Acum este 16 Apr 2024, 02:44

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1025 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 103  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 13:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Dec 2011, 21:29
Mesaje: 6867
Locatie: Mangalia
Nume forum:1
Regulament concurs anual

1. La concurs pot participa toate gărgăriţele care au activ un serial cu un goblen sau cele ce au realizat cel puţin un model de la TTT, care au minim 100 de mesaje postate pe forum şi o vechime de minim 1 lună.

2. Perioada de desfăşurare: 01.01.2023 - 31.12.2023.

3. Înscrierile la concurs se pot face pe parcursul întregului an, nu există o dată limită pentru acest lucru.

4. O gărgăriţă care doreşte să participe la concursul de goblen trebuie să-şi creeze înainte un nou serial cu respectivul model de goblen (în cazul în care nu are unul).

5. Înscrierea la concurs constă în:
- postarea în topicul concursului, a imaginii goblenului şi a menţiunii de câţi centimetri pătraţi mai sunt de lucrat la respectivul model. Imaginea goblenului trebuie să cuprindă: pânza goblenului întreagă şi neacoperită de obiecte, aţele aferente (neacoperite de obiecte) şi elementul de siguranţă pentru înscrierea la concurs specificat de moderatoare la începutul fiecarei luni de concurs (neacoperit de obiecte).
- postarea aceleaşi imagini de înscriere în concurs şi în topicul cu goblenul în lucru.
Nerespectarea acestor două condiţii de înscriere conduce la refuzarea înscrierii în concurs a goblenului.

6. Numărul minim de episoade intermediare de postat se va calcula în funcţie de numărul de centimetri pătraţi care mai sunt de lucrat, adică împărţind numărul de centimetri pătraţi la 60, cât este mărimea unei diagrame model nou, indiferent de cum se lucrează goblenul. Un exemplu: modelul are A cm x B cm = C cm2, deci numărul minim de episoade intermediare de postat este C/60 = D episoade. Deci, o gărgariţă trebuie să posteze, pe parcursul lucrului, minim D episoade cu evoluţia modelului, aşa cum doreşte ea: după fiecare diagramă, după un detaliu, după fiecare culoare, rămâne la alegerea ei. La finalul modelului, se numără episoadele intermediare postate, iar în cazul în care s-a respectat regula şi are aceste D episoade intermediare, atunci se acordă punctajul total. Însă pentru fiecare episod intermediar lipsă, se penalizează cu 40 de puncte.

7. Episoadele intermediare după detalii vor fi luate în calcul numai în cazul în care acestea arată evoluţia modelului.

8. Episodul de siguranţă: lunar, gărgăriţele au obligaţia de a posta, în topicul de concurs şi în topicul cu goblenul în lucru, un "episod de siguranţă" şi anume, un episod al fiecarui goblen înscris în concurs în care să apară un obiect de siguranţă, specificat de moderatoare la începutul fiecarei luni. În caz contrar, modelul de goblen va fi eliminat din concurs, dar se va puncta până la ultimul episod de siguranţă postat. Pentru cazul în care mai este de lucru la acel model, va fi necesară reînscrierea lui in concurs, conform elementelor de siguranţă ale lunii respective.

9. Lunar, în topicul de concurs, în jurul datei de 25 a fiecarei luni, moderatoarea va specifica modelele care au episoadele de siguranţă lipsă până la acel moment. În acest context, episodul de siguranţă lunar se postează obligatoriu până în ultima zi a fiecărei luni, ora 24.00.

10. Nu se acceptă ca episod de siguranţă, episodul iniţial de înscriere în concurs sau episodul final al concursului.

11. Episodul de înscriere şi de final sunt obligatorii şi nu intră în calculul episoadelor intermediare.

12. Episoadele intermediare pot coincide cu episoadele de siguranţă.

13. Între două episoade de siguranţă succesive trebuie să se vadă evoluţia modelului.

14. Obiectele de siguranţă (atât pentru continuarea înscrierii la concurs cu un nou goblen, cât şi pentru episodul de siguranţă) vor fi schimbate lunar şi vor fi anunţate în acest topic de catre moderatoarea concursului.

15. În cazul în care gărgăriţa participantă ia o pauză la un goblen (poate doreşte să lucreze alt model, nu are timp să lucreze goblen, etc.) aceasta are obligaţia de a specifica acest lucru în topicul pentru concurs. În acest fel vom evita descalificările. Nu se acceptă revenirea cu goblenul terminat. Când gărgăriţa participantă doreşte să reia lucrul la modelul respectiv are obligaţia să specifice acest lucru şi să posteze o imagine cu stadiul în care se află goblenul în topicul pentru concurs (nu este obligatoriu să fie episodul de siguranţă, doar pentru a vedea de unde continuă).

16. Se pot posta şi mai multe episoade, în topicul goblenului în lucru, cu cât mai multe episoade cu atât mai frumos şi mai interesant va deveni serialul.

17. Nu sunt acceptate goblenuri lucrate apărute în mod miraculos, goblenuri care nu au fost prezentate în seriale.

18. La cererea oricarei gărgăriţe care suspectează o abatere de la reguli, gărgăriţa implicată direct are obligaţia să posteze imaginea cu modelul în lucru cu un obiect la cererea respectivei. Dacă în decurs de 72 ore nu face acest lucru o să fie descalificată, iar modelul respectiv o să fie în afara concursului, însă poate participa cu alt model de goblen. În ultimă instanţă, se poate supune la vot deschis respectivul serial, dacă gărgăriţa implicată direct a trişat sau nu, voturile fiind acordate de celelalte gărgăriţe participante, în mod concret, în topicul de concurs.

19. O gărgăriţă se poate înscrie în concurs cu câte modele de goblen doreşte, regulile se vor aplica pentru fiecare model de goblen/serial in parte.

20. Atunci când o gărgăriţă doreşte să fie punctată (atunci când termină un model sau dacă doreşte punctarea pentru o porţiune de model), are obligaţia să aducă imaginea cu stadiul modelului în topicul concursului şi să menţioneze câţi centimetri pătraţi a lucrat la respectivul model. Se va primi cate 1 punct pentru fiecare centimetru pătrat lucrat.

21. Daca o gărgăriţă lucrează un model în cruciuliţă, punctarea se va face la puncte lucrate, echivalandu-se astfel numărul de puncte lucrate în cruciuliţă cu cel lucrat pe panza clasică de goblen.

22. Pe parcursul concursului, gărgăriţa poate opta pentru premiu, după cum urmează:
- Premiul III: dacă a acumulat 1000 puncte
- Premiul II: dacă a acumulat 1500 puncte
- Premiul I: dacă a acumulat 2000 puncte
- Extra-premiu: dacă a acumulat 6000 puncte.

23. Lunar, în topicul pentru concurs va apărea o evidenţă cu gărgăriţele participante şi punctele acumulate de gărgăriţe până în acel moment.

24. Înscrierea unui model în concurs în ultimele trei zile ale lunii nu necesită postarea episodului de siguranţă al lunii respective.
Terminarea unui model în primele trei zile ale lunii nu necesită postarea episodului de siguranţă al lunii respective.

Reguli şi modalităţi de premiere a gărgăriţelor

• Fiecare premiu va fi la alegerea participantei la concurs, în limita maximă de preţ impusă de TTT pentru fiecare loc în parte.
• O gărgăriţă nu poate opta de două ori pentru acelaşi loc.
• O gărgăriţă are posibilitatea să opteze doar pentru două locuri (la alegere). Dupa ce a atins aceste două locuri, gărgăriţa va primi la fiecare 1000 puncte acumulate un premiu surpriză.
• Daca o gărgăriţă optează pentru extra-premiu, dar la finalul anului constată ca nu a reuşit să-şi atingă scopul, va primi un premiu de consolare.
• Premiile surpriză vor fi primite de gărgăriţe odată cu livrarea următoarei comenzi.
• Extra-premiul constă într-un goblen la alegere, disponibil la firma TTT, în funcţie de un barem financiar stabilit de firmă.
• Premiul de consolare se oferă în funcţie de punctele acumulate de o gărgăriţa până în acel moment, de câte participante sunt în concurs şi de câte premii s-au oferit în an.
• Premiile se cer în topicul dedicat acestora, sa mentionati in mailul catre firma (comenzi@rogoblen.ro) si varianta dorita (cu diagrama alb-negru ori color, imprimat). De asemenea, este important sa va scrieti numele, adresa si numarul de telefon actuale, altfel nu se livrează.
Important!.Nu uitati sa confirmati tot in topicul dedicat, primirea premiului/premiilor. Nu se iau în considerare cererile făcute în alte topice.

_________________
Gigik - Gargarita-de-la-Malul-Marii


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 14:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Dec 2011, 21:29
Mesaje: 6867
Locatie: Mangalia
Nume forum:1
La mulți ani tuturor!
Draga noastră Monica, îți mulțumim din suflet pentru organizarea acestui concurs și in acest an. Dorința mea cea mai mare e sa ne adunam cât mai multe și sa finalizam cât mai multe modele marca TTT.
Va urez un an plin de sănătate, bucurii, împliniri și cât mai rodnic in materie de goblen.
Și acum spun sa dau startul concursului!

Elementele de siguranța ale lunii Ianuarie 2023 sunt următoarele:

Pentru înscrierea unui model in concurs: un bilețel cu textul Bine ai venit 2023
Pentru episodul de siguranța: un bilețel cu textul La mulți ani 2023!.

Va pup și va urez mult spor!!

P.S. Va rog sa postați elementele de siguranța și pentru moderator.

_________________
Gigik - Gargarita-de-la-Malul-Marii


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 14:21 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iul 2005, 01:47
Mesaje: 7987
Locatie: Tecuci
Nume forum:1
Dragă Gigik, mult succes la moderare.
Și eu îmi doresc să fim cât mai multe și sa adunăm în acest topic cele mai multe goblene finalizate.
Elementele de siguranță sunt și pentru moderatoare la fel:

Pentru înscrierea unui model in concurs: un bilețel cu textul Bine ai venit 2023!
Pentru episodul de siguranța: un bilețel cu textul La mulți ani 2023!

_________________
Lenuta - Gargarita-Simfonia-Culorilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 15:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iul 2005, 01:47
Mesaje: 7987
Locatie: Tecuci
Nume forum:1
Și când aud de goblene finalizate, caut modelele incepute( așa fac la fiecare început de an) și văd ce pot face.
O să am și noutăți, dar s-o luăm încet.

Ma înscriu in concurs cu Muza mării, modelul are 18× 25=450, mai am de lucrat 45 cm pătrați. Am de postat 1 episod intermediar


_________________
Lenuta - Gargarita-Simfonia-Culorilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 15:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2007, 17:52
Mesaje: 2262
Locatie: Iasi
Nume forum:1
Buna ziua, Gigika si dragi gargarite!

Ma bucur sa fim din nou aici, la inceputul unui nou concurs de cusut! Planuri mari anul acesta, dar, cum spune si Lenuta, sa o luam incet.

Incep anul cu modelul , un model micut si foarte dragalas:Modelul are dimensiunea 14 * 14 cm, in total 196 cm patrati. Voi avea de postat 3 episoade intermediare obligatorii.

Va doresc spor la lucru si abia astept sa vad modelele inscrise in concurs si sa le urmaresc evolutia!

Numai bine,
Oana

_________________
Oana - Gargarita-Floare-Calatoare


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 16:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 04 Feb 2005, 10:41
Mesaje: 1914
Nume forum:1
Vin si eu alaturi de voi, continuand Dans astral.
Mai am de cusut 145 cm2 si voi posta cel putin 2 episoade intermediare.Succes tuturor, viteza la ac si multumiri celor care fac posibil acest concurs.

_________________
Cosmina - Gargarita-cu-Gargarita-mica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 18:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 11 Mai 2011, 14:30
Mesaje: 6071
Nume forum:1
Draga Gigik, am revenit si eu cu modelele neterminate anul trecut. Inscriu în concurs modelele:
- Bufnita de safir, la care mai am de lucrat 246 cm2 si de prezentat minim 4 episoade de siguranta intermediare.- Madona din argint, la care mai am de lucrat 62 cm2 si de prezentat minim 1 episod de siguranta intermediar.Aripioare la ac tuturor!
Cu drag,

_________________
Leana - Gargarita-Cununa-Spicelor-de-Grau


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 18:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Apr 2020, 12:51
Mesaje: 3976
Nume forum:1
Draga Gigik, reinscriu in concurs modelul Duelul fazanilor:Modelul are 522 cm2, din care mai am de lucrat 512 cm2si am de postat 9 episoade obligatorii.

Cu drag,

_________________
IuliiaB - Gargarita-Crin-Rosu
Gargarita anului 2022


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 18:45 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Apr 2020, 12:51
Mesaje: 3976
Nume forum:1
Draga Gigik, inscriu in concurs modelul Linistea toamnei.
Modelul are 17 x 36 = 612 cm2 si am de postat 11 episoade intermediare.Cu drag,

_________________
IuliiaB - Gargarita-Crin-Rosu
Gargarita anului 2022


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Concurs goblen 2023
MesajScris: 01 Ian 2023, 18:48 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iul 2005, 01:47
Mesaje: 7987
Locatie: Tecuci
Nume forum:1
Înscriu și Pițigoi albaștri, modelul are 21×22=462 cm pătrați și am de postat 8 episoade intermediareMult spor tuturor!

_________________
Lenuta - Gargarita-Simfonia-Culorilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1025 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 103  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania