Acum este 16 Apr 2026, 07:19

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Schlagmetal
MesajScris: 12 Iun 2009, 13:20 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Schlagmetal by Admin TTT (3831 mesaje), la 13-06-2007
... in alta ordine de idei, cum stiu ca va ocupati si de inramare, stiti cumva cum pot deosebi la o rama foita de aur de Schlgmetal (sper ca am scris bine) si daca pot aplica Schlagmetal pe o rama baituita.
Tot referitor la capitolul rame, ce spuneti, - daca lemnul este in doua nuante ar trebui acoperit? Mentionez ca este vorba de rama sculptata.

Chiar daca mie imi face mare placere sa primesc e-mail-uri de la voi in ultima vreme am pastrat tacerea pentru ca am realizat ca s-ar putea sa nu fiu decat o sarcina de servici in plus si aceasta constatare m-a facut sa ma simt nu prea bine.

Cu drag, Letitia
(primit de la Letitia)

Replica: Draga mea, Letitia, by Admin TTT (3831 mesaje), la 13-06-2007
ne supraestimezi! Chiar nu avem de unde stii ceea ce ne intrebi pentru ca noi lucram numai cu rame de lemn pe care le importam din Italia. Deci, cu regret, nu putem sa te ajutam, - nu cunoastem tehnologia la care te referi.
La ultimul targ la care am luat parte, am participat la un atelier deschis unde un distribuitor de Schlgmetal facea demonstratii pe un carton dur. Aplica, mai intai un adeziv (nu stiu ce fel de adeziv), apoi, dupa un anumit timp, foita (ce seamana cu fulgii fini de canar - se numeste Shabin, Tamise sau Abburstig). O intindea delicat cu o pensula si dupa ce aurul adera, aplica un strat subtire din ceva ce parea un lac ce nu schimba insa senzatia de patina a aurului dupa uscare. Daca, intamplator imi aduc aminte cum se numea distribuitorul respectiv, te tin la curent.

Ai dreptate referitor la faptul ca am expediat repede mesajele tale catre Forum sperand ca un brain-storming al fetelor de acolo va face lumina in problemele pe care le ridicai. Avem o perioada incarcata in care, a bea o cafea, manuind mouse-ul cu cealalta mana, pare un lux. Nu ne plangem - pentru ca, in fond, activitatea aceasta este, in primul rand, pasiune, dar cand este dublata de sabia lui Damocles, materializata prin auditari multiple, inclusiv cea ISO - nu ai vrea sa stii ce inseamna asta. Este un capitol stresant in firma, cand fiecare trebuie sa-si verifice activitatea milimetric, editeaza rapoarte, propune noi obiective si strategii, evalueaza parametrii impusi de norme. Pentru multi dintre noi este dificil, desi unii am urmat cursuri specifice, ne-am obisnuit cu limbajul, am sustinut n-disertatii, dar... nu este simplu. Si, atunci, parte din timpul alocat anumitor activitati se reduce si cautam solutia cea mai buna pentru ca toata lumea sa fie multumita. Ti-am detaliat ofurile din firma noastra pentru ca sper ca astfel ne vei ierta ca te-am facut sa te simti asa cum ne spui.
Discutia despre macrame era si este, deocamdata, off-topic pentru ca se dezvolta, in tempo rapid, cateva obiecte de activitate noi care, fiind axate tot pe arta, cere aportul majoritatii salariatilor din firma.
Eu, personal, recunosc insa ca-mi face placere schimbul de idei cu tine si mi-au lipsit mailurile tale. Si le-am remarcat lipsa desi, in inboxul meu poposesc, in medie, zilnic peste 1000 de mailuri (din care 2% sunt pentru mine, personal). Sunt tare impacata cu mine cand seara mai bifez cate un raspuns personal.
Voi posta raspunsul tau si pe Forum, poate te ajuta cineva
Monica

Replica: Da, nu stie nimeni? Si eu as vrea sa stiu ce este. by Georgeta Petrea-Manta (140 mesaje), la 03-09-2007

Replica: Oare chiar la nivelul asta suntem noi in materie de rame? by Vasiliu Letitia (1427 mesaje), la 25-09-2007

Replica: Pai, Letitia, spune tu ce este asta? by Maria Zanfir (522 mesaje), la 27-09-2007
Ca nici eu nu stiu!

Replica: Daca te referi la imaginea postata, by Vasiliu Letitia (1427 mesaje), la 27-09-2007
draga Maria, este o rama de oglinda in stil art deco. Daca te referi la Schlagmetal (sau cum s-o fi numind) Admina explica mai bine ca mine. Eu voiam doar sa stiu cum pot deosebi Schlegmetal de foita de aur avand in vedere ca diferenta de pret intre cele doua este destul de mare.
Multumesc pentru trandafir.

Replica: La Schlagmetal, ma refeream. by Maria Zanfir (522 mesaje), la 27-09-2007

Replica: Foite imitatie de by Vasiliu Letitia (1427 mesaje), la 28-09-2007
aur, argint, cupru pentru icoane, rame, decoratiuni. Daca incerci cu "imagini" de la cautare avansata, o sa gasesti mai multe informatii.
Foarte frumoasa, laleaua!

Replica: Multumesc pentru lauda referitoare la lalea. by Maria Zanfir (522 mesaje), la 02-10-2007
Si tu postezi imagini frumoase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Schlagmetal
MesajScris: 24 Ian 2011, 20:08 
Neconectat

Diferenta dintre shlang metal si foita de aur este ca primul oxideaza in timp ce foita, nu. Diferenta de pret foarte mare este data de metalul din care este facuta foita. Foita de aur este facuta din aur de 24, 22, 23 K (de aici si diferenta de pret intre foitele de aur - 24 k mai scump putin decat cel de 22 k). Shlangmetalul este un aliaj din metale mai putin pretioase care in contact cu anumiti factori (cum ar fi un mediu sulfuros) oxideaza. Probabil diferenta se vede in timp. Nu am lucrat decat o singura data cu foita de aur si asta acum mult timp. Nu as sti sa-ti spun cum sa le deosebesti daca le ai pe ambele in fata.
Adezivul care se foloseste se numeste mixtion. Am uitat in schimb cum se numeste lacul acela protector care nu schimba textura si patina aurului.

Sper ca te-am lamurit in vreun fel.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Schlagmetal
MesajScris: 01 Mai 2011, 18:44 
Neconectat

Nume forum:1
Multumesc pentru clarificari, draga Dana. Am vazut tarziu mesajul tau, dar mi-a dat o speranta.
Ma insel eu sau nu te-am mai vazut pe forum?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: