Acum este 25 Iun 2026, 06:55

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce simte un om cand isi tradeaza cuvintele?
MesajScris: 03 Aug 2009, 15:49 
Neconectat

Nume forum:1
Ce simte un om cand isi tradeaza cuvintele? by Bica Nistor (1290 mesaje), la 08-11-2008

Am o curiozitate care nu imi da pace: intrebarea din titlu. Ce credeti ca motiveaza un om sa-si tradeze cuvantul? Spun cuvantul si nu credinta, prieteni etc.
Este o intrebare pe care mi-a ridicat-o la fileu, fetita mea, dupa ce tot a umblat pe net, in seara aceasta.

In ceea ce ma priveste, am incercat o viata sa urmez pilda bunilor mei si sa nu gresesc. Mai bine, uit de mine si de nevoile mele, decat sa imi calc cuvantul si sa fac pe cineva sa se simta tradat.
Nu am fost in situatia de a-mi trada cuvintele.

Replica: Ce sa simta Bica? by olteanu rodica (784 mesaje), la 08-11-2008

Este trist cand cineva promite ceva si te face si pe tine sa renunti la ce ai promis pentru a face pe plac altcuiva. Ma bucur ca sunteti aici mai multe persoane inteligente si aveti grija sa nu ne tradam cuvintele. Ai venit cu acest topic la momentul potrivit. Toata ziua m-am framantat intrebandu-ma, DE CE?

Am fost astazi in situatia de a ma simti tradata prin faptul ca cineva si-a calcat cuvantul. In aceeasi situatie, daca eu imi calc cuvantul nu tradez pe nimeni, dar ma tradez pe mine si este mult mai rau, doare mai tare. Azi am invatat multe, - sa nu te joci cu cuvintele daca nu ai nimic de spus.

Multumesc ca mi-ai deschis ochii. O sa am mare grija in viitor. O sa meditez mai mult cand o sa fiu rugata sa fac ceva, sa nu fie nevoie sa fiu constransa mai tarziu sa renunt.

Replica: Nu stiu ce simt, by Maria Nistor (4972 mesaje), la 08-11-2008

pentru ca incerc sa nu spun cuvinte doar pentru a ma afla in treaba. Cred ca persoanele care o fac nu isi dau seama de ceea ce spun, nu-si cumpateaza cuvintele. Nu se gandesc ca poate cineva le ia in serios si o sa se gaseasca in situatia de a le retrage. Nu cred ca este rautate, doar inconstienta. Eu asa o vad.

Replica: Bica, esti o fericita. by Vasiliu Letitia (1486 mesaje), la 09-11-2008

Eu, cand este vorba de goblen, sunt ca un copil pofticios care a uitat ca a promis sa fie cuminte. Daca ai stii cu cata nerabdare astept Vara margaretelor si ingerii ce vor completa anul. Nici nu stiu daca vor veni, dar eu ii astept.

Replica: Ce simte un om by Stanoiu Constantin (257 mesaje), la 09-11-2008

As trai mai degraba intr-o lume unde viata mea sa fie inconjurata de mister, decat intr-o lume atat de mica incat mintea mea sa o poata intelege.
Harry Emerson Fosdick

Replica: Letitia, by Admin TTT (3927 mesaje), la 09-11-2008

intr-o zi va veni si o vara a margaretelor in iarna noastra.
Si nevoia noastra de ingeri va fi intr-o zi ostoita.
Nu-mi pierd rabdarea si sper pentru ca speranta nu mi-a zadarnicit planurile pana acum.

Bica, nu stiu ce simte un astfel de om pentru ca si eu, de mica am fost la fel ca si tine. Mai bine mushc din mine decat sa nu ma tin de cuvant. Da, Rodica, as simti ca ma tradez pe mine daca as proceda altfel.

De revers, am avut insa parte chiar de la cei de la care nu ma asteptam. Am invatat multe lectii dureroase pana acum, dar cea in care am fost tradata chiar de cei pe care i-am ajutat cel mai mult, a fost o lectie sfasietoare. Sapatamani la rand am suferit. Privind in urma, banuiesc ca toate lectiile acestea, definesc omul pe care credeam ca il cunoastem (si ne imbogatesc cunostiintele despre caracterele diferite ce exista in jurul nostru), dar ne face pe noi mai puternici. Puterea pe care o simt atunci cand iert, banuiesc ca imi vine de la Divin. Pentru ca cine altcineva ar putea sa imi ia oftatul de pe inima?

Da, Maria. Asa este. Uneori oamenii nici nu realizeaza cand ranesc si banuiesc ca acest lucru se intampla pentru ca noi oamenii suntem diferiti, apartinem unor culturi sau educatii diferite.

Dar, in toate cazurile, va intreb eu: oare nu este mai usor sa ierti?
Monica

Replica: Ierti, dar poti sa uiti? by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 09-11-2008

Ca si tine, Monica, si eu am fost ranita de persoane apropiate mie. Timpul a estompat amaraciunea acelor zile, ma intalnesc cu ele si azi si, cateodata am asa un gust amar si parca mila, si ma intreb: oare ce-or simti? Isi m-ai aduc aminte ca odata m-au ranit?

Replica: Daca, by Stefanescu Elena (2635 mesaje), la 09-11-2008

imi tradez cuvintele, ma tradez pe mine si chiar imi este si rusine de mine. Trebuie ca fiecare sa vada mai intai in interiorul sufletului, dupa un pic din sufletul celuilalt, iar dupa aceea sa spuna un lucru. O data ceva spus de iertat se iarta, dar de uitat mai greu.

Replica: Ma gandeam ca daca cei ce-si tradeaza cuvintele, by Vasiliu Letitia (1486 mesaje), la 10-11-2008

ar plange, noi dupa alegeri vom avea inundatii...

Replica: Letitia, by Marian Topala (535 mesaje), la 10-11-2008

recunosc: ai marcat!
Bravo tie!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum