Acum este 15 Apr 2026, 20:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 510 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prietenii nostri de suflet
MesajScris: 02 Apr 2011, 13:25 
Neconectat

Nume forum:1
Wau, Ovidia nu stiam ca la tine acasa este o gardina zoologica. Si eu iubesc animalele, dar fiind la apartament inca nu am nimic, imi doresc macar un catel de rasa mica sa poata locui in apartament, asta pana o sa reusim noi sa ne ridicam casa, ca acolo sunt si eu in stare sa adun de toate animalele.
Perusi ai multi, ii cresti pentru vanzare?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Apr 2011, 20:15 
Neconectat

Doina, sa stii ca imi pare foarte bine ca ai deschis acest topic.

Ovidia, ce mult te invidiez! In sens pozitiv, desigur, draguto.
Mi-a placut foarte mult de Zdreanta, ma fascineaza cainii cu acel tip de blana si de chip. Si ce mi-ar placea si mie sa am un Nero, caruia sa-i fie lene sa latre. Ai mei latra in continuu, ca nu-i mai suport. Casa vecina are niste caini tare galagiosi si ai mei se iau dupa ei, pentru ca ei fiind pe terasa nu pot sa vada ce se intampla pe strada. Si latra de zor! Mai nou, Rox a mea a inceput sa urle, ca un lup. Suna destul de macabru, nici nu stiu ce sa fac sa nu mai urle asa de urat. Face asa cand trece vreo ambulanta sau masina cu sirena.
Pisicile negre imi plac foarte mult, prima fotografie n-am reusit sa vad ce este. Iepurii imi plac la fel de mult, desi eu din pacate nu pot sa-i tin pentru ca am deja experienta ca nu se inteleg deloc cu pisicile, iar acestea din urma imi plac cel mai mult.
Este minunat ce ai tu acolo.
Nu stiu de ce te-a muscat catelusa, uneori cand sunt foarte fricosi, cainii musca. Este nevoie sa-i antrenam cu siguranta si incredere. In fine, sper sa nu mi se intample niciodata, este ceva foarte neplacut.
Te pup si iti doresc mult succes.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 02 Apr 2011, 21:09 
Neconectat

Draga Doina, mi-ai dat un sfat foarte important, fapt pentru care iti multumesc. Am sa fac tot posibilul sa achizionez acel fluier. Sper sa fie solutia durerilor mele de cap, ca din cauza latraturilor ii tot cert, sarmanii.
Cat despre muscatura, ai dreptate, desi eu simt ca este si caracterul cainelui de vina.
Nu stiu daca am povestit, dar cainele nostru Poncho, care este amestec de boxer cu pitbull, este foarte agresiv cu orice animal pe care nu-l cunoaste. Daca il dai de cateva ori pe la nas, nu-i mai face nimic, dar la prima vedere, chiar si pe o catea in calduri o musca si o ia de gat. Ne-a facut cateva patanii bune in acest sens. A primit bataie, dar niciodata nici macar nu ne-a marait. Asa si Rox, am mai pedepsit-o cand imi distrugea cate ceva, dar nici "piu". Desi sincer, eu ma simt foarte prost cand ii cert sau le dau cate una la fund. Nu-mi place violenta, caut din rasputeri sa ma abtin de la asa gest.

La veterinar nu le place, le este frica, dar nu sunt agresivi. In acest sens, am caini tare linistiti. Multumesc lui Dumnezeu, animalele pe care le am in acest moment au fost sanatoase dintotdeauna.

Te pup, Doina si un sfarsit de saptamana cat mai placut.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Apr 2011, 11:43 
Neconectat

Draga Doina si eu sper la fel. Este o harnicuta pisicuta mea. S-a aciuat pe la noi si acum are si un baietel, puturos insa. Perusii stau afara intr-un foisor special constriut pentru ei. Nu stiu cati sunt, dar pot spune ca mananca 25 kg de mei la 3 saptamani. Iarna inchid cu plastic gratiile si au o aeroterma. Vara insa sunt cei mai fericiti.
Draga Lora inca nu este gradina zoologica, dar nici mult nu mai are. Cand am venit in Italia am avut probleme de acomodare si al meu barbatel mi-a cumparat 5 perusi. Acum nu-i pot numara, dar cred ca sunt peste 50. Nu ii vand, ii tin de frumusete.
Draga Danuta, ma bucur ca iti plac si tie. Ti-l daruiesc pe Nero daca vrei. Doar sa il tii inchis ca pleaca sa ma caute. L-am dat o data si a venit de la 30 de km singurel. Nu ma intreba cum. M-a uimit. Daca este fetita Rox a ta, este posibil ca ar vrea copilasi. Sau poate asa latra ea. Sa-ti traiasca! Draga mea ce am postat este doar o mica parte din animalute. Daca le aduce acasa mie mi-e mila de ele si le ingrijesc. Poate am destul timp sa fac fotografii si la ceilalti.
Nu m-am exprimat bine, nu Andreina m-a muscat ci unul mic. Se juca.
Dragele mele, sper ca in scurt timp sa va fac cunostiinta cu toate animalutele mele.
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Apr 2011, 12:34 
Neconectat

Ovidia, mi se pare fantastic sa ai atat de mult perusi, inseamna ca ei se inmultesc fara ca tu sa mai stii. Nasa mea de cununie cand a plecat in Italia a lasa perusii ei in grija unei cumnatei de a ei, o matusa de a mea care are un baietel mic, si acum in primavara au facut pentru prima data oua, dar din pacate toate cele 6 oua facute le-au spart. Vreau si eu perusi, macar 2 sa ii tin in colivie in apartament, dar am primit recomandare pe un forum de animale sa iau pe cat posibil de la un crescator de perusi nu de la pet shop, pentru ca cei din pet shop ar fi bolnavi sau ceva de genul acesta.
Te felicit pentru sufletul tau mare si pentru daruirea cu care cresti atat de multe animale.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 04 Apr 2011, 17:45 
Neconectat

Draga Lora ai mei au fost cumparati de la un petshop. Sa ai grija cand ii cumperi sa fie pereche. Incearca sa cumperi o colivie cu 2 compartimente. Daca nu sunt pereche fata poate omori baiatul. Mie mi s-a intamplat de doua ori. Am avut o "ki-lle-ri-ta". Abia al treilea baiat i-a placut. Ei sunt fideli pentru toata viata. Daca moare unul de regula si celalalt urmeaza.
De regula, daca mananca ouale au o problema de lipsa de vitamine si calciu. Trebuie sa le dai in apa pentru 7 zile consecutiv niste picaturi pe care le gasesti la petshop si os de sepie sa ciuguleasca. Jos, in colivie, trebuie sa le pui nisip. Inainte de a-l pune trebuie sa il lasi un pic pe foc pe o tabla sa omori bacteriile. Daca fac puiuti, cand le cresc penele inclusiv pe burtica trebuiesc separati de parinti ca ii omoara. Sper ca ti-am fost de folos. Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Apr 2011, 22:07 
Neconectat

Ovidia, ne-ai oferit o informatie tare interesanta despre perusi. Poate pe viitor am sa-i cumpar si eu, cine stie, aici sunt tare ieftini. Numai ca am avut o experienta tare negativa cu canarii, pentru ca aveam in acel timp vreo patru pisici si desi coliviile erau suspendate destul de sus, tot timpul cautau sa le darame, pana cand au reusit. Eu nu eram acasa, asa ca nu prea stiu ce s-a intamplat, dar cine stie, pasarile nu au mai aparut.

Rox a mea este fetita, deja sterilizata asa cum de altfel caut sa fac cu toate animalele pe care le am. Evit probleme, desi ma stange inima cand trebuie sa le operez. Ultimul pisic din cauza asta a murit, nici eu n-am stiut bine de ce, dar a fost din cauza operatiei. In fine. Nu stiu ce sa ma mai fac cu catelusa asta. Le-am pus un gard pe terasa de vreo un metru si jumatate si se catara pe el si trece in partea cealalta. Avem o píscina de plastic, papuci, ghivece cu flori si toate celea, numai lucruri bune de distrus pentru ea. Daca nu se potoleste, am sa o tin in lant, nu stiu ce sa-i mai fac. Ma mai si joc cu ei, i-am mai scos si la plimbare, dar tot ce-i "trece prin mana" distruge.

In fine, hai ca nu va mai plictisesc cu pataniile mele. Ovidia, cand poti mai adu-ne niste fotografii cu copiii tai necuvantatori.

O zi plina de lumina tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 06 Apr 2011, 09:34 
Neconectat

Danuta, cred ca Rox vrea mai multe jucarii. Este tare neplacut sa vezi ca faci tot ce este mai bine pentru animalutele tale si ele parca vor sa isi faca singure rau.
Eu iti doresc sa iti traiasca cu totii si sa te bucure.

Ovidia, referitor la perusi. Am vazut ca tu ii tii impreuna. Sunt mai multe generatii acolo? Perechile se formeaza tot acolo? Desparti perechile apoi?
Daca las mai multi perusi in aceeasi cusca, mai exista pericolul ca o femela sa omoare un anumit barbatus?
Iti multumesc dinainte pentru raspuns.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 510 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: