Cum va alegeti modelul de goblen? by Vasiliu Letitia (1471 mesaje), la 14-10-2007 O tema religioasa care-i ca o rugaciune pentru cine o lucreaza, un peisaj ca o nostalgie, un portret, un subiect romantic, flori sau subiecte alegorice?
Replica: Mie imi plac animalele si intai am lucra, by Doi na (563 mesaje), la 14-10-2007 goblenuri care aveau ca tema animalele. Mai apoi am lucrat flori si, in cele din urma am cedat ispitei,- ba pentru un model, ba pentru altul si uite asa - nu pot sa dau o idee logica in raspunsul meu.
Replica: Mie imi plac peisajele, by angela draganoiu (430 mesaje), la 15-10-2007 dar am cusut si flori si motive religioase, insa am vazut la sectiunea "Deco" cateva modele foarte frumoase. Insa, timpul bata-l vina! nu-mi permite sa lucrez cat as vrea eu.
Replica: Cum reusiti sa rezistati tentatiei, by Vasiliu Letitia (1471 mesaje), la 17-10-2007 cand sunt atatea modele superbe pe piata? Eu mi-am facut niste liste si am incercat in timp sa vad care mai imi plac. Surpriza este ca in loc sa mai elimin, am mai adaugat. Ati vazut varianta feminina la "In fata caminului"?
Replica: Cum va alegeti modelul by angela draganoiu (430 mesaje), la 18-10-2007 Sa stii Letitia ca tare greu rezist. Am facut si eu lista, dar am ascuns-o pentru ca in loc sa tai, tot adaug si n-am timp suficient pentru lucru. Deh, poate la pensie...
Replica: Sacru sau profan, by Vasiliu Letitia (1471 mesaje), la 29-10-2007 real sau imaginar, - este foarte greu de ales. In afara de valoarea pe care goblenul lucrat de mainile noastre o are pentru fiecare dintre noi, mai are goblenul valoare? Tot mai multe anunturi sunt cu "vand goblen". Ce da valoare unui goblen: subiectul ales, calitatea executiei, numarul de culori, persoana care-l lucreaza?

Replica: Letitia, dupa parerea mea, by angela draganoiu (430 mesaje), la 30-10-2007 valoarea goblenului este data in primul rand de calitatea executiei, apoi de modelul redat, de numarul de culori si in final de persoana care l-a lucrat. Cred ca oamenii vand goblenurile fie pentru bani, - si asta cred ca este motivatia pentru marea majoritate a celor care vand, fie sa imparta si cu altii frumusetea acestor mici tablouri "pictate" cu acul.
Replica: Cum il aleg? by Oana Stancu (355 mesaje), la 31-10-2007
L-am vazut, l-am placut, l-am luat! Este prietenul meu in noptile de garda cand nu pun geana pe geana.
Transant, nu?

Replica: Oana, esti fericita! by Vasiliu Letitia (1471 mesaje), la 05-11-2007
Mie intotdeauna mi-au placut mai multe si de aici si intrebarea, pe care sa-l aleg, la care renunt?
Replica: Greu de ales by catrinescu iuliana (19 mesaje), la 22-11-2007
Le iau pe cele care simt ca imi ating sufletul si imi transmit ceva. De exemplu:
Micii cotcari,
Madona cu pruncul,
Vanzatoarele de fructe, Tandrete etc. In general cele reproduse dupa tablouri celebre si, in special, cele dupa Murillo.
Replica: Foarte greu sa alegi by stoicescu steluta (230 mesaje), la 25-01-2008 Cind ai in fata atatea modele frumoase, fie ele peisaje, animale, portrete sau modele religioase nu stii ce sa alegi mai intii. Te uiti si-ti spui:
Uite acesta este frumos! Sau mai bine asta! Ba asta! Si-n final ajungi sa iei in loc de unul, doua sau chiar trei.
Replica: Pentru by Manaila Carmen (105 mesaje), la 25-01-2008 mine este simplu! Hotarasc ca o sa iau un model de goblen, dar se lipesc de mine, doua!
Replica: De by Maria Nistor (4944 mesaje), la 12-08-2008 curand aleg mult mai usor. In momentul in care vad un model in lucru sau din Colectie se lipesc parca de mine. Si modelele noi sunt foarte usor de ales, - unul mai frumos decat altul.
Replica: Cred ca ma aleg ele pe mine... by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 13-08-2008 Caci eu nu prea sunt hotarata pentru care sa optez... asa ca mai bine nu aleg ci iau tot!
Replica: Preferatele by Petroi Ana-Maria (1246 mesaje), la 13-08-2008 mele sunt portretele cum ar fi
Tigancusa (pe care am si lucrat-o),
Fata cu flori pe care a lucrat-o mama mea (am sa o postez diseara sa vedeti ce frumosasa e),
Bunicul si Bunica, Baronul si Baroana etc. Imi plac foarte mult si modele cu motive religioase, Ikebanele, cele cu animale din desene animate si lista poate continua...
Replica: Eu, by Popescu Crina (160 mesaje), la 23-08-2008 pana acum, am cusut doar peisaje:
(Peisaj de iarna, Lunca, Bisericuta inzapezita, Montana, Primavara, Cocosul de munte, Moara din padure, Mireasa din munti, Bisericuta de munte). Acum am inceput sa cos din desene animate si imi plac mult si alegoriile.