Noi 2009, 20:35 |
|
|
|
Fetelor, nu uitati de cacofonie: Inca cateva Incercati sa formulati altfel pentru a evita aceste situatii.
Va amintesc ca zodiile se scriu si in limba romana cu litera mare.
_________________ Bica - Bunica-de-Gargarita
|
|
| Sus |
|
 |
|
Andreea Tomita
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 01 Dec 2009, 15:55 |
|
|
|
Vedea decat primul mar din pom. corect: Vedea numai primul mar din pom.
_________________ Andreeat - O prietenie se naşte mai curand din contraste decat din asemanari.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ileana Miroiu
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 04 Ian 2010, 11:37 |
|
|
|
Craciun (este unic, nu-i asa?), Paste (Pasti) se scriu cu majuscula (litera mare). La fel si Domnul cand ne referim la Dumnezeu. Am vazut ca pana si cele ce lucreaza un goblen religios, uita ca numele sfintilor se scrie cu litera mare. Ar fi preferabil ca si forumistele care sunt de alta religie sa respecte acest deziderat. Fara suparare!
_________________ Ileana - Gărgăriţa-Balsam-pentru-Suflet
|
|
| Sus |
|
 |
|
Adela Aura Vlad
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 08 Ian 2010, 19:10 |
|
|
|
Vreau sa va spun ceva, dar sper din inima sa intelegeti buna mea intentie vizavi de limba romana.
Verbul 'a fi' in frumoasa noastra limba are doua variante acceptate: 'sint', 'sinteti', dar si 'sunt', 'sunteti'.
Cred ca multe greseli le putem trece cu vederea, din cauza vitezei, a tastaturii (desi scrisul corect si ordonat ne arata caracterul), dar sper ca nimeni nu trebuie sa se simta jignit daca i se cere minim de timp pentru a citi aici.
P.S. semnalat mai sus, se scrie in continuare in cele mai diferite feluri pe forum, numai corect, nu.
Banuiesc ca fiecare doreste sa se imbogateasca si sa imbogateasca, adica sa dea si sa primeasca. Atunci cand cineva iti spune ceva cred ca este bine sa iei in considerare. Va doresc putere sa oferiti si sa primiti.
_________________ Adela - Gargarita-Vis-de-floare
|
|
| Sus |
|
 |
|
Balan Daniela
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 14 Ian 2010, 09:43 |
|
Membru din: 03 Apr 2006, 11:36 Mesaje: 3681 Locatie: Iasi Nume forum:1
|
|
Foarte buna remarca ta, Adela, si nu cred ca cineva o sa o interpreteze gresit.
As mai adauga: - gresit: Vreau sa copii o fotografie. - corect: Vreau sa copiez o fotografie.
_________________ Dani - Gargarita-Blandetea-Lumii
|
|
| Sus |
|
 |
|
Bica Nistor
|
Subiectul mesajului: Re: Limba noastra, cea frumoasa si grea Scris: 05 Feb 2010, 21:11 |
|
|
|
Grigore Vieru - Pentru Ea
Pentru ea la Putna clopot bate Pentru ea mi-i teama de pacate, Pentru ea e bolta mai albastra - Pentru limba noastra.
Refren: Dumnezeu prima oara Când a plâns printre astre, El a plâns peste tara Cu lacrima limbii noastre.
Pentru ea ninsori se cern din spatii Pentru ea puternici sunt Carpatii Pentru ea e calda vatra poamei - Pentru limba mamei.
Refren: Dumnezeu prima oara Când a plâns printre astre, El a plâns peste tara Cu lacrima limbii noastre.
Pentru ea noi varuim peretii, Pentru ea mai sunt raniti poetii, Pentru ea cresc florile visarii - Pentru limba tarii.
_________________ Bica - Bunica-de-Gargarita
|
|
| Sus |
|
 |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|