Acum este 19 Apr 2024, 21:34

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cina cea de taina
MesajScris: 11 Apr 2012, 17:15 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2008, 21:18
Mesaje: 1171
Nume forum:1
Cele 7 trepte ale initierii crestine

În urmă cu aproape 2000 de ani, în Joia Mare, înainte de vinerea Sacrificiului, Hristos si-a adunat ucenicii si apostolii si a tinut Cina cea de Taină. Cei 72 de ucenici si apostoli au fost împărtiti în 5 încăperi, în una din ele fiind doar Hristos cu apostolii. Cina a avut două părti: una teoretică si simbolică, în care Hristos a prezentat ucenicilor si apostolilor, Porunca nouă : ”Iubiti-va aproapele mai mult decât pe voi însivă si prin aceasta oamenii vor cunoaste că păziti poruncile Mele si ale Tatălui care M-a trimis la voi.”
Cea de-a doua parte a Cinei a fost practică si a constat în programul de meditatie si priveghere din Grădina Ghetsimani.

La Cina cea de Taină Hristos a vorbit prima dată despre cele 7 trepte ale initierii crestine: spălarea picioarelor, biciuirea, incoronarea cu spini, purtarea crucii, moartea, învierea, înăltarea. Fiecare treaptă din cele 7 dezvoltă în suflet una din cele 7 virtuti.

Acum în 2012, cele 7 trepte ale initierii crestine ar putea fi descifrate mai profund, asa după cum ne arată Legea Nouă.
Spălarea picioarelor – ajută-i pe oameni să se purifice, să fie curati la trup si suflet. Dorinta de a-i ajuta pe oameni este motivatia corectă care îti dă putere în suflet.
Biciuirea – suportarea durerii, adică să îti poti controla senzorii din corpul eteric ca să rezisti la durere fără să fii afectat. Controlul corpului eteric îl poti realiza când ai doze suficiente de E1, E2 si E3.
Încoronarea cu spini – controlul corpului astral, asumarea unei suferinte, a unei umilinte, batjocuri, justificate si motivate de idealurile tale în care crezi si pentru care accepti să fii umilit, decât să renunti la ele. Motivatia corectă îti vine din credintă că acele idealuri sunt corecte, necesare, bune, frumoase, valabile si juste.
Purtarea crucii – asumarea constientă a unor actiuni dificile. Asumarea si înfăptuirea lucrurilor pe care tu alegi si decizi să le înfăptuiesti. Munca de a pune în practică ceea ce esti convins că trebuie făcut.
Moartea - (ce esti dispus să sacrifici ca să fii fericit?) Ce omori în tine ca să poată să renască la un nivel mai înalt? Renuntarea este un sacrificiu. Hristos a renuntat la corpul său fizic si s-a sacrificat pentru a ne arăta că se pot concretiza practic cele 7 trepte ale initierii crestine. Si-a sacrificat corpul fizic ca sa il invieze si astfel l-a ridicat la un nivel mai inalt, spiritualizându-si acest corp. Ca să îti ridici nivelul de constientă trebuie să cunosti mai mult si să sacrifici, să scoti din viata ta tot ce te împiedică si te trage în jos pe calea evolutiei.
Învierea – este darul primit din partea Tatălui pentru sacrificiul făcut. Fiecare va învia si îsi va ridica nivelul de constientă după mărimea si importanta sacrificiului făcut. Învierea este darul vietii, răsplata vietii, pe care o primesc cei ce sacrifică mult. Învierea presupune activarea Spiritului vietii (corpul 8). Învierea îti aduce forta vietii nu în Suflet ci la nivel de Spirit. Sacrificiul te duce la înviere si îti dă mărimea si valoarea fortei de viată în Spirit, fortă care crează viata spirituală. Avraam, primul patriarh al evreilor a decis să îl sacrifice pe fiul său Isaac si apoi a primit forta de viată cu care a creat un popor cu viată spirituală înaltă, popor în sânul căruia a coborât Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Înăltarea – este forma de continuare a sacrificiului (prin care sacrifici existenta în Planul Fizic, fiind deja posesorul fortei de viată, primită la înviere) pentru a urca la Tatăl si a crea acolo ca si continuare a creatiei din Planul Fizic.

10.04.2012
Alexandru Nicolici

_________________
Jeni - Gargarita dintre Astre


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania