|
Povestea clopoteilor de vant by Fanica Fina (90 mesaje), la 29-07-2008
Se povesteste ca odata, demult, traia retras in muntii din China un maestru.
Era vesel tot timpul, le zambea tuturor celor care ii ieseau in cale. Unul dintre elevii lui, curios fiind sa afle cum de maestrul este tot timpul fericit, l-a intrebat intr-o zi:
- Maestre, de unde acest zambet continuu pe chipul tau? - De la clopoteii de vant, raspunse maestrul. - Cum asa? - De fiecare data cand suna clopoteii de argint de la poarta mea, ma cuprinde o bucurie fara margini. Inseamna ca vine cineva. Si sosirea cuiva, fie si doar a vantului, ma umple de fiecare data de fericire.
Gandind ca ar avea in ei ceva magic, intr-o noapte elevul hotari sa fure clopoteii. Ii duse in casa lui, ii aseza la poarta si astepta ca miracolul sa se produca. Dar nu simti nimic cand acestia sunara. Ba mai mult dupa o saptamana sunetul clopoteilor incepu sa il enerveze din cale afara. Replica: Imi place povestea by Maria Nistor (5039 mesaje), la 06-11-2008 Astept clopoteii.
Replica: De ce n-o fi furat by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 06-11-2008 elevul un pic din stiinta de a asculta a maestrului?
Replica: De ce by cucos catalina (1635 mesaje), la 07-11-2008 ecoul fericirii, nu ar fi avut rezonantza shi pentru elev?!
Replica: Pentru ca, by Cornelia Suteu (272 mesaje), la 07-11-2008 nu invatase ce inseamna sa fii vizitat de prieteni. Iata de ce imi place sa vin sa va vizitez pe forum.
Replica: Cum Cornelia, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 08-11-2008
sa vii in vizita la tine in gradina? Chiar ca nu inteleg...
Replica: Letitia, by Cornelia Suteu (272 mesaje), la 08-11-2008 ai mai adaugat o parabola aici. Ai perfecta dreptate.
_________________ Fanica - Cel mai bun serviciu pe care ti-l face un prieten este sa-ti fie alaturi atunci cand gresesti.
|