Acum este 01 Aug 2026, 15:27

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: O poveste inspirata de zodia Gemenilor: “Visul preotului”
MesajScris: 02 Iun 2011, 17:36 
Neconectat

Nume forum:1
A fost odata ca niciodata, un preot crestin. Si-a dedicat toata viata invataturilor sfinte. Toata ziua citea, medita si se gandea la idei frumoase si intelepte. Avea insa o obsesie: vroia sa afle Adevarul Absolut. Credea atat de intens in existenta Adevarului Absolut incat acesta aparea in mintea sa sub forma unei stanci de neclintit, a unei pietre de capatai. Ideea Adevarului Absolut ii oferea forta si siguranta interioara. Dar isi dorea nespus sa-l cunoasca in mod nemijlocit.

Dumnezeu l-a vazut din Inalt si s-a gandit sa-i faca o surpriza. Asa ca a ordonat ingerilor sai ca acest preot sa fie adus in fata Lui, in timpul somnului.
Asa ca intr-o seara, cand preotul nostru adormi, ingerii l-au rapit si l-au adus in sufrageria Domnului. Acesta isi lua cina singur, la capatul unei mese imense.

- Ia loc, fiule - spuse Dumnezeu.
Preotului nu i-a venit sa creada ceea ce a vazut. Timid, se aseza la masa si nici nu avea curajul sa se uite spre Dumnezeu.
- Ia, mananca, ce-ti place mai mult - zicea din nou, Dumnezeu.
Preotul apuca o farfurie cu zarzavaturi si o aduse mai aproape de el.
- Am auzit ca ai o dorinta fierbinte - continua Dumnezeu.
- Da… - incepea, la fel de timid, preotul.
- La ce se refera? - se prefacea Dumnezeu ca nu stie.
- As vrea sa aflu Adevarul Absolut! - ii raspunse preotul.
- Chiar asa? Si referitor la ce subiect?
- La toate subiectele posibile.
- Aoleu… uite, daca vrei, putem sa ne ducem in biblioteca mea, dupa ce mancam, sa scotocim in sertare.
- Ar fi bine! - se lumina preotul nostru.
- Dar m-as bucura sa discutam putin inainte - zicea Dumnezeu.
- Cu tot dragul! - ii raspunse preotul.
- Stii care-i poanta? Eu am adevarul meu. Iar tu esti prietenul meu. Tu poti avea adevarul tau. La fel de valabil ca al meu. Care este adevarul tau? - se arata curios Dumnezeu, ca un copil.
- A-a-a-adevarul meu? - se balbai preotul.
- Da. Adevarul tau. Care este?
- Pai nu m-am gandit niciodata! Am tot cautat adevarul Tau! - zicea preotul.
- Bine, dar sa stii ca la fiecare subiect, am un adevar pe care il imbunatatesc periodic. De exemplu, adevarul referitor la iubire a ajuns la varianta 8.1. Acum lucrez la varianta 8.2. Dar ceva din mine imi spune ca voi ajunge pe o treapta superioara si voi scoate direct varianta 9.0. Acest adevar se afla in lucru. Precum si toate celelalte. De fapt, a trebuit sa-mi iau un calculator, ca nu mai mergea cu vechiul sistem bazat pe carti si biblioteca.
Preotul se fastacea pe scaunul sau.
- Stai oleaca - ai Adevarul Absolut sau nu?
- Il am. Mereu am cea mai buna varianta a sa - zambi Dumnezeu. - Dar il imbunatatesc in fiecare zi.
- Dar… nu e stabil, de neclintit?
- Nu in sensul in care ti-ai inchipuit tu. Stabil si neclintit este faptul ca el evolueaza mereu. Azi am varianta Adevar 1.2, maine varianta Adevar 1.3 - exact cum isi numeroteaza programatorii creatiile lor.
Preotul statea nedumerit.
- Dar eu ce ma fac? O sa dispara siguranta mea interioara!
- Nu-i nimic! se va transforma in adaptabilitate. Te vei uita cu mai multa intelegere la oameni. Nu ii vei mai judeca aspru. Vei zambi mai mult. Te vei bucura de viata mai mult!
- Zau! - zambi in continuare Dumnezeu.
In sfarsit, chipul preotului se lumina si schita si el un zambet.
- Hai sa mai bem un pahar! - propunea tot el.
- Hai! Pentru prietenie! - isi ridica paharul Dumnezeu.
- Pentru prietenie! - zicea si preotul.
Si au sorbit amandoi din pahare.
Preotul s-a trezit. A simtit o fericire enorma in inima lui. Nu-i venea sa citeasca din cartile sale. Pana la urma, a iesit in strada si s-a dus la marginea orasului unde locuia. S-a asezat pe malul raului, in iarba. Incepu sa priveasca apusul soarelui si i se parea ca in acel orizont portocaliu se gasea mai multa intelelepciune decat in toate cartile lui.
http://www.astrotext.ro/2011/06/01/o-poveste-inspirata-de-zodia-gemenilor-visul-preotului/#more-2190

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: