Georgeta, uite ca am cautat in Dex, ca o explicatie a termenilor:
FILȚ, filțuri, s. n. 1. Pâslă fină făcută din păr de iepure, care servește la confecționarea pălăriilor. 2. Țesătură specială făcută din lână împâslită și folosită la fabricarea filtrelor1, ca izolator fonic etc. – Din germ. Filz. Sursa: DEX '98 FILȚ ~uri n. Țesătură elastică și rezistentă confecționată din lână împâslită, folosită la fabricarea filtrelor, ca izolator fonic etc. /<germ. Filz
PẤSLĂ s. f. Material textil obtinut din fire de lână sau de păr de animal netoarse bătute în piuă, întrebuințat la confecționarea pălăriilor, a încălțămintei călduroase, ca izolant etc. – Cf. sl. plŭstĩ. Sursa: DEX '98 |
PÂSLĂ ~e f. 1) Produs textil compact, obținut prin baterea în piuă a lânii sau a părului netors al unor animale, având diferite întrebuințări (la fabricarea pălăriilor, a încălțămintei călduroase, ca material izolant etc.). 2) Obiect de încălțăminte călduroasă (de iarnă) în formă de cizmă, confecționat din acest produs. /cf. sl. plusti
Aici se numeste feltro, in italiana, este de fapt lana impaslita. Eu o cumpar deja impaslita, la metru. Se gaseste de cumparat si lana deja vopsita si sunt persoane care o impaslesc acasa.
Incearca sa cauti pe net cuvantul feltro, in italiana si in imagini, asa ai sa vezi poate mai bine cum se poate prezenta.
Sper ca te-am ajutat cat de cat.
Pupici,
_________________ Gargarita-Inspiratie-Divina Gargarita anului 2010-2011 Gargarita anului 2011-2012
|