Acum este 16 Apr 2026, 08:37

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Arta unui model cu diagrama vizavi model model imprimat
MesajScris: 04 Iun 2009, 15:33 
Neconectat

Nume forum:1
Arta unui model cu diagrama, by micu elena (1 mesaje), la 09-02-2006

Sunt Lili si lucrez modelele firmei Top Terra cu diagrama din 1998. Intr-o incercare de a ma convinge o cunostinta despre usurinta realizarii unui model imprimat, am incercat si eu. Nu am reusit sa termin modelul deoarece mi s-a parut ca muncesc fara rost si ca produsul obtinut nu va fi de calitate, asa ca imi mentin preferinta de a lucra modele cu diagrama care intr-adevar devin adevarate minuni. Incerc sa conving pe toate cunostintele mele despre arta de a realiza un model perfect lucrand cu diagrama.
Spor la treaba !

Replica: Bun venit, by Admin TTT (3820 mesaje), la 10-02-2006

in club, Lili!

Replica: Am by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 17-02-2006

42 de ani si de mic copil mi-am umplut timpul liber cu lucrul de mana: tricotat, cusut pe etamina, broderie, macrame, croitorie. De goblenuri m-am apucat in urma cu trei ani si regret foarte mult ca am facut acest lucru atat de tarziu. Si asta s-a intamplat numai din lipsa de informare. Treceam frecvent pe langa standurile cu modele de goblen si mi se parea foarte complicat sa lucrezi asa ceva. Tocmai mie care sunt o impatimita a lucrului de mana! Salvarea a venit de la o colega care avea cateva goblenuri lucrate si care mi-a explicat cum este cu diagrama. Si asa am inceput. Primul goblen a fost Cai in galop si al doilea Expeditie in Alaska. Desi la primele goblenuri nu stiam care este tehnica punctului de goblen si le-am lucrat cum m-am priceput, au iesit extraordinare. Si uite asa m-am contaminat cu virusul lucratului de goblen. Pentru ca pot spune ca este ca un fel de boala. Dupa vreo cinci goblenuri lucrate fara tehnica, am avut norocul sa intalnesc o persoana care lucra de mult timp si m-a invatat cum se coase corect. Acum, sunt foarte incantata de micile mele opere de arta. Cum spuneam mai devreme, regret ca mi-am gasit tarziu aceasta ocupatie pentru ca daca as fi inceput cu 20 de ani in urma, acum as fi avut peretii apartamentului capitonati cu goblenuri. Lucrez numai modele cu diagrama si folosesc un marker de culoare deschisa (galben, portocaliu, verde) pentru a marca zonele lucrate.

Replica: Claudia, niciodata nu-i prea tarziu. by Admin TTT (3820 mesaje), la 17-02-2006

Sa nu-ti para rau ca ai descoperit atat de tarziu goblenul. Important este ca l-ai descoperit. Eu am avut norocul ca l-am descoperit mai devreme, dar sunt atatea alte lucruri pe care le-am descoperit abia acum! Am simtit regretul acesta, de a nu fi stiut multe lucruri, dar, acum m-am impacat.
Iti doresc spor la lucru si bine ai venit pe forum!

Replica: Istorie. by Silaghi Liana (19 mesaje), la 23-02-2006

Buna ziua, Claudia. Ma numesc Liana, am varsta apropiata de a ta (anul acesta fac 43). Povestea mea este asemanatoare cu a ta. Bunica mea lucra foarte frumos si de mica mi-a insuflat dragostea pentru lucru de mana. La fel si mama m-a invatat tot ce lucra si ea. Dintre toate, parca cel mai mult mi-a placut goblenul. Pe vremuri (acum 25-30 ani) nu erau posibilitati sa-ti procuri toate cele necesare pentru a lucra goblen. Nu era decat etamina pictata. Atele trebuia sa ti le potrivesti singur. Asa am invatat sa cos goblen, dar nu cu tehnica aceasta care o stiu acum. In sfarsit, a trecut vremea si am realizat primul goblen de treaba (cu diagrama si cred ca tot de la Focsani: o vaza cu crizanteme) cand am fost in concediu de maternitate cu al doilea copil (acum 15 ani). Am inceput altul (Moara, toamna) cam in aceeasi perioada, apoi nu am mai lucrat 10 ani, dupa care l-am terminat. M-am contaminat cu virusul goblen anul trecut dupa 8 Martie. Sa-ti spun cum: lucrez intr-un loc unde colectivul este format 95 la suta din femei. Cu ocazia Zilei femeii s-a organizat o expozitie cu obiecte realizate de colege (si colegi) din care reies pasiunile lor. Cele mai multe au fost goblenele. Am colege care au foarte multe goblenuri, colege care nici nu banuiam ca au asemenea sensibilitate si pasiune. Acum sunt pana peste cap preocupata de asa ceva. As putea lucra de dimineata pana seara fara oprire, dar nu am chiar atata timp. Ca si tine imi pare rau ca asa de tarziu m-am indragostit. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Replica: Virusul ,,goblen", by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 24-02-2006

Draga Liana,
Cusutul goblenurilor (eu ii zic goblenat) este pentru mine cea mai frumoasa activitate pe care o fac. La inceput credeam ca o sa ma plictisesc, dar nu s-a intamplat lucrul acesta. Sunt din ce in ce mai pasionata de ceea ce fac si nu-mi place deloc atunci cand din diverse motive (spalat, calcat, mancare, curatenie, etc.) nu pot sa lucrez. Ador zilele in care atunci cand vin de la serviciu nu trebuie sa fac altceva decat sa cos la goblen. Cel mai mult imi place ziua de sambata cand pot sa lucrez de dimineata pana seara.

Replica: Goblen lucrat. by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 24-02-2006

Acesta e unul din goblenurile lucrate de mine.

Replica: Goblenat. by Silaghi Liana (19 mesaje), la 24-02-2006

Draga Claudia, exact asa sunt si eu, dar mai rar am cate o zi plina numai pentru goblen. Acum urmeaza sa termin unul si de abia astept sa incep altul. Cel mai mult pot coase iarna, in rest mai am de lucru la gradina si pe afara. Spor la treaba. Este frumos goblenul ce mi l-ai expus. Din ce zona a tarii (localitate) esti?

Replica: Raspuns pentru Liliana, by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 25-02-2006

Acum locuiesc in Targoviste. Dar tu?

Replica: Pentru Claudia, by Silaghi Liana (19 mesaje), la 28-02-2006

Ma cheama Liana si sunt din Baia Mare. Sambata am terminat ,,Simfonie cu flori de camp" (mai putin fondul). Luni am inceput sa lucrez la felicitari (de Paste). Am facut una si jumatate. Va doresc tuturor o primavara fermecatoare avand in vedere ca maine este 1 Martie si speram sa ne vesteasca anotimpul mult asteptat dupa o iarna atat de grea.

Replica: Flori de camp by Admin TTT (3820 mesaje), la 29-03-2006

pentru Liana si un Bun venit, Roxana!, alaturi de multumiri pentru urari

Replica: Subscriu la cele citite! by Hainal-Roman Oana (107 mesaje), la 26-06-2006

Dragi colegi de forum,

Numele meu este Oana, sunt din Suceava, dar locuiesc la Iasi. Am inceput sa lucrez modele cu diagrama prin 1995, in clasa a X-a de liceu. Am aflat de aceste modele de la o colega de clasa, care ulterior, dupa multe, multe ore petrecute impreuna cosand goblen, mi-a devenit cea mai buna prietena.

As putea spune ca am experienta in cusut, desi nu am atat de multe modele lucrate. Am mai incercat si alte firme, dar modelele de la Rogoblen mi se par mai reusite, mai ales din punctul de vedere al claritatii diagramei. Acum lucrez la ,,Madona indurerata" si sper sa-l termin pana la toamna. Din pacate, nu am chiar atat de mult timp pe cat mi-as dori pe care sa-l dedic ,,goblenitului", asa cum zicea cineva pe forum. Dar de fiecare data cand prind cate o ora-doua in care nu sunt foarte ocupata, le dedic cusutului. Serviciul si treburile casnice imi ocupa 80 la suta din timp, dar restul incerc sa-l dedic cusutului.

Va doresc tuturor spor la treaba si numai modele reusite!
Oana

Replica: Bine ai venit, Oana pe Forum!, by Tudorancea Rodica (216 mesaje), la 26-06-2006

Si pentru ca tocmai am invatat sa aranjez o fotografie pentru a o posta aici (pana acum m-a ajutat o colega), iti trimit si un buchet de flori, in semn de bine ai venit!

Replica: Sfaturi, va rugam!, by Flavia Coman (3 mesaje), la 21-09-2006

Dragele mele, toate ati spus cat de drag va este cusutul, dar pentru noi incepatoarele, nu ati spus nimic! Care e strategia de abordare a unei diagrame? Si eu colorez campurile pe diagrama, dar cand e vorba de cusut, voi cum faceti? Incepeti cu o culoare si terminati toate punctele de aceeasi culoare sau faceti cate un patrat plin? Sau incepeti cu culorile inchise si apoi cu celelalte? Cred ca v-ati prins despre ce e vorba. Si inca ceva, am vazut la o doamna din Ploiesti ca goblenul ei este la fel si pe fata si pe spate! Am vazut pe internet. De necrezut! Cum se face asta? Va pup, astept sa imi raspundeti, una din voi!

Replica: Arta unui goblen cu diagrama, by angela draganoiu (421 mesaje), la 19-03-2007

Aceeasi discutie as vrea si eu s-o purtam aici pentru ca tehnica goblenului este in aparenta simpla insa analizata mai in profunzime reiese ca nu prea este asa.

Si mie imi plac goblenurile cu diagrama. Ma fascineaza sa vad ca modelul creste cu fiecare punct, cu fiecare casuta lucrata. Sigur nu pot sa spun ca le refuz pe cele imprimate unde imaginatia poate lucra altfel, schimbind culorile, insa, dupa parerea mea, acestea nu se pot lucra la lumina artificiala. Eu, de exemplu, nu pot pentru ca nu vad foarte bine, iar culorile se amesteca si nu mai iese modelul corect pe cind la cele cu diagrama nu poti gresi culorile pentru ca ti le da diagrama.

Ma intereseaza si pe mine tehnica de lucru astfel incit sa iasa acelasi model si pe dos. Eu incerc sa trec culorile pe dedesubt (citeva puncte) si sa fac in asa fel incit sa nu se vada pe dos ca am trecut culoarea. Nu fac noduri, evident, si incerc atunci cind schimb culorile sa le pun cit mai aproape de locul unde trebuie schimbata culoarea.

Si pe mine m-a imbolnavit de goblen o colega prin 1998 si am regretat de multe ori ca nu m-am apucat mai de mult, dar cum ati spus mai bine mai tirziu decat niciodata.

As vrea sa ne spuna lucratoarele mai experimentate ce tehnica folosesc pentru ca modelul sa iasa identic si pe dos.

Replica: Gargaritelor, by Doruletz Mic (987 mesaje), la 20-03-2007

Tot in aceasta sectiune (Cum incep lucrul la un goblen) am gasit un raspuns. Si o Gargarita mai povesteste ceva...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: