Sandulesei Oana scrie:
Si mie imi plac aceste carti, si sunt total de acord cu tine ca de obicei ecranizarile nu se ridica la nivelul cartii. Eu de exemplu am citit Dragostea in vremea holerei, dar filmul mi s-a parut destul de slabut.
Am citit intr-o vacanta de vara trilogia Stapanul inelelor, dar si O poveste cu un hobit de J.R.R Tolkien, plus ca in facultate in anul patru am facut un curs optional de basm modern in care am studiat mai multe carti din acest gen. Chiar si cartile cu Harry Potter mi-au placut, orice s-ar spune.
Am citit destul de mult la viata mea, mi-a si placut, am si facut studii in domeniu (clasa de limbi moderne in liceu, plus Facultatea de Litere la Iasi si un master in domeniu).
Oana, ce ma bucur ca avem un punct comun.
Eu incerc sa conving pe multi sa citeasca acest gen de carti sau macar sa incerce, dar tuturor li se par puerile.
Am citit si eu
Stapanul inelelor, dar nu pe tot pentru ca intre timp m-a captivat si pe mine
Harry Potter. Este o carte deosebita si destul de complexa. Este o carte pentru toate varstele, iar filmul este una dintre cele mai bune ecranizari ale unei carti. Oricum, nu se compara cartile finale (cel putin ultimele doua) cu filmul.
Hobbitul insa mi s-a parut destul de slabuta ca si carte.
Cat despre
Dragoste in timpul holerei, cred ca am fazut greseala sa vad prima data filmul si nu ma mai tenteaza sa o citesc pentru ca nu prea mi-a placut povestea. Dar, cine stie, poate ca intr-o zi am s-o citesc.
In momentul de fata citesc
Gazda -
Stephanie Meyer, dar nu mi se pare la fel de reusita ca Saga
Amurg.
Amurg este o carte deosebita desi multora nu le-a placut filmul sau il considera un film pentru fete. Este o carte plina de sensibilitate si cine se apuca sa o citeasca nu se mai poate opri.
Poate imi mai poti recomanda cateva carti de gen.
Oricum, iti recomand sa citesti
Urzeala tronurilor. Si daca apuci sa citesti cartea inaintea filmului ai o senzatie deosebita.