Acum este 20 Apr 2026, 20:39

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Tigrii si oamenii
MesajScris: 06 Oct 2009, 10:55 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Tigrii si oamenii by Admin TTT (4020 mesaje), la 26-07-2007

Am primit:

At 09:02 26.07.2007, you wrote:

Monica, tigrii acestia si in general toate animalele cu aspect placut, ca si oamenii, de altfel, sunt periculoase. Vezi tu cita frumusete si gratie au in mers si in realitate cita perfidie si cruzime? Uite asa sunt si oamenii: frumosi, delicati la suprafata si in interior ascund cele mai cumplite ginduri si sunt foarte feroci cind au ocazia.
Doamne, cit de bine ne asemanam cu aceste animale!
Geta

Am raspuns:

Tigrii nu pot supravietui decat daca mananca. Noi spunem despre ei ca sunt cruzi pentru ca ne displace ideea de a-i vedea ucigand animale gingase precum gazela etc.
Animalele sunt cele mai sincere fiinte. Ele nu stiu ce este perfidia. Pentru ele, a se furisa, a se tupila, in fine, a gasi o pozitie buna de atacat prada este gena de vanator innascut.
Animalele nu pot fi atinse de gandurile noastre impure. Noi le punem in carca defecte. Cele salbatice sunt asa cum le-a inzestrat Domnul. Cele de pe langa casa sunt pervertite de om. Omoram cainele care a muscat omul. Dar pe omul ce l-a invatat sa muste sau care l-a invitat sa-l muste cum il pedepsim?

Omul este dual din nastere - bine si rau. Educatia si ereditatea au si ele un cuvant de spus. Poate ca este normal sa fim asa duali, tocmai pentru a fi capabili prin eliminarea partii ce apartine celui cu cornite din noi, sa ne apropiem de Domnul.
Putini oameni sunt feroci. Dar, te-ai intrebat vreodata de ce au ajuns asa? Nu cumva au fost abuzati de mici, fizic si psihic, uneori si sexual, chiar de cei ce trebuia sa le aduca iubire?
Dar, te-ai intrebat de ce Domnul permite existenta unor astfel de oameni? Daca ei nu ar exista, noi am intelege ce este bun si ce este rau? Nu cumva au si ei au rol in viata noastra? Nu cumva noi trebuie sa ne aplecam cu iubire catre ei pentru ca ei sa inteleaga iubirea? Nu cumva, cei ce gresesc suntem noi, cei ce ne consideram bun!?

Replica: Frumoase cuvinte, by angela draganoiu (447 mesaje), la 26-07-2007

Monica, mi-au mers la suflet.

As adauga ca daca noi oamenii am incerca sa fim numai pentru o clipa mai buni, sa ne impunem sa fim buni atunci cind ginduri rele ne bintuie, sigur lumea ar fi mult, mult mai buna.

Replica: Suntem by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 01-01-2008

in anul sobolanului de pamant si eu sunt tigru, - deci se anunta un an cat se poate de interesant.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: