Acum este 20 Ian 2022, 01:51

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Alegerea sticlei potrivite pentru inramat
MesajScris: 10 Mar 2021, 10:13 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Iul 2007, 17:00
Mesaje: 1075
Nume forum: Ramona
Când înrămați un obiect de artă, o fotografie, un puzzle sau orice alt obiect drag și vine timpul să alegeți ce tip de sticlă doriți, cum vă decideți? Adăugarea sticlei la ramă, este un pas adesea trecut cu vederea în procesul de înrămare, deoarece majoritatea oamenilor se concentrează pe passe-partout și pe ramă. Alegerea sticlei potrivite poate avea un impact dramatic asupra modului în care obiectul înrămat este afișat și păstrat.

Deși este mai grea și mai fragilă, sticla, spre deosebire de plastic are avantajul de a fi rezistentă la zgârieturi. Există diferite finisaje pe sticla folosite la înrămare care au ca rezultat niveluri diferite de claritate și vizibilitate. Scopul sticlei este de a proteja obiectul înrămat de umiditate, căldură și deteriorare. Sticla folosită la înrămare previne, de asemenea, abraziunea datorată prafului și protejează obiectul înrămat atât de lumina artificială, cât și de lumina naturală (razele UV).

Sticla mai transparentă afișează cel mai bine obiectul înrămat, cu scopul de a da impresia de „invizibilitatea” a sticlei. Sticla cu finisaje de protecție suplimentare ajută la conservarea obiectului înrămat, dar oferă o vedere mai puțin clară. În acest articol, vom acoperi câteva dintre opțiunile disponibile pentru înrămare cu sticlă și avantajele și dezavantajele acestora.

Sticla simplă
Sticla simplă, care este cea mai economică opțiune pentru înrămare, are de obicei o grosime cuprinsă între 2 mm și 3 mm. Uneori se numește sticlă standard, float sau sticlă de bază și o puteți găsi și în ramele gata făcute. Aceasta este protecția de bază și potrivită pentru multe tipuri de lucrări de înrămare. Sticla transparentă pe care o folosește atelierul nostru de înrămare este sticlă transparentă de înaltă calitate, cu grosimea de 2 mm.

Avantaje: Economică, protejează împotriva prafului, oferă vizibilitate foarte bună
Dezavantaje: O ușoară nuanță verzuie, reflectă lumina naturală și artificială care vă pot îngreuna vederea obiectului înrămat

Sticla mată (anti reflex)
Sticla mată are o suprafață gravată care ajută la dispersarea luminii și la reducerea reflexiilor. Sticla mată are dezavantajul de a reduce ușor claritatea. De exemplu, ar putea fi mai dificil să se distingă fire de păr individuale pe portretul unei persoane. Pentru ca acest tip de sticlă să funcționeze corect, aceasta trebuie să fie cât mai aproape de obiectul înrămat. Prin urmare nu este recomandat a fi folosit în rame cu distanțiere mari.

Avantaje: Cea mai economică metodă de înrămat cu sticlă anti reflexie
Dezavantaje: O ușoară pierdere de claritate, nu poate fi utilizată într-o ramă cu distanțiere mari

Sticla anti reflex
Acest tip de sticlă este un produs special, obținut prin tratarea sticlei și aplicarea unei pelicule care reduce foarte mult reflexiile. Este foarte asemănătoare cu sticla folosită la ochelarii de vedere și ochelarii de soare.

Avantaje: Elimină în mod virtual reflexiile
Dezavantaje: Prețul mai mare

Sticla “albă”
Sticla standard are în componență fier care conferă sticlei o ușoară nuanță verzuie. În mod normal, nu este vizibilă, cu toate acestea, dacă luați o bucată de sticlă și o așezați pe o coală de hârtie albă, veți observa că secțiunea de sub sticlă are o ușoară nuanță verzuie și nu este la fel de strălucitoare ca hârtia neacoperită de sticlă.

Avantaje: Vizibilitate sporită a operei de artă, practic nicio distorsiune de culoare a operei de artă
Dezavantaje: Cost ridicat

Sticla cu protecție UV
Radiațiile Ultra Violete (UV) care se transmit prin sticlă pot deteriora în timp obiectul de artă înrămat. Pentru a le proteja putem folosi o sticlă specială cu o anumită acoperire ce reflectă sau absoarbe spectrul UV.

Unii folosesc absorbanți UV organici, care sunt adăugați pe o parte a sticlei ca un strat pe bază de silicat. Acest strat de acoperire va bloca radiația UV cu o eficiență de 92% la 99%. Dezavantajul acestor filtre este că se creează un ușor efect de încălzire asupra culorii operei de artă. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul straturilor care blochează 98% sau mai mult din radiațiile UV. .

Avantaje: Protejează împotriva decolorării
Dezavantaje: Cost crescut, ușor efect de încălzire a culorii operei de artă

Înrămarea care are ca scop conservarea este un proces important pentru a menține viața fotografiilor și a lucrărilor de artă. Alegerea sticlei potrivite este un pas critic, iar profesioniștii în înrămare vă pot sfătui cu privire la aceasta. În cele din urmă, însă, depinde de dvs. să vă protejați operele de arta și să vă asigurați că nu se decolorează sau nu se estompează în timp. La atelierul nostru de înrămat, avem opțiunile perfecte pentru toate nevoile dvs. de înrămare, cu o gamă de tipuri de sticlă pentru toate proiectele. Informați-vă cu privire la materiale de înrămare de calitate, obțineți sfaturi și ajutor de la un rămar profesionist și păstrați-vă operele de artă departe de căldura și lumina soarelui, astfel încât să vă puteți bucura de aceastea cât mai mult timp posibil.

https://depozitulderame.ro/alegerea-sticlei-potrivite-pentru-inramat/

_________________
Gargarita-cu-Suflet-de-Poet


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania