Acum este 04 Aug 2026, 00:52

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 11 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: S.O.S. Gradinita noua
MesajScris: 12 Sep 2010, 17:38 
Neconectat

Nume forum:1
Ma numesc Pirvu Mihaela Madalina si sunt educatoare la o gradinita din satul Schiulesti, comuna Izvoarele, Judetul Prahova.
Pentru dotarea acestei gradinite nu se gasesc nicaieri fonduri, de parca educatia copiilor nu-si mai gaseste locul in aceasta tara.
Mobilierul este de peste 30 de ani, jucariile sunt foarte vechi si ele, aduse cu ani in urma din strainatate de cineva care aducea "ajutoare", nu exista un calculator sau un televizor.
Mamele sunt casnice, tatii, majoritatea someri, astfel incat nici nu indraznim sa le mai cerem rechizite pentru micutii care vor trece pragul gradinitei in acest an.
M-am gandit ca singura solutie este sa caut suflete de oameni care stiu cat valoreaza educatia, si ce sechele poate lasa lipsa ei si sa le cer ajutorul.
Prin urmare, v-as ruga, daca se poate, sa ne acordati un sprijin in acest sens. Orice copil merita o sansa!

Este singura gradinita din localitate, este nou onstruita, insa nu am gasit materiale cu care sa lucrez. Nu exista un calculator, o imprimanta sau un televizor.
Covorasul este foarte uzat, masa care tine loc de catedra abia se tine pe picioare, scaunul educatoarei este deteriorat, masutele copiilor sunt de peste 30 de ani si sunt foarte grele - m-am accidentat deja la un picior si nu-mi pot imagina se poate intampla cu copiii. Scaunele nu sunt nici ele intr-o stare buna.
Zilele trecute am primit cateva rechizite si m-am bucurat foarte mult pentru ca astfel nu vor mai cumpara parintii care si asa se descurca foarte greu.
Nu se dau produse pentru igiena - le cumparam tot noi.
Jucariile au fost aduse acum 15 ani din strainatate de cineva care aducea ajutoare. Mai pot fi folosite, insa este nevoie de jucarii educative.
Cineva mi-a oferit un DVD si daca vom gasi si un televizor, il vom putea folosi - nu pentru desene animate, dar sunt multe lucruri interesante ce pot fi prezentate acestor copii.
Nu am gasit in grupa mea nici macar o singura carticica, desi copiii sunt la varsta la care povestile si poeziile joaca un rol deosebit in dezvoltarea lor.
Ne vom bucura pentru orice ajutor, cat de mic, deoarece acesti copii merita si ei conditii demne de anul 2010.
Am experienta si in invatamantul particular si nu pot sa accept ca acesti copii nu merita macar pe jumatate din ceea ce primesc cei de la orase. Va multumim inca o data.

Tel.0726711075 - pot fi contactata numai dupa ora pranzului, in localitatea respectiva neavand semnal la telefon, iar eu fac naveta dintr-o alta localitate (Maneciu-Ungureni).
Adresa de e-mail: miki_dino2006@yahoo.com

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: S.O.S. Gradinita noua
MesajScris: 13 Sep 2010, 15:55 
Neconectat

Dragele mele, iata ce am primit de la o prietena de-a noastra. Am acceptul ei ca cei care vor sa ajute, sa-i dea telefon, sa se intalneasca si sa se gospodareasca impreuna. Eu tin legatura cu Mihaela, educatoarea si cu Corina si va tin la curent. In caz ca sunteti dispusi sa dati ceva bani, am rugat-o pe Corina sa ne spuna ce anume mai trebuie, pe langa scaunele, creioane colorate, carti etc. Ma gandesc la o mocheta (aspiratorul il cumpar eu), botosei sau ciorapi de lana, caciulite, treninguri.

Sunt cam 40 de copii in total, dar este posibil sa mai vina si altii.

Puteti lua legatura cu Corina la: Corina Tudor 0723 481 188, e-mail corinatudor25@gmail.com

Acum mi-a venit gandul ca am putea ajuta mai multe gradinite aflate in aceeasi situatie grea. Simt ca o datoram tuturor copiilor care vin acum si ne invata atatea lucruri si in acelasi timp ne ofera sansa de a ne ridica sufleteste si spiritual.

Cu ceva anisori in urma, am lucrat si eu ca aducatoare astfel ca mesajul de mai jos m-a "atins".
Stiu ce inseamna sa nu ai niciun material didactic si sa lucrezi la tara, unde parintii nu-si permit decat putine lucruri. In fine, eu voi merge la gradinita respectiva intr-o sambata cu materiale. Ma gandesc ca poate chiar saptamana asta.
Daca vreti sa participati, sunt aici.

P.S. Carti si carticele, hartie, creioane, acuarele, carioci, plastilina, jucarii.

Va imbratisez,
Corina

Corina Tudor
0723 481 188

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Sep 2010, 20:03 
Neconectat

In sfarsit azi reusesc sa va trimit cateva fotografii de la Gradinita Izvoarele unde am fost miercuri.
Desi provin din familii de oameni simpli, copiii sunt extraordinari, cu priviri foarte expresive si ochi foarte luminosi.
Mihaela, cea cu parul lung si ea este deosebita si cu multa iubire in suflet.
Ne-a multumit foarte mult si am pentru dvs un borcan de dulceata facuta de ea.
Nu am vrut sa primesc dar a insistat cu atata iubire incat am cedat.
Voi trece miercuri dimineata saptamana viitoare la Editura.
Era fericita ca a fost sunata de o firma tocmai de la Timisoara (cum s-a exprimat ea) care s-a oferit sa le faca mobilierul gratuit.
Si acum o faza foarte haioasa.
Cand am ajuns, Mihaela le-a spus copiilor din grupa mica sa faca liniste ca au sosit niste musafiri.
Dupa un timp s-a dus la ei cu un urs imens (l-am primit de la o prietena) care era cat mine.
Cand au vazut ursul copiii au intrebat – Dansul este musafirul? Bine ati venit la noi domnule urs.
A fost un moment extraordinar dupa care au inceput sa se joace cu el si sa-l calareasca (este intr-una din fotografii).
Le-am dus foarte multe jucarii, carti de colorat, acuarele, incaltaminte si imbracaminte.
Un calculator cu tastatura si monitor plat, hartie xerox, cutii cu ceai.
Aspiratorul si toate consumabilele pe care le-am luat cu banii dvs.
Au fost super incantati si au multumit de nenumarate ori.
Mi-au spus de gradinita din satul de pe langa comunitatea de la Valea Plopului si a ramas ca ne vom auzi spre finele lui octombrie deoarece eu voi lipsi acum 2 saptamani.
[/i]

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Sep 2010, 07:29 
Neconectat

Felicitari pentru initiativa!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Sep 2010, 07:46 
Neconectat

Felicitari din suflet pentru initiativa avuta! Gradinita este o etapa foarte importanta in viata unui copil si nu ar trebui sarit peste nici una din etapele sale (de la grupa mica la grupa mare pregatitoare). Am observat foarte bine aceasta diferenta in acest an la copii din clasa lui Alexandru care au fost la gradinita doar in grupa mare pregatitoare si mai ales care au facut aceasta grupa doar ca "trebuia facuta".

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Oct 2010, 15:24 
Neconectat

Vesti noi de la gradinita.
Copiii de la gradinita noastra, mandrii ca au realizat astazi "suportul pentru papucei".

Nu-i asa ca sunt dulci?

Orice mana de ajutor data acum prin parteneriat sau voluntariat va face viata in Romania mai buna si mai frumoasa pentru copiii si nepotii nostri.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Noi 2010, 17:47 
Neconectat

Dragele mele, pentru a o ajuta pe doamna Pirvu Mihaela Madalina as veni cu o propunere. Doamna educatoare poate face un proiect de finantare (pentru jucarii si materiale didactice) si sa il trimita echipei Sustin Educatia. Sunt sigura ca cei de acolo o vor ajuta. Exista si un site, dar nu stiu daca am voie sa il postez aici. Pot doar sa va spun ca eu am depus un proiect, mi l-au aprobat, iar acum astept ca oamenii cu dare de mana sa mi-l sustina.
Admin, sper ca nu am gresit ca am scris acest post. Nu este pentru a face reclama, ci doar pentru a incerca sa ajut niste copii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Dec 2010, 09:13 
Neconectat

Dupa ce, in toamna, ati ajutat atat de mult gradinita din comuna Izvoarele, acum am curajul sa va rog sa ajutati alte doua gradinite, aflate in apropiere, Nucsoara si Posesti si care nu au mai nimic in dotare. Va dau mai jos o harta care arata cum se ajunge acolo si un numar de telefon la care il puteti contacta pe domnul director al scolii generale, Condrea Calin, care este un om deosebit, total dedicat copiilor si binelui acestora. El se ocupa si de scolile si de gradinitele din Nucsoara, Posesti, Valea Anei. Dansul fie va pun in legatura cu educatoarele 0723703332, fie va spune cum este mai bine de procedat.

Va redau mai jos descrierea facuta de Mihaela, educatoarea de la Izvoarele, intalnirii copiilor cu Mos Nicolae:
Am pus si eu cu sora mea niste banuti si le-am facut pachetele de Mos Nicolae.
Care a fost reactia cand si-au gasit ghetutele pline? Nu pot sa o descriu, insa unul dintre copii a venit si mi-a pupat mana, multumindu-mi. Am plans si mi-am incarcat sufletul cu multa bucurie

Iata harta care arata cum se ajunge la Posesti si Nucsoara.

http://posesti.infoprimarie.ro/?section=articolePage&idCapitol=10&lang=Ro

Va multumesc mult pentru zambetele pe care le aduceti in ochii acestor copii. Doamne ajuta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Noi 2011, 09:34 
Neconectat

Iata ca in saptamana ingerilor, gasim un inger intrupat, la gradinita pe care ati ajutat-o si anul trecut.

Mihaela, educatoarea care a reusit sa transforme o gradinita saracacioasa, intr-un moderna si colorata, prin munca, dragoste si perseverenta, mi-a trimis aceste imagini.

Ma intreb daca ati dori sa ajutati din nou, acum ca vin sarbatori in care se fac daruri (Sfantul Nicolae, Craciunul), astfel incat zambetele si rasetele de bucurie ale acestor copilasi sa ne lumineze vietile si sufletele.

Pirvu Mihaela
Telefon: 0726711075

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 30 Apr 2012, 18:28 
Neconectat

Daca esti hotarat sa faci ceva si pui dragoste in ceea ce faci (vorba Mihaela Pirvu, educatoarea de la gradinita din Schiulesti) ies minuni.
Si voi ati ajutat-o si am postat imagini cu copiii de acolo si activitatea lor, la timpul potrivit.

Acum, de curand, Mihaela a deschis un post de radio, care se numeste Radio Hanna.
Va invitam sa-l ascultati, mai ales ca are un program deosebit.
Haideti sa fim alaturi de ei si sa-i incurajam si sa-i sustinem (nu ne costa nimic).
Aveti mai jos mesajele de la Mihaela cu informatia necesara.

Ascultati Radio Hanna http://hannaradio.caster.fm/

De astazi, Radio Hanna are si un chat http://hannaradio.blogspot.com/, unde ne puteti asculta live. Invitati-va si prietenii pe chatul Radio Hanna.
Daca va place, va rugam sa ne lasati un vot, in dreapta, sus pe pagina radioului, dand click pe inimoara neagra.
Va asteptam cu mare drag.

Pirvu Mihaela

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 11 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: