Acum este 29 Mar 2024, 11:03

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 14:28 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Au ajuns pe rand in camara, dar abia acum reusesc sa le postez.

O salata cu toate vitaminele toamnei:


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 14:30 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Pentru iubitorii (din familia mea) de muraturi colorate:


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 14:34 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Si, aliniati, castravetii ce asteapta sa fie transformati in bunatati pentru iarna. I-am portionat in borcane mai mici pentru ca asa este mai usor pentru copiii mei sa le depoziteze, in casele lor.


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 14:39 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Pe langa acestea, stau aliniate in camara borcanele cu zacusca din vinete, iar in congelator vinetele in pungi.
Voi ce ati mai pregatit pentru iarna?

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 15:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Mar 2011, 15:46
Mesaje: 8120
Locatie: Cluj-Napoca
Nume forum:1
Monica draga mi-ai facut o pofta teribila de pus muraturi.
Am incercat sa descifrez ingredientele din apetisanta salata, dar mi-am dat seama ca cel mai bine ar fi sa te rog sa ne divulgi secretul retetei.

Ce muraturi am pus.
Performanta personala din acest an se rezuma la 2 borcane de ceapa murata.
Nu imi aduc aminte unde am auzit despre ceapa murata si nici nu am mancat pana in acest an. Dar ceapa de diminesiune mica din gradina parintilor mei mi-a dat idei. Mai astept putintel sa se desavarseasca muratul si apoi o sa va spun daca ceapa murata este demna de luat in calcul atunci cand ne imbogatim camarile.
Restul muraturilor - (castraveti, gogosari, conopida, zacusca) le-am pregatit impreuna cu mama. Si in acest moment stau frumos aliniate in gradina dumneaei. Ma gandesc ca facand si eu parte din patrimoniul sau o sa beneficiez de roadele toamnei.

Felicitari pentru toate cate le-ai pregasit cat si pentru fiecare in parte.
Te imbratisez cu drag,

_________________
Irela - Gargarita-Fulg-de-Floare-Mov
Gargarita anului 2014
Gargarita anului 2015
Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 16:37 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Irela, ma conformez si aduc reteta. Eu pastrez aceasta bomba cu vitamine in frigider pentru ca altfel fermenteaza repede si la noi nu sunt agreate conservele prea acre sau prea sarate.

Ingrediente:
- 1 kg conopida (o conopida mai mare);
- 1 kg morcov;
- 1 kg de ardei capia carnosi;
- 1 kg gogosari carnosi;
- 1 kg telina (2 teline mai mari);
- frunze de la o telina
Conopida se lasa putin in apa rece dupa care se desface in buchete mici. La cotorul de la conopida se foloseste cutitul pentru a-l maruntisi;
Restul se spala si se curata minutios. Dupa care:
- morocovul si telina se dau prin razatoarea mare.
- ardeii si gogosarii se taie in feliute/julien.
- frunzele de telina se taie ca patrunjelul la o supa.
Toate ingredientele se pun intr-un vas mare si se amesteca.

Saramura:
- ½ otet de mere, de calitate (am mai avut niste otet de tarhon cu care am inlocuit parte din otetul de mere);
- 300 g zahar;
- 125 ml ulei;
- 2 linguri de sare;
- frunze dafin;
- boabe de piper;
- cimbru;

Totul se pune la fiert si se lasa pana da in clocot (nu se lasa mult pe foc ca se evapora).
Se lasa sa se raceasca, iar cand este calduta se pune peste legume si se amesteca cu o paleta.
Se lasa asa 24 de ore, timp in care se mai amesteca din cand in cand.
Dupa 24 de ore se pune in borcane si se baga la frigider. Compozita de mai sus intra in cam 7-8 borcane de 800.

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 11 Oct 2016, 16:43 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4559
Nume forum:1
Sa stii ca abia astept sa imi spui ce gust are ceapa murata. In fapt, fiind asa micuta, banuiesc ca este chiar arpagic.

Esti o fericita ca o ai pe mami a ta langa tine. Iti doresc sa ramana cat mai mult langa tine, in sanatate, si sa tot pregatiti conserve pentru toamna impreuna.

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 12 Oct 2016, 19:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 08 Noi 2005, 03:07
Mesaje: 296
Locatie: USA
Nume forum:1
Multumesc pentru reteta. Este usor de facut si aici, la noi.

_________________
Amelia - Limbajul prieteniei nu opereaza cu vorbe, ci cu intelesuri.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 04 Sep 2017, 18:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Iul 2005, 09:52
Mesaje: 1097
Locatie: Timisoara
Nume forum:1
Micia, am adus acest topic in prim plan pentru ca am citit pe undeva ca tu ai pus conserve. Nu ne tentezi cu o reteta mai deosebita?

_________________
Letitia - Gargarita-Blue


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Roadele toamnei
MesajScris: 06 Sep 2017, 11:03 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 17 Sep 2016, 19:14
Mesaje: 266
Nume forum:1
Letitia, nimic special. Am pus pe iarna doar ce am produs in gradina mea si a soacrei si ce am mai cules de prin padure. Sunt in Italia deci foarte mult suc de rosii, dulceturi pentru micul dejun (capsuni, cirese, mure, zmeura si afine) castraveti in otet (romaneste cu pliculete aduse din tara) si cam atat in borcane. In congelator am pastai, ardei, vinete, dovlecei, fasole verde, mazare, verdeata de toate felurile si toate culorile si... gata.

In zilele urmatoare vreau sa fac dulceata de smochine si de mere. Dar cum este prima data cand incerc asa ceva, trebuie intai sa testez reteta. Daca o sa iasa ceva comestibil ma intorc aici si va povestesc tot.

Cu drag,
Micia

_________________
Prietenii adevăraţi nu renunţă unul la celalalt. Aşteaptă-i să vină cu tine.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania