Marie, globuletul este destul de usor de facut, folosind aceasta metoda de decupaj.
Glocul este din plastic transparent, format din doua jumatati, iar la interior are un cerc din plastic pe care se pune fotografia. Cam asa arata:

Am cumparat hartie de orez cu desene pe ea, am decupat un desen si cu ajutorul lipiciului, am lipit desenul pe o jumatate de glob. Pe urma se decupeaza alte parti din hartie, fara desene si se completeaza spatiile goale. In momentul in care se lipeste hartia de orez, ea nu trebuie sa fie perfect intinsa, din contra, trebuie sa o sifonezi un pic cu degetele, caci asa va iesi un efect mult mai frumos.
Se lasa sa se usuce bine. Eventual se poate aplica hartia si pe interiorul globului, cu desenul spre exterior. In momentul in care s-a uscat, eu am pus un pic de sclipici auriu, cu o pensula, in locurile in care se impreunau bucatile de hartie. Asta pentru ca nu am folosit lipiciul special pentru hartia de orez, ci am folosit aracetul.
Se decupeaza fotografia dorita si se lipeste pe discul transparent care intra in mijlocul globului. Si aici am avut probleme, caci fotografia era prea mica pentru disc, asa ca am adaugat de jur-imprejur hartie de orez din nou si cu sclipici pe deasupra, pentru a acoperi locurile goale.
Cand toate s-au uscat bine, se uneste globul. Acolo unde se uneste, am lipit (cu pistoulul cu lipici cald) o panglica, deasupra am pus o fundita din panglica, un fir pentru agatat si este gata.
Este un pic de lucru, dar rezultatul este minunat. Eu mi-am promis sa il fac in fiecare an pentru Dario.
Acestea sunt alte idei care se pot face cu acest tip de glob si cu aceasta arta: