Acum este 17 Iul 2026, 21:10

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Goblen pentru copii - panza
MesajScris: 27 Iul 2009, 13:06 
Neconectat

Nume forum:1
Goblen pentru copii - panza by Victoria Popa (34 mesaje), la 09-02-2006

Modelele imprimate - cred eu - sunt foarte bune pentru copii. Fiica mea de 11 ani deja a facut unul. Este foarte mandra de el. Cand ma vede pe mine ,,goblenand" toata ziua ar vrea si ea sa faca acelasi lucru insa ar vrea sa lucreze la un model imprimat pe etamina, daca ar avea de unde cumpara unul. Goblenul este pe panza cu ochiuri foarte mici pentru ea, asa ca primul a iesit asa, ca pentru un incepator. Acum ar vrea sa lucreze unul imprimat - asa cum spuneam - pe etamina insa acestea se gasesc mai greu pe piata. Fetitele cred ca ar fi incantate sa mai gaseasca asa ceva pentru timpul liber. Cel putin unele dintre ele. Eu am chiar o colega (aproximativ 30 ani) care este incantata sa faca modele pe etamina fiindca ea nu are rabdare pentru goblenurile cu diagrama (sau chiar imprimate). De curand, si ea a facut un model imprimat pe etamina mai mare si era foarte incantata de el. Poate n-ar fi rau daca ati folosi imaginile goblenurilor insa imprimate si pe etamina (cu diagrama sau nu). Cred ca ati gasi clienti si pentru asa ceva.

Replica: Da, dar pe etamina? by Admin TTT (3921 mesaje), la 09-02-2006

Etamina este cam mare, neuniforma (are o latura putin mai lunga cu un mm) si parca nu lasa loc de finete. Noi ne gandeam tot la panza noastra de goblen. Daca tot este un model simplu pentru copil, atunci, finetea panzei sa-i aduca un plus de delicatete. Sau, poate o panza gen Aida care seamana cu etamina si are avantajul ca este uniforma.

Replica: Pentru copii, etamina by Victoria Popa (34 mesaje), la 09-02-2006

Este foarte adevarat ce ati spus despre etamina, dar la ea se pot oferi niste ate corespunzatoare, care sa umple spatiile mai largi ale ochiurilor, eventual o lanica sau ceva asemanator. Pentru copii, in general, este mai greu sa urmareasca punctele unei panze de goblen, indiferent cat de buna le este vederea. Iar rabdarea lor este mai limitata decat a adultilor. In general copii tind sa-i imite pe cei mari, de aceea si dorinta unor fetite de a lucra ceea ce vad la mama lor. Lucrand pe un material mai accesibil, vor capata cu mai multa usurinta experienta si rapiditate in realizarea unor astfel de lucruri. Apoi, in timp, vor putea deveni si ele cliente fidele firmei dvs., ca multe alte persoane.
Bineinteles ca si modelele imprimate pe panza de goblen sunt foarte frumoase insa pentru copii este mai dificil sa deosebeasca nuantele culorilor. Fiicei mele, de exemplu, la modelul pe care l-a avut (un cap de Mos Craciun, modelul 10.68) foarte multe din culori au ramas neatinse pentru ca din imprimeu nu a reusit sa vada unde le era locul. Au fost 19 culori din care ea a folosit aproximativ 12.

Replica: Fire de PNA? by Admin TTT (3921 mesaje), la 10-02-2006

Stiu si eu? Mai bine, tot mouline in 6 fire. Ce zici?

Replica: Daca ii inveti pe copii by Coco Bordan (120 mesaje), la 19-03-2006

sa lucreze goblen, invata-i tot pe panza fina; nu trebuie invatati sa faca lucruri grosiere de care o sa le fie mai tarziu jena sa le arate. Parerea mea!

Replica: De ce... by Victoria Popa (34 mesaje), la 20-03-2006

lucrul pe etamina ar fi un lucru ,,grosier"? Arta decorativa se poate face si pe panza de sac si nu este considerata grosiera. Era doar vorba de inceputul lucrului pe panza, pentru copii, care se poate face cu mai mare usurina pe o panza cu ochiuri mai mari, atata tot. Rabdarea si ochii copiilor nu trebuiesc fortate. Asta o stiu de la copii. Am fost si eu copil, am copii si iubesc toti copiii. Vorbesc cu ei si imi dau seama de pasiunile lor. Si-asa este destul de greu sa-i faci sa se dezlipeasca din fata calculatorului sau a televizorului. Initierea in lucrul cu acul ma gandeam ca ar putea fi facuta pe o astfel de panza. Ar fi mult mai usor. Nu putem invata asta pe o matase sau o panza de broderie, oricat de mult ne-am dori asta noi, ca parinti. Mainile unui copil nu se pot compara cu ale unui adult. Indemanarea lor tocmai acum se formeaza. Nu vorbeam de opere de arta. Acestea vor iesi mai tarziu. Probabil ca toti ne dorim un mic Picasso in casa insa probabil ca nici acesta nu si-a inceput operele de arta direct cu cele mai bune panze sau culori. Prea putini sunt cei care si-au inceput operele de arta direct de pe ,,locul I". Nimanui in lume nu cred ca-i este rusine sa arate primul lucru iesit din mainile lui, indiferent cum ar arata el. Mie una, nu imi este. Si acum am primul lucru tricotat de mine dintr-un fir simplu de bumbac (nu din vreun mohair sau lana pura virgina). Este simplu, un saculet tricotat care starneste totdeauna zambete si atata tot. Este doar un lucru facut de un copil, nu un obiect cu pretentie de arta. Si ma mai indoiesc ca fiecare dintre noi are acasa doar tapiserii pretioase si broderii fine. Cu siguranta ca macar una dintre doamnele sau domnisoarele vreunei case a lucrat prima data pe panza de etamina; macar un singur lucru cusut pe etamina a existat candva in fiecare familie si a fost expus undeva, prin casa, fara nici un pic de remuscare. Cand vorbeam despre etamina aceasta ma refeream strict la primii pasi in ale lucrului cu acul. Arta se poate face si ea mai tarziu mai ales de cei inzestrati.

Replica: Produse pentru copii by Admin TTT (3921 mesaje), la 21-03-2006

Ai dreptate, Victoria. Nu putem sa ne invatam copiii sa coasa goblen, direct pe o panza fina de goblen. Este ca si cum am pune un barbat, care nu a gatit niciodata, sa infasoare sarmalute in foi de vita de vie. De asta m-am si referit la panza Aida.
Micutul are etapele lui pe care nu le putem sari. Ochii lui sunt mai buni decat ai nostri, cei harsiti de lucrul cu goblenul, dar manuta lui nu poate corela corect realizarea punctelor pe o panza fina. Si apoi, unde este bucuria noastra? Sa-l vedem chinuindu-se? Dimpotriva, sa ne stea alaturi, sa povestim impreuna, eu fac 10 puncte la goblenul meu; el nu a facut nici unul, dar il ajut sa mai faca un punct; cand am terminat eu goblenul, puiul mic a terminat prima floare in punct de goblen. Ce realizare! De asezat la vedere in camera sa, ca sa stie toata lumea ca el a realizat un goblen!
Eu pastrez amintirile de genul acesta in bibliorafturi, in dosare de plastic: desene, scrisori, felicitari de la 8 martie. Sunt aur chiar si pentru ei. Nu le vine sa creada ca ei au realizat cu manutelor lor, atat de mici, colaje, musculite pe etamina si flori presate si colorate.

Replica: Amintirile sunt aur! by Victoria Popa (34 mesaje), la 27-03-2006

Multumesc. Exact asta am vrut sa subliniez, dar dvs. ati punctat-o si mai bine. Si eu am deja 3 bibliorafturi cu amintiri numai de la fetita mea de 12 ani. Urmeaza si cel mic, baiatul de 5 ani. Si numai un parinte poate sti cum le stralucesc ochii de placere si li se inrosesc obrajorii de emotie cand ne uitam uneori peste micile lor ,,opere de arta" (felicitari, desene, martisoare, colaje). Iata in poza si ingerasii mei...
Va multumesc si pentru poza cu fetita-ingeras. Este tare frumoasa!

Replica: Darurile noastre: copiii! by Admin TTT (3921 mesaje), la 27-03-2006

Traim prin ei si pentru ei pentru ca nu avem altceva mai de pret in aceasta viata.
Iti fac si eu un dar.

Replica: Multumesc by Victoria Popa (34 mesaje), la 05-04-2006

mult pentru fotografie. Este foarte frumoasa. Am sa le-o arat copiilor. Vor fi foarte incantati.

Replica: Modele pentru copii by Admin TTT (3921 mesaje), la 19-04-2006

Victoria, ne-am straduit mult, sperand sa scoatem ceva deosebit, imprimat pe etamina pentru cei mici.
Am terminat modelul ne-am bucurat de reusita si am vrut sa il imprimam (pe panza Aida, gen etamina). Am avut un soc. Modelul ce are doar 11 x 14 cm pe panza obisnuita, masoara, pe etamina aproximativ 44 x 60 cm! Acesta nu este o marime convenabila pentru un copil. Vom incerca si alte variante. Promitem!
In attach iti prezint modelul ce trebuia sa constituie una din surprizele noastre pentru cei mici: Sub umbrela.

Replica: Superb, by Victoria Popa (34 mesaje), la 20-04-2006

Exact la modelele cele noi pentru copii ma uitam inainte sa intru pe forum. Mi-au placut tare mult. Deja incercam sa ma hotarasc pe care sa-l comand mai intai fetei mele. Si daca nu este pe etamina, nu va fi nici o problema. Deja are experienta unui goblen, asa ca se va descurca.
Multumesc. Pentru tot!

Replica: Ce parere aveti? by Bica Nistor (1281 mesaje), la 23-05-2006

Pentru ca tot vorbim de copii: v-ar placea un nepotel asa? Eu as vrea! Nu conteaza cum are parul!

Replica: Cred ca da! by cucos catalina (1628 mesaje), la 23-05-2006

Da, da, Bica, shi eu ash vrea! Ca am numai nepotzele shi prefer un nepotzel... oricum ar fi!

Replica: Nepotele by Bica Nistor (1281 mesaje), la 25-05-2006

Nu am nimic impotriva fetitelor! Sau, poate, o singura data: baiat si fata?
Vorbesc visele din mintea mea, Catalina! Tinerii din ziua de azi uita sa se mai casatoreasca. Ma uit cu bucurie la copiii Victoriei si tare mi-ar placea sa am si eu niste bucurii din astea pe langa mine. Nostalgii de invatatoare! imi spune potentiala furnizoare de nepoti!

Replica: Mama by cucos catalina (1628 mesaje), la 26-05-2006

mea are aceleashi visuri ca shi tine, Bica! Nici eu nu sunt casatorita, mama este tot invatzatoare shi iubeshte totzi copiii din toate generatziile. Singurele nepotzele sunt de la fratele meu, care imi spune ca ultima fetitza (are trei) a facut-o in locul meu. Sunt alte vremuri acum, nu cred ca te mai potzi casatori asha ushor. Eu sunt speriata de barbatzii infideli din jurul meu shi care mai sunt shi casatoritzi, nu pot crede intr-o relatzie sincera, iar sa ma casatoresc de dragul statutului meu civil in societate, ar insemna sa calc in picioare principiile pe care mi le-am inradacinat din greshelile mele shi ale celor din jur. Ce sa facem?! Chiar trebuie sa ashteptzi uneori, ca ,,ce tzi-e scris, in frunte-tzi este pus".
O zi buna!

Replica: Visele le construim noi, Catalina! by Bica Nistor (1281 mesaje), la 28-05-2006

De cate ori, cand ti-a placut un barbat, necasatorit si fara o relatie, ai lasat ca acesta sa si vada acest lucru? Sa stii ca si baietii sunt la fel ca fetele: timorati, timizi, introvertiti.
Incearca sa te apropii de tinerii care iti plac, fii prietena lor, pune in balanta calitatile-defectele si ia masuri rapid! Trec anii frumosi, cand este o bucurie sa te plimbi cu omul iubit prin parc, sa mergi impreuna in excursii, sa razi impreuna cu el si sa-ti sprijini lacrimile pe obrazul lui!
Destinul si-l face omul cu mana lui, Catalina! Stiu asta din experienta proprie si din experientele celor din jur. Si am vazut destule!
Succes!

Replica: Multzumesc by cucos catalina (1628 mesaje), la 29-05-2006

pentru sfat, Bica! Shtiu ca ai dreptate shi sper, ca ceea ce fac, sa fie in favoarea mea, ca este foarte grea singuratatea. Nu am intalnit ceva mai apasator pana la aceasta varsta ca singuratatea.

Replica: Te-ai indragostit, oare? by Bica Nistor (1281 mesaje), la 30-05-2006

Te-ai indragostit, oare?
Mergi la o petrecere si acolo te atrage o persoană de sex opus. Este atat de frumoasă, fascinantă... ceva se luminează in tine cand o vezi! Ah, iti bate inima tot mai tare... Incepi să flirtezi, te uiti după ea tot timpul, ii ceri numărul de telefon... Interesant, iti spui! Inima-ti bate atat de tare. Pleci spre casă si te trezesti gandindu-te la ea... Te speli pe dinti si te gandesti la ea... Mănanci si iară iti apare in minte. Poti vedea chiar imaginea ei, poti să simti parfumul ei... Ce bine te simti! Ce minunat... Te duci in pat si ea - amintirea - se tine după tine... Oftezi. Abia astepti s-o suni in ziua următoare. Ori, te bate gandul că ar fi mai interesant să te sune ea. Incep dilemele. Dacă te indrăgostesti? Esti transpirat sub cearsaf si-ti dai seama că soarta ti-e pecetluită. Deja te-ai prins in jocul dragostei. Ce urmează, stii si tu, căci ai trăit-o de multe ori si, poate, o trăiesti si azi sau o vei trăi... maine. Jocul de-a dragostea iti place la nebunie. Tu nu te joci, zici! Este o trăire atat de profundă! Iubesti cu adevărat. Te gandesti toată ziulica numai la ea si acesta-i semn că o iubesti. Incepi să suferi si iarăsi ai un semn tulburător; "o iubesti".
Dacă vrei să stii si să intelegi ce se intamplă, observă si momentele in care incepi să devii gelos sau să suferi. Observă ce se intamplă dacă esti preocupat de cariera ta sau iti doresti nespus un lucru anume. Poate că-ti faci o casă ori găsesti pentru tine un mare scop in viată. Gandeste-te la acel lucru 24 de ore sau oricat poti de mult, ca la o iubită; imaginează-ti casa, lucrul, obiectul, orice te preocupă si fă acest lucru ca si cum el ar fi femeia aceea frumoasă, care ti-a cucerit inima. Adormi cu ea in minte, fericit la gandul că in ziua următoare ai putea face un pas către obiectul preocupărilor tale. Trezeste-te cu el in minte, gandeste-te la tot ce ai putea face mai bun pentru a-l avea... Ce crezi că se va intampla după 24 de ore de gandit continuu la acelasi lucru? Simplu... Te vei trezi gandindu-te la el continuu, exact ca la iubita care ti-a frant inima la petrecere. Vei observa cum mintea iti va aduce imagini si ganduri tot mai multe despre cariera ta sau despre obiectul preferat sau despre scopul propus. Te-ai indrăgostit, oare? Iubesti? Se pare că nu... Doresti. Concentrarea ta asupra unui lucru care-ti place creează o vibratie care te conectează la lucrul dorit. Gandul concentrat asupra unei persoane iubite te conectează la ea si o face in modul precis in care gandesti. Cu cat te vei gandi mai mult la uratenia ta, la conditia ta socială care te indispune, la cosurile de pe nas sau la rabla de masină pe care n-o poti schimba, cu atat toate acestea vor ajunge... la omul iubit, la corpul tău, la masina ta... Vibratiile vor ajunge la fiecare lucru asupra căruia te concentrezi si il vor mentine asa cum gandesti că este... Dacă nu te iubesti pe tine, vei transmite aceasta si nu vei fi iubit... Dacă te enervează cosurile tale, ii vei spune corpului să facă mai multe. Dacă te gandesti cu indoială la femeia care ti-a plăcut, ea se va indoi de tine! Tot ce nu-ti place, atragi prin concentrare. Tot ce iti place atragi prin concentrare. Cu cat repeti mai mult un lucru, cu atat il atragi. Asadar, vezi dacă te iubesti pe tine. Si, dacă te iubesti, gandeste-te intotdeauna că esti o fiintă minunată - chiar dacă ai crezut că nu esti asa. Gandeste intotdeauna la ce ai vrea să fie ca si cum este, deja, si vezi ce se intamplă. Vei fi surprins să descoperi cat de mult esti iubit de universul in care respiri si existi.
7 plus

Replica: Sunt superbi copiii! by Chirosca Gianina (3 mesaje), la 19-03-2007

Imi plac foarte mult copii si abia astept sa ne dea Dumnezeu si noua un copilas asa frumos ca un ingeras.
Am si eu trei nepotei si pot spune ca ii iubesc enorm, sunt foarte frumosi si isteti.

Replica: Si,,by Admin TTT (3921 mesaje), la 20-03-2007

iata urarea noastra pentru tine, Geanina: doua gargarite frumoase si sanatoase!

Replica: Model pentru copii by Admin TTT (3921 mesaje), la 24-03-2007

Ce ziceti, Gargaritelor? Este potrivit pentru manutele puilor nostri?

Cod 10.69 Tweety*
Dimensiuni 19 x 23 cm
Puncte: 190 x 230
Culori: 14
Pret: 19, 28
Exista si varianta cu diagrama si varianta imprimata

* vestitul canar din desenele animate

Replica: Modelul Tweety by Bica Nistor (1281 mesaje), la 08-04-2008

a fost foarte indicat, daca eu il vad la centrul de inramat din cartierul meu, mai tot timpul. Asta inseamna ca este lucrat de niste manute mici si harnice, mereu altele.
Victoria, recitand cele scrise de tine, ma intreb ce profesie ai. Scrii cu atat dragoste despre copii!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: