Acum este 18 Apr 2025, 05:17

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cristina - gargarita noua in gradina noastra!
MesajScris: 07 Iul 2009, 07:24 
Neconectat

Nume forum:1
Cristina - gargarita noua in gradina noastra! by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 17-03-2009

Topic: Gargaritele pe panza goblen, by Ghineraru Cristina (1 mesaje), la 17-03-2009

Buna ziua!
Am intrat de curind in familia "goblen" si pot sa spun ca nu-mi pare rau.
Mi-au placut mult. gargaritele realizate pentru panza Zweigart, dar as fi vrut sa gasesc si variantele pentru panza de goblen, cea cu 10 puncte/cm. Credeti ca exista aceasta posibilitate?

Cu multumiri,
Cristina

Replica: Bun venit la noi, Cristina!, by Racovita Adriana (3227 mesaje), la 17-03-2009

Replica: Eu am by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 17-03-2009

una din gargarite pe panza Zweigart. Este foarte frumoasa si abia astept sa o lucrez. Voi incerca si pe aceasta panza.

O zi buna

Replica: Cristina, by Stefanescu Elena (2599 mesaje), la 17-03-2009

bun venit in minunata noastra lume.Te astept sa ne povestesti ce ai lucrat sau ce lucrezi, acum.

Replica: Buna, by Andreea Tomita (74 mesaje), la 17-03-2009

Cristina si bine ai venit!
S-a mai discutat asta intr-un topic. Se pare ca nu vom avea garga decat pe panza nemteasca.
Iti este teama de ea? Lasa ca il incepe Adriana si ne povesteste ea...

Replica: Cristina, by Admin TTT (3898 mesaje), la 18-03-2009

bun venit!
Da, Andreea ti-a raspuns corect. Gargaritele se vor lucra numai pe panza de la Zweigart.
Exista o reticenta a romancelor de a lucra pe o astfel de panza. Probabil, faptul ca este o panza cu totul noua si in punct cruce. Am observat ca aceste modele au succes mai mare la clientele din strainatate si cand spun asta nu ma refer la romancele din strainatate.
Avantajul de a lucra pe o astfel de panza:
- imaginea cusuta iese mai mare;
- fondul nu se lucreza;
Si iata, o noua gargarita cu prietenii ei. Postez, de fapt, imaginea unui nou model.

Replica: Monica, by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 18-03-2009

pot sa ma abonez deja la el?! Este superb!
Si mie imi place, dar cred ca si Doinei.

Replica: Pai by Ghineraru Cristina (7 mesaje), la 18-03-2009

tocmai asta vreau eu. Sa lucrez si fondul, iar lucrul sa nu fie mare. Sunt mai meticuloasa.
In alta ordine de idei, puteti sa-mi spuneti de ce pentru dimensiunea de 26 x 30 cm a acestor gargarite trebuie o rama mare de 41 x 45 cm?
Cristina

Replica: Monica, by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 18-03-2009

stiu sigur ca si Doinei o sa ii placa!

Cristina, de ce nu incerci sa il cosi pe panza de goblen? Gasesti si la TTT sa cumperi. Si cum ate raman de la ce am mai lucrat, poti as faci si fondul. Incearca. La varianta asta m-am gandit si eu prima data (chiar am vrut sa cos in punct de goblen pe panza Zweigart!), dar m-am gandit sa incerc si in punct cruce. Sa vad si eu cum se lucreaza. Nu poate fi greu.

Replica: TTT, by Ghineraru Cristina (7 mesaje), la 18-03-2009

OK, dar cu rama asta mare cum ramine?
Si ce inseamna TTT?

Replica: TTT, by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 18-03-2009

inseamna Top Terra Trade. Adica firma care produce sub sigla Rogoblen. Dimensiunile la rama de unde le-ai luat?

Replica: Pai, by Ghineraru Cristina (7 mesaje), la 18-03-2009

de pe site. Am dat cautare dupa numarul gargaritei si n-am gasit rama, apoi mi-a venit ideea sa caut la alte gargarite cu aceeasi dimensiune sa vad daca pentru ele exista rame si asa, am gasit la codul 115 (parca) prima gargarita - rama de care am povestit.

Replica: M-am , by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 18-03-2009

uitat si eu acum, si la Modele Noi, apar si ramele pentru fiecare gargarita, dar au dimensiuni de 35 x 39 cm. Rama are acelasi cod cu al goblenului plus un cinci adaugat (exemplu: Goblenul 117.00 are rama cu cod 117.00-5).

P.S. Multumesc de ajutor, Monica.

Replica: Ei, by Ghineraru Cristina (7 mesaje), la 19-03-2009

da, acum dupa ce s-au facut modificari pe site, normal ca ai gasit altceva.

Oare cand vor mai apare noutati?

Replica: Cristina, by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 19-03-2009

ramele au avut de la inceput codul goblenului plus cifra 5. Cum te-ai hotarat sa lucrezi gargaritele pana la urma?
La ce noutati te referi?
O zi frumoasa!

P.S. La mine este soare.

Replica: Gargaritelor by Ghineraru Cristina (7 mesaje), la 19-03-2009

1) Pai, inca nu m-am hotarit cum voi lucra gargarita pentru ca deja am in lucru un goblen si n-as vrea sa ma apuc si de altul. Si, daca te gandesti ca este si primul goblen, deci nu-l voi termina prea repede, inseamna ca mai am timp sa ma hotarasc. Eu m-am molipsit de goblenuri atunci cand am vazut cat de frumos lucreaza mama prietenului meu. Asa, m-am hotarat sa-i comand pe site modelele care stiam ca-i plac, si, uite-asa mi-am zis: ia sa vad, eu nu pot lucra?! Si am comandat si pentru mine.

2) Cand ziceam de noutati ma refeream la modele noi de goblen.

3) Am o intrebare: unde gasim sa cumparam panza apretata, exact ca cea pe care o vinde TTT in modele? Pe site am vazut ca au doar panza neapretata.

Replica: Cristina, by Racovita Adriana (3982 mesaje), la 19-03-2009

nu vrei sa faci un serial cu goblenul pe care il ai in lucru?
Doar sa fie de la TTT. Pentru mine goblenul a devenit relaxare si placere in acelasi timp. Eu termin un goblen in 7 luni (Ingerul primaverii atat are de cand l-am inceput).

Modele noi au aparut si luna aceasta, apar in fiecare luna. Timp sa avem sa le lucram pe toate.

Panza apretata nu gasesti decat la Rogoblen in kit. Dar se lucreaza usor si pe cea neapretata daca este intinsa bine pe rama.

Replica: Cristina, by Rosculet Adnana (245 mesaje), la 19-03-2009

un cald bun-venit pentru tine, iubitoare de gargarite. Zbor lin cu multe goblene lucrate, mai ales daca sunt si gargarite.
Ce lucrezi acum? Este de la Rogoblen?

Replica: Bine ai venit, Cristina! by Maria Nistor (4936 mesaje), la 20-03-2009

Sper sa fi cat m-ai des cu noi! Te-ai decis pe care gargarita sa o alegi?

Am vazut ca ai nelamuriri cu rama pe care se lucreaza la fiecare goblen. Se alege o rama cu 6 cm in plus decat marimea modelului atat latime cat inaltime. Daca ai un goblen 10X10 o sa iei o rama 16X16. Asa poti sa lucrezi bine modelul. La gargarite se recomanda 9 cm in plus fata de model pentru ca nu se lucreaza fondul si are nevoie de rama mai mare pentru a nu lasa urme pe marginea panzei in apropierea modelului. Ideea Adrianei este buna pentru cine vrea sa lucreze modelul pe panza normala de goblen. Admin, ai dreptate. Aici se lucreaza in cruciulite. Majoritatea modelelor, ca sa nu zic toate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: