Acum este 24 Iun 2026, 07:52

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pilde
MesajScris: 20 Ian 2011, 09:42 
Neconectat

Nume forum:1
Lenea imputerniceste ispitele

Odata, un tanar a venit la Fericitul Ieronim si l-a intrebat:
- Ce sa fac spre a rezista ispitelor?
Fericitul Ieronim i-a raspuns:
- Nu fii lenes, nu te trandavi. Pasarea nu poate fi prinsa sau lovita de sageata cand zboara, ci numai cand sta pe loc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 22 Ian 2011, 18:02 
Neconectat

Neagoniseala

Avva Teodor de la Ferme avea trei carti bune. S-a dus la avva Macarie si-i zice: "Am trei carti bune, care-mi trebuie, iar fratii mi le cer, si ei, cu imprumut si le folosesc. Spune-mi, ce sa fac: sa le tin pentru folosul meu si al fratilor ori sa le vand si sa dau banii saracilor?". Batranul a raspuns: "Bune sunt toate faptele, dar mai buna dintre toate este neagoniseala". Cum a auzit, avva Teodor s-a dus, a vandut cartile si a dat banii saracilor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2011, 09:55 
Neconectat

Marturisirea pacatelor

Un credincios, dupa ce s-a marturisit, l-a intrebat pe preot:
- Ce gandesti, parinte, despre cel mai mare pacatos?
- Dupa ce te-a iertat Dumnezeu, mi se pare ca stralucesti de lumina harului Lui.
- Dar, parinte, stii cine sunt?
- Ceea ce ti-am spus.- Dar stii ce am fost?

- Aceasta am uitat, caci de ce sa-mi amintesc ceea ce Dumnezeu a uitat?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2011, 09:19 
Neconectat

Sufletul si trupul

Doi oameni stateau de vorba. Unul dintre ei era bogat, dar nu avea credinta. Era mereu preocupat sa nu-i lipseasca nimic lui si familiei sale. De aceea, prietenul sau l-a intrebat:

- Spune-mi, daca ai avea doi copii, dar l-ai hrani doar pe unul, pe celalalt chinuindu-l foamea, ar fi drept?
- Bineinteles ca nu, a raspuns bogatasul.
- Dar daca l-ai imbraca tot pe acela, in timp ce al doilea ar tremura de frig, cum ar fi?
- Ar fi, desigur, o nedreptate.
- Si atunci, daca tu singur spui ca asa ceva este o nedreptate, de ce procedezi in felul acesta?
- Cum? - se indigna omul. Pe copiii mei ii tratez la fel, le arat aceeasi dragoste. De ce spui asa ceva?
- Nu m-am referit la copiii tai, ci la alti doi frati buni, de care tu ar fi trebuit sa ai grija de-a lungul intregii vieti: sufletul si trupul tau. Iar tu nu esti drept cu acesti frati. Te ocupi doar de unul, neglijandu-l cu totul pe celalalt.

Aveti haine frumoase si sunteti bine hraniti, tu si ai tai, dar sufletul de ce are nevoie, nu va intrebati? El nu poate purta decat haina credintei, de care tu nu te-ai ingrijit si nu se poate hrani decat cu dumnezeiasca invatatura, cu dragoste si mila. Deci, nu uita de celalalt frate, fiindca trupul si sufletul sunt ca doi frati buni, de nedespartit. Unul nu poate trai fara celalalt. Ingrijeste-i pe amandoi si atunci vei fi, cu adevarat, drept si fericit. Fereste-te sa fii asemenea pacatosului care traieste doar cu trupul in timp ce sufletul ii este mort.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2011, 10:51 
Neconectat

Lin, mulţumesc pentru citatul de azi: aşa mi-am imaginat şi creat ziua de mâine - întreagă, completă, perfectă(!) - şi am făcut asta privind fotografia postată de tine: cu troiene ce stau tăcute pe crengile copacilor, troiene ce nu ştiu dacă vine apusul sau zorile, troiene ce nu ştiu cât sunt de frumoase în razele strălucitoare ale astrului dimineţii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2011, 12:51 
Neconectat

Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei impartaseau totul si discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine si, despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata.

In toti acei ani, el nici nu s-a gindit la cutie, dar intr-o zi, batrinica se imbolnavi foarte tare si doctorii ziceau ca nu prea mai are sanse sa se insanatoseasca. Incercind sa puna toate lucrurile in ordine, batrinelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o linga patul sotiei sale. Era si ea de acord ca era timpul sa afle si sotul ei ce era in acea cutie.
Cind a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o gramada de bani: in total vreo 25.000 de dolari. El a intrebat-o despre continutul acestei cutii.'
- Cind ne-am casatorit, spunea ea, bunica mea mi-a spus ca secretul unei casatorii este sa nu te certi niciodata. Spunea ca intotdeauna cind ma suparam pe tine, sa tac din gura si sa crosetez o papusica.
Batrinelul era atit de impresionat, incit abia isi putea stapini lacrimile. Doar doua papusi erau in cutie! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna. Nu mai putea de fericit.
- Iubito, spuse el, inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani?
- Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vinzarea papusilor.

Rugaciune: Doamne, ma rog sa-mi dai
- intelepciune sa-mi inteleg sotul;
- iubire ca sa pot sa-l iert;
- rabdare pentru toanele lui.
Pentru ca Doamne, daca as cere putere, ma tem ca l-as bate prea tare.
Amin.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2011, 13:11 
Neconectat

Marilena foarte frumoasa pilda ta.
Si un pic si haioasa.
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2011, 17:10 
Neconectat

Un parinte nevoitor si-a propus sa se trezeasca in fiecare dimineata mai devreme decat de obicei pentru a-si face rugaciunea. A reusit acest lucru si inca timp indelungat, pana intr-o dimineata cand din cauza oboselii, apropiindu-se ora de trezire, parintele nu dadea vreun semn sa se trezeasca.

Deodata a fost zgaltait de cineva care i-a soptit ca trebuie sa se roage pentru a nu pierde ora de rugaciune. Parintele ridicandu-se din pat s-a uitat sa vada cine l-a trezit, facandu-i acest serviciu si vazand pe diavol i-a spus:

- De ce m-ai trezit?! Tu impotrivitorul lui Dumnezeu, m-ai trezit sa imi fac rugaciunea, nu te afecteaza asta?!

Diavolul i-a raspuns:

- Ca rugaciunile lui nu-i fac nici o placere, ba dimpotriva, dar cainta resimtita de sfantul parinte, in cazul in care nu s-ar fi trezit la timp, l-ar fi facut sa se roage cu mai multa putere si sa se apropie si mai mult de Dumnezeu. Si diavolul asta a evitat, trezindu-l.

Morala pildei

Cand suntem impiedicati sa facem un lucru bun si nu reusim, sa ne caim in fata lui Dumnezeu, iar aceasta va fi primita la fel ca si lucrul bun pe care am fi vrut sa il facem. Caindu-ne cu zdrobire de inima ajungem mai aproape de comuniunea cu Dumnezeu, prin aceasta jertfa interioara. Pentru ca Dumnezeu nu vrea de la noi daruri materiale sau jertfe daca nu sunt facute cu inima umilita si cu pocainta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Ian 2011, 15:18 
Neconectat

Vă ofer un filmuleţ. Nu am vrut să îi aloc un topic separat pentru că am considerat că aici îi este locul, printre învăţături - iar morala cred că ar fi: dragostea nu respectă reguli, iar iubirea la distanţă poate fi cu mult mai frumoasă decât obstacolele unei vieţi comune.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Ian 2011, 19:37 
Neconectat

Lin, da cick pe imagine. la mine s-a incarcat si iti multumesc din inima, Lena. O parabola superba.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: