Molucela, by Ildiko Laslo (10 mesaje), la 25-02-2006 Ce fel de planta este? Eu am avut una da se lipea de mana cu un lipici de pe frunze si nu mi-a placut. Asta este?

Replica: Moluccella, by Admin TTT (3840 mesaje), la 25-02-2006 Ildiko, Am gasit pe internet explicatii in limba engleza. Am tradus informatiile pentru tine. Sa stii ca eu nu cunoc planta, dar cred ca stiu la ce te referi cand spui ca mana ramanea lipicioasa dupa ce o atingeai: aceea este o planta din flora spontana, seamana cu Moluccela, dar nu este acelasi lucru!
Uite: Molucella laevis
Infloreste vara si produce clopotei verde oliv. Se mai numeste ,,Clopotei irlandezi" Poate fi uscata ca si imortelele Se seamana primavara la 3 mm adancime intr-un compost de pamant cu drenaj bun. Germinarea poate dura mult. Pentru a accelera aceasta etapa pune vasul intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider (3-5C) timp de doua saptamani apoi aseaza vasul intr-un loc cald (18-21C), iar germinarea va incepe, de obicei, dupa 14-21 zile.
Crestere: Se transplanteaza cand sunt suficient de mari pentru a fi manuite, in vase de 8 cm. Dupa ce a trecut pericolul de inghet poti sa le plantezi in gradina. Cu 10-15 zile inainte de plantarea in gradina se aclimatizeaza gradat cu temperatura de afara. Distanta de plantare: 23 x 30 cm intr-un loc insorit.
Pentru a usca florile: culege-le si usuca-le cand inflorescentele sunt bine desfacute. Stange-le in buchete si atarna-le, cu florile in jos, intr-un loc uscat si aerisit. Atasez si o fotografie ca sa fim sigure ca vorbim despre acealsi lucru!