Acum este 15 Iul 2026, 10:32

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 50 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nu va uitati daca aveti inima slaba
MesajScris: 08 Iul 2010, 16:15 
Neconectat

Nume forum:1
Este ceva perfect normal. Aceasta practica se intalneste si in tarile civilizate unde numarul cainilor fara stapan este tinut sub control.
Are acelasi scop cu actiunea de a da cu diverse solutii pentru tinerea sub control a tantarilor, capuselor, pisicilor, sobolanilor, viespiiilor si a altor vietati care reprezinta un pericol pentru populatie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Iul 2010, 17:02 
Neconectat

Dina, pardon! Nu poti pune semnul egalului intre barbaria ce se intampla in Romania si ce este aici unde locuiesc eu.
Traiesc in Canada, dar asa ceva nu am vazut. Cred ca este chestie de educatie si de civilizatie. Oamenii din comunitatea mea au un cult pentru animale si chiar ajuta pe cei de la Animal Rescue (centrul de salvare a animalelor). Bunicii isi duc nepotii sa hraneasca si sa ingrijeasca animalele (pisici, caini, cai, iguane etc).

Suna cinic modul in care scrii. Cine suntem noi ca sa ne permitem sa ucidem animalele, ce nu sunt paraziti precum tantari, capuse, etc?
Compasiunea pentru animale este un dar de la Dumnezeu, totusi. Nu pot privi cu sange rece si fara frica de Dumnezeu cand vad masacrul barbar. Tu poti ucide un animal cu mana ta, uitandu-te in ochii lui? Mie mi se face rau si imi vine sa vomit numai la gandul acesta.

Referitor la masacrul din film, este ca si cum m-as vedea masacrata eu: sunt legata de gat cu un streang si tarata. In drum, un om imi da in cap, uitandu-se fix in ochii mei sa vada daca am murit. Sunt tarata in sir cu ceilalti morti desi nu sunt moarta si imi vad semenii morti si stiu ce urmeaza. Nu stiu daca mai am timp sa ma intreb De ce?

Si, vorba Doinei. Ti-ar placea sa afli peste ani ca ai facut nu stiu ce nenorocita de boala, doar pentru ca ai mancat carne de animal hranita cu fainuri facute din caini? Nu ti s-ar parea culmea cinismului lui Dumnezeu?

Regret, dar eu am simtit ca o lipsa de sensibilitate replica ta vizavi de Doina care are un crez si lupta pentru el cu demnitate si bun simt.

Mi-a facut asa de rau replica ta, incat nici nu mai sunt in stare sa mai stau pe forum, acum.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Iul 2010, 19:39 
Neconectat

Si pentru ca vremurile tind sa ne transforme in animale...

Si explicatia:
Citat:
Hermina-i doar un pic de viata,
Giuvaer ce da scantei,
Traieste-n nordul cel de gheata
Si-i prinsa pentru-argintul ei.

Ca s-o vaneze, vanatorii
Gasesc un golf de gheata-n jur
Si-i dau cu chinoroz peretii,
Stiind cat tine ea la pur.

Haitasi cu glasul ca de fiara,
In aerul vibrand sonor,
O-mping apoi, stralucitoare,
Pana ce intra-n golful lor.

Cu muschi puternici, temerara,
Cu gheare tari, in teci adanci,
Hermina ar putea sa sara,
Sa fuga dincolo de stanci.

Decat sa-si murdareasca insa,
Cu negru, albul ei de har,
S-aseaza pe zapada stransa
Si-asteapta moartea ca pe-un dar.

E datul ei, ii scrie-n soarta,
Sa dea cuvant la vesnicii:
Mai bine sa luceasca moarta
Decat murdara printre vii.

De cate ori aud numele lui Virgil Carianopol, tot de atatea ori imi aduc aminte de aceasta poezie ce-mi sfasie sufletul. Cati nu mor pe altarul puritatii lor morale!
Poezia a fost adusa pentru prima oara de Doruletz. Ca o paranteza si off-topic, mi se pare mie sau si Doruletz are soarta herminei?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Iul 2010, 20:23 
Neconectat

Doi na, eu recunosc: am inima slaba pentru a putea vedea un video unde se omoara un caine, o fiinta pe care avem " pretentia" de a o numi cel mai bun prieten al omului. Cainele este cel mai bun prieten al nostru, dar noi nu suntem cei mai buni prieteni ai animalelor.
Dina, imi pare rau ca gandesti asa de pragmatic. Sincer, aveam o alta idee despre felul tau de a fi din putinul cat il cunosc despre tine.
Didina, imi pare bine sa aud ca in comunitatea ta exista altfel de abordarea in ceea ce priveste animalele, mi-ar placea asa ceva pentru orasul meu.
Sunt prea multe animale pe strazi numai din cauza noastra, a oamenilor, care nu ne responsabilizam pentru ei. Ma refer in special la stapanii de animale care nu isi sterilizeaza animalele, care prefera sa omoare puii nou nascuti sau sa-i abandoneze pe strazi.
Eu vad aceasta situatie aici, in Mexic. Pe strada nu sunt asa de multi caini ca la noi, dar cu toate astea sunt destui, caini de rasa etc. Imi pare foarte rau ca multe persoane prefera solutia uciderii unui suflet nevinovat in loc sa gaseasca alte metode, sa se promoveze mai mult adoptia, sterilizarea, construirea de refugii etc.

In fine, singurul lucru ce vi-l sfatuiesc tuturor este sa adoptati animale in masura posibilitatilor. Garantat, vor fi cei mai buni prieteni ce-i veti avea pentru toata viata, prieteni ce va vor iubi cu adevarat.
Sa aveti o zi buna!

P.S. Voi ati putea ucide aceste fiinte?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Iul 2010, 10:03 
Neconectat

Eu am un catel si de fiecare data cand aud afara vreunul schelalaind mi se face pielea "de gaina".
Nu avem dreptul sa luam viata nici unui animal oricat de hoinar ar fi. Da, sunt de acord ca unii sa fie dusi la adaposturile de catei, dar nu sa-i maltrateze.
Romania da nota de o cruzime zdrobitoare. Sunt total de acord cu Didina.

O zi buna sa aveti.

P.S. Va atasez o poza cu catelul meu, Toto.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Iul 2010, 11:10 
Neconectat

Adina, eu iti pun doua intrebari si te rog sa imi raspunzi sincer.

Prima intrebare: Tu te rogi, inainte de a intra in pat?
A doua intrebare: Dupa tot ce ai scris aici, maine sau duminica, ai curaj sa mergi la biserica si sa te rogi la Dumenzeu sa te ajute?
!?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Iul 2010, 11:11 
Neconectat

Nu am avut curajul sa ma uit pe filmulet. Mi se face pielea de gaina numai gand ma gandesc ce as putea vedea.
Si eu am acasa patru caini, o femela pe care am castrat-o, si alti trei masculi. In o mie de metri cat pamant am acasa, tin sase pisici si patru caini din care doi stau in casa. Aici ma refer doar la catei si pisici.
Sunt o norocoasa pentru ca familia mea iubeste nespus animalele si suntem cam blamati pentru asta de aproape toti vecinii si alte neamuri de-ale noastre.
Sunt inca oameni, carora li se pare ceva normal ca un catel sa moara torturat sau de vreo boala.
Inainte sa o castrez pe catelusa mea, a ramas gestanta si s-a chinuit 48 de ore sa fete. Intrucat doctorul veterinar nu a fost de gasit, am asezat-o intr-o geanta si am plecat la Iasi, la saptezeci de km de casa mea, pe un frig de minus douazeci si ceva de grade cat era afara.
I-am sugerat doctorului sa o castreze, intrucat cezariana pe care o facuse era a doua. Am platit bineinteles cam multi bani pentru buzunarul meu (era si in 21 decembrie, veneau sarbatorile). Dar totul a meritat, intrucat Duta traieste si astazi si este babuta mea.
Cine a auzit de aici din satul meu povestea aceasta, majoritatea au zis ca mai bine o lasam sa moara ca ei nu ar fi dat atati bani pe o potaie si nici nu s-ar fi deranjat sa plece atata drum.
Ma ingrozeste cata rautate pot avea unele persoane.
Pupici si multe felicitari pentru tine, Doina.

P.S. Sper ca nu v-am deranjat cu povestioara mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Iul 2010, 11:36 
Neconectat

Poate ca voi fi judecata gresit, dar...
Acum 4-5 luni, vis-a-vis de scara mea a aparut un pui de catel lovit de o masina. Era exact perioada primelor ploi. L-am luat si l-am dus la medic si nu avea nimic rupt, era doar lovit. I-am pregatit dintr-o scurta veche a fiicei mele un culcus. Cand ii duceam de mancare (de 3 ori pe zi) plangeam odata cu el pentru ca fiecare miscare insemna pentru el un efort imens. Ma rasplatea de fiecare data langandu-mi mainile. Intr-o zi cand m-am intors de la servici si m-am uitat pe geam, Bobita disparuse. Am incercat un usor sentiment de regret, dar am gandit ca s-a facut bine si ma multumeam cu gandul ca este de acum sanatos.
A doua zi dimineata ma astepta la scara, cu codita lui subtire in vant. Imediat m-a recunoscut si pret de 5 minute m-a inconjurat cu cea mai profunda dragoste. De atunci o luna si jumatate am fost cei mai buni prieteni. L-am dus la medic pentru o bucatica de spic de iarba (pisicuta) care-i intrase in ureche, l-am vaccinat. Pana cand intr-o dimineata Bobita nu a mai aparut. Initial am crezut ca este prin jurul blocului si il voi gasi cand ma voi intoarce de la servici. Dar n-a fost sa fie asa. Cred ca si eu si el am deranjat pe cineva din scara. Spun asta pentru ca fusesem plecata sambata si duminica la soacra mea, iar cand m-am intors am aflat ca fusese bagat cu forta in scara si pus pe presul de la usa mea, unde a plans o noapte intreaga.
Din acea zi nu l-am mai vazut. Probabil cineva fara suflet, - vreau sa cred ca l-a dus in alta parte si nu ca l-a omorat.
Nu cred ca voi putea uita vreodata acel catel. Cand mi-l aduc aminte, plang. Era unul din copiii mei.
Spun, copiii mei, pentru ca in afara de el mai am o catelusa la servici pe care o hranesc de la 6 saptamani si acum are 1 an si jumatate.
Ii cumpar oase si le fierb cu orez. Iar in casa am doi pisoi: un motan persan alb cu ochii portocalii si o pisicuta Albastra de Rusia cu ochii ca smaraldul.
Ma oripileaza gandul ca exista oameni care in loc sa arunce o coaja de paine omoara animale sau le bat.
Dar cum nu suntem toti perfecti...
Pupici

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Iul 2010, 17:51 
Neconectat

Fetelor, imi pare bine ca aveti un suflet mare, astfel lumea este mai buna.
Otilia, ai un catel superb. Mie imi plac la nebunie animalele cu multa blana si pe al tau imi vine sa-l mananc!
Deea, esti o norocoasa! Imi pare bine ca ai luat hotararea sa o operezi pe catelusa ta, este un bine pe care i l-ai facut. Mai devreme sau mai tarziu, animalele care nu sunt castrate se imbolnavesc, deci merita din plin efortul. Crede-ma uneori pare scumpa o operatie de acest fel, dar daca ne gandim ca uneori cheltuim pe lucruri efemere...
Luminita, te felicit pentru gestul tau,. Nu fi pesimista, - poate cineva l-a luat la tara sau undeva, nu neaparat sa-i faca rau. Mie mi s-a intamplat ceva similar. O catelusa a fost calcata de masina tocmai in fata apartamentului meu, am luat-o pe scara, nu se putea nici ridica, am facut-o bine si am ramas cu ea. Ma iubeste si o iubesc la nebunie, se numeste Rox si sper sa o am pentru multi ani, am mai si dresat-o putin si este foarte inteligenta.
Trebuie sa facem bine, sa iubim mult orice forma de viata, mai ales cainii si pisicile care sunt totusi fiinte care simt si gandesc mai mult decat alte animale.
O am chiar acum pe brate pe Fetita, pisicuta mea Snow Shoe, o buna prietena care ma insoteste toate zilele cand lucrez la birou.
Va pup si sa aveti o zi frumoasa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 50 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: