Acum este 19 Mar 2024, 11:08

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Modele pentru macrame
MesajScris: 06 Oct 2009, 09:45 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4552
Nume forum:1
Modele pentru macrame by Admin TTT (4020 mesaje), la 13-04-2007

Totul a pornit de la un mail. Redau, mai jos, toata conversatia dintre mine si Letitia.

Buna
Aveti posibilitatea sa imprimati un model pe panza de bumbac de dimensiuni aprox.100/100 cm? Panza normala, nu ma refer la panza de goblen si negru pe alb. Modelul este pentru macrame si cum nu stiu nici o firma ce se ocupa cu asta m-am gandit sa va intreb. Multumesc indiferent de natura raspunsului, dar nu-i asa ca va fi pozitiv?
Cu drag, Letitia


Buna ziua,
Imprimarea pe care o doriti se poate realiza la firma noastra. Problema care se ridica este costul ridicat al acestei imprimari intrucat se folosesc 8 coli de transfer A3 care costa 2,5 lei/bucata.
In speranta ca v-am fost de folos,


Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului, dar, din pacate, costul este prea mare. Modelul este prea frumos ca sa renunt deci voi incerca o varianta manuala.
O zi buna,
Letitia


Buna Letitia
De unde un model atat de mare pentru incadrat in macrame? Nu poti sa il faci pe bucatele?
Monica


Modelul nu este mare si este pentru alt tip de lucru de mana ce se face la unguri, nu stiu cum ii zice, dar eu cred ca se potriveste bine la macrame. Eu am luat dimensiunile aproximative raportate la flori, - modelul ar fi pentru o fata de masa. Deci initial ar trebui marit si pe urma imprimat. Eu l-am descoperit intr-un muzeu, dar nu cred ca am salvat adresa ci, doar o pagina cu modele. Vrei sa-l vezi?
Cu drag, Letitia


De ce nu?


Ce zici?
(in attach este modelul indicat de Letitia)

Superb. Dar tu nu vrei sa il lucrezi macrame?
Are pixeli putini. Cum vrei sa il maresti? Dispare rezolutia si nu se mai intelege nimic.


Ba da, eu il voi lucra macrame. Daca nu ma ajuta nici un program il voi desena. O sa ma gandesc si la alte variante.
O seara frumoasa.
Cu drag, Letitia


Ar fi frumos sa fie o imagine mai mare, uite care-i imaginea mare de unde am decupat eu modelul. Dupa cum vezi, nu este singurul care merita interesul. Dar toate la timpul lor. Voi ati mai imprimat modele pentru macrame? Poate ca nu exista piata asa de mare ca pentru goblen, dar este destul de multa lume care mai are acest hobby. Se pare ca eu am facut o pasiune pentru lucrurile complicate, dar faptul ca la o parte din ele am gasit rezolvare ma face sa nu renunt. Daca ai vreo sugestie referitoare la model...
Cu drag,Letitia

(in attach este foto ,,mare")

Buna Letitia,
Este mica, imaginea. Incercam. Dar, nu promit nimic.
O zi buna in continuare,
Monica

Si pe acesta vrei sa il maresti la 1 m?


Buna Monica.
Ai dreptate, - s-ar putea sa fie cam mare la 100 cm, oricum marimea era aproximativa, pentru ca trebuie sa fie florile frumoase nu ca niste placinte grecesti. Eu am lucrat cu ceva timp in urma un model, are doar 70 cm si a iesit super. Deci cam astea ar fi limitele, - intre 70 si 100 cm
Referitor la macrame, am fost placut surprinsa ca o romanca stabilita in Canada are un site cu lucru de mana.
Nu mi-ai spus daca ati mai lucrat sau nu modele pentru macrame?
Cu drag, Letitia


Fii fara grija! Si pe asta am facut-o! Degetarele nu mi-au aparat buricele degetelor pe cat trebuia cand montam macrameul. Mai placut era sa lucrez snurul cu croseta.
Monica


Super! Cred ca stii o multime de modele. Eu am in lucru o fata de masa cu multe flori si as vrea ca fiecare floare sa fie deosebita. Dupa vreo 8 variante am ramas in pana de imaginatie si am intrerupt temporar.
Dar la firma nu ati facut inca imprimari pe panza pentru macrame, nu?
O seara frumoasa.
Cu drag, Letitia


Te aprinzi degeaba! Tot ce este macrame, este istorie, la mine. Am lucrat acum vreo 15 ani in urma. Acum am doar operele mele intinse pe mobilier. Nu sunt modele complicate, sunt chiar schematice.
Nu, la firma nu am facut imprimari pentru macrame.
O seara frumoasa si tie,
Monica

Buna Monica
Cum ai reusit sa te lasi de macrame? Stiu ca nu mai este la moda, dar moda este ciclica, deci nu se stie.
Am vazut ,,Diploma", - este frumoasa, poate candva o voi coase si eu.
Cu drag, Letitia

Buna, Letitia,
Scrie-mi adresa postala ca sa iti trimit ceva.
O zi buna,
Monica


Buna Monica
Ai reusit sa maresti modelul? Ar fi super! Este altceva? Sunt extrem de curioasa. Stiu ca noi am vorbit de multe lucruri...
Adresa mea...


Surpriza!


Buna
Mii de multumiri. Am primit modelul, - este superb. N-am inteles de ce nu mi l-ati trimis cu rambus pentru ca a fost destul de lucru la el. Saptamana aceasta nu prea se lucreaza, dar de cealalta sper sa-l pot incepe.
Cu drag, Letitia

Buna Letitia,
Ma bucur ca modelul pentru macrame iti place. Ne-am temut ca nu va avea toate elementele clare. Asteptam totusi un calificativ de la tine pentru acest model. Deci, ne putem apuca de modele pentru macrame?
Modelul este cadoul nostru pentru tine, de Paste.
Iti uram o zi buna in fiecare zi,
Monica


Buna Monica.
Modelul este foarte clar deci, eu v-as da Foarte bine. Daca voi mai interveni in model va fi pentru a indulci contururile unor frunze si cand il voi trece pe panza voi folosi exteriorul liniei ingrosate pentru a da sansa modelului de umplut sa iasa mai bine in relief. Din punctul meu de vedere, da, va puteti apuca de modele pentru macrame. Eu cred ca cine a marit modelul acesta poate crea si modele originale care chiar introduse in serie vor fi unicat prin faptul ca este putin probabil ca toate cele ce iubim macrameul sa alegem aceleasi modele de umplutura sau snur.
Dar oare ce spun prietenele noastre de pe forum, le place si lor sau gusturile mele sunt anacronice? Ar fi si un studiu de piata, nu?
Cu drag, Letitia

Aceasta a fost conversatia dintre mine si Letitia referitoare la macrame.
Attach-urile trimise de ea nu le-am salvat.
Subiectul este deschis.

O zi buna in fiecare zi,
Monica


Replica: Parerea ta. by angela draganoiu (447 mesaje), la 16-04-2007


Buna dimineata,

Monica este superb modelul de macrame. Se poate sa-l am si eu pentru mama mea? Evident, contra cost.


Replica: Si by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 16-04-2007


eu vreau modelul de la macrameul acela. Este tare frumos!


Replica: Regret, Gargaritelor-amatoare-de-macrame, by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-04-2007


dar modelul afisat nu este si modelul pe care l-am creat pentru Letitia. Si... nu putem promite nimic, deocamdata, pentru ca suntem antrenati in doua activitati majore: auditul ISO/2007, prezenta la un targ international si, curand, o aniversare importanta pentru firma noastra. Banuim ca ne vom mai elibera pe la mijlocul lunii mai. Pana atunci...



Replica: Parerea ta by angela draganoiu (447 mesaje), la 17-04-2007


Multumesc pentru raspuns Monica. Eu pot sa astept pina va eliberati, nu ma grabesc. Succes la tirgul international unde va duceti - sa fie cu noroc!

Replica: Am croshetat shi eu by cucos catalina (1635 mesaje), la 17-04-2007

cand eram mica; mi-am facut fustitza shi bluzitza - se purtau intr-o veselie. Apoi, am inceput sa lucrez nuferi, trandafiri, mileuri, am croshetat metri intregi de shnur shi simplu shi mai lat, am tot sperat sa fac shi eu o laseta a mea, dar nu am mai reushit. Nu am putut invatza niciodata, cum se face modelul cu acul, ce prinde shnurul montat pe panza...



Replica: Doamne, by Ioana Manescu (142 mesaje), la 18-04-2007

dar cate feluri de snururi am invatat! Acum, daca m-ai intreba, nu stiu daca as fi capabila sa crosetez cel mai simplu snur. Si cata alergatura pentru firul acela de macrame!
De montat nu este greu. Pe panza desenata insiri snurul si-l fixezi cu ata alba. Apoi incepi sa cosi snurul in partile unde este taiat. In cele din urma, lucrezi zonele goale cu diverse modele. Nu stiu daca as mai avea puterea sa o iau de la inceput. A fost o etapa a vietii mele.



Replica: Parerea ta by angela draganoiu (447 mesaje), la 19-04-2007

Cind eram tinara si eu am facut snur de marcame. Acum nu mai stiu sa-l lucrez. Cum a spus Ioana, - a fost o etapa.

Modelul il vreau pentru mama mea care a incercat goblen, dar se pare ca pentru ochii ei este prea marunt punctul si nu a putut, dar la macrame se descurca si cum are timp mai mult vrea sa faca si ea un model nou asa ca o astept pe Monica.


Replica: Mama by Gigi Hanta (92 mesaje), la 19-04-2007


si verisoarele mele au lucrat si mai lucreaza macrame. Acum vreo doi ani au lucrat tot felul de bluze cu croseta si le-au vandut bine, dar nu era fir de macrame ci un fel de fir lucios. Stiu ca nu puteau ele lucra la cata cerere aveau. Acum a trecut moda si iar fac fete de masa.
Va trimit tot niste flori ca eu modele de macrame nu am.



Replica: Multzumesc pentru flori, Gigi! by cucos catalina (1635 mesaje), la 20-04-2007



Replica: Eu inca lucrez. by Mihaela Stanica (125 mesaje), la 20-04-2007

Nu prea mai am spor, dar uneori imbin macrameul cu goblenul. Va trimit si eu cateva floircele.



Replica: Imi plac la nebunie macrameurile, by Doi na (598 mesaje), la 23-04-2007

am o groaza, si chiar as vinde din ele ca sa ma mai ajung cu banii, dar nu stiu unde le-as putea valorifica. Voi aveti vreo idee?


Replica: Sfaturi de la Letitia. by Admin TTT (4020 mesaje), la 24-04-2007


Buna Monica,
Parerea mea este ca atunci cand vrei sa mergi, fiecare drum incepe cu primul pas deci daca va ganditi direct la modele mari s-ar putea sa nu tina, modele mici ar fi ideale. Iti trimit modelul unei chinezoiace pe care eu l-am copiat de pe net. Nu este un model frumos, dar este un model "scoala" prin varietatea de umpluturi pe care le ofera. Modelele de umplut pentru macrame chiar daca au fost cateva si cuprinse in paginile unor carti multe s-au transmis de la o colega la alta.
Nu am inteles de ce trebuie sa fie urgent?
Stiti desigur ca trebuie imprimate pe panza si important este ca modelul sa fie bine imprimat si sa nu ramana culoarea pe snur.
Cred ca ati vazut ce superba combinatie este intre macrame si goblen.
De ce sa indicati tipul de snur, puteti arata mai multe tipuri si fiecare sa aleaga ce-i place.
O sa urmaresc si eu pe forum sa vad ce parere au iubitoarele de frumos.
Vreau sa va mai spun ca am vazut undeva niste vaze lucrate lucrate dupa modelul vitraliilor care erau puse pe mileuri de macrame. O spolendoare!
Iti doresc si eu un sfarsit de saptamana placut.
Cu drag, Letitia


Replica: Modele by Admin TTT (4020 mesaje), la 24-04-2007

trimise tot de Letitia


Replica: Are by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 24-04-2007

dreptate Letitia! O fi el mic, dar nu este usor!


Replica: Primit de la Letitia by Admin TTT (4020 mesaje), la 26-05-2007

Draga Monica
Iti propun un exercitiu de imaginatie. Pune in locul goblenelor din urmatorul macrame trandafirii de la Rogoblen. Ce zici? Si uite si un macrame colorat!
...si un gand pentru o zi ploioasa

"Chiar daca drumul tau strabate muntii,
chiar de speranta ta infrunta valul
fa-ti trandafiri din spinii de pe drumuri
si primitor si-atat de-aproape malul"
Cu drag, Letitia

Replica: Primit de la Letitia, by Admin TTT (4020 mesaje), la 26-05-2007

Buna Monica,

Sper ca ati trecut cu bine si de audit si cum a trecut si jumatate din mai, eu sunt foarte curioasa ce ati hotarat. Stii ca la un foc, pana mai este putin jar se reaprinde mai usor flacara.
Din cate am citit de pe forum, majoritatea celor care iubesc goblenul au lucrat si macrame si unele chiar mai lucreaza, intrebarea e, cele care nu mai lucreaza de ce s-au lasat? Oare nu din cauza ca n-au mai gasit modele care sa le stimuleze imaginatia si sa le satisfaca gusturile? Pe net sunt atat de putine galerii si reiau, cu mici exceptii, aceleasi modele
Mi-ar placea ca, admirand florile campului sa le pastram frumusetea trecatoare prin tehnica macrame-ului. Ce ziceti?
Cu drag, Letitia



Replica: Primit de la Letitia, by Admin TTT (4020 mesaje), la 26-05-2007


Buna Monica,
Putinele opinii referitoare la macrame de pe forum, au, cred eu, doua explicatii. Sau sunt prea putine cele care au acest hobby sau cele care-l au, nu au acces la internet; - eu prefer sa iau varianta a doua. Am intalnit expresia "la o anumita perioada", "cu ceva ani in urma", - sa inteleg ca eu am ramas tanara?! Eu cred ca frumusetea nu se masoara cu anii si ca dovada iti trimit un detaliu dintr-o tapiserie dupa Boucher. Apropo, oare a lucrat careva dintre forumiste, tapiserie? As intreba eu, dar n-am rezolvat inca problema intrarii pe forum. La mine, cateodata lucrurile simple sunt cele mai complicate.
Cu drag,
Letitia



Replica: Macrameul acela cu broderie colorata parca este luat de pe servanta mea! by Bica Nistor (1427 mesaje), la 29-05-2007

As lucra, daca as mai avea timp. Acum lucrez goblen si ma bucura, parca, mai mult.
Nici modele de macrame nu am mai am, dar, deocamdata nu ma intereseaza. Cred ca am cam obosit la acest capitol. Asta nu inseamna ca nu apreciez macrameul. Acum cativa ani o prietena mi-a cerut un set de macrame cu broderie pentru a-l face cadou unei cunostiinte in Franta. S-a nimerit ca frantuzoica sa aiba un interior care parca cersea macrameuri pe mobilier. A trimis si fotografii, ulterior, cu macrameurile respective. Asa ca, vedeti, sunt apreciate de cunoscatori.


Replica: Modele pentru marcame by angela draganoiu (447 mesaje), la 29-05-2007


Draga Bica, cum sa nu fie apreciate macrameurile cind sint atit de frumoase si de laborioase? Acolo e munca, nu gluma!


Replica: Si eu lucrez macrame, dar nu mai am modele. by Velcu Alina (13 mesaje), la 31-05-2007


Daca firma Top Tera face modele cu macrame vreau si eu. Ca acum stiu unde sa vin sa cumpar.

Replica: Modele pentru marcame. by angela draganoiu (447 mesaje), la 20-06-2007


Revin la discutia avuta aici despre modelele de marcame minunate pe care le-am vazut si te rog, Monica sa-mi spui daca puteti livra astfel de modele. Repet, as vrea sa le cumpar pentru mama mea.
Multumesc.


Replica: Daca firma va incepe productia de modele de macrame, by Admin TTT (4020 mesaje), la 21-06-2007

asta se va hotari in luna septembrie. Fii sigura ca vom anunta pe Forum, in timp util.

Replica: Modele pentru macrame. by angela draganoiu (447 mesaje), la 22-06-2007

Multumesc, Monica. Am sa astept.


Replica: Tapiseria Letitiei by crutescu elisabeta (1 mesaje), la 09-08-2007

Foarte frumoasa tapiseria, cum se lucreaza? Nu am vazut niciodata cum se lucreaza. Poti da detalii?
Spor la lucru!


Replica: Bine ai venit Elisabeta in aceasta sectiune pe Forum! by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 09-08-2007


In numele Gargaritelor iti urez bine ai venit si te informez ca o tapiserie se coase si in punct de goblen. Iti postez si eu o tapiserie florala.



Replica: Modele pentru macrame. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 21-08-2007


Tapiseria include goblenul, dar inseamna mult mai mult. O sa caut mai multe informatii si o sa aflati si voi.
Pana atunci, deoarece eu cred ca frumusetea lumii inseamna diversitate vreau sa va arat o tapiserie cu o floare. Ati admirat-o vreodata?



Replica: Bine ai venit pe Forum, Letitia! by Bica Nistor (1427 mesaje), la 21-08-2007

Sunt campanule de munte, nu?

Iti atasez o gargarita luata din unul din pps-urile postate de Valery.


Replica: Modele de macrame. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 22-08-2007

Nu sunt campanule, sunt mult mai modeste si mai aproape de noi. Nu se pun in vaze, nu se ofera in dar... si, sigur le-ati vazut fara sa le bagati in seama. O sa mai las putin poate cineva le recunoaste. Pana atunci, pentru cele care n-au concediu cateva din florile campului (o tapiserie de acelasi autor).


Replica: Daca nu ar avea pistilul acela si bobocii roz, ai zice ca sunt regina-noptii. by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 22-08-2007


Probabil este o floare dintr-un arbust, luata de aproape.



Replica: Modele pentru macrame. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 27-08-2007


Pentru cele care au admirat florile din tapiseria din 20.08... surpriza! Sunt flori de cartof.
Incredibil, nu?
Ce vreau sa va arat astazi - este oare o floare sau s-a desprins o bucata fragila de cer?



Replica: Puteai sa ma bati, Letitia,, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 27-08-2007


dar tot nu ghiceam! Cum nu as fi ghicit ca exista berbecuti, culoarea de mai jos!

P.S. Superb, irisul tau!



Replica: Pentru cele by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 01-10-2007


carora le face placere sa lucreze cu croseta.



Replica: Da ce ai postat tu, Letitia, by Maria Zanfir (584 mesaje), la 02-10-2007


sunt pe post de milieu? Sau pentru altceva?


Replica: .Sunt pentru inspiratie. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 02-10-2007


Ar putea fi unite cu bride si anouri si - mileu sau decor rustic pentru cheile de la dulapuri sau...


Replica: Ppoate ca, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 04-10-2007


nu toate lucrurile pe care le incercam ne si reusesc, dar asta inseamna ca trebuie sa renuntam?

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Modele pentru macrame
MesajScris: 30 Ian 2010, 18:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2009, 23:15
Mesaje: 265
Nume forum:1
Oare este macrame numai (exceptand paietele)?


_________________
Camelia - Gargarita Floare-de-Camelie


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Modele pentru macrame
MesajScris: 06 Feb 2010, 15:37 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:44
Mesaje: 938
Locatie: Deva
Nume forum:1
Va prezint cateva piese (zestrea mea de nunta) lucrate de mama mea.










_________________
Gargarita Gratia-Fanteziilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Modele pentru macrame
MesajScris: 06 Feb 2010, 15:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:44
Mesaje: 938
Locatie: Deva
Nume forum:1



_________________
Gargarita Gratia-Fanteziilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Modele pentru macrame
MesajScris: 06 Feb 2010, 16:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Noi 2008, 17:02
Mesaje: 437
Nume forum:1
Ana, frumoasa zestre ti-a facut mamica ta. Mie, personal, imi plac mult macrameurile. Nu mai sunt moderne, dar eu tot le apreciez.

_________________
Doruletz Mic - Gargarita-Romantica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania