Acum este 13 Aug 2026, 01:08

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 3122 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 313  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 

Cine sa modereze in continuare concursul de la 1 iulie 2025?
Chestionarul s-a inchis pe data de 29 Iun 2025, 18:21
Alinus 67%  67%  [ 6 ]
IuliiaB 33%  33%  [ 3 ]
Voturi totale : 9
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nu incepem un nou concurs?
MesajScris: 29 Apr 2011, 10:02 
Neconectat

Nume forum:1
Mireille, foarte interesanta si propunerea ta.
Pupici

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 11:28 
Neconectat

Mai mult, aici nu vom avea nevoie nici de regulamente in urma carora sa se iveasca discutii. Sunt convinsa ca discutii la un moment dat tot vor exista, insa poate nu asa aprinse ca altadata si gandesc eu ca odata si odata toate vom ajunge (poate) sa avem locul nostru in acest album.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 11:36 
Neconectat

Olariu Ioana scrie:
M-am gandit ca ar fi mai bine sa postez un regulament provizoriu, astfel vedem concret pentru ce votam: putem lamuri neclaritatile, adauga sau elimina vreo ceva.

Regulament provizoriu:
• La acest concurs pot participa toate gargaritele active pe forum. Concursul se va desfasura pe parcursul lunii mai 2011.
• Zilnic, in topicul special creat pentru concurs vor fi postate diverse indicii (intrebari legate de forum, despre modelele TTT, probleme simple sau mai complicate, ghicitori, intrebari de cultura generala, anagrame, probleme logice, etc.). Voi aveti sarcina de a raspunde la indicii.
• Prima gargarita care raspunde corect va primi 5 puncte.
• Daca o gargarita a raspuns corect la un indiciu, automat la urmatorul indiciu nu are dreptul sa raspunda. Gargarita care nu respecta aceasta regula va fi penalizata cu 20 puncte.
• In prima zi a lunii va fi postat un singur indiciu; la fel se va proceda si in ultima zi din luna mai. In celelalte zile numarul indiciilor va fi nelimitat. Am repartizat alte 145 indicii (5 indicii x 29 zile). Nu vor fi postate 5 indicii zilnic. Exista probabilitatea ca intr-o zi sa apara 2 indicii, in alta zi 7 indicii, etc.; dar acumulate sa fie 145 indicii. Astfel, gargaritele vor prezenta si mai mult interes acestei gradini. Daca am sti numarul maxim de indicii alocate zilnic, astfel la ultimul indiciu gargaritele ar putea parasi acest loc si ar reveni in ziua urmatoare.
• Indiciu-bonus: vor exista 20 indicii bonus in toata luna. Se vor posta sub forma "Indiciu-bonus: ....". Prima gargarita care raspunde corect la indiciu va primi 10 puncte. La aceste indicii-bonus nu exista vreo regula anume sau penalizari, prima gargarita care raspunde corect primeste punctele. Se accepta ca o gargarita sa raspunda la un indiciu obisnuit, iar apoi daca exista un indiciu-bonus sa raspunda si la el, dar nu va putea raspunde la urmatorul indiciu obisnuit.
• In cazul in care nu reusiti sa descoperiti raspunsul corect, se pot acorda ajutoare la indicii in schimbul a 2 puncte (raspunsul corect va primi 3 puncte). Ajutoarele la indicii se acorda doar daca minim cinci gargarite cer ajutorul.
• Daca se cer 2 ajutoare la acelasi indiciu, raspunsul corect va primi doar 1 punct. Atentie! Ajutoarele uneori va pot duce la raspuns, alteori acestea sunt neclare.
• Saptamanal, se va posta un tabel cu gargaritele participante si cu punctele acumulate pana in acel moment de fiecare gargarita.
• La sfarsitul lunii, se vor aduna toate punctele, iar cine a acumulat cele mai multe puncte este declarata castigatoarea lunii.

Continuam?
Onuta, cred ca lipseste inca o regula foarte importanta. Cine are de "carcotit", sa o faca acum cand se discuta regulamentul si nu pe parcursul concursului. Cred ca este o regula de care trebuie tinut cont la toate concursurile.
O alta serie de titluri de gargarita chiar nu cred ca isi are rostul. Cand am intrat in aceasta gradina era o mandrie sa fii gargarita si atat, nu vad motivul altor titluri.
Cand am intrat in aceasta gradina, am decoperit gargarite mai vechi pe forum, dar nu am simtit niciodata ca erau puse pe un pedistal si asteptau sa li se recunoasca mai stiu eu ce merite.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 12:29 
Neconectat

Maria, eu sunt mult mai noua in gradina, dar iti dau dreptate. "G'' cred ca vine din cat lucrezi, cum lucrezi si cat de om cu litere de tipar poti sa fii. Un lucru pe care eu l-am observat de ceva vreme este ca se asteapta recompense pentru orice.
Cat despre carcotit, cred ca fiecare la randul nostru am avut la un moment dat cate-o mica rautate la adresa altei/altor gargarite. Cred ca esential este ca fiecare sa ne vedem de scopul nostru (realizarea lucrarii pe care am inceput-o). Mi se pare ca de la o vreme ne intereseaza mai mult "sa moara vecinul, sa-i iau eu capra", ca sa ma exprim plastic, acest lucru venind din goana dupa premii.
Acesta este motivul pentru care eu ma gandisem la Albumul Gargaritelor. L-am vazut ca un topic in care fiecare va avea la un moment dat locul ei. Cred ca sunt suficiente concursuri, iar ierarhizarile (cea mai..., cea mai...) nu cred ca-si au locul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 13:28 
Neconectat

Lorelai Mirela Dobrescu scrie:
Cred ca sunt suficiente concursuri, iar ierarhizarile (cea mai..., cea mai...) nu cred ca-si au locul.

De acord cu tine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 14:18 
Neconectat

Am citit si recitit fiecare opinie in parte si cred ca pot sa o exprim si pe a mea.
Rostul unui nou concurs sau topic pentru nominalizarea unui alt tip de gargarita, nu il vad. Consider ca s-ar pierde farmecul celui de acum existent, dar si mai mult s-ar face o separare a unei persoane. Eu ma gandesc ca atunci cand se voteaza o gargarita se voteaza pentru tot ceea ce este ea, ca este prezenta sau nu pe forum, ca lucreaza mult sau putin, ca gateste mai bine sau rau, ca are flori mai multe si mai frumoase sau nu. Nu as putea vota o persoana pentru ca lucreaza mult, dar nu se opreste pentru a multumi pentru cuvintele care i-au fost adresate, pentru a schimba cateva vorbe macar o data pe saptamana la Cafenea sau pentru care in afara de concursul forumului altceva nu mai exista. Nu zic ca frecventarea altor topice este obligatorie, dar nici nu se poate pretinde mai mult atunci cand nu se ofera mai mult.
Viteza sau cantitatea lucrului este personala a fiecareia si nu cred ca este motiv de a o comenta nici pentru cea care are timp sa o faca, dar nici pentru cea care nu are timp sa o faca.
Cred ca o recunoastere a unei gargarite de talie grea se poate face atunci cand acesteia i s-ar atribui premiul cel mare al concursului de goblen. In acel moment, gargarita respectiva poate sa si primeasca acest titlu onorific (alaturi de un cadou de la TTT, asa cum a zis Adelina), fiind astfel si acordat pe drept.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 14:38 
Neconectat

De acord cu tine in tot ce spui Ralu.
Ceea ce am propus eu nu era un alt concurs. S-a vrut a fi sau mai bine zis l-am gandit a fi un mod de a ne cunoaste mai bine intre noi. Nicidecum nu am gandit recunoasterea a unuia sau a altuia dintre merite. Fiecare gargarita, asa cum ai spus si tu, are viteza ei de lucru, stilul ei de lucru, ceea ce nu o face mai prejos decat toate celelalte.
Nu tin neaparat la ideea mea. A fost pur si simplu o propunere.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 17:41 
Neconectat

Cosmina, sunt de acord cu ceea ce ai scris.
Deea, am vrut sa fac referire doar la faptul ca Gargarita lunii cuprinde si lucrul mentionat de voi (viteza de lucru). Iti multumesc de urare.
Margareta, multumesc de aprecieri. Sper sa le pot demonstra si pe mai departe.
Mireille, imi place ideea ta care nu este si un concurs, ci mai mult, o arie a cunoasterii, dar care poate influenta votul la Gargarita lunii.
Maria, cred ca regula mentionate de tine se subintelege
Olariu Ioana scrie:
M-am gandit ca ar fi mai bine sa postez un regulament provizoriu, astfel vedem concret pentru ce votam: putem lamuri neclaritatile, adauga sau elimina vreo ceva.
Ar fi pacat ca gargaritele ce au ceva de spus cu privire la acest concurs, sa nu isi spuna punctul de vedere. Nu imi doresc ca la inceperea concursului, sa apara si discutii. Pana acum, gargaritele care si-au exprimat opinia sunt pro concursului. Daca vor continua sub aceeasi maniera, pe 1 mai voi deschide topicul.

Cu un gand bun,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 20:07 
Neconectat

Onuta, eu sunt perfect de acord cu tine. Ai venit cu forte proaspete si cu un regulament bine pus la punct. Stiu ca tu ai mai moderat un asemenea concurs, cu mult tact si inspiratie, asa ca pe 1 mai astept noul concurs. Mult succes iti doresc.
Un nou concurs pentru nominalizarea unui alt tip de gargarita mi se pare chiar putin jignitor. Suntem toate gargarite, nu? Fara nici o diferenta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Apr 2011, 20:32 
Neconectat

Bafta Onuta. Multumesc pentru sansa data junioarelor cu acest concurs si poate dispare si sindromul "cea mai tare din parcare" care bantuie pe aici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 3122 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 313  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: