Acum este 17 Apr 2026, 12:41

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 132 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Printesa desertului
MesajScris: 26 Oct 2009, 13:57 
Neconectat

Nume forum:1
Alexa, ce vrei sa spui cu ?
Popescu Alexandra scrie:
Eu am niste prietene invaluite

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 10:47 
Neconectat

[Zoica]: Alexa, ce vrei sa spui cu Eu am niste prietene invaluite?

Vreau sa spun, ca pe perioada cat am stat in Anglia, m-am imprietenit cu niste fete din Pakistan. In cartierul unde stateam noi in Birmingham erau foarte multi pakistanezi si negri. Ele asa au religia, fie cald fie frig sa umble invaluite, doar ochii li se vede. Isi scot voalul decat cand sunt in camera lor, sa nu le vada barbati straini.
Tony al meu cand vedea pe strada fete cu voal spunea invaluite.
Intr-o zi le-a spus fetelor sa ii explice si lui de ce sunt invaluite? Si fetele i-au explicat si de cate ori il vedeau il punea sa spuna invaluit in romana pentru ca le placea lor cum suna, ziceau ca este ca o melodie in urechile lor cand il aude pe Tony ca le spune invaluite. Promit ca voi face si sa va postez o imagine cu costumasul meu de invaluita.

Si, ca sa va destind putin, va spun o intamplare tare haioasa.
Fetele m-au imbracat cu un costum de-al lor si m-a si invaluit si eu m-am dus la noi la usa si am intrat si nimeni din casa nu m-a recunoscut.
Se intrebau unul pe altul (noi mai stateam in casa cu un coleg de servici de-al sotului si ciu sotia lui) cine este invaluita care a intrat in casa.
Ei incepusera sa vorbeasca cu mine in engleza si eu nu raspundeam. Intr-un final, si-a dat seama sotul meu ca eu sunt, a recunoscut o alunita de pe un deget de-al meu de la mana.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 11:20 
Neconectat

In speranta ca nu supar pe nimeni am mai adus o complectare.

Hainele femeilor musulmane adesea acopera bratele, picioarele si parul. Imbracamintea conservatoare este recomandata atat pentru barbati cat si pentru femei. Coranul stabileste reguli cu privire la felul in care trebuie sa se imbrace o femeie, dar acestea au fost interpretate in diferite culturi cu diferita strictete. Controversatul voal pe care femeile trebuie sa il poarte in public isi are originea in Biblie, unde este mentionat de catre apostolul Paul.

Femeia trebuie sa poarte valul care ii acopera capul dupa prima menstruatie. Asta nu din cauza ca i se impune de sot, ci din cauza slavirii pentru Allah. Musulmancele acopera din porunca lui Allah tot ceea ce poate fi seducator la o femeie. Tin sa precizez ca hainele islamice nu au nici un simbol anume, ci doar arata o femeie credincioasa, le protejeaza si le ajuta in acelasi timp sa se recunoasca intre ele, asta bineinteles tot spre slava lui Allah.
Ele nu parasec casa sub nici o forma daca nu au acoperit capul cu un val. Atat timp cat sunt in casa ele poarta ceva mai lejer sub forma unor rochii lungi si largi, avand capul descoperit doar in preajma sotului, al copiilor si in fata rudelor extrem de apropiate (tata, mama); in rest, oricine ar fi in casa chiar si pentru cateva secunde ele isi acopera capul cu valul. Hainele femeilor musulmane evidentiaza caracterul si personalitatea fiecareia dintre ele.
Un subiect comnun dintre religia musulmana si cea ortadoxa este modul cum o femeie trebuie sa intre in casa Domnului (moscheie sau biserica-depinde de caz). Ambele religii sustin ca femeia trebuie sa intre in casa Domnului imbracata decent, modest si neaparat sa aiba capul acoperit. Atunci cand intri intr-un Lacas Sfant, indiferent din ce religie faci parte trebuie sa dai dovada de smerenie, cainta, reverenta si alte sentimente pe care prezenta lui Dumnezeu ar trebui ar trebui sa ti le starneasca in suflet. Atat din Coran cat si din Sf. Scriptura reiese ca podoaba femeii nu trebuie sa fie cea din afara (impletirea parului, podoabe din aur si imbracarea hainelor scumpe) ci sa fie omul cel tainic al inimii intru nestricacioasa podoaba a duhului bland si linistit , care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.
Ea nu este supusa barbatului ci doar lui Allah si are dreptul sa-l infrunte pe sotul sau tatal pe sau (asta in cazuri extreme cand este maltratata sau cand sotul nu mai este capabil sa ii ofere o viata decenta).

Femeile poarta hainele in functie de locul in care merg, fiind foarte bine delimitate aceaste categorii. Materialele din care sunt fabricate aceste voaluri si rochii lungi sunt materiale usoare, subtiri, dar in nici un caz transparente. Ca materiale de baza sunt folosite inul si bumbacul. Culorile sunt o combinatie bogata de albastru marin, rosu, verde, auriu, galben, purpuriu si nu numai. Mai sunt si cazuri in care sunt obligate sa poarte numai haine negre.
In fotografie, nu sunt eu, este una din prietenele din Anglia, Fathima.

Mai tarziu am sa va postez si o fotografie mai detaliata cu mine in sari pakistanez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 12:08 
Neconectat

Alexa, am invatat lucruri noi. Multumesc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Oct 2009, 14:24 
Neconectat

Alexa, iti multumesc si pentru informatii si pentru ca m-ai facut sa zambesc.
Pupici dulci pentru tine si Toni de la mine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Noi 2009, 10:53 
Neconectat

Victorita, nimic nou? Pupici dulci si motoras turbo la acusor iti doresc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2010, 20:09 
Neconectat

Dragele mele, am inaintat la Printesa dar nu va pot arata cat, deoarece nu am cum sa postez poze.
Sper sa pot rezolva zilele acestea cu ajutorul Gargaritei mele dragi Elena.
Soare-n suflet va doresc dragele mele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2010, 20:24 
Neconectat

Este cam sifont sper sa ma iertati.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2010, 20:35 
Neconectat

Victorita, esti neobosita! Printesa ta, chiar daca este cam "sifonata", arata extraordinar.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Feb 2010, 21:03 
Neconectat

Victory, chiar daca printesa ta este sifonata (se cunoaste la ochiul ei stang), important este ca ai pus-o, din nou, pe gherghef si ca ai avut spor. Tot spor iti doresc in continuare.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 132 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: