|
Nu stiu daca aceasta rugaciune a mai fost postata pe forumul nostru. Am primit-o in aceasta dimineata de la vara mea si mi-a placut tare mult. Si pentru ca pentru noi cuvantul "multumesc" are o insemnatate mare, nu pot sa nu impartasesc cu voi aceasta superba rugaciune despre iertare si multumire.
Rugăciune a părintelui Arsenie Boca. "Iartă-mă, Doamne: - pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut; - pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit; - pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit! - pentru tot ce as fi putut sa înteleg şi nu am înteles; - pentru tot ce puteam să conştientizez şi nu am conştientizat; - pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o; - pentru bucuria pe care aş fi putut să o traiesc şi nu am trăit-o; - pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o; - pentru viaţa pe care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o; - pentru visele pe care mi le-aş fi putut împlini şi nu le-am împlinit; - pentru necunoscutul în care aş fi putut să paşesc şi din teamă, nu am îndrăznit să paşesc; - pentru iubirea pe care aş fi putut sa o exprim şi nu am exprimat-o; - pentru tot ce puteam sa creez bun şi frumos şi nu am creat pentru gloria Ta, Doamne, şi a Împărătiei Tale Divine.
Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine, Doamne, care Eşti Mila şi Iubirea infinită, Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină.
Îţi multumesc, Doamne:
- pentru toată frumuseţea pe care am văzut-o izvorând din Tine; - pentru muzica tăcută a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvăluit-o auzului; - pentru tot ce am simţit bun şi minunat în viaţa mea; - pentru tot ce prin harul Tău am înţeles; - pentru Lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu; - pentru iertarea pe care dăruind-o, am dobândit pace; - pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine, Doamne; - pentru toate cadourile spirituale care mi-au îmbogăţit fiinţa; - pentru viaţa mea, care e a Ta, o mică parte a simfoniei existenţei; - pentru visele care au prins formă prin armonia iubirii Tale pentru mine; - pentru necunoscutul în care am păşit plin de curaj, regăsindu-Te; - pentru iubirea copleşitoare cu care mă dezmierzi clipă de clipă; - pentru tot ce am creat prin Tine bun şi frumos, aducând cu umilinţă laudă Împărăţiei Tale divine; Dumnezeu, Tatãl nostru, plimbându-se prin casa mea îmi ia toate grijile şi mă vindecă de toate bolile mele şi ale familiei mele în Numele lui Iisus. Amin!
_________________ Ioana - Gargarita-Gerbera-Rosie
|