Paznicii imblaniti de la Top Terra Trade by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006 Paznicii firmei, ciobanesti germani cu parul scurt - sunt 4 (am scris cu cifre, ca sa nu existe dubii). Primii (Donna - sefa de haita si Ringo) sunt seniorii. Pentru ca vara, Ringo si Donna plecau ,,in misiune" si firma ramanea a nimanui, - s-a hotarat achizitionarea, de la padocul politiei a unui mascul: Lord. Lord ne-a parasit repede (fara amanunte, acum!), lasand in inima noasta un gol. Ne-a lasat o lectie despre dragoste neconditionata, umilinta, prietenie. Seniorii nu l-au dorit in arealul lor si l-au haituit, l-au chinuit. De fiecare data, el uita, si, le arata iubire - neconditionat. Noi l-am indragit si l-am aparat, iar felul in care ne iubea, ne-a aratat ca exista si o alta dimensiune a dragostei. Evident ca dupa PLECAREA lui Lord nu am mai vrut alt caine pentru ca ne-am spus ca nu merita sa suferi cum am suferit noi, cu totii, cand a plecat Lord. Pana intr-o zi cand am inteles ca iubirea nu exista fara suferinta - poate de asta este atat de pretioasa, ca Lord ramane unic, ca oricum el va fi primul ce ne va intampina la MAREA INTALNIRE... Si asa a aparut Ax in curtea firmei noastra - un mascul superb, ascultator si cu toate darurile pe care Lord ni le-a adus. La numai doua ore (ati citit bine), in curtea noastra a aparut si Lady, sora lui Lord! De cate ori o vedem, il vedem fizic, pe Lord. De cate ori il vedem pe Ax, revedem frumusetea interioara a lui Lord.
Replica: Si by Jianu Elvira (198 mesaje), la 12-03-2006
cum se inteleg cei 4? Ringo si Donna i-au acceptat pe Ax si Lady? Si cine e in poza?
Replica: Paznicii imblaniti de la Top Terra Trade by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006
La numai doua ore (ati citit bine), in curtea noastra a aparut si Lady, sora lui Lord! De cate ori o vedem, il vedem fizic, pe Lord. Este urmasa demna a doi caini politisti!

Replica: Paznicii imblaniti de la Top Terra Trade - Marele plecat, by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006 Lord - marele PLECAT, atunci cand a aparut in viata noastra, prietenii au primit urmatorul e-mail:
Pe mine ma cheama Lord si sunt nou venit in haita. Sunt prietenos, nu sunt fricos, ma joc cel mai bine cu Donna; Ringo este gelos ca ii acord Donnei mai multa atentie (drept care Ringo mi-a capsat trei semne pe fata), dar eu stiu ca trebuie sa fiu cavaler cu fetitele si mai ales cu Sefa! Am 5 luni si am trait intr-un padoc pana acum. Mananc intr-o saptamana (zic gurile rele) cat cei doi (Donna si Ringo) intr-o luna! Astept sa va cunosc!
Alt email (fragmente):
Trebuie sa va spun: [...] ca eu voi avea grija numai de proprietatea firmei. Sefa (adica Donna) si Compostorul (asa ii zic eu lui Ringo) pleaca. Oricum pana la vara invat tot ce trebuie (inclusiv sa nu mai sar cu labutele din fata pe umerii oamenilor - sunt certat tot timpul pentru asta!) pentru a face paza asa cum fac ceilalti doi. Va iubesc de pe acum si va iubesc chiar daca nu imi aduceti ,,o atentie" cum mi-au spus Sefa si Compostorul ca faceti de obicei cand ne vizitati. Dar veniti repede! Eu o sa va intimpin primul la poarta (ca asa fac si acum) si o sa va pun labutele mele pe umeri si o sa va sarut peste tot, peste tot! Va astept! Daca veniti in august o sa aflati cum invat la scoala - am inteles ca trebuie sa ma scolesc! Oamenilor le este frica de mine, dar eu nu le fac nici un rau. Le arat doar coltii daca Sefa si Compostorul spun ca trebuie sa fiu un ,,dur"! Alt e-mail:
Lord, pentru ca roade tot (inclusiv picioarele scaunului pe care un salariat monta un bec afara!) a primit un os de cauciuc. Ringo l-a urmarit toata ziua si uite ca acum a reusit! Osul este a lui! Maine o sa ii luam alt os lui Lord.
Alt e-mail:
Azi dimineata cand am ajuns la firma Lord, care numai in fata si picioarele noastre sta, mi-a pus piedica si, cum pe jos era gheata - m-am intins cat eram de lunga! Lord s-a culcat imediat lipit la pamant, cu urechile pe spate si cu ochii palpaiind a frica! Cei doi (Donna si Ringo) se si repezisera la el, maraind. Pe masura ce ma sculam (stii ca eu nu stiu sa injur), intentionam sa ii execut o palma! Dar cand l-am vazut intins pe jos si cu cei doi killeri deasupra lui - i-am potolit pe cei doi (care nu suporta sa ma auda ca tip la Lord ca se si reped sa il pedepseasca, ei!) si m-a bufnit rasul! Ce era sa ii fac? Este doar un pumn de oase! Si copilas pe deasupra! Alt e-mail:
La plimbare, Lord este mandru si cercetas si nu se teme nici de ceilalti caini ce latra la el - ii priveste doar curios. Pisicile? Ce aratari! Le urmareste cu privirea, dar nu-l intereseaza! Mai nou - nu mai au saltele - Lord si Ringo le-au distrus - fasii de carpa si paie in toata curtea firmei! Lord a inceput sa roada si cusca! Alt e-mail:
Lord s-a gandit sa vorbeasca la telefon! Probabil la linia fierbinte! Azi dimineata telefonul era in mijlocul curtii, iar receptorul langa salcie! Alt e-mail:
Salariatii au urcat coletele si actele postale in microbuz pentru posta. Lord, cum au plecat salariatii - s-a urcat in masina si a luat actele ! Le-a facut praf! Noroc ca se fac pe computer si au fost refacute repede. Ca nu mai ajungeau coletele noastre la posta in acea zi! Alt e-mail:
Lord are o fata de vulpe acum - boticul subtire si lung. Cand il strigam nu mai poate de fericire. Oricum el sta pe langa si asteapta momentul sa prinda si el o bucatica de mangaiere! Alt e-mail:
Lord este servitorul Donnei si a lui Ringo: primul la poarta, primul care da alarma, primul care aude tot! Ceilalti doi vin agale - sa vada la ce latra Lord. Ieri Donna l-a muscat de gat de i-a dat sangele, iar Ringo i-a mai facut doua semne pe bot! Nemernicii! Era atat de suparat cel mic! Alt e-mail:
Ultima stire - Lord se urca peste tot: daca suna cineva la poarta se duce la poarta si isi pune laba pe sonerie care evident nu se mai opreste pana ce nu iese cineva din firma sa vada cine este la poarta!
M-a suparat ieri dimineata atat de tare incat am tipat la el. Ringo a venit repede si a latrat o data la el, de a zbughit-o Lord in fundul curtii.
I-a furat Donnei osul din fata - de a lasat-o ,,masca"!
Poarta funda rosie pentru ca lumea se minuneaza de el cat este de mare (inalt) pentru varsta lui.
Se face zidar - si-a pregatit sculele necesare prin toata curtea.
Se face zugrav - nu a ramas bidinea neinsirata prin curte.
Alt e-mail:
De marti (trei ceasuri rele) de la ora 12.30 Lord nu mai este printre noi. A fost otravit cu o substanta chimica de gradul 1.
Suntem amarati...
Lord: un suflet mare ce iubea neconditionat si fara sa pastreze ranchiuna nimanui. Un suflet care nu stia ce este frica -,,cainele Kamikaze" cum ii ziceam noi. Moartea lui a insemnat viata celorlati! El a mancat si a murit instantaneu. Ghinionul lui! In ziua aceea nu era nimeni in curtea firmei.
Alt e-mail:
Marti seara, dupa decesul lui Lord am intrat in firma si nu am iesit decat seara. Donna ma astepta afara. Nu pot sa-ti explic ce groaza avea pe chip. Se uita la mine disperata. I-am zis: ,,Lord nu va mai necajeste". Ea s-a ridicat, s-a invartit in jurul ei si s-a asezat pe un picior, cum are ea obiceiul si m-a privit din nou ingrozita. I-am intins o bucatica de branza - nici nu a mirosit-o. A intors capul cu chipul ingrozit spre mine si o suferinta mare s-a asezat pe chipul ei. I-am zis: ,,Stiu ca l-ai iubit si ca iti pare rau ca l-ai certat tot timpul, dar el te-a iubit si te-a iertat. Tie nu o sa ti se intample! Stai linistita! Am mangaiat-o si si-a mai revenit. Dar am lasat-o trista! Biata de ea! Ea stie ce inseamna moartea - a vazut odata o catea care isi zgaltaia puiul mort si se uita in ochii nostri sperand ca cineva o va ajuta! Si cati alti caini morti nu a vazut ea! Ringo a venit si s-a lipit de mine, strans, strans si se uita trist, in gol. I-am zis! ,,Gata, Ringo - Lord a plecat, nu o sa-l mai bata nimeni acolo unde este!" Cand a auzit numele lui Lord, a plecat vesel la poarta, in fuga. S-a uitat de jur imprejur, s-a uitat in gradina si apoi a venit si s-a uitat, trist in ochii mei. S-a strans in mine si a inceput sa scanceasca. Imi vine sa plang cand vad animalute suferind atat de mult. De miercuri telefoanele suna continu: toata lumea ne ofera puiuti de ciobanesc german. Am refuzat! Lord nu poate fi inlocuit cu nici un alt caine!
Alt e-mail:
...si pentru ca ma durea atat de mult moartea lui Lord am facut o poveste: Lord care ma va asteapta pana vin Sus si care v-a sari cu labele pe pieptul meu... Alt e-mail:
Am hotarat ca nu mai vream nici un alt caine. Pentru ca am suferit prea mult. Am refuzat pe toti cei ce ne ofereau un puiut de ciobanesc german. Si nu au fost putini! Detestam gandul ca ne vom atasa de el si ca vom suferi din nou. Pana intr-o zi, cand am realizat ca iubire fara suferinta nu este! 
Replica: Paznicii imblaniti de la Top Terra Trade by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006 Elvira, seniorii si juniorii nu se impaca deloc. Asa ca fiecare trupa are arealul ei.
In prima fotografie este Ax, in a doua fotografie, Lady, iar in a treia fotografie este: Lord .
In fotografia de mai jos este Norica 2.
Un cocolos mic si negru ce traversa o sosea aglomerata intr-o dimineata de vara. Nu ne-a venit a crede ochilor. Am oprit masina si ne-am intors. Am descoperit cocolosul, numai suflet, in iarba. Cum o fi ajuns pana in sosea, singur? Nu se vedea nicaieri nici urma de asezare omeneasca.
Mi-aduc aminte de parca ar fi acum: luam incet galma aceea mica si neagra, o invasuram intr-un fular si o asezam langa noi pe canapeaua masinii. Scanceste incet, continu. Adoarme. Cand ajungem la destinatie, facem rost de o farfurioara cu lapte si cocolosul mic pe care il botezam Norica 2, mananca cu spor. Pentru a-l proteja de killer-ii mari, il asezam intr-o cutie, iar cutia o asezam departe de ochii ,,vigilentilor" din curtea noastra. Norica 2, ce a gustat din aventura alergatului pe o sosea aglomerata nu este de acord cu acest regim sechestrator si scanceste. Donna si Ringo s-au ,,prins" ca exista cineva nou in arealul lor si incepe veghea noastra: nu cumva sa aiba loc vreo intalnire intre seniori si cocolosul acela micut. Spre seara am reusit sa gasim si parinti model pentru el. Gata: Norica 2 a fost adoptata!
Replica: Lady, by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006
La un an.

Replica: Ax, by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006 La un an.
Replica: Lady, politista, by Admin TTT (3924 mesaje), la 12-03-2006 sora lui Lord.
Replica: Cred by Jianu Elvira (198 mesaje), la 12-03-2006 ca este cumplit sa asisti la momente tragice din viata animalelor. Dar viata merge inainte si nu poti sa te opresti pentru ca si altii au nevoie de ajutorul tau, precum un ghemotoc ca Norica. Si, mai stiti ceva de ea? Stiu sentimentul in care oricat ai fi de suparat pentru ceea ce ti-au facut, nu te poti supara pe bietele necuvantatoare, dar n-am trait momentul in care sa ma despart, intr-un mod brutal, de un animal care mi-a fost prieten. Ce diferenta de ani este intre cele doua generatii?
Replica: Norica 2, by Admin TTT (3924 mesaje), la 13-03-2006 Norica 1 a fost un ghemotoc ce ne-a vizitat curtea, la un moment dat. Asemenea Noricai 2 era un ghemotoc plin de viata. Ringo a iubit-o in mod deosebit. Se juca cu ea, o spala. Un singur lucru nu accepta: sa imparta mancarea cu ea. Donna nu a agreat niciodata pe nimeni in arealul ei - ea este sefa de haita. Pe Norica o atentiona ,,gingas" cu caninii, aratandu-i din plin si insotind aceasta grimasa cu un marait pe masura. Intr-o zi nu am gasit-o pe Norica 1. Probabil a placut unor meseriasi ce lucrau la o casa, vizavi. Gandim asa pentru ca Norica 1 a disparut odata cu plecarea acestora din zona. Se facuse mare si era o splendoare de catelusa.
Norica 2 a avut aceeasi soarta la parintii ei adoptivi. Stapana s-a imbolnavit si s-a internat in spital. Cand s-a intors acasa, Norica 2 nu mai era...
Elvira, varsta paznicilor imblaniti: Donna: 12 ani, Ringo: 7 ani, Ax si Lady: 2 ani
Replica: Jur ca nu musc! by Admin TTT (3924 mesaje), la 21-03-2006 Si se jura si se jura! Dar, cand iesi la plimbare, nu ai incotro! Ringo detesta botnita.
Replica: Consult stomatologic by Admin TTT (3924 mesaje), la 21-03-2006
Ti-a ramas ceva intre dinti?
Replica: Intrusi in zona verde by Admin TTT (3924 mesaje), la 21-03-2006 Ax este interesat de mini-sera, iar Lady de florile protejate!