Acum este 01 Iun 2026, 07:14

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Greta - Gargarita noua in gradina noastra!
MesajScris: 07 Iul 2009, 20:13 
Neconectat

Nume forum:1
Greta - Gargarita noua in gradina noastra! by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 10-09-2008

Citesc de ani de zile acest forum. by greta hirsch (3 mesaje) la 09-09-2008
Este prima oara cand indraznesc sa particip si sa raspund intr-un forum. Am plecat din Romania acum 20 de ani si mi-e groaza ca am sa fac greseli de ortografie, mai ales ca ortografia noua de dupa revolutie este pentru mine o mare necunoscuta. Goblen am lucrat din clasa a cincea cand am descoperit aceasta arta la orele de "lucru manual", dar din pacate nu am gasit goblene cu pasul mic nicaieri pina in anul 2001 intr-o vizita in Romania. Rogoblen-ul l-am descoperit din intimplare pe Google. De atunci comand numai de la aceasta firma, desi este cam greu ca ele sa ajunga la mine in Israel. Nu prea mai am rude in Romania si trebuie sa apelez la prieteni care fac vizite in Romania sau invers. Consider ca goblenul imi aduce un anumit echilibru in viata. O zi grea la servici devine suportabila cand ma gindesc la frunza (si nuantele de verde care le voi combina) ca sa o termin. Trebuie sa spun ca goblenul este o pasiune pentru mine si in unica vizita care am facut-o la Paris am descoperit muzeul goblenului (nu cunosc adresa, am nimerit acolo din intamplare) si spre marea mea uimire am descoperit ca ceea ce eu numesc goblen in lumea larga se cheama "petit point". Cu urmatoarea ocazie am sa incerc sa trimit si fotogafiile goblenurilor care le-am cusut pina acum (si pe care inca nu le-am dat cadou).
Multumesc tuturor gargaritelor pe care le simt asa de apropiate sufletului meu.

Replica: Un mare bun venit, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 10-09-2008
Greta, in gradina gargaritelor, obsedate de goblen, dar susceptibile de a fi inrobite de tot ce este frumos si dependente de acest forum.
Asemenea tie, a fost si Pusa, o gargarita plecata in Germania cu foarte multi ani inainte de `90. Am aflat cand a plecat la lumina, o parte din corespondenta ei cu Monica (Admina acestui forum pe care nu te astepta sa o vezi prea des) ca avea aceleasi temeri ca si tine referitoare la ortografie. Vezi Goblenul romanilor din strainatate.
Dupa modul cum te gandesti la verdele frunzei, am convingerea ca drumurile mele si ale tale se vor intretaia ades pe acest forum. Am deja inima plina de bucurie, Greta.

Replica: Greta, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 10-09-2008
bine ai venit in "lumea noastra"!

Replica: Bine ai venit, by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 10-09-2008
Greta! Esti o veterana a goblenului daca l-ai inceput din clasa a V-a si asta inseamna ca ai chiar multe lucrate. Banuiesc ca esti pasionata de flori pentru ca vorbesti de verdele frunzei...

Replica: Bine ai venit, Greta! by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 10-09-2008
Ce cuvinte frumoase spui tu despre goblen. Voi astepta cu nerabdare postarile tale. Sper sa fii cat mai des alaturi de noi.

Replica: Bine ai venit, Greta! by Maria Nistor (4936 mesaje), la 10-09-2008
Pe langa dragostea de goblen sper sa descoperi si placerea de a sta in compania noastra, a "obsedatelor de goblen " cum spune Laura. Si are dreptate!

Replica: Bine ai venit, Greta by Cozea Rodica-Maria (606 mesaje), la 10-09-2008
printre noi si asteptam sa ne arati ce ai lucrat. Sper sa te vedem cat mai des pe acest forum.
Multumesc, Laura ca ne-ai adus aminte de Pusa. Am citit o parte din postari si m-am intristat ca nu mai este printre noi. Sa se odihneasca in pace!

Replica: Bine ai venit, Greta! by Sorescu Minerva (2095 mesaje), la 10-09-2008

Replica: RodiMar, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 10-09-2008
Pusa nu mai scrie pe forum, dar ea traieste atata timp cat cei ce au cunoscut-o isi aduc aminte de ea. Cand va fi sa plec la Lumina, o sa o recunosc imediat pentru ca sunt sigura ca o sa o gasesc cu un goblen in mana.

Replica: Bun venit! by Petroi Ana-Maria (1241 mesaje), la 10-09-2008

Replica: Laura, by Gina Necula (132 mesaje), la 10-09-2008
ai un tonus pentru care te invidiez.
Greta, bine ai venit printre noi!
Am citit si eu ca, dupa francezi, goblenul este cel lucrat de masina si ca goblenul lucrat de noi se numeste broderie in petit point sau in point de St. Cyr, dar la noi s-a incetatenit termenul, inca inainte de `90 si nu ai cum sa il schimbi. Uite ce zice DEX-ul (dexonline.ro).
Pupici.

Replica: Greta, by Tudorancea Rodica (216 mesaje), la 11-09-2008
scriau fetele din America (sau Canada?) ca ele fac acum comanda direct la Rogoblen, platesc cu card si le ajunge direct acasa la ele. Sa te interesezi, totusi.
Abia astept sa vad ce ai goblenat.
Iti urez un bine ai venit, cu dragoste pe forum.

Replica: Bine ai venit, by Raluca Popa (843 mesaje), la 11-09-2008
iti urez si eu, Greta! Sunt nerabdatoare sa-ti vad colectia. Dupa atatia ani de goblenat, trebuie sa fie impresionanta. Numele tau are o tenta nemteasca, sau mi se pare?

Replica: Te salut, by Lucia Marina (212 mesaje), la 11-09-2008
Gargarita de departe!

Replica: Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. by greta hirsch (115 mesaje), la 12-09-2008
M-ati primit asa de frumos, cu bratele deschise caci nici nu stiu cui sa-i raspund mai repede.
In primul rand trebuie sa recunosc ca este a treia scrisoare pe care o scriu si care din nepriceperea mea nu ajunge pe forum. Astazi am descoperit de ce. Fotografiile pe care am vrut sa le postez au prea multi megapixeli. Va trebui sa incerc inca o data, dar nu am habar ce sa fac. Cred ca va mai dura pana veti vedea tablourile mele. Oricum fotografiile nu sunt prea reusite. In Israel lumina soarelui este foarte puternica si se reflecta in sticla tablourilor. M-am gindit ca rezolv probleme inchizind draperiile, dar atunci a inceput sa functioneze automat blitzul aparatului de fotografiat, si in loc de soare se reflecta el in tablou. Cred ca dupa randurile acestea este clar ca nu am nici un pic de talent tehnic.

Mi-a placut numele pe care l-am primit "Gargarita de departe" si cred ca de acum in colo acesta va fii numele meu. Apropo, numele meu cu adevarat are o tenta germana, sunt din Ardeal si vorbesc bine limba germana. Din pacate, de cand a murit tata nu mai am cu cine vorbi ungureste si incep sa uit. Din postarea trecuta, am crezut ca reiese clar ca am plecat din Romania pe vremea lui Ceausescu si ca sunt evreica.

Am inteles ca se pot posta numai goblenuri a firmei Rogoblen. Cu ocazia forumului am inceput sa fac "inventarul". Nu am asa de multe tablouri, am dat o gramada cadou si am pastrat pe cele apropiate sufletului meu. Pe deasupra, barbatul meu se vaita ca nu mai avem loc pe pereti asa ca nu ma grabesc sa le termin, - am cateva incepute in paralel. Si nu am atata timp cum as vrea, lucrez mult si mai sunt si treburile din casa. De obicei iau goblenul in mine, seara la stiri.
Si ultimul punct pe ziua de azi, am citit si eu scrisorile lui Pusa, si m-a intristat nespus plecarea ei dintre noi. Stiu din experienta proprie cat de mult te poate ajuta o pasiune ca "goblenatul" sa treci peste o bola urita (sau un accident, in cazul meu)

Va pup pe toate si va iubesc (chiar si inainte de a incepe sa va scriu).

Replica: Ma bucur by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 12-09-2008
ca ai reusit sa fii din nou cu noi Gargarita de departe. Daca iti place numele de gargarita primit sigur asa va ramane. In ceea ce priveste dificultatile pe care le intampini la postarea pe forum este suficient sa intrebi si sigur gasesti o gargarita pe aproape care sa te ajute. Pentru a micsora fotografiile la dimensiunile cerute de forum gasesti indicatii tot in aceasta sectiune in topicul Cum configurez o fotografie pentru postare. Pare complicat, dar te asigur ca nu este. Pentru dimensiunile pe care le au fotografiile facute cu aparatul meu este suficient sa reduc dimensiunile fotografiei de doua ori la 50% si iese numai bine.
Sper sa iti fie de ajutor si sa vedem cat de curand bijuteriile tale. Sa iti creezi si tu colectie la sectiunea Femeia legenda cum au si celelalte gargarite.

Te imbratisez cu drag si iti aduc in dar o floare.

Replica: Si eu by tanasa clementina (293 mesaje), la 12-09-2008
te imbratisez si astept cu nerabdare sa ne postezi o parte din galeria ta.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 13-09-2008
Desi nu sunt multumita de calitatea fotografiilor, sunt asa de incantata de ideea ca am reusit sa schimb formatul fotografiilor, incit am sa le postez asa cum au iesit la prima incercare.

In momentul cand au sa reuseasca mai bine am sa-mi deschid propria galerie.

Dupa cum am mai spus, acestea sunt tablourile care sunt la mine acasa, atirnate pe pereti, deci am un unghi incomod de fotografiere. Fiica mea cea mare s-a maritat acum doi ani, deci mai sunt citeva tablouri la ea acasa. O gramada am dat cadou la prieteni si mai am tablouri care nu sunt de la firma aceasta. Prima fotografie este tabloul care se afla acum pe masa mea de lucru.

Va pup si va doresc un sfirsit de saptamina placuta.

Replica: Continuare by greta hirsch (115 mesaje), la 13-09-2008

Replica: Ai o colectie minunata! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 13-09-2008
Modele mari si cu foarte multe culori! Merita sa le pui intr-o colectie la Femeia legenda!

Ne bucuram ca esti alaturi de noi.
Un pupic si o floare.

Replica: Superba colectia ta Greta. by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 13-09-2008

Replica: Greta, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 13-09-2008
Gargarita-de-departe, ma bucur ca Lucia a mai reusit sa boteze o gargarita si ca ai si adoptat numele. Banuiesc ca mai exista, dupa nume inca o evreica pe forum, dar la gargarite este cam greu sa le deosebesti dupa nationalitate: ele nu au varsta, nu au nationalitate, nu au nevoie de acte de identitate pentru ca circula libere in acest spatiu dedicat frumosului.

Este dureros ca tatal tau nu mai este, dar exista o vorba: atata timp cat ne aducem aminte de cei plecati, ei traiesc. Acum cateva luni, o prietena mai tanara deplangea pierderea tatalui. Suferea si pentru ca tatal ei nu avea sa afle vreodata bucuria de a fi bunic. Ea era gravida atunci, prin ultimele luni si stia de la ecograf ca va naste o fetita. Am mangaiat-o si i-am spus ca probabil, Domnul i-a luat o viata ca sa ii aduca o alta. M-a privit parca mahnita atunci de spusele mele. Cand a nascut, mi-a telefonat si mi-a spus ca am avut dreptate: Domnul ii trimisese un baietel sanatos, leit bunicul. Ecograful gresise, Domnul, nu!

Sa iti traiasca fetitele si sa iti daruiasca nepotii la care visezi.

Uneori nici nu realizam cat ne mangaie goblenatul. La mine s-a creat brusc, necesitatea ca ceea ce lucrez, sa fie daruit. Nu stiu cum se intampla, dar dupa ce imi fixez pozitia pe perete in casa mea a unui goblen, acesta ajunge la alta destinatie. Daca ma bucura ceva, ma bucura doar gandul ca cei ce primesc darul meu, se bucura si il apreciaza.

In ceea ce priveste loc pentru goblenuri lucrate: cine a zis ca nu ne putem face intr-o camera, doar o pinacoteca cu goblenuri? Nu rade! Acesta este unul din visele mele.

Felicitari pentru cate ai lucrat. Dupa ce vei invata cum sa configurezi imaginile (eu recunosc, sunt cam in urma cu tehnica, dar am ajutoare de nadejde si invat tot timpul) chiar o sa fie bucurie pentru tine sa le postezi in colectia ta. Am o intrebare: tablourile nu pot fi scoase de pe perete ca sa le poti fotografia intr-alt loc?

Va pup pe toate si va iubesc (chiar si inainte de a incepe sa va scriu).
M-ai topit!
Si eu te iubesc asa cum iubesc orice fiinta care stie sa exprime aceste doua cuvinte fara sfiala.

Iti zambesc, Greta!

Replica: Adriana, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 13-09-2008
daca Hoya din imagine a inflorit in casa ta si daca ai si multe asemenea buchetele pe ea, atentie, te mariti!
Iti zambesc!

Replica: Pentru Adriana by greta hirsch (115 mesaje), la 13-09-2008
Adevarul este ca m-am gandit sa le dau jos, dar am camerele inalte, 3 metri si mi-a fost frica sa ma urc pe scaun (ai voie sa zimbesti!). Asa ca va trebuie sa astept pe cineva mai curajos ca mine. Adriana, si cu adevarat am pus tablorile pe pereti ca-intr-o pinacaoteca, pe randuri asimetrice. Cum ai ghicit?

Multumesc pentru ca mi-ai raspuns.

Replica: Greta, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 14-09-2008
adevarul este ca pe acest forum am primit o groaza de nume, asa ca astept o... groaza de miei (pentru ca m-ati botezat), in primavara. Vreau sa le dau drumul pe o pasune verde.

Evident ca am zambit pentru ca mi-am adus aminte ca, cu numai cativa ani in urma, ma cataram cu o inconstienta infantila, peste tot. Acum sunt ca tine. Mi-am pierdut o parte din inocenta si am castigat parte de intelepciune. Intelepciunea, la acest capitol, s-a instalat, probabil, dupa ce a numarat nenumaratele vanatai de pe corpul meu. Si eu intentionez sa-mi aranjez goblenurile ca-ntr-o pinacaoteca. Pana atunci, o sa fac totusi inventarul celor care mi-au admirat un anume goblen sau altul si este posibil sa mai dispara dintre ele. Cum eu sunt la ora bilanturilor referitoare la inventarul casei mele, este momentul cel mai propice pentru a hotari si balanta goblenurilor.

O casa atat de inalta ca a ta prezinta unele dezavantaje, dar din punctul meu de vedere are un mare avantaj: senzatia de spatiu.

Ai mai inaintat la palarioara ce ascunde lacramioarele?
Iti zambeste Laura.

Replica: Doamne, Greta, by Ramona Marculescu (151 mesaje), la 16-09-2008
cate goblenuri ai mai lucrat! Si majoritatea sunt goblenuri cu dificulatate mare. Meriti toate felicitarile.
Sa iti traiasca fetita! De nepoti inca nu te intreb...

Replica: Ramona, by greta hirsch (115 mesaje), la 16-09-2008
nultumesc. Fetite am doua, cea mica este de 3 saptamini soldatica si sunt plina de emotii.

Lacramioarele mele avanseaza incet, dar sigur. Am ajuns la faza acesta:

Replica: Sa-ti traiasca fetitele, Greta! by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 16-09-2008 si sa-ti aduca numai bucurii.

Palarioara ta se contureaza foarte frumos si cred ca este binevenita daca la voi este asa cald.

Replica: Nicoleta, by greta hirsch (115 mesaje), la 16-09-2008
nu numai palarioara, - ce ma topeste pe mine sunt lacramiaorele. Nu am vazut si mirosit lacramioare de 20 de ani (noroc cu parfumul lui Nina Ricci care are o usoare tenta). Asa ca, pe scurt, mi-este dor de ele.

Noapte buna!

Replica: Greta, by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 16-09-2008
am vazut ca toata lumea se intreba ce pot fi florile rosii. Tu ai idee?

Nu se gasesc bulbi de lacramioare in supermarketuri la voi? Iei unul si il plantezi intr-un ghiveci si ai parfum de lacramioare. Nu uita sa asezi ghiveciul sub goblenul la care lucrezi acum si sigur se va impregna cu parfum de margaritare.
Iti zambesc cu drag.

Replica: Greta, by Tender Rose (248 mesaje), la 17-09-2008
eu sunt cealalta evreica de pe forum, de care vorbeau fetele. Esti o superharnicuta si vad ca nu iti alegi decat goblenuri de complexitate ridicata. Daca nu gasesti lacramioare acolo, iti trimit eu. Dar, dupa ce vei termina palaria o sa cam ai destule.

Replica: Tender Rose, by greta hirsch (115 mesaje), la 17-09-2008
nici nu stiu cum sa spun mai delicat, - daca modelul nu este complicat nu imi face placere sa il cos si, de obicei il parasesc in mijloc.

Unele goblenuri le-am lucrat cinci ani la rand, le-am lasat, am continuat. Cum am mai spus: incet, dar sigur.

Lacramioare nu pot sa creasca in clima de aici, 9 luni pe ani temperatura medie este de 33 de grade si lacramioarele sunt flori de primavara, carora nu le place caldura.

Replica: Greta by Tender Rose (248 mesaje), la 18-09-2008
si nu incerci sa aclimatizezi lacramioarele? De unde stiu ele cata racoare au nevoie ca sa infloreasca? Prima data or sa stea intr-o zona in care ai aer conditionat, anul urmator le duci intr-o zona mai calda si tot asa, an de an, pana le lamuresti. Este un experiment pe care eu nu l-as rata.
Of! Nu as vrea sa am o fata soldatel! Eu sunt o panicata si cred ca as muri de mai multe ori pana as vedea-o acasa. Si Elena noastra de pe forum are noroc ca nu este fara mea. Nu ar fi pus piciorul in aeroport, daramite in avion!
Imi place palarioara ta si fii atenta ca in curand te vor curta gargaritele cu cererea de a o purta o vreme.
Laura, dar tu stii ce sunt florile rosii?

Replica: Tender rose, by greta hirsch (115 mesaje), la 18-09-2008
Of, nici mie nu mi-e usor cu gindul ca cea mica este acum soldat. Sunt tot timpul cu gindul la ea. Nu este forumul potrivit sa contiuni subiectul asta. Dar mi-este greu.

Replica: Greta, by Ilinca Moruzeanu (107 mesaje), la 18-09-2008
dupa cate stiu eu, in Israel este obligatoriu serviciu militar, nu-i asa? Gandeste pozitiv! Imagineaza-ti cu ochii mintii (cum spune Laura), cum soldatica ta vine acasa vesela si cu armata terminata, fara evenimente.

Matusa mea are un fel ciudat de a se comporta. Cand varul meu si-a luat carnet, unchiul i-a dat masina lor. Toate celelalte matusi au sarit cu gura ca nu este normal sa dai unui copil de 18 ani o masina pe mana, ca se intampla atatea, ca uite ce carnagiu este pe sosele, ca uite ce a patit cutare sau cutare. Unchiul si-a retras oferta cu masina, dar matusa mea nu a fost de acord. M-a impresionat taria si credinta ei ca baiatului ei nu i se poate intampla nimic. Unchiul tot nu i-a dat masina pe mana, dar varul meu a fost in doua masini (conduse de altcineva), implicate in accidente. Din fiecare masina, el a fost singurul ce a scapat fara macar o vanataie, in timp ce ceilalti au stat cu lunile in spital. Dupa ultimul accident, unchiul, la insistentele matusii, i-a dat masina. Acum o conduce numai el pentru ca unchiul de la artroza si alte complicatii la picioare, nu mai poate conduce.
Oare de ce nu reusim noi sa ne alungam gandurile negre cand este vorba de copiii nostri? Cand fetita mea merge la discoteca noaptea, eu nu pot sa adorm pana nu vine acasa.

Replica: Greta, by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 22-09-2008
ce mai faci?

Replica: Ce mai fac? by greta hirsch (115 mesaje), la 25-09-2008
Pare ciudat, dar ma lupt cu birocratia, care exista si la noi.

Soldatica mea facut o gripa urata si pina nu a lesinat nimeni nu i-a dat atentie. Acum este acasa pentru trei zile, si sunt mult mai linistita.

Promit ca miine am sa fac o fotografie goblenului meu, chiar daca nu a avansat prea mult.

Replica: Greta, by Silvia Agache (137 mesaje), la 26-09-2008
daca Laura ar fi aici, ti-ar spune sa o strangi in brate din partea ei si sa o saruti pe mana stanga la soldatica ta. Nu stiu ce inseamna asta, dar cred ca este un fel de transmitere de energie de la o persoana la alta. Nu sunt atat de sofisticata sau atat de invatata in acest sens, dar o imbratisez si eu pe soldatica ta si ii urez sa se faca bine si sa stea acasa cat mai mult (sic!). La voi nu se poate cu mai mult concediu medical?

Replica: Greta, by Zoica Maniu (230 mesaje), la 26-09-2008
nici o societate nu este perfecta, dar fetita ta are nevoie de o sanatate perfecta pentru ca si ea va fi mamica, la randul ei.
Multa sanatate si (asa cum zice Laura) o imbratisare si de la mine.

Replica: Multa sanatate, by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 26-09-2008
fetitei tale Greta!
Abia astept sa vad cum au mai crescut lacramioarele tale.
O imbratisare calda pentru amandoua.

Replica: O imbratisare calda by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 27-09-2008
si de la mine. Cate una pentru fiecare!

Sper sa se faca cat mai repede bine soldatica ta.

Replica: Lacramioare by greta hirsch (115 mesaje), la 28-09-2008
Am promis ca am sa arat avansul meu cu goblenul. Deci ma tin de cuvint. Nu am prea avut timp, caci am lucrat mult, dar acum am o saptamina de vacanta, maine este anul nou la noi. Soldatica mea s-a intors la baza militara, cea mare sarbatoreste cu familia sotului ei, asa ca o sa am cateva zile linistite, cu timp pentru goblen.

Cea mai buna prietena a mea va pleca la sfirsitul lui octombrie in Romania, asa ca visez deja la goblenurile pe care le voi comanda.

As vrea sa stiu care sunt modelele care au ate DMC. Recunosc ca sunt ingrozitor de scumpe si la noi, dar este o investitie care merita. Dupa cate am inteles sunt numai doua seturi care contin ate DMC. Poate gresesc?

As vrea sa ma sfatuiesc cu Gargaritele harnice de pe forum si in legatura cu gherghefurile pe care le folositi. Dupa cum se vede din imagine eu am numai rotunde, nu am reusit sa gasesc altfel. Sint curioasa daca un gherghef patrat este mai comod. Si daca cele reglabile sunt comode?

Ghergheful meu rotund este foarte usor si pot sa-l tin mult in mina fara sa obosesc. Dezavantajul este ca nu pot lucra tabloul complet, si urma lui se vede pe fata lucrului cand termin. Asa ca luni de zile dupa ce-l termin; il tin intins sub niste carti groase. Mi-a fost frica sa le calc ca sa nu le stric. Voi cum faceti?
Va pup pe toate,
Greta

Replica: Felicitari Greta! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 28-09-2008
Ai inaintat binisor. Sa ai spor cat mai mult saptamana aceasta.

Greta, eu folosesc doar gherghef patrat. M-am obisnuit cu el si sincer nu cred ca o sa il schimb vreodata. Am incercam si gherghef reglabil, dar parca se stramba panza, asa ca am renuntat. Acum daca imi iau un goblen nou, comand si rama lui nea Costica odata cu el. Asa scap de cautat lemn usor si mester ca sa imi faca rama.

O zi frumoasa si pupici.

Replica: Bine ai venit, Greta by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 28-09-2008
in gradina noastra. In ultimile zile am intrat mai in graba pe forum, asa ca abia astazi am descoperit topicul tau. Felicitari pentru modelele lucrate, sunt foarte frumoase.

Sa stii ca eu am lucrat cateva modele pe gherghef rotund si la final le-am calcat pe dos, - nu se intampla nimic, arata chiar bine, asa ca poti sa le calci linistita.

Le doresc fetelor tale sanatate; si eu am doua fete si stiu ce inseamna sa le duci grija. Cea mare este casatorita si parca sunt mai linistita in privinta ei, - mai este cineva care ii poarta de grija, dar cea mica mi se pare mereu ca trebuie sa o ajut. Poate este numai parerea mea.

Replica: Greta, by Tudorancea Rodica (216 mesaje), la 28-09-2008
eu am lucrat cu toate tipurile de gherghef. Am renuntat la cel rotund (desi este foarte usor) pentru ca imi complica viata dupa ce terminam goblenul (motivele expuse de tine), asa ca am incercat cu gherghef reglabil. Mi se pare foarte greu, dar l-am folosit ani in sir. Acum, de cand au aparut ramele pentru panza, este mult mai simplu. Sunt usoare si nu imi complica viata. Exact ce spune si Adriana.
Te felicit pentru valoroasa colectie si sper ca lacramioarele la care lucrezi sa iti aduca in casa parfumul dupa care tanjesti.
Sa iti traiasca si cele mai frumoase bijuterii din casa ta: fetitele tale.
La modele cu DMC este bine sa te uiti inainte de a face comanda pentru ca mai apar periodic modele noi ce sunt si cu ata DMC, Anchor sau Puppets.
Pupici si de la mine.

Replica: Foarte frumoase, by Cozea Rodica-Maria (606 mesaje), la 28-09-2008
modelele lucrate de tine, Greta.

Si eu lucrez pe gherghef rotund pentru ca mi se pare mai usor la modelele mari. La sfarsit il calc usor, dar nu direct pe model ci, pun o panza intre model si talpa fierului de calcat. Am lucrat "Noapte feerica" care este un model mare pe rama patrata si m-am cam chinuit cand am ajuns sa lucrez mijlocul modelului ca sa nu mai zic ca mi se parea incomod sa-l tin in mana fiindca era mare (30x40).

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 28-09-2008
Va multumesc ca mi-ati raspuns asa de repede. Ciad am sa termin lacramioarele, am sa incerc si eu sa il calc cu o piaza intre goblen si fier. Asa facea si mama cu macrameurile care le facea. Cum eu prefer sa lucrez modele mari, cred si eu ca o rama poate deveni incomoda la mijloc.

Totusi ma tenteaza ideea de a putea lucra in orice colt a goblenului, poate voi inceca cu un model mai mic.

Si acum am o intrebare: ce inseamna "rama lui nea Costica"?

Am vazut pe forum rame pentru inramat. Oare se pot folosi si ca gherghef? Daca da, prietena mea va avea un bagaj foarte incarcat cind se va intoarce din Romania.

Noapte buna.

Replica: Nu este vorba by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 28-09-2008

de ramele pentru inramat, Greta. Este vorba de un cadru de lemn foarte usor pe care poti prinde panza pentru a lucra. I s-a dat numele de "rama lui nea Costica". Exista un topic in care se vorbeste despre aceste rame. Este adevarat ca sunt putin incomode pentru modelele mari, dar pana acum chiar mi-au fost de folos. Cred ca este suficient ca atunci cand da comanda, prietena ta sa specifice pentru ce modele doreste si rama lui nea Costica.

Le gasesti si in catalog la Accesorii subcategoria Rame pentru panza goblen.

Replica: Am venit by Roxana Deli (173 mesaje), la 29-09-2008

sa ma imbat de putin parfum de lacramioare.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 30-09-2008

Nu stiu daca ar trebui sa continui aici sau daca ar fii mai bine sa deschid un topic la diverse, cineva trebuie sa-mi dea un sfat.

Nu am avansat prea mult cu goblenul, caci soldatica mea mi-a "facut-o". Aici Anul Nou este sarbatoarea in care familiile se reunesc si sarbatoresc impreuna. Mi-a fost tare grea ideea ca anul asta vom singuri, ca un mos si baba lui.

Trebuie mai intii sa explic ca la noi de "sarbatori" magazinele sunt inchise si nu circula autobuze. Dupa cate stiu este singurul loc din lume in care se procedeaza asa. Cu timpul m-am obisnuit si chiar imi place, - sunt zilele in care totul este linistit si iti petreci timpul liber cu familia.

Dimineata, soldatica mi-a trimis cateva SMS-uri - cu cat ii este greu de sarbatori fara noi, cat ii este dor de mincarea mea, etc. Am intrebat-o unde este, dar nu mi-a raspuns, nu am insistat pe gandul ca nu are voie sa spuna (nu am povestit pana acum ca face scoala de ofiteri). Asa ca am plecat la supemarket sa fac ultimele cumparaturi, stiind ca totul va fii inchis 3 zile.
Cind am ajuns la casa, - pe cine vad intrind? Soldatica a primit trei zile permisie. M-am emotionat ca un copil, si am inceput sa pling, la fel si casierita care ne cunoaste de cand soldatica umbla in scutece.

Asa ca, in loc de zile cu goblenul in mina, am gatit caci ne-au venit si familia si prietenii in vizita. Cred ca a fost cel mai frumos "an nou" din viata mea. S-ar putea ca voi gargaritelor sa-mi trimiteti o energie pozitiva si sa-mi aduceti noroc?
Cum am mai spus, nu stiu daca ce am scris se potriveste aici.
Va pup pe toate.

Replica: Este by Maria Nistor (4936 mesaje), la 30-09-2008

foarte bine unde ai scris. Pe viitor, cand o sa incepi un model nou poti sa faci un topic nou. Pana atunci poti sa scrii aici. Parerea mea. Ma bucur alaturi de tine si iti spun La multi ani! daca acum sarbatoresti anul nou. Ce poate fi mai frumos decat sa sarbatoresti alaturi de cei dragi? Si eu sunt departe de casa si te inteleg foarte bine. Sa ai un an nou plin de bucurii!

Replica: Un an nou fericit! by STAICU LUMINITA (617 mesaje), la 01-10-2008

Replica: Un an nou fericit Greta! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-10-2008

Replica: Sarbatori fericite, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 01-10-2008

alaturi de cei dragi!

Replica: Greta, by Doruletz Mic (1000 mesaje), la 01-10-2008

cum eu sunt mai emotiva, mi-au si venit lacrimile in ochi. Mi-am imaginat ce bucurie a fost in sufletul tau cand ti-ai vazut soldatica.
Eu am avut o surpriza asemanatoare de la fratele meu. Nu mi-a spus ca vine si m-am trezit cu el la usa. Mi se inmuiasera picioarele de emotie, iar inima imi batea nebuneste. Inca vreo ora, am tot tremurat de bucuria revederii. Imi aduc aminte ca pregateam masa si mainile nu puteau intinde fata de masa.
Asa ca, am fost in inima ta, cand ti-ai reintalnit fetita.
Anul Nou sa iti aduca multe bucurii si tie si fetitelor tale.

Replica: Dar, by Maria Zanfir (540 mesaje), la 04-10-2008

Craciun nu exista acolo, Greta? Sau nu se serbeaza? E stiam ca si evreii au un fel de Craciun. Anul trecut, intr-un magazin, am vazut niste lumanari puse pe un suport care se ridica si apoi coboara si cand am vrut sa il cumpar, o doamna a zis ca acela este pentru Craciunul evreilor. Mie mi-a placut atat de mult, incat l-am cumparat si l-am tinut aprins de Craciunul nostru, la fereastra.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 04-10-2008

Maria, avem si noi un fel de Craciun se cheama Hanukah, sarbatoarea luminilor. Cu adevarat suportul cu cele 8 luminari se pune in fereastra, instinctul te-a calauzit bine. Sarbatoarea noastra tine 7 zile, in prima seara se aprinde o luminare cu ajutorul unei alteia, a doua zi se aprind 2 s.a.m.d pana cind sint toate bratele sfesnicului pline. Si ce mai este deosebit, este obligatoriu sa maninci gogosi, cat mai multe si cit mai pline de gem.

Cred ca nu deoasebirile dintre traditii conteaza, ci ceea ce ne uneste, si Craciunul si Hanukah sunt sarbatorile in care familiile, prietenii se unesc, amandoua sunt sarbatorile pacii si linistii.

Replica: Stiam by Zoica Maniu (230 mesaje), la 05-10-2008

de Hanukah, dar nu stiam de acest obicei. Mi s-a incalzit inima cand am citit. Este un obicei frumos. O sa fac si eu la fel, inainte cu 7 zile de Craciun. Am citit ca lumina este calauza si pentru morti si pentru vii. Nu stiu daca acesta este motivul pentru care voi aprinde lumanarile la fel ca la Hanukah de la voi, dar oricum imi va face placere sa fac acest ritual, ca un fel de pregatire pentru aceasta sarbatoare ce imi este atat de draga. O iubesc, tocmai pentru faptul ca atunci este momentul cand se strange toata familia la un loc si cu totii au acelasi scob: sa serbeze Craciunul.
Ai mare dreptate:
Citat:
Cred ca nu deoasebirile dintre traditii conteaza, ci ceea ce ne uneste, si Craciunul si Hanukah sint sarbatorile in care familiile, prietenii se unesc, amindoua sint sarbatorile pacii si linistii

Nimic nu este mai placut decat acest moment. Iti urez sa ai parte toata viata de Hanukah la care sa ii ai in jurul tau pe toti cei ce ii iubesti.

Replica: Greta, by Tudorancea Rodica (216 mesaje), la 05-10-2008

este superba traditia. Si eu am un astfel de suport electric cu lumanari si nu stiam de ce are intrerupatoare la fiecare lumanare, in spate. Am sa-i spun si cumnatei mele. Am cumparat amandoua cate un astfel de suport, anul trecut de la un targ si eu mi l-am pus la fereastra.

Replica: Rodica si Zoica, by greta hirsch (115 mesaje), la 05-10-2008

Nici nu va puteti da seama cit m-a impresionat ceea ce ati scris. As da orice ca toata lumea sa invete de la voi, gargarite cu suflete frumoase, sa ia tot ce este mai bun de la fiecare religie si sa nu mai existe ura nascuta din religie. Caci daca exista un Dumnezeu, el poate fii numai unul si pentru crestini si pentru evrei si pentriu musulmani.

Probabil sunt eu mai sensibila acum la problemele acestea, din cauza soladaticii mele care doarme noaptea in cort si ziua se plimba pe o temperatura de peste 30 de grade in uniforma, cu vesta ceramica anti-glont pe ea si mitraliera in mina. As da orice sa fie pace si sa sa fiu ultima mama care trece prin asta.

Trebuie sa schimb tonul pe ceva mai optimist. Goblenul meu a avansat in vacanta pe care am avut-o asa ca am sa postez fotografia.

Replica: Este aproape gata! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 05-10-2008

Nu mai e mult pana il termini! Ce urmeaza?

Indiferent de religie, toti avem pana la urma acelasi Dumnezeu. Este doar Unul. Frumos obiceiul cu lumanarile.

Replica: Este o splendoare! by Maria Nistor (4936 mesaje), la 05-10-2008

In curand o sa fie gata. Sa ai spor din plin !
Este interesant obiceiul vostru. Eu sunt foarte curioasa de obiceiurile si traditiile altor religii si imi plac mult.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 05-10-2008

Nu imi place cum a iesit ultima fotografie asa ca am mai incercat o data. Am reusit sa neutralizez blitzul.
Am trei goblene incepute si parasite in mijloc, - sper cam cu sprijinul vostru sufletesc am sa le termin. Daca intre timp nu am sa le primesc pe cele noi la care visez.

Replica: Frumos obicei Greta. by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 05-10-2008

Imi place foarte mult cum au crescut lacramioarele, deja le simt parfumul. Ai sa vezi ca fara sa iti dai seama le vei termina si pe celelalte.

Este bine ca ai numai trei incepute. Azi le-am contabilizat si eu pe cele incepute si am ajuns la cifra astronomica de 8. Dar va voi povesti despre asta in una din zilele urmatoare in cazul in care planul pe care mi l-am facut da roade.

P.S. Atunci cand vrei sa corectezi ceva din ce ai scris vezi ca in dreapta in bara de titlu apare o coala de hartie cu un creion. Dai click pe ea si se deschide o fereastra cu ceea ce ai scris si poti face modificarile. Apoi doar click pe Modifica si gata. Daca nu te descurci sa spui si incerc sa explic si prin imagini.

Replica: Greta, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 06-10-2008

se vede mai bine ultima imagine. Mai ai doar fond.

Replica: Sa ai by tanasa clementina (293 mesaje), la 06-10-2008

spor din plin, Greta.

Replica: Greta, by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 06-10-2008

Lacramioarele tale imi aduc aminte de tinerete. Erau florile mele preferate si sotul meu primavara imi aducea mereu buchetele din florile aste minunate.

Sper sa-ti aduca si tie numai primavara in suflet.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 09-10-2008

Astazi, mai bine zis de ieri seara, caci deja a trecut de 12 noapte, este la noi Yom Kipur, Ziua cea mai lunga. Este o zi de post " negru" nu se bea si nu se maninca, de la apusul soarelui pana a doua zi cand apare prima stea pe cer. Este ziua in care Dumnezeu hotoraste soarta pe care o va avea fiecare om in anul urmator, cum se spune in rugaciunea de Yom Kipur "cine va trai si cine va muri, cine va avea un an fericit si cine va avea un an chinuit". Este ziua in care nu ai voie sa faci nimic altceva decit sa te rogi. Se inchid toate magazinele, se opreste circulatia tuturor masinilor, nu circula avioane. Pe scurt, se opreste totul din activitatea zilnica, nu exista TV, radio nimic. Dupa cat se vede internetul functioneaza. Este ziua in care se cere iertarea pacatelor, se obisnuiste sa-ti iti ceri iertare de la prieteni de la familie, de la cunostinte, pentru greseli facute dinadins sau din greseala. Urarea care se face de ziua aceasta este "sa termini cu o semnatura buna" (adica Dumnezeu sa-ti aprobe un an bun).

Este clar ca sunt o "pacatoasa". Imi place foarte mult linistea de Yom Kipur, astept ziua aceasta ca pe un cadou special, - nu pot sa consider o zi de doliu cand este atita liniste in jur. Asa ca mi-am pus castile pe urechi, ascult muzica si "goblenez".

Am avut azi cateva momente cand am simtit ca nu mai am rabdare la atata fond, mai mai sa il pun deoparte si sa ma apuc de altul, dar m-am simtit obligata fata de voi (ceea ce e bine) si am continuat.

Soldatica mea s-a intors ieri acasa si este cu noi pana duminica; acesta este al doilea motiv pentru care ma simt asa de linistita si nu pot sa intru in atmosfera de Yom Kipur.

Deci asta este ce am facut azi, maine mai continui.

Replica: Am avut curajul by greta hirsch (115 mesaje), la 09-10-2008

sa fotografiez spatele. Mi-a luat cam mult timp, este departe de a fii perfect. Dar m-am gandit ca poate mai sunt gargarite ca mine care nu ajung la perfectiune si totusi lucreaza.

Eu lucrez cu firul in trei, si chiar daca am grija sa il trec sub ate in spatele lucrului, tot se vede. Urmatorul goblen am sa-l lucrez cu ata in doua ca sa vad diferenta. Asta am invatat de la voi.

Replica: Ce by Alice Popa (227 mesaje), la 09-10-2008

frumoasa sarbatoare aveti, Greta. Si cata uitare de sine se creeaza prin lipsa de activitate.
Este plictisitor fondul, dar eu am invatat de la fetele de aici sa il asociez cu TV sau radio.
Spor din plin in toate,
Pupici si soldaticii tale, mama fericita ce esti!

Replica: Mie by Silvia Har (613 mesaje), la 09-10-2008

imi place cum lucrezi pe spate, Greta. Nu ai vrea sa vezi spatele la primele mele goblenuri!
Imi place si aceasta sarbatoare de la voi. Cred ca este binevenita pentru oamenii din ziua de azi. Este o deconectare de la tot ce este agresiv, dar necesar.

Replica: Ce lucruri by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 09-10-2008

interesante ne mai povestesti tu, Greta! Este interesanta sarbatoarea voastra si cred ca este un prilej bun si pentru a face singur bilantul anului care a trecut.

Mie imi place cum a iesit spatele goblenului. Cam asa iese si la mine, nu este perfect, dar este ingrijit.

Multa sanatate si pupici pentru tine si soldatica ta.

Replica: Multumesc, by Golesteanu Eliza (68 mesaje), la 09-10-2008

Greta. In inima mea, imi esti o prietena draga.

Replica: Cred by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 10-10-2008

ca am avea si noi nevoie de o sarbatoare asa. Toti avem nevoie de liniste, sa fim doar noi cu... noi insine.

Eu goblenez doar la televizor (acasa, - cand sunt prin vecini, la "un pahar de vorba") si parca merge mai repede. Cel putin la fond.

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 10-10-2008

Multumesc pentru raspunsuri.

De doua zile am facut pauza la fond, am inceput un tablou mic 10 x 14, dar cu 40 de culori, - inca nu stiu daca pot sa fac rost de toate culorile, dar este un proiect ambitios. Din cauza ca nu este de la Rogoblen, nu pot sa postez fotografia. M-am gindit ca ceva asa de complicat impreuna cu fondul monoton care mi-a ramas fac o linie medie normala.

Replica: Greta, by Tudorancea Rodica (216 mesaje), la 10-10-2008

fac stop cardiac, la atatea culori pe o bucatica atat de mica de panza! Cred ca tu si Roxana seamanati. Amandoua, perfectioniste!

Replica: Greta, by Silvia Agache (137 mesaje), la 11-10-2008

anul acesta, inainte Pastele nostru, fetele povesteau care le sunt obiceiurile in perioada postului. Una din fete povestea ceava asemanator cu Yom Kipur de la voi:
Citat:
Este ziua in care se cere iertarea pacatelor, se obisnuiste sa-ti iti ceri iertare de la prieteni de la familie, de la cunostinte, pentru greseli facute dinadins sau din greseala.

Mi s-a parut cam exagerat ce spunea ea, dar acum vad de unde venea traditia la ea. Ea isi cerea iertare si de la sot! Si inversul era valabil.

Daca cineva crede ca Sissif a murit, anunt ca se pacaleste. Tu, Greta esti Sissif cu ceea ce ti-ai propus sa lucrez. Succes la lucru, atunci.
Pupici de departe!

Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 11-10-2008

Imi cer scuze in primul rind de la Admina, caci de data asta povestea nu prea este legata de Rogoblen.

De Yom Kipur, cand am obosit de atita fond, am inceput sa ma plimb pe internet, unicul lucru care imi mai ramase de facut, caci fara TV, radio, spalat, gatit, curatat, m-am trezit cam somera.

La fel cum am descoperit Rogoblen-ul, am descoperit niste diagrame splendide, care pot sa fie downloadate gratis, dar unele cu 120 de culori, altele cu 240. Cel mai modest, cel de care m-am apucat acum are "numai" 40. Cum panza de goblen nu am prin casa, am inceput sa cotrabai prin "lada mea de zestre" , unde imi pastrez eu ceea ce este legat de hobby-ul meu, lucrul de mana. Si am gasit o bucata mare de pinza Aida.

Aici urmeaza partea unde Admina va incepe sa ma ierte. Am inceput pe panza aceasta, dar in loc sa cos punct de goblen am cusut cruciulite cu 2 fire de ata. Am atta ata ramasa de la goblenurile facute, deci nu a fost o problema sa gasesc nuantele necesare. ESTE drept ca am mai cumparat 3-4 sculuri de mouline

Pacat ca nu pot sa postez fotografia, am cusut un pic, dar sUnt asa de incitata. E o frumusete si este o schimbare care imi face bine.

M-am gindit ca ceea ce povestesc poate raspunde celor ce intreaba ce se poate face cu pinza Aida. Mai am niste idei de folosire a panzei Aida, dar asta va fi alta data.

Si daca nu va plictisesc, alta data va mai povestesc de obiceiurile noastre, caci luni incepe ultima sabatoare de toamna. Deci iar vacanta si timp de cusut.

Va pup pe toate

Replica: Greta, by Admin TTT (3900 mesaje), la 12-10-2008

nu am de ce sa ma supar pentru indiciul dat de tine, fetelor.

Gargaritele noastre de la creatie, de fiecare data cand incep realizarea unui model de goblen, tot de acolo pornesc: de la 120 -150 culori. Pentru noi ar fi cel mai simplu sa lansam un astfel de set (pentru ca acesta este realizat, pur si simplu de un soft, - rolul nostru ar fi, doar sa listam si sa multiplicam diagramele), dar ar exista doar cateva persoane (cu posibilitati financiare - costurile atei este mare la 100 de culori) care ar cumpara asa ceva. Nu exista macar, o nisa de piata. Nisa de piata se defineste prin 1% din vanzarea totala/an. Ori, o societate comerciala are, in primul rand, interese financiare, intrucat salariile si cheltuielile se acopera cu bani. Exista si in Romania astfel de firme, dar probabil nu au cheltuieli de regie si salariale si nu ii asteapta, lunar, tot atatea taxe cat avem noi de virat la stat (Am citit intrun ziar ca o firma ca a noastra, plateste cam 215 taxe diferite intrun an, in Romania; nu am mai avut timp sa verific). In plus, o societate care se respecta isi achita anual si toate auditurile, acreditarile etc.

Acesta este motivul pentru care incercam sa acoperim toate gusturile. Aducem si modele foarte simple pentru gradinite, scoli si centrele de ergoterapie. Realizam si goblenuri pentru gusturi sofisticare, dar incercam sa mentinem o medie corelatie intre cerere si oferta cu costuri de productie minime, pentru marea majoritate a celor care ne cumpara produsul. Modelele cu numar mare de culori (si nici unul nu a depasit 50 de culori), aparute la inceputul anului in curs, a dus la un recul al clientilor nostri.
Suntem in plina reorganizare, intrucat viitorul apartine lucrului manual si nu, numai goblenului. Acesta este motivul pentru care colaboram cu Zweigart si suntem in discutii si cu alte firme.

In ceea ce priveste modelul pe care il pornesti, nu este nici o problema. Poti sa il postezi in serial, intr-un topic separat, cu conditia sa nu apartina nici unei alte firme sau persoane care sa ceara drepturi de autor.

Referitor la ata DMC, ti-am raspuns in topicul deschis de tine.

Un gand bun si o calda imbratisare pentru o gargarita de departe,
Monica

Replica: Greta, by Iordanoiu Elena Daniela (170 mesaje), la 12-10-2008

in primul rand vreau sa te felicit pentru frumoasele goblenuri pe care le ai in colectie. Spre deosebire de tine si de alte gargarite eu nu pot sa fac cadou goblenurile lucrate caci am pus prea mult suflet la fiecare.

Fiindca esti de departe si mi-ai adus aminte ca ar trebui sa imi fac si eu comanda de mai multe goblenuri ca sa le am in anul in care voi fi plecata din tara - oricum in India nu au cum sa ajunga.

Bafta multa in continuare.

Replica: Greta, by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 12-10-2008

frumoase sarbatori aveti, auzisem de ele, dar nu stiam ce semnifica fiecare. Multumesc pentru lamuriri si sa ai parte "de o semnatura buna", tu si familia ta.

Cat despre cusutul cu ata in doua, sa ai grija sa cosi pe o panza Rogoblen sau o panza deasa. Eu am incercat sa cos cu ata in doua pe o panza de la alta firma ce dadea indicatii de cusut cu ata in trei si nu mi-a placut cum a iesit.

Replica: Monica, by greta hirsch (115 mesaje), la 12-10-2008

in primul rand iti multumesc ca ma iei asa de in serios.

Nu am avut intentia sa critic firma voastra, mi se pare ca un goblen cu 120 de culori esteo nebunie, chiar fara sa iei in considerare costul atelor. Este clar ca imi plac modelele voastre, ca dovada am aproape numai goblene de la voi.

Bineinteles ca mi-am dat seama ca o firma ca a voastra are o gramada de cheltuieli (m-am si gandit daca aveti si cistiguri?). Dar 215 de taxe? Pana acum am fost convinsa ca in Israel sunt cele mai multe taxe din lume, acum m-am linistit, - se poate si mai rau!

Apropos de pinza Aida, mi-ar face placere o fata de masa bordo cu margarete albe brodate. Panza am sa o comand cu prietena mea, margaratele mai vedem.

Iti multumesc inca o data pentru raspunsurile prompte.

Replica: Elena-Daniela, by greta hirsch (115 mesaje), la 12-10-2008

daca pleci in India, o sa trebuiasca sa mi se schimbe numele, tu vei fii mai departe. Iti urez succes.

Replica: Ma by Amalia Avramescu (150 mesaje), la 12-10-2008

bucur sa te cunosc, Greta. Este parca... imi regasesc o sora de departe.
Ideea ta este deosebita. Vreau si eu o fata de masa bordo cu margarete albe! Desi, eu ma gandisem, mai curand (pentru ca se apropie Craciunul), la o fata de masa crem cu poinsetia rosii.

Replica: Greta, ai vreo imagine cu margarete potrivite pentru modelul by Vasiliu Letitia (1463 mesaje), la 12-10-2008

pe care il doresti.
Amalia, ma bucur sa te revad pe forum, iar referitor la ideea ta; de poinsetia alba pe fond rosu ce parere ai?

Replica: Vai ce idei mai aveti, Gargaritelor! by Frunza Nicoleta (3224 mesaje), la 12-10-2008

Dar cand sa le mai punem si in practica? Oricare din cele trei fete de masa le-as lucra cu placere.

Replica: Greta, by Iordanoiu Elena Daniela (170 mesaje), la 12-10-2008

Stai linistita in legatura cu numele, noi vom sta acolo in jur de un an si apoi vedem pe unde mai poposim.

Replica: Margarete by greta hirsch (115 mesaje), la 13-10-2008

Asa m-am gindit ca ar trebui sa arate, dar eu nu am destul talent ca sa le pictez pe panza.

Ca nu culegem flori si nu zambim,
Noi, care, atat de repede, murim.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: