Acum este 20 Apr 2026, 17:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Pe cine iubim?
MesajScris: 31 Iul 2009, 11:16 
Neconectat

Nume forum:1
Pe cine iubim? by camelia constantin (65 mesaje), la 23-10-2007
Deja, cand suntem copii, ne intreaba: Iubesti pe mami? Iubesti pe matusa? Iubesti pe mamaia?
Nimeni nu ne intreaba: Te iubesti pe tine?
Asa ca terminam consumand multa parte din viata noastra si din energia noastra incercand sa intram in gratia celorlalti, dar si cu noi.
Anthony Mello povesteste o istorie despre acest lucru:
O femeie si fiul sau merg la un restaurant. Dupa ce asculta ceea ce vroia femeia, ospatarita se adreseaza copilului:
- Si tu ce doresti?
- Un hot-dog.
- Nici sa nu iti treaca prin cap! sare mama. Ceea ce vrea el este un file de vacuta cu garnitura de verdeata.
Ospatarita, ignorand comentariul, il intreaba pe baiat: il vrei cu mustar sau cu kechup?
- Cu amandoua, raspunde baiatul, si apoi, adresandu-se mamei ii zice, surprins:
- Mama, mama, ea crede ca exist intr-adevar!

Replica: Din diversitatea de iubiri, este singura care ne lipseste by Marian Topala (535 mesaje) la 24-10-2007
Iubirea si respectul de sine vine tarziu, dupa ce te rupi de rudele hiperprotectoare, de obiceiurile intzelenite in comunitate. Parca m-am recunoscut in ceea ce ai scris tu, Camelia.
Bine ai venit pe forum!

Replica: Lipsa de iubire de sine by Bica Nistor (1288 mesaje), la 24-10-2007
este o tara (cu t si cu semn pe ultimul a) a educatiei pe care am mostenit-o. Este dificil pentru noi sa incercam acest exercitiu dupa o anumita varsta.
Bine ai venit pe Forum, Camelia! Stii ca mai ai o tiza pe forum?

Replica: Lipsa de iubire de sine by camelia constantin (65 mesaje), la 24-10-2007
Adevarul este ca citesc de mult discutiile voastre, dar nu am avut niciodata (pana ieri) curajul sa intru. V-am vazut poate un grup prea unit si cald si eu sunt mai timida. Mie mi se pare ca nu este prea tarziu sa invatam sa ne iubim pe noi insine niciodata. Nu mult, doar o farama de egoism sau poate doar credinta in noi. Nu, nu stiam ca am o tiza aici, dar ma bucur.

Replica: Daca ne-am iubi by Vasiliu Letitia (1483 mesaje), la 24-10-2007

pe noi insine prea mult oare n-am deveni narcisisti? Daca am scoate prea mult in evidenta faptele noastre oare n-am fi paranoici?
Cat despre timiditate, pe forum sunt mai multi timizi decat crezi. Bine-ai venit Camelia Constantin. Camelia Jura unde esti?

Replica: Nu stiu by camelia constantin (65 mesaje), la 29-10-2007

cat de tarziu poate veni iubirea de sine, dar cred ca o doza nu strica nimanui. Nu cat sa devenim narcisisti, dar suficient cat sa nu ne lasam calcati in picioare din dragoste pentru ceilalti. Eu cred ca cei pe care ii iubesti cel mai mult sunt cei ce te pot rani cel mai tare. Dar pana la urma ce stiu eu? Multumesc pentru primire. Si acum cateva versuri pe care le-am gasit scrise pe un caiet din liceu:
eu sunt
nimic pentru nimeni
sunt zambet si lacrima
pe acelasi obraz
sunt ras, si durere, si visare
sunt pusa pe sotii
si plina de haz
si-s trista cu genele inchise
dar tu cine esti?
pe tine nu te cunosc,
pe tine nu te pot descrie,
pe tine... te iubesc?

Poate ca tot timpul incercam sa iubim pe cineva pentru ca prin prisma celuilalt sa reusim sa ne cunoastem pe noi. Ar trebui sa ne iubim si pe noi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Pe cine iubim?
MesajScris: 23 Apr 2010, 17:06 
Neconectat

Nume forum:1
Ma iubeste, nu ma iubeste?
Ma iubesc, nu mai iubesc?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ]