Acum este 16 Iun 2026, 00:25

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1665 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 167  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: V-ar placea un goblen dupa...?
MesajScris: 27 Aug 2011, 12:28 
Neconectat

Nume forum:1
Letitia, cu mult timp in urma, facusem o excursie organizata, printre care era prevazuta si vizita la un muzeu.
Admirand frumusetile acestui muzeu si ascultand indicatiile ghidului, am ajuns in fata unui tablou, in care nudul era tema lui. Cand ajungi in fata unui astfel de tablou, chiar daca mereu se zice ca este unul artistic si din anumit punct de vedere nu pot decat sa dau dreptate, dar prea izbeste ochiul si ai tendinta sa intorci privirea si interesul pierde, chiar daca din dorinta de a cunoaste de a analiza si acel tip de frumos, ramai si incerci sa intelegi, sa privesti si din alt unghi acest tip de arta.
Din spusele ghidului, operele pictorului la acea epoca (iti spun sincer ca nu-mi amintesc despre cine era vorba), a atras multe critici si au fost interzise in public. Deci, viziunea artistul neinteleasa.
Un alt pictor, la un interval foarte scurt (daca nu ma insel vreo doi ani) a expus picturi inspirate din operele pictorului de mai sus, dar nu a lasat nudul ochiului liber, ci l-a acoperit cu un val transparent, adica acel vad, nu vad. Rezultatul, un succes foarte mare.
Fior de toamana, asa cum a zis si Adela, sunt sigura ca daca una din creatoare va rezona cu acest model, va sti sa puna in lumina calda suficiente flori cat sa iasa un fior asa cum iti doresti tu. Doar ca in momentul de fata, asa cum este, va prezenta minim interes publicului. Ca si locomotiva, mea de altfel.
Speranta moare ultima, nu-i asa?

Un exemplu, la spusele de mai sus.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Aug 2011, 13:48 
Neconectat

Anca, daca Aurora (fata din prima imagine pe care eu am propus-o cu ceva timp in urma pentru prelucrare) nu-si asteapta cuminte randul in modesta mea ladita este doar din motiv de...Apolo. Ce sa fac, nu i-am gasit perechea potrivita.
Daca sugerezi ca Fior de toamna, daca vreo creatoare va rezona cu acest model, sa aiba fetele imbracate, mai bine ma lipsesc. Inseamna ca n-am batut la usa care trebuie. Eu prin inviorarea culorilor n-am inteles intzolirea personajelor.
Ca nu place la toata lumea? Nici nu ma asteptam.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2011, 10:59 
Neconectat

Letitia, nici pe departe sa te gandesti ca replica mea este iz de disputa sau sa pun in discutie gustul rafinat pentru arta. Dar ce sa-i faci, sunt gusturi si gusturi si dupa cum stii, ele nu se dicuta niciodata.
De aceea eu prefer peisajele, care sunt izvor nesecat de culoare si inspiratie, iar daca este sa optez pentru personaje, imi place acel vad, nu vad, in care pot da frau liber imaginatiei. Si da, imi plac sa fie cat de cat intzolite.

Bunica mea Raveica, era o persoana foarte credincioasa si de fiecare data imi zicea ca trebuie sa ne inchinam cu respect Celui care ne-a creat, ca pana si ingerii care se infatiseaza inaintea Lui, isi acopera goliciunea cu aripile lor. Iar noi, care suntem suflare din suflarea Lui cu atat mai mult, pentru ca daca ni se intampla sa ne aflam in necaz, cand avem decolteul si pantalonii scurti in care imaginatia nu-si mai are loc, cum vom crede ca ne va asculta?

Aceasta mica paranteza, nu-si prea are loc in acest context, dar cam acesta-i motivul pentru care imi place un minim de decenta, de pudoare, ca mai tarziu, sa nu ne plangem ca din dorinta de a face arta si de a iesi in evidenta intr-un mod sau altul, tot prin arta (si in nici un caz nu ma refer la tine), ne intrebam de ce tinerii din ziua de astazi nu mai au gram de respect pentru adevaratele valori.

Dar, revenind la Aurora si la Fior de toamna, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta lor. Sunt sigura ca, in momentul in care va aparea ca model, va fi exact asa cum iti doresti. Iar tu sti prea bine, ca usa la care ai batut, a fost mereu deschisa si tot asa va ramane, iar indiferent de creatoare, MMACI, RA, SALCIA sau CRIN ALB care va pune pe masa ei de lucru modelele dragi tie, va avea cele mai calde culori, iar rezultatul, mult mai reusit decat originalul. S-a dovedit acest lucru, in multe randuri in trecut.

Pentru tine, Letitia. Sper sa-ti placa, chiar daca sunt pe gustul meu, mai imbracate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2011, 13:46 
Neconectat

Anca, despre gusturi rafinate sau nu, nu discutam.
Polemica pe marginea acestei propuneri poate fi constructiva doar daca suntem amandoua interesate de acest model.
Sansele ca aceasta imagine sa fie prelucrata, in comparatie cu modelele Rogoblen aparute pana acum, sunt mici. Acum cred ca s-a redus de tot.
Regret ca tu in dorinta de a avea modelul pe care il doresti il "ingropi "pe altul.
Eu nu am propus decat modele pe care as vrea sa le cos, sa inteleg ca si tu?
Faptul ca uneori mai rezonez cu unele creatoare de modele nu face decat sa ma bucure pentru ca in prelucrari se vede si talentul, nu numai ce vede programul.
Decenta sau indecenta?! N-as vrea sa discutam acest subiect ca nu este locul lui aici.
Da-mi voie sa fiu eu rebela acestui forum si sa-mi doresc si altceva in comparatie cu ce a aparut pana acum si credeti-ma, niciunde nu va aparea scris ca este obligatoriu sa-l aveti, dar multe dintre noi vor fi incantate sa-l coase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2011, 17:26 
Neconectat

Letitia, da-mi voie sa-ti dau dreptate la ultima parte a mesajului, dar nu pot sa spun acelasi lucru pentru prima.
Totusi si aceste discutii isi au rostul lor, depinde din ce unghi sunt privite, iar sansele de a avea modelul dorit de tine, de a revolutiona cu un alt stil, nu s-au redus, din contra. Interesul pentru acest gen, abia acum ia amploare, vazand ca schimbul nostru de replici (nicidecum rautacioase) l-a pus in lumina corecta de a fi luat in considerare in cel mai serios mod.

Ca nu place la toata lumea? …dar multe dintre noi vor fi incantate sa-l coase. Este ceea ce ce conteaza, Letitia.

Singurul amanunt pe care l-ai subliniat destul de clar si-mi pare rau ca ai ajuns tocmai aici (iti spun sincer ca nu ma asteptam), sa stii ca nu-mi place sa ingrop nimic din frumos, chiar daca sunt pareri diferite pentru acest gen de frumos si din pacate sunt si moduri de a se interpreta ceea ce se scrie, lucru pe care l-am subliniat in alte randuri.

Pentru tine cu cele mai bune ganduri, Letitia.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2011, 18:27 
Neconectat

Iti multumesc pentru imagini, Anca. Le trec pe lista mea cu "Mi-as dori..." pe Flora, al doilea, chiar daca mi se pare un pic "rece"
si pe doamna cu irisi, dar cap de lista ramane Fior de toamna.
Fii serioasa, nu este vorba de a revolutiona nimic, este doar alta tema.
Pentru tine, cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Sep 2011, 17:09 
Neconectat

E ceva divers, dar sper sa-ti placa, Letitia.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Sep 2011, 17:30 
Neconectat

Am adus si eu acest model la topicul Animale salbatice la propuneri de noi modele, dar nu a fost luat in seama de nicio gargarita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Sep 2011, 17:43 
Neconectat

Andru, eu iti spun sincer ca l-am vazut abia acum, cand ai spus si m-am dus sa-l cat.
Vezi de ce se vorbeste atat de mult de rezonanta intre gargarite? Sigur a placut, dupa cum mi-a placut si mie, fara sa stiu ca l-ai postat, dar nu totdeauna sunt expuse si parerile.
Probabil intr-o zi va ajunge model, speranta moare ultima.
Dupa cum ai observat, in acest topic predomina doua criterii: rezonanta si speranta. Dar inca unul ar mai trebui sa-l adaugam, timpul, care le va rezolva pe toate.

Pentru tine si bebelusii tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 03 Sep 2011, 17:58 
Neconectat

Anca, mie modelul cu pasari si flori mi-ar placea in nuante mai pale, usor antichizate, ca broderie cu matase.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1665 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 167  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: