|
Lumi infinite, by Oana Stancu (356 mesaje), la 10-12-2008 apar si dispar in vasta expansiune a propriei mele constiente, la fel cum fire de praf danseaza intr-un fascicul de lumina. Fiecare dintre noi exista ca unda in campul de inteligenta constienta care da nastere la tot ceea ce exista in univers - corpurile noastre, stelele, galaxiile si toate celelalte. De vreme ce suntem parte inseparabila a acestui camp fundamental de inteligenta, suntem totodata si sursa tuturor realitatilor. In fiecare moment, co-cream lumea noastra, impreuna cu Dumnezeu, universul sau spiritul.
Atat traditiile intelepciunii antice, cat si stiinta moderna, ne spun ca trupul nostru, mintea noastra si lumea fizica sunt proiectii ale constiintei noastre. Doar constiinta este reala; orice altceva este proiectia acesteia. Asa cum arata deseori Deepak, Tu nu esti in lume; lumea este in tine. Doar valul iluziei ne impiedica sa vedem ca totul este constiinta pura. Atunci cand strapungem valul, descoperim spiritul in toate cate sunt si avem acces la potentialul creator nelimitat.
Practici pentru Transformare Intuitie, atentie, imaginatie, intentie, inspiratie, creativitate - acestea sunt materiile prime ale constiintei. Cu ele ne putem modela realitatea personala si, de asemenea, ne putem contura realitatea colectiva. Urmatoarele principii universale te vor ajuta sa devii constient de felul in care iti creezi propria realitate, si iti vor da puterea de a transforma sau te elibera de tot ce nu-ti mai este de folos. Alege un principiu pe care sa te concentrezi in fiecare zi si angajeaza-te sa-l pui in practica in propria-ti viata.
Evenimentele din viata mea reflecta cine sunt eu Voi alege un lucru intamplat astazi si voi vedea cum imi oglindeste Sinele. Daca simt suparare fata de cineva, ma voi gandi daca ceea ce imi displace la acea persoana exista, de fapt, in mine. Daca aud, fara sa vreau, o conversatie care imi capteaza atentia, voi lua acele vorbe ca pe un mesaj personal. Voi cerceta lumea mea interioara.
Oamenii din viata mea reflecta aspecte ale mele Astazi, imi voi privi prietenii, familia si pe toti cei pe care ii intalnesc, ca pe o imagine de ansamblu a mea. Fiecare persoana reprezinta o calitate pe care vreau sa o vad sau sa o resping in mine. Cel mai mult invat de la cei pe care ii iubesc sau ii dispretuiesc cu intensitate.
Oricare lucru la care sunt atent se va dezvolta Voi inventaria felul in care imi folosesc atentia, voi tine un jurnal al activitatilor pe care le desfasor, ca sa aflu cat timp imi petrec la televizor, pe internet, cu ceea ce ma pasioneaza, cu barfa, cu ce imi place sa fac, ce mi-este groaza sa fac, activitatile care ma implinesc sau fanteziile in care evadez. Imi voi pune intrebarea Care sunt aspectele din viata mea pe care vreau sa le dezvolt? Raspunsul imi va spune inspre ce trebuie sa imi indrept atentia.
Sinele meu adevarat este constiinta pura, nemarginita Imi voi aminti ca gandurile vin si se duc, dar miezul constiintei este vesnic. Astazi, imi voi cunoaste Sinele dincolo de limite. Imi voi aloca timp pentru a fi prezent cu mine insumi/insami, in liniste. Ma voi cunoaste pe mine insumi ca iubire, ca lumina ce curge din inima mea si se raspandeste in univers, pana acolo unde poate ajunge constienta mea. Preluat de la editura foryou.ro
_________________ Oana - Gargarita Zori-de-zi
|