Acum este 17 Apr 2026, 15:46

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 365 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Colectia mea, Laura
MesajScris: 12 Oct 2009, 22:57 
Neconectat

Nume forum:1
Laura, am savurat fiecare cuvintel si am zambit asa cum ai presupus si tu. Te felicit pentru atitudine: esti extraordinara. Ai un curaj nemaipomenit si nu poate decat sa ma faca mandra ca in aceste momente pot sa-ti scriu tie. Nu oricine poate sa faca ceea ce ai facut tu si de aceea sa stii ca am toata admiratia pentru tine. Esti o persoana foarte puternica si asta nu poate fi decat un exemplu pozitiv pentru noi.
Ma bucur ca ai impartasit experientele tale cu noi chiar daca nu au fost prea placute, dar finalul este nemaipomenit.
Cred ca nu mai trebuie sa spun ce om deosebit esti: o stim cu toate.
Te imbratisez si iti zambesc din toata inima.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 07:40 
Neconectat

Laura te admir pentru puterea ta, tu m-ai ajutat pe mine sa ma ridic atunci cand am cazut, tu cu fortele tale.
Acum, nu am cuvinte sa pot exprima admiratia mea pentru tine, dar pot spune doar atat "tine-o tot asa esti tare!".
Te imbratisez asa cum isi imbratiseaza copilul mama, si iti zambesc cu gura pana la urechi.
Iti multumesc ca mi-ai inseninat ziua, ziua mea astazi va fi roz.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 07:48 
Neconectat

Robotica TTT
Subiectul mesajului: Crezul Optimist
MesajScris: 13 Oct 2009 05:34

Promite-ti
Sa fii atat de puternica incat nimic sa nu-ti tulbure pacea sufletului.
Sa vorbesti cu toti cei pe care ii intalnesti despre sanatate, fericire si prosperitate.
Sa faci astfel incat toti prietenii tai sa simta ca este ceva in ei, deosebit de valoros.
Sa privesti la partea insorita a lucrurilor si sa faci ca optimismul tau sa devina realitate.
Sa gandesti numai ce e mai bun, sa lucrezi numai pentru ce este cel mai bine, si sa te astepti ca cele mai bune lucruri sa se intample.
Sa te entuziasmezi de succesul celorlalti asa cum te bucuri de succesul tau personal.
Sa uiti greselile trecutului si sa te grabesti spre realizari mai mari, in viitor.
Sa porti cu tine bucuria tot timpul, si sa oferi fiecarei fiinte vii un zambet.
Sa folosesti atata timp pentru propria crestere si progres, incat sa nu ai timp de a-i critica pe ceilalti.
Sa fii prea mare pentru a te ingrijora, prea nobil pentru a te mania, prea puternic pentru a te infricosa si prea fericit pentru a permite prezenta necazurilor.
Sa gandesti bine despre tine insati, si sa proclami acest lucru nu prin cuvinte rasunatoare, ci prin fapte mari.
Sa traiesti cu credinta ca intreaga lume este de partea ta atata timp cat ai credinta adevarata in binele cel mai inalt, care se afla in tine.

Laura sper sa nu te superi ca am adus acest mesaj aici, dar tu ai toate punctele enumerate aici. Cand am citit acest crez imediat m-am dus cu gandul la tine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 11:46 
Neconectat

Cand mi-a spus Marian ca vrei sa iti dai demisia m-am gandit ca nu este o idee tocmai buna.
Acum am aflat despre cheia pe care o detii. Uneori ma gandesc ca fiecare actiune a noastra are loc cu un scop.
Astept vesti,
cu zambetul lui Alice-din-Tara-minunilor...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 14:42 
Neconectat

E o mare bucurie pentru mine sa te pot citi. Scrie o carte, Laura.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 21:24 
Neconectat

Laura
Laura Brasoveanu scrie:
Va dati seama, Gargaritelor, ce tupeu am?
Esti super, Laura!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 22:42 
Neconectat

Dragele mele, noapte fiind un sfetnic bun, nu va imaginati ca dimineata, nu m-am desmeticit.

Mi-am adus aminte ca este posibil ca santajul meu, aplicat sefului cel tanar, sa intre sub incidenta legii, asa ca am zbaraniit telefoanele inca de la 7, desteptand pe multi din colegii si prietenii mei, avocati.
Am reusit sa gasesc unul la fel de nebun ca mine si dupa o intalnire scurta, pret de o cafea, intr-un fast-food fara pretentii, ne-am indreptat impreuna spre intalnirea cu seful.
Lucrurile au fost simple. Fara infatuare, mi-am prezentat avocatul. Am vazut cum nodul acela a lui Adam de la gatul sefului a jucat repede, semn ca nu ii convenea, asa ca a chemat si el juristul.
Doleantele mele. Sa se aplice tot ce s-a hotarat in contractul meu de munca, reinnoit numai acum doi ani: perfectionarea profesionala se va face pe spezele intreprinderii.
Cum am adus dovada ca toate cursurile le-am platit eu, am venit sa mi se deconteze contravaloarea a ceea ce cheltuisem. Nu am uitat sa mentionez ca mi se pare normal sa mi se deduca si diurna pentru perioada cand am fost la cursuri. Atat cat permite legea.
Seful a dat sa zica ceva, dar juristul l-a oprit. Si-a dat seama din prima ca a omis sa faca multe acte care i-ar fi exonerat de cheltuieli.
M-am ridicat si le-am spus ca eu ii las cu avocatul care ma reprezinta si care le va prezenta, la sfarsit si optiunea mea vizavi de continuarea activitatii in firma.
Seful cel tanar s-a ridicat ca un arc si mi-a strigat:
- Nu pleci nicaieri pana nu predai lucrarea!
- Care lucrare? am intrebat inocenta.
- Proiectul...
- Nu stiu nimic despre nici un proiect. Daca doriti, vorbiti cu sefii mei anteriori. Poate stiu ei ceva.
Putea sa ii sune pana la miezul noptii. Ex-sefa mea, m-a asigurat ca nu va mai vorbi in veci cu nemernicul cel tanar care s-a purtat atat de urat cu ea. Ex-seful meu cel drag, a ras in telefon si mi-a lasat un Nici o grija, Laura. Conteaza pe mine!
Ce vreti? Ma asigurasem de la prima ora ca nimeni nu va sufla o vorba despre proiect.

Am plecat din biroul juristului, flancata de sef. Cand a ajuns in dreptul biroului secretarei lui, aproape m-a imbrancit inauntru. M-am scuturat de mana lui ce era inca pe mine, uluita de grobianismul pe care il emana. A inchis repede usa de la birou si s-a intors spre mine:
- Cucoana, nu te juca cu mine, ca te bag la puscarie!
- Tocmai poti sa-i spui asta avocatului meu.
Scurt, vulpea din el si-a dat seama ca tactica nu este buna, asa ca a virat spre:
- Sunt in plop, Laura! Vine ala si eu nu stiu ce sa-i spun! Hai, ajuta-ma!
L-am privit drept in ochi si mi-am dat seama ca nu stie nimic sigur referitor la obolul meu adus la realizarea proiectului. Bajbaia si spera.
Am privit-o pe pitzipoanca lui si aratandu-i-o cu capul i-am spus:
- Chestiile acestea nu se discuta cu ea de fata.
A dat-o cu un semn de cap afara. Fetisoara a iesit atat de aferata si cu capul atat de sus incat nu a vazut si pragul de jos. L-a luat din plin in toc si dus-a a fost pe podeaua holului.
Am zambit, iar el uitandu-se la mine, cu inteles mi-a spus:
- O detesti ca este frumoasa, nu?
Ma bufnit rasul si chiar am ras din toata inima. La varsta mea, eu ador frumusetea, dar imbracata in hainele bunului simt, macar, daca nu si al inteligentei.
I-am trantit un:
- Marcel Proust zicea Sa lasam femeile frumoase barbatilor fara imaginatie. (Chiar ieri citisem citatul intr-un ziar si ma gandeam cat de bine i se potriveste noului meu sef!)
M-a privit tamp. Nu se astepta la un atac direct.
M-a invitat in biroul lui, mi-a oferit un ceai de lamaie de la expresorul personal si sezand, unul in fata celuilalt, a dat din cap catre mine ca pot sa vorbesc.
O clipa era sa gafez, numai ca telefonul sau prea aproape de mine, mi-a ridicat un prim semn de intrebare. In plus, la un moment dat a deschis sertarul din fata biroului sau, sertar pe care nu l-a mai inchis.
Sa nu-mi spuneti ca am vazut prea multe filme cu spioni. Din pacate, chiar zilele trecute, am auzit chiar din gura unui prieten apropiat ce iti poate face un instrument de inregistrat.
Asa ca, da, i-am explicat ca nu stiu nimic despre proiect, dar o sa incerc sa ma intalnesc cu colegii care au plecat din firma, poate aflu ceva de la ei.
Tot ce pot sa fac este sa il preiau pe musafir si sa-i arat orasul, sa divaghez suficient pe tema de inceput, dezvoltata in fata mea, atunci cand s-a discutat despre proiect si apoi sa-l parchez la hotel. Abia maine, am putea discuta datele problemei, numai dupa ce aflam toate informatiile.
M-a privit cu un licar de speranta, dar cu un zambet de vulpoi satisfacut. Mi-a zis:
- Bine, asa facem. Il ducem si-l aburim.
A fost randul meu sa intep adanc si fara mila:
- Eu nu ies nicaieri cu tine. Daca vrei sa rezolv problema, ma lasi singura cu el. Daca nu, te descurci.
S-a incruntat si i-au aparut siroiae de transpiratie pe frunte. Era nervos! M-a privit cu ura nedisimulata si mi-a zis, rece, ca este de acord.

Ce a urmat a fost simplu. Mi-am lasat avocatul (ce bine suna!) sa discute cu juristul in continuare, iar eu m-am reintors la firma, la pranz ca sa il intampin alaturi de sef, pe musafir.

Planul a functionat. Singura, cu domnul sexagenar am cutreierat cateva puncte de interes si apoi, sugerand ca este prea frig pentru o plimbare, l-am invitat la masa. Si, nu oriunde, ci la noi acasa. Aici, s-a minunat de ospitalitatea romaneasca, de bucatele noastre si de prietenul nostru (invitat cu talc, la aceasta intalnire), vorbitor fluent de engleza si cunoscut pentru firea-i glumeata. Am ras, dar mai ales au ras pe indestulate in timp ce eu aflam ultimele stiri de la prietenul meu avocat. Contravaloarea cursurilor mele si diurna mi-au fost virate in contul personal. Am aflat si decontul pentru oficiile lui: 500 lei. Mi s-a parut chiar modest, asa ca l-am invitat la noi, la masa. Astfel, am aflat si cum trebuie sa procedez maine, cand voi ajunge la servici si voi semna mai intai noul contract de munca ce imi aduce pe langa beneficii financiare suplimentare si niste bonusuri. Bonus in limbajul prietenului meu, inseamna ca mi-au ramas niste portite deschise, in caz in care voi fi sabotata si voi dori sa-mi dau demisia.
Pe musafirul firmei l-am condus spre seara la hotel. Sigur va dormi neintors. Sper doar ca mustul sa nu ii aduca ceva indigestie, la noapte.
Pe serverul firmei, nu pot sa intru. Colegul meu de suferinta, din firma, mi-a strecurat pe cand ieseam din firma un nu intra pe server ca au adus lupi tineri la intretinere si la soft.
Acum, cand va descriu ziua mea de astazi, pare totul atat de simplu si atat de placut. Din pacate, eu am lasat zilei de astazi un obol de cativa ani buni din viata mea.
Nu mi-am imaginat niciodata ca voi fi nevoita sa lupt pentru supravietuire, astfel.
Zambesc cu nostalgie zilei ce a trecut si mai adaug un murphysm: se putea si mai rau.
Asa ca, ma scutur si zambesc si va zambesc.

Ca nu culegem flori si nu zambim,
Noi, care, atat de repede, murim.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Oct 2009, 07:01 
Neconectat

Cristina, ceea ce tu numesti curaj este cu totul altceva. Este un cumul de experiente de viata care imi deschid drumurile pe care merg de la o zi la alta.
Recunosc, citind la lumina acestei dimineti ce am scris acum doua zile, am descoperit si multa inconstienta. Nu stiu pe ce bazam cand ii scriam lui Marian ca imi dau demisia. Efectiv nu aveam nici o geana de speranta, la orizont pe atunci.

Dosinescu Cristina scrie:
Cand totul merge bine, ceva este in neregula
Asa este Cristina, dar cu un zambet pe buze pentru tine, o sa ma iau la tranta si cu aceasta noua zi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Oct 2009, 07:19 
Neconectat

RodiMar, nu prea sunt extraordinara. Imagineaza-ti ca, din punctul meu de vedere, cursurile acestea sunt doar un mod in care unele firme sa isi umplu buzunarele cu banii nostri. Am avut partenera la examen o tanara care nu stia sa genereze un tabel in word, d-apoi restul! Si, totusi, am vazut-o la festivitate. O fi luat examenul sau pur si simplu a vrut sa vada cine sunt absolventii?
Oricum, nu ma simt mai desteapta dupa aceste cursuri facute contracronometru, denumite pompos, cursuri de formare/formatare (!?) profesionala. Eu, ca multe din voi am facut o facultate (nu la seral), am asudat pentru fiecare nota si am aboslvit-o cu o lucrare de diploma la care am lucrat doi ani. Cand am ajuns la post, am descoperit ca, de fapt, trebuie sa o iau de la capat cu invatatul. Si, am invatat constiincios, apeland la toata experienta celor ce lucrau in bransa. Si au trecut de atunci cativa zeci de ani, in care nu am incetat sa invat.

Cozea Rodica-Maria scrie:
Esti o persoana foarte puternica
Incep sa ma indoiesc de mine. Asta noapte am avut doua pusee de tuse seaca de am trezit toata casa. Simteam ca ma sufoc. Mi s-a mai intamplat asa ceva, doar inainte de a si diagnosticata, prima oara. A urmat o durere de cap ce mi-a adus lacrimi in ochi de durere.
Acum, ma simt mai bine, dupa cateva ceaiuri si o salata de fructe.
Am alungat temerile cu o fluturare de gene si cu o cruce mare inchinata Domnului, iar acum chiar iti zambesc, in prag de noua zi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Oct 2009, 07:21 
Neconectat

Laura, mi-ai inseninat fruntea cu "aventura" ta. Felicitari pentru taria de care ai dat dovada, felicitari pentru faptul ca nu te-ai lasat calcata in picioare de seful tau cel tanar, felicitari ca ai stiut sa intorci acea situatie nefavorabila tie, in favoarea ta. Si felicitari pentru atitudinea ta fata de secretara cea tinerica. Daca ar exista mai multe femei ca tine, poate s-ar intelege si in Romania ca experienta vine odata cu varsta si ca numai in urma unor ani de munca si truda asidua ajungi la performanta. Poate in acest fel fiecare dintre noi ar avea locul sa bine-meritat in societate si calitatea adevarata ar fi recunoscuta.

Deci... ce mai pot adauga? Fruntea sus si pieptu-n fata! sau Orice sut in fund este un pas inainte!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 365 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: