Acum este 29 Apr 2026, 13:33

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Evanghelia zilei
MesajScris: 28 Ian 2021, 22:39 
Neconectat

Nume forum:1
Evanghelia zilei
Joi, 28 ianuarie 2021
Marcu XIII, 31-37
Marcu XIV, 1-2

Marcu XIII, 31-37
Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal.
Luati aminte, privegheati si va rugati, ca nu stiti cand va fi acea vreme.
Este ca un om care a plecat in alta tara si, lasandu-si casa, a dat puterea in mana slugilor, dand fiecaruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit sa vegheze.
Vegheati, dar, ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantatul cocosilor, sau dimineata.
Ca nu cumva venind fara veste, sa va afle pe voi dormind.
Iar ceea ce zic voua, zic tuturor: Privegheati!

Marcu, XIV, 1-2
Si dupa doua zile erau Pastile si Azimile. Si arhiereii si carturarii cautau cum sa-l prinda cu viclesug, ca sa-L omoare.
Dar ziceau: Nu la sarbatoare, ca sa nu fie tulburare in popor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Ian 2021, 16:07 
Neconectat

Evanghelia zilei
Vineri, 29 ianuarie 2021
Marcu XIV, 3-9

Si fiind El in Betania, in casa lui Simon Leprosul, si sezand la masa, a venit o femeie avand un alabastru, cu mir de nard curat, de mare pret, si, spargand vasul, a varsat mirul pe capul lui Iisus.
Dar erau unii mahniti intre ei, zicand: Pentru ce s-a facut aceasta risipa de mir?
Caci putea sa se vanda acest mir cu peste trei sute de dinari, si sa se dea saracilor. Si carteau impotriva ei.
Dar Iisus a zis: Lasati-o. De ce ii faceti suparare? Lucru bun a facut ea cu Mine.
Ca pe saraci totdeauna ii aveti cu voi si, oricand voiti, puteti sa le faceti bine, dar pe mine nu Ma aveti totdeauna.
Ea a facut ceea ce avea de facut: mai dinainte a uns trupul Meu, spre inmormantare.
Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia, in toata lumea, se va spune si ce-a facut aceasta, spre pomenirea ei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Ian 2021, 17:26 
Neconectat

Evanghelia zilei
Sambata, 30 ianuarie 2021
Luca XX, 46-47
Luca XXI, 1-4

Luca XX, 46-47

Paziti-va de carturari, carora le place sa se plimbe in haine lungi, care iubesc plecaciunile in piete si scaunele cele dintai in sinagogi si locurile cele dintai la ospete,
Mancand casele vaduvelor si de ochii lumii rugandu-se indelung; acestia vor lua mai mare osanda

Luca XXI, 1-4
Si privind, a vazut pe cei bogati, aruncand darurile lor in vistieria templului.
Si a vazut si pe o vaduva saraca, aruncand acolo doi bani.
Si a zis: Adevarat va spun ca aceasta vaduva saraca a aruncat mai mult decat toti.
Caci toti acestia din prisosul lor au aruncat la daruri, aceasta insa din saracia ei a aruncat tot ce avea pentru viata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 31 Ian 2021, 12:30 
Neconectat

Evanghelia zilei
Duminica, 31 ianuarie 2021
Ioan XXI, 1-14
Luca XIX, 1-10
Luca XV, 1-32

Ioan XXI, 1-14
Dupa acestea, Iisus S-a aratat iarasi ucenicilor la Marea Tiberiadei, si S-a aratat asa:
Erau impreuna Simon-Petru si Toma, cel numit Geamanul, si Natanael, cel din Cana Galileii, si fiii lui Zevedeu si alti doi din ucenicii Lui.
Simon-Petru le-a zis: Ma duc sa pescuiesc. Si i-au zis ei: Mergem si noi cu tine. Si au iesit si s-au suit in corabie, si in noaptea aceea n-au prins nimic.
Iar facandu-se dimineata, Iisus a stat la tarm; dar ucenicii n-au stiut ca este Iisus.
Deci le-a zis Iisus: Fiilor, nu cumva aveti ceva de mancare? Ei I-au raspuns: Nu.
Iar El le-a zis: Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti afla. Deci au aruncat-o si nu mai puteau s-o traga de multimea pestilor.
Si a zis lui Petru ucenicul acela pe care-l iubea Iisus: Domnul este! Deci Simon-Petru, auzind ca este Domnul, si-a incins haina, caci era dezbracat, si s-a aruncat in apa.
Si ceilalti ucenici au venit cu corabia, caci nu erau departe de tarm, ci la doua sute de coti, tragand mreaja cu pesti.
Deci, cand au iesit la tarm, au vazut jar pus jos si peste pus deasupra, si paine.
Iisus le-a zis: Aduceti din pestele pe care l-ati prins acum.
Simon-Petru s-a suit in corabie si a tras mreaja la tarm, plina de pesti mari: o suta cincizeci si trei, si, desi erau atatia, nu s-a rupt mreaja.
Iisus le-a zis: Veniti de pranziti. Si nici unul din ucenici nu indraznea sa-L intrebe: Cine esti Tu?, stiind ca este Domnul.
Deci a venit Iisus si a luat painea si le-a dat lor, si de asemenea si pestele.
Aceasta este, acum, a treia oara cand Iisus S-a aratat ucenicilor, dupa ce S-a sculat din morti

Luca XIX, 1-10
Si intrand, trecea prin Ierihon.
Si iata un barbat, cu numele Zaheu, si acesta era mai-marele vamesilor si era bogat.
Si cauta sa vada cine este Iisus, dar nu putea de multime, pentru ca era mic de statura.
Si alergand el inainte, s-a suit intr-un sicomor, ca sa-L vada, caci pe acolo avea sa treaca.
Si cand a sosit la locul acela, Iisus, privind in sus, a zis catre el: Zahee, coboara-te degraba, caci astazi in casa ta trebuie sa raman.
Si a coborat degraba si L-a primit, bucurandu-se.
Si vazand, toti murmurau, zicand ca a intrat sa gazduiasca la un om pacatos.
Iar Zaheu, stand, a zis catre Domnul: Iata, jumatate din averea mea, Doamne, o dau saracilor si, daca am napastuit pe cineva cu ceva, intorc impatrit.
Si a zis catre el Iisus: Astazi s-a facut mantuire casei acesteia, caci si acesta este fiu al lui Avraam.
Caci Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut

Luca XV, 1-32
Si a zis: Un om avea doi fii.
Si a zis cel mai tanar dintre ei tatalui sau: Tata, da-mi partea ce mi se cuvine din avere. Si el le-a impartit averea.
Si nu dupa multe zile, adunand toate, fiul cel mai tanar s-a dus intr-o tara departata si acolo si-a risipit averea, traind in desfranari.
Si dupa ce a cheltuit totul, s-a facut foamete mare in tara aceea, si el a inceput sa duca lipsa.
Si ducandu-se, s-a alipit el de unul din locuitorii acelei tari, si acesta l-a trimis la tarinile sale sa pazeasca porcii.
Si dorea sa-si sature pantecele din roscovele pe care le mancau porcii, insa nimeni nu-i dadea.
Dar, venindu-si in sine, a zis: Cati argati ai tatalui meu sunt indestulati de paine, iar eu pier aici de foame!
Sculandu-ma, ma voi duce la tatal meu si-i voi spune: Tata, am gresit la cer si inaintea ta;
Nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Fa-ma ca pe unul din argatii tai.
Si, sculandu-se, a venit la tatal sau. Si inca departe fiind el, l-a vazut tatal sau si i s-a facut mila si, alergand, a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat.
Si i-a zis fiul: Tata, am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau.
Si a zis tatal catre slugile sale: Aduceti degraba haina lui cea dintai si-l imbracati si dati inel in mana lui si incaltaminte in picioarele lui;
Si aduceti vitelul cel ingrasat si-l injunghiati si, mancand, sa ne veselim;
Caci acest fiu al meu mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat. Si au inceput sa se veseleasca.
Iar fiul cel mare era la tarina. Si cand a venit si s-a apropiat de casa, a auzit cantece si jocuri.
Si, chemand la sine pe una dintre slugi, a intrebat ce inseamna acestea.
Iar ea i-a raspuns: Fratele tau a venit, si tatal tau a injunghiat vitelul cel ingrasat, pentru ca l-a primit sanatos.
Si el s-a maniat si nu voia sa intre; dar tatal lui, iesind, il ruga.
Insa el, raspunzand, a zis tatalui sau: Iata, atatia ani iti slujesc si niciodata n-am calcat porunca ta. Si mie niciodata nu mi-ai dat un ied, ca sa ma veselesc cu prietenii mei.
Dar cand a venit acest fiu al tau, care ti-a mancat averea cu desfranatele, ai injunghiat pentru el vitelul cel ingrasat.
Tatal insa i-a zis: Fiule, tu totdeauna esti cu mine si toate ale mele ale tale sunt.
Trebuia insa sa ne veselim si sa ne bucuram, caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 01 Feb 2021, 12:51 
Neconectat

Evanghelia zilei
Luni, 1 februarie 2021
Marcu XI, 1-11

Si cand s-au apropiat de Ierusalim, la Betfaghe si la Betania, langa Muntele Maslinilor, a trimis pe doi dintre ucenicii Sai,
Si le-a zis: Mergeti in satul care este inaintea voastra si, intrand in el, indata veti afla un manz legat, pe care n-a sezut pana acum nici un om. Dezlegati-l si aduceti-l.
Iar de va va zice cineva: De ce faceti aceasta? Spuneti ca Domnul are trebuinta de el si indata il va trimite aici.
Deci au mers si au gasit manzul legat la o poarta, afara la raspantie, si l-au dezlegat.
Si unii din cei ce stateau acolo, le-au zis: De ce dezlegati manzul?
Iar ei le-au spus precum le zisese Iisus, si i-au lasat.
Si au adus manzul la Iisus si si-au pus hainele pe el si Iisus a sezut pe el.
Si multi isi asterneau hainele pe cale, iar altii asterneau ramuri, pe care le taiau de prin gradini.
Iar cei ce mergeau inainte si cei ce veneau pe urma strigau, zicand: Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului!
Binecuvantata este imparatia ce vine a parintelui nostru David! Osana intru cei de sus!
Si a intrat Iisus in Ierusalim si in templu si, privind toate in jur si vremea fiind spre seara, a iesit spre Betania cu cei doisprezece.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Feb 2021, 11:28 
Neconectat

Evanghelia zilei
Marti, 2 februarie 2021
Luca II, 22-40

Si cand s-au implinit zilele curatirii lor dupa legea lui Moise, L-au dus la Ierusalim ca sa-L puna inaintea Domnului,
asa cum este scris in legea Domnului, ca tot intai-nascutul de parte barbateasca va fi inchinat Domnului;
si ca sa dea jertfa, asa cum s-a zis in legea Domnului, o pereche de turturele sau doi pui de porumbel.
Si iata, era in Ierusalim un om cu numele Simeon; si omul acesta era drept si temator de Dumnezeu, asteptand mangaierea lui Israel; si Duhul Sfant era peste el.
Si i se vestise de catre Duhul Sfant ca nu va vedea moartea pana ce nu-L va vedea pe Hristosul Domnului.
Si din indemnul Duhului a venit la templu; si cand parintii L-au adus inlauntru pe Pruncul Iisus, ca sa faca pentru El dupa obiceiul legii, el L-a primit in bratele sale si a binecuvantat pe Dumnezeu si a zis:
"Acum slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, ca vazura ochii mei mantuirea Ta pe care ai gatit-o inaintea fetei tuturor popoarelor,
Lumina spre descoperire neamurilor si slava poporului Tau Israel".
Iar tatal si mama Sa se mirau de cele ce se graiau despre El.
Si i-a binecuvantat Simeon si i-a zis Mariei, mama Sa: "Iata, Acesta este pus spre caderea si spre ridicarea multora din Israel si spre semn de impotrivire - si chiar prin sufletul tau va trece sabie - pentru ca gandurile din multe inimi sa se descopere".
Si era si Ana proorocita, fiica lui Fanuel, din semintia lui Aser; inaintata in zile multe, ea traise cu barbatul ei sapte ani dupa fecioria ei.
Vaduva, pana la optzeci si patru de ani, ea nu se departa de templu, noaptea si ziua slujind in post si rugaciuni.
Si venind si ea in chiar ceasul acela, Ii multumea lui Dumnezeu si le graia despre El tuturor celor ce asteptau mantuire in Ierusalim.
Si cand au savarsit toate cele dupa legea Domnului, s-au intors in Galileea, in cetatea lor Nazaret.
Iar Copilul crestea si Se intarea cu duhul, plin de intelepciune; si harul lui Dumnezeu era peste El.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Feb 2021, 11:47 
Neconectat

Evanghelia zilei
Miercuri, 3 februarie 2021
Marcu XV, 1
Marcu XIV, 43-72

Marcu XV, 1
Si indata dimineata, arhiereii, tinand sfat cu batranii, cu carturarii si cu tot sinedriul si legand pe Iisus, L-au dus si L-au predat lui Pilat.

Marcu XIV, 43-72
Si indata, inca vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, si cu el multime cu sabii si cu ciomege, de la arhierei, de la carturari si de la batrani.
Iar vanzatorul le daduse semn, zicand: Pe care-L voi saruta, Acela este. Prindeti-L si duceti-L cu paza.
Si venind indata si apropiindu-se de El, a zis Lui: Invatatorule! Si L-a sarutat.
Iar ei au pus mana pe El si L-au prins.
Unul din cei ce stateau pe langa El, scotand sabia, a lovit pe sluga arhiereului si i-a taiat urechea.
Si raspunzand, Iisus le-a zis: Ca la un talhar ati iesit cu sabii si cu toiege, ca sa Ma prindeti.
In fiecare zi eram la voi in templu, invatand, si nu M-ati prins. Dar acestea sunt ca sa se implineasca Scripturile.
Si, lasandu-L, au fugit toti.
Iar un tanar mergea dupa El, infasurat intr-o panzatura, pe trupul gol, si au pus mana pe el.
El insa, smulgandu-se din panzatura, a fugit gol.
Si au dus pe Iisus la arhiereu si s-au adunat acolo toti arhiereii si batranii si carturarii.
Iar Petru, de departe, a mers dupa El, pana a intrat inauntru in curtea arhiereului si sedea impreuna cu slugile, incalzindu-se la foc.
Arhiereii si tot sinedriul cautau impotriva lui Iisus marturie ca sa-L dea la moarte, dar nu gaseau.
Ca multi marturiseau mincinos impotriva Lui, dar marturiile nu se potriveau.
Si ridicandu-se unii, au dat marturie mincinoasa impotriva Lui, zicand:
Noi L-am auzit zicand: Voi darama acest templu facut de mana, si in trei zile altul, nefacut de mana, voi cladi.
Dar nici asa marturia lor nu era la fel.
Si, sculandu-se in mijlocul lor, arhiereul L-a intrebat pe Iisus, zicand: Nu raspunzi nimic la tot ce marturisesc impotriva Ta acestia?
Iar El tacea si nu raspundea nimic. Iarasi L-a intrebat arhiereul si I-a zis: Esti tu Hristosul, Fiul Celui binecuvantat?
Iar Iisus a zis: Eu sunt si veti vedea pe Fiul Omului sezand de-a dreapta Celui Atotputernic si venind pe norii cerului.
Iar arhiereul, sfasiindu-si hainele, a zis: Ce trebuinta mai avem de martori?
Ati auzit hula. Ce vi se pare voua? Iar ei toti au judecat ca El este vinovat de moarte.
Si unii au inceput sa-L scuipe si sa-I acopere fata si sa-L bata cu pumnii si sa-I zica: Prooroceste! Si slugile Il bateau cu palmele.
Si Petru fiind jos in curte, a venit una din slujnicele arhiereului,
Si vazandu-l pe Petru, incalzindu-se, s-a uitat la el si a zis: Si tu erai cu Iisus Nazarineanul.
El insa a tagaduit, zicand: Nici nu stiu, nici nu inteleg ce zici. Si a iesit afara inaintea curtii; si a cantat cocosul.
Iar slujnica, vazandu-l, a inceput iarasi sa spuna celor de fata ca acesta este dintre ei.
Iar el a tagaduit iarasi. Si dupa putin timp, cei de fata ziceau iarasi lui Petru: Cu adevarat esti dintre ei, caci esti si galileian si vorbirea ta se aseamana.
Iar el a inceput sa se blesteme si sa se jure: Nu stiu pe omul acesta despre care ziceti.
Si indata cocosul a cantat a doua oara. Si Petru si-a adus aminte de cuvantul pe care i-l spusese Iisus: Inainte de a canta de doua ori cocosul , de trei ori te vei lepada de Mine. Si a inceput sa planga.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Feb 2021, 16:12 
Neconectat

Evanghelia zilei
Vineri, 5 februarie 2021
Marcu XII, 38-44
Marcu XI, 1-11

Marcu XII, 38-44
Si le zicea in invatatura Sa: Luati seama la carturari carora le place sa se plimbe in haine lungi si sa li se plece lumea in piete,
Si sa stea in bancile dintai in sinagogi si sa stea in capul mesei la ospete,
Ei, care secatuiesc casele vaduvelor si de ochii lumii se roaga indelung, isi vor lua mai multa osanda.
Si sezand in preajma cutiei darurilor, Iisus privea cum multimea arunca bani in cutie. Si multi bogati aruncau mult.
Si venind o vaduva saraca, a aruncat doi bani, adica un codrant.
Si chemand la Sine pe ucenicii Sai le-a zis: Adevarat graiesc voua ca aceasta vaduva saraca a aruncat in cutia darurilor mai mult decat toti ceilalti.
Pentru ca toti au aruncat din prisosul lor, pe cand ea, din saracia ei, a aruncat tot ce avea, toata avutia sa.

Marcu XI, 1-11
Si cand s-au apropiat de Ierusalim, la Betfaghe si Betania, langa Muntele Maslinilor, a trimis pe doi din ucenicii Sai
si le-a zis: "Mergeti in satul care este in fata voastra si, intrand in el, indata veti afla un manz legat, pe care nici un om n-a sezut pana acum. Dezlegati-l si aduceti-l.
Iar de va va zice cineva: De ce faceti aceasta?, spuneti-i: Domnul are trebuinta de el. Si indata il va trimite aici".
Deci s-au dus si au gasit manzul legat la drum in fata unei porti si l-au dezlegat.
Si unii din cei ce sedeau acolo le-au zis: "Ce faceti?, de ce dezlegati manzul?"
Iar ei le-au raspuns asa cum le spusese Iisus; si aceia i-au lasat.
Si au adus manzul la Iisus si si-au pus hainele pe manz si Iisus a sezut deasupra.
Si multi isi asterneau hainele-n cale, iar altii asterneau ramuri taiate din camp.
Iar cei ce mergeau inainte si cei ce veneau in urma strigau: "Osana! Binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului!
Binecuvantata este imparatia care vine, a parintelui nostru David! Osana intru cei de sus!"
Si a intrat Iisus in Ierusalim si in templu; si dupa ce S-a uitat la toate de jur-imprejur, fiind vremea spre seara a iesit spre Betania impreuna cu cei doisprezece.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 07 Feb 2021, 17:29 
Neconectat

Evanghelia zilei
Duminica, 7 februarie 2021
Matei XXV, 14-30

Si mai este ca un om care, plecand departe, si-a chemat slugile si le-a dat pe mana avutia sa.
Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, altuia unul, fiecaruia dupa puterea lui si a plecat.
Indata, mergand, cel ce luase cinci talanti a lucrat cu ei si a castigat alti cinci talanti.
De asemenea si cel cu doi a castigat alti doi.
Iar cel ce luase un talant s-a dus, a sapat o groapa in pamant si a ascuns argintul stapanului sau.
Dupa multa vreme a venit si stapanul acelor slugi si a facut socoteala cu ele.
Si apropiindu-se cel care luase cinci talanti, a adus alti cinci talanti, zicand: Doamne, cinci talanti mi-ai dat, iata alti cinci talanti am castigat cu ei.
Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau.
Apropiindu-se si cel cu doi talanti, a zis: Doamne, doi talanti mi-ai dat, iata alti doi talanti am castigat cu ei.
Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau.
Apropiindu-se apoi si cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am stiut ca esti om aspru, care seceri unde n-ai semanat si aduni de unde n-ai imprastiat.
Si temandu-ma, m-am dus de am ascuns talantul tau in pamant; iata ai ce este al tau.
Si raspunzand stapanul sau i-a zis: Sluga vicleana si lenesa, stiai ca secer de unde n-am semanat si adun de unde n-am imprastiat?
Se cuvenea deci ca tu sa pui banii mei la zarafi, si eu, venind, as fi luat ce este al meu cu dobanda.
Luati deci de la el talantul si dati-l celui ce are zece talanti.
Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua.
Iar pe sluga netrebnica aruncati-o intru intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Feb 2021, 16:14 
Neconectat

Evanghelia zilei
Luni, 8 februarie 2021
Luca XIX, 29-40
Luca XXII, 7-39

Luca XIX, 29-40
Iar cand S-a apropiat de Betfaghe si de Betania, catre muntele care se zice Muntele Maslinilor, a trimis pe doi dintre ucenici,
Zicand: Mergeti in satul dinaintea voastra si, intrand in el, veti gasi un manz legat pe care nimeni dintre oameni n-a sezut vreodata. Si, dezlegandu-l, aduceti-l.
Si daca va va intreba cineva: Pentru ce-l dezlegati?, veti zice asa: Pentru ca Domnul are trebuinta de el.
Si, plecand, cei trimisi au gasit precum le-a spus.
Pe cand acestia dezlegau manzul, au zis stapanii lui catre ei: De ce dezlegati manzul?
Iar ei au raspuns: Pentru ca are trebuinta de el Domnul.
Si i-au adus la Iisus si, aruncandu-si hainele lor pe manz, l-au ajutat pe Iisus sa urce pe el.
Iar pe cand mergea El, asterneau hainele lor pe cale.
Si apropiindu-se de poalele Muntelui Maslinilor, toata multimea ucenicilor, bucurandu-se, a inceput sa laude pe Dumnezeu, cu glas tare, pentru toate minunile pe care le vazuse,
Zicand: Binecuvantat este Imparatul care vine intru numele Domnului! Pace in cer si slava intru cei de sus.
Dar unii farisei din multime au zis catre El: Invatatorule, cearta-ti ucenicii.
Si El, raspunzand, a zis: Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga.

Luca XXII, 7-39
Si a sosit ziua Azimelor, in care trebuia sa se jertfeasca Pastile.
Si a trimis pe Petru si pe Ioan, zicand: Mergeti si ne pregatiti Pastile, ca sa mancam.
Iar ei I-au zis: Unde voiesti sa pregatim?
Iar El le-a zis: Iata, cand veti intra in cetate, va va intampina un om ducand un urcior cu apa; mergeti dupa el in casa in care va intra.
Si spuneti stapanului casei: Invatatorul iti zice: Unde este incaperea in care sa mananc Pastile cu ucenicii mei?
Si acela va va arata un foisor mare, asternut; acolo sa pregatiti.
Iar, ei, ducandu-se, au aflat precum le spusese si au pregatit Pastile.
Si cand a fost ceasul, S-a asezat la masa, si apostolii impreuna cu El.
Si a zis catre ei: Cu dor am dorit sa mananc cu voi acest Pasti, mai inainte de patima Mea,
Caci zic voua ca de acum nu-l voi mai manca, pana cand nu va fi desavarsit in imparatia lui Dumnezeu.
Si luand paharul, multumind, a zis: Luati acesta si impartiti-l intre voi;
Ca zic voua: Nu voi mai bea de acum din rodul vitei, pana ce nu va veni imparatia lui Dumnezeu.
Si luand painea, multumind, a frant si le-a dat lor, zicand: Acesta este Trupul Meu care se da pentru voi; aceasta sa faceti spre pomenirea Mea.
Asemenea si paharul, dupa ce au cinat, zicand: Acest pahar este Legea cea noua, intru Sangele Meu, care se varsa pentru voi.
Dar iata, mana celui ce Ma vinde este cu Mine la masa.
Si Fiul Omului merge precum a fost oranduit, dar vai omului aceluia prin care este vandut!
Iar ei au inceput sa se intrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea sa faca aceasta?
Si s-a iscat intre ei si neintelegere: cine dintre ei se pare ca e mai mare?
Iar El le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele si se numesc binefacatori.
Dar intre voi sa nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi sa fie ca cel mai tanar, si capetenia ca acela care slujeste.
Caci cine este mai mare: cel care sta la masa, sau cel care slujeste? Oare, nu cel ce sta la masa? Iar Eu, in mijlocul vostru, sunt ca unul ce slujeste.
Si voi sunteti aceia care ati ramas cu Mine in incercarile Mele.
Si Eu va randuiesc voua imparatie, precum Mi-a randuit Mie Tatal Meu,
Ca sa mancati si sa beti la masa Mea, in imparatia Mea si sa sedeti pe tronuri, judecand cele douasprezece semintii ale lui Israel.
Si a zis Domnul: Simone, Simone, iata satana v-a cerut sa va cearna ca pe grau;
Iar Eu M-am rugat pentru tine sa nu piara credinta ta. Si tu, oarecand, intorcandu-te, intareste pe fratii tai.
Iar el I-a zis: Doamne, cu Tine sunt gata sa merg si in temnita si la moarte.
Iar Iisus i-a zis: Zic tie, Petre, nu va canta astazi cocosul, pana ce de trei ori te vei lepada de Mine, ca nu Ma cunosti.
Si le-a zis: Cand v-am trimis pe voi fara punga, fara traista si fara incaltaminte, ati avut lipsa de ceva? Iar ei au zis: De nimic.
Si El le-a zis: Acum insa cel ce are punga sa o ia, tot asa si traista, si cel ce nu are sabie sa-si vanda haina si sa-si cumpere.
Caci va spun ca trebuie sa se implineasca intru Mine Scriptura aceasta: "Si cu cei fara de lege s-a socotit", caci cele despre Mine au ajuns la sfarsit.
Iar ei au zis: Doamne, iata aici doua sabii. Zis-a lor: Sunt de ajuns.
Si, iesind, s-a dus dupa obicei in Muntele Maslinilor, si ucenicii l-au urmat

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 710 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: