Acum este 04 Mai 2026, 09:22

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Robotica
MesajScris: 08 Oct 2009, 19:36 
Neconectat

Robotica by Robotica TTT (243 mesaje), la 02-11-2006
Sunt Robotica. Lucrez la TTT. Casatorita, cu copii.
Mananc o data in zi, de preferinta seara, nu privesc la TV, citesc jumatate de pagina dintr-o carte despre educatia copiilor (tot seara), inainte de a-mi saruta copii de noapte buna.
Imi place culoarea verde, iubesc florile si fluturii, cerul azuriu si susurul paraului, vara si brazii plini de zapada, iarna.
As vrea sa va transmit ceva, acum cand inca sunt la firma si trimit Newsletter-ul nr. 7, cu intraziere. Acesta trebuia sa plece pana la finele lui octombrie, dar daca soft-ul s-a rupt in doua si apoi in paispe, dupa care s-a incurcat ceva printr-un director ce deservea soft-ul, iata-ma facand toate operatiunile manual, la ora 21.09.
Alaturi de mine, colega de suferinta - sefa de la Broderie digitala: da comenzi masinii, aseaza din cand in cand gherghef nou, in pozitie. Printre picaturi, citeste dintr-o carte - nu stiu ce fel de carte. Acum, bobina mare cu ata aurie se invarte repede, repede. Colega isi sufla nasul (este racita) si-mi povesteste despre fetita ei bolnava. Dimineata sta ea cu fetita, iar dupa amiaza, sotul ei.
Killer, mascota firmei, sta pasnic, in cosuletul lui si priveste catre noi. Oare ce o fi in capsorul lui? Eu, haituiesc account-urile de mail, le asez cu grija la locul lor si mai dau un send. Am ajuns la litera M. Mai sunt mii de adrese. Nu le termin in seara aceasta. Vin maine dimineata de la 7 si o iau de la capat.
Maine sunt delegata sa merg sa prezint drafturile la o comanda de vitralii: usa exterioara (doua canate) si patru usi interioare. Superbe. Am vazut mostrele facute pe geam de colegii de la Vitralii. Vitraliile pentru usile de interior sunt deja realizate.

Stati sa mai fac o tura prin TB. Gata! Am revenit.

Vitraliile pentru usile de interior sunt realizate cu plumb auriu. Au o eleganta... super. Clienta are interior clasic.

Suna telefonul colegei de la Broderie. Cred ca o cauta sotul ei. Eu astept sa se miste TB. Ma ucide. A sosit paza de noapte. Killer pleaca la plimbare cu el. Fericitul! Pana si el pleaca sa faca o plimbare! Cand ma gandesc ca cea care trebuia sa faca treaba asta cu TB este in Italia. Iar suna sotul colegei de la Broderie.
Da, cea care raspundea de acest sector (e-mailuri) a plecat in Italia. Nici macar parintii ei nu au stiut. Nu a venit trei zile la firma, nu a mai raspuns la telefon. Apoi am aflat ca efectiv a fugit in Italia impreuna cu o prietena de-a ei ce este rezidenta acolo de cativa ani.
Lupii de afara latra. Ma uit spre geam: intuneric, intuneric. Killer latra si el. Colega de la broderie a plecat. Este 21.29.
Alaturi sefii citesc acte, raspund la telefon. Ma uit la ei: incercanati ca si mine.

Mama mia! Ma uit in Eudora. Este plina de mesaje. Trebuie sa raspund la cele care tin de competenta mea. Stati putin ca ma cheama datoria si la TB. Mestec un sambure de fistic. Vrea si Killer. Ii dau jumatate. Fiindca asta micul (Killer) si-a ascuns jumatatea de fistic in ghiveciul de flori (l-am auzit racaind) am ridicat ochii si am vazut trandafirii japonezi. Mama mia! Toti sunt infloriti. Si eu nu observasem pana acum! Au niste flori mari, rosii (unii) si portocalii (altii). Nu am cum sa le fac fotografie ca v-as posta-o acum, - nu am aparatul de fotografiat. Una din colege a fotografiat cristalele de la vitralii, astazi si nu il mai vad. Cred ca l-a pus bine.

Ma suna copilul cel mare. Da, mama, sosesc - in inima ta, doar! Of! Stie cineva mai multe despte TB? Ma ucide. Ma duc sa imi mai iau o cafea de la expresor. Mi-am luat o cafea lunga. Expresso este prea tare. Mai sunt si capuccino si ciocolata si ceai, dar poate ma mai ajuta cafeaua. Mananc si un patratel de ciocolata. Face bine la inima putina ciocolata si un patratel nu ingrasa, sau da?

Baiatul de la paza se uita la TV - cred ca este un meci - prea este incantat. Doamne ce-o fi facand ala micul al meu? O fi mancat? Ma duc acasa. Mi-e dor de copii si de casa mea.
Maine, prietena mea isi serbeaza ziua de nastere. Nu stiu daca ma pot invoi. Daca reusesc sa scap usor de la clientul cu vitraliile - poate. Dar, mai trebuie sa prezint si drafturile primare pentru Ro-Treasures. Va spun altadata ce-i asta. Oricum, maine trebuie sa gasesc ceva inedit despre comorile Constantei. Cred ca am facut o gramada de greseli in aceasta postare. Maine poate mai trec pe aici si o sa le corectez. Nu am gasit ceva fain sa va atasez, dar va trimit un cristal pentru vitralii. Este supreb, dar costa si o caruta cu bani. Gata. Si pe seful il suna un copil!
Gata, plec! Urati-mi sa se incalzeasca masina pentru ca afara este friiiig! Noapte buna! As vrea sa va transmit ceva, scriam pe la inceput - oare am transmis?

Replica: Buna dimineaata! by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-11-2006
V-ati sculat? Si eu! M-am trezit tarziu - nu am auzit soneria telefonului decat pe la si jumatate. Mi-am facut o cafea, m-am machiat, m-am deodorizat (cautam deodorantul in masca de la chiuveta unde tin detergentii de vase - asta pentru ca imi umbla mintea aiurea), ba, la sfarsit m-am si parfumat (chiar inainte de iesirea din casa). A! Am mai facut ceva - am reusit sa-mi invelesc baiatul cu pilota inainte de plecare. Este cam frig in casa.
Aseara, inainte de a parca acasa am oprit la un rotisor si am luat un pui. Noroc cu pilaful de acum cateva zile. Mai era suficient in frigider. Pilaf de orez cu pui - un meniu pe cinste pentru a mei. Baiatul m-a anuntat ca a luat un 10 la informatica. Consiliu de familie. Fata si-a gasit o slujba la o banca mare. Concluzie: stai mata si termina-ti facultatea ca iti este destul o slujba (v-am spus ca are deja o slujba?). Eu am baut un ceai antiadipos, un dus scurt, m-am demachiat, m-am uns cu o crema si... in pat. Nu am citit nimic. Am butonat putin telecomanda. Am aflat ca cimpazeii pot deveni criminali feroce (ataca si mananca oameni), ca romancele ar avea o problema cu sexul si, in treacat, am observat o familie bine mediatizata in Romania cum isi spala rufele in public.
Cat va scriu, TB isi face datoria, Eudora s-a umplut, flyerele zboara pe masa mea - sefii erau deja aici cand am ajuns eu. Noroc ca imediat ce am ajuns la firma mi-am facut un ceai verde. V-am spus ca mi-am luat si o placinta cu carne? O impart acum cu Killer, escrocul acesta sentimental ce ma va parasi imediat ce va intra primul coleg pe usa.
Cum programul incepe la 8, mai am timp sa-mi incalzesc picioarele cu blanita lui calda. Am pe masa o sticla de elixir din soc - am vrut sa il iau aseara, la 18 (cum scrie in prospect), dar mai apoi am vazut ca este alcolizat, iar eu sunt soferita. Scrie in prospect ca te ajuta sa mai slabesti.
Doamne! Nu ma pot concentra: seful striga la seful de santier (se construieste ceva aici la firma), paza de zi se uita la stiri (si TV-ul este la acelasi nivel cu vocea sefului). Pasarele au amutit (canarul si cinteza). Este un cer gri afara.
Aseara, cand am plecat, ploua. Bine ca mi-am scos cannele din pamant. Stau la bloc, la etajul 1. Jos am facut o gradinita pe care o ingrijesc eu, ca vecinii mei cred ca asta este obligatia mea. Mentalitate de omus-blocus. Trebuia sa-mi iau varza pentru murat astazi, dar daca trebuie sa stau de capul TB-ului, - nu am cum. O iau saptamana viitoare. Imi curge nasul. M-am picnit, cred. Iau un Paracetamol S. Si maine seara merg la o nunta. Trebuie sa fac pentru miri ceva dragut - o personalizata, ceva...

TB-ul da semne de oboseala. Seful vorbeste cu cineva din Franta. Aflu si eu ca vremea este urata si acolo. Au sosit colegii. Ce calmi sunt! Ma uit in jur si vad florile. Ma linistesc.
A! Dimineata am facut fotografii la violetele mele de Parma. Le tin in bucatarie, la geam. Au inflorit. Va las. Prea multe activitati pe sufletul meu acum. Daca mai este timp va scriu diseara cum a fost. Cum se zice in firma: o zi buna!

Replica: Uff! Lalelele! by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-11-2006
Auleuu! Am uitat sa pun in pamant bulbii de lalele si de narcise! Vad eu cum fac. Este 13:37 si TB ma ucide. Mi-am facut documentatia, dar intalnirea cu clientul pentru vitralii se amana pentru diseara sau maine dupa amiaza. Pentru nunta de maine am facut plicul in care voi pune darul si o felicitare cu fotografiia mirilor si urari.

O groaza de cliente ce nu vad butonul cu Comanda dvs. de pe bara de defilare de sus, la site. Oare sa le spun baietilor sa schimbe locul butonului?

Mama mia! Ascultati: un intreg tronson sufera datorita lipsei caldurii. Vecinul de la parter nu vrea sa le permita accesul prin casa lui (ca teava trece si prin casa lui, nu?) ca sa remedieze defectiunea. Sustine ca el are caldura (s-a intepat, probabil, altfel in teava principala de la subsol si le-a blocat (involuntar?) caldura la restul. Se judeca din luna mai si totul este in coada de peste. Administratora nu vrea sa se implice si nici sa dea declaratie, iar cei napastuiti sunt toti batrani neputinciosi, la pensie. Si ce frig este afara! Justitia ridica din umeri, Enet-ul nu se baga. Halal justitie! Curat, legata la ochi!

Am primit liber trei ore pentru a ajunge la prietena mea. Am promis ca ma intorc. Si voua va fac aceeasi promisiune.

Replica: Noapte buna! by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-11-2006
Am revenit doar ca sa va spun ca intre timp, dupa vizita promisa prietenei mele, am rezolvat si problema lalelelor. I-am facut si mamei o scurta (5 minute) vizita.
Intre timp m-am achitat si de Newsletter si mi-m luat adio de la TB pentru un timp.
Ah! L-am calcat pe Killer pe codita. Imi pare tare rau!
Intalnirea cu clientul ce a comandat vitraliile - maine, dupa ora 14. Poate ajung si eu la coafor, sa-mi aranjez putin parul pentru ca, v-am spus, merg la nunta.
Colega de la broderie a plecat acum cateva minute. Este deja 21:27 si pentru mine incepe o noua activitate: cam doua ore de grafica. Voi, pe la 11 dormiti deja, nu? Va urez noapte buna.
Va trimit crizantemele ce mi-au incalzit sufletul astazi.

Replica: Test. by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-11-2006
Un test interesant :
Q33NY

Scrie totul in Word, selecteaza tot cu mouse-ul si schimba fontul cu
Windings
Si vezi ce iese!
Q33NY - numele unuia din avioanele deturnate la 11 septembrie!

Gata cu testele!

Replica: Uraa! by Robotica TTT (243 mesaje), la 04-11-2006
Contract semnat! Am fost si la coafor. Mi-am comandat si eu butasi de trandafiri.
Robotica va ureaza o sambata placuta in continuare.

Replica: Ro-Treasures by Robotica TTT (243 mesaje), la 06-11-2006
Sambata: miri frumosi, cuscre impecabile, menu en-gros (de unde o fi obiceiul acesta de a merge la nunta la 22 ca sa-ti iei cina de la 23 pana la 4 dimineata? La 2:30 am depus amenda si pupici pe obrajii celor prezenti si am plecat la putina odihna. Nu am prea adormit imediat pentru ca o cafea, adusa pe la ora 1 noaptea, m-a mai tinut de vorba un timp pana pe la 4 dimineata. Na! Mai bine mai dansam putin!

Duminica: sarmalute in foi de vita, o ciorba din carne de vita - salvarea noastra pana marti-miercuri. A urmat, dupa curatenie, - ordine, lupta cu tantarii (la subsolul blocului sunt milioane de tantari si miliarde de potentiali tantari). O zi mai tihnita alaturi de o parte din familia mea. Spre seara, am invatat pentru concursul de la sfarsitul anului, am luat notite, etc. O durere de cap m-a anuntat ca ar fi cazul sa ajung si in pat. Nu stiu cat era ceasul cand pilota calduroasa m-a primit sub ea. Tot ce stiu este ca la 6, azi dimineata, cand a sunat alarma telefonului imi era tare somn.

Un sirag de covrigi, o masinuta rece si o primire voioasa a celor patru dulai din curtea firmei. Ringo si Donna tusesc. Or fi raciti?!

Mi-am imbalsamat privirea cu doua noi crizanteme aparute in birou - una galbena, iar cealalata , brick. Killer, curtenitor, a facut primirea tuturor, si, iata-ne la inceput de saptamana. Comenzi la goblen, mai multe decat saptamana trecuta, produse personalizate, broderie si vitralii. Fiecare alearga sa-si acopere sectorul. Eu, am facut o pauza - doar cat sa aduc un ultim omagiu tatalui finei mele si, inapoi la birou. Astazi am lucrat la sectorul Ro-Treasures (Comori romanesti). V-am promis ca o sa va spun ce este cu acest sector. In primavara am fost contactati pentru realizarea de produse personalizate inedite, cu imagini din Romania. Produsele urmau a fi comercializate (si sunt comercializate) printr-o retea de magazine specializate. A urmat documentare, munca de creatie (punerea in scena, armonie cromatica), realizare de logo-uri pentru fiecare obiectiv. Motivele, modalitatea de abordare - alta proba de foc. Vestita oscilatie a romanului - Vlad Tepes, Domnitorul sau Vlad Tepes, Dracula ne-a facut sa ne fiarba neuronii. In final, pentru a impaca si capra si varza am realizat doua produse distincte.

Preferatul meu de la Ro-Treasures este posterul cu Ateneul Roman.

Ma simt frustrata de lipsa de informatie existenta pe Internet referitoare la comorile noastre romanesti. Tin minte ca atunci cand am cautat cu disperare imaginea unui dorobantz - nu am gasit. Uniforme militare reprezentative pentru armata romana, - nu am gasit.

In final, au iesit tabloase, cani, fanioane, tricouri, brelocuri, peretare si multe altele - toate purtand insemnele a ceea ce, banuim noi, vor deveni nume si locuri de referinta pentru cei ce ne vor vizita sau ne-au vizitat tara.
Gata! Mai am o groaza de lucruri de facut.

Daca intr-o zi nu v-am scris chiar nimic, inseamna ca sunt plecata in delegatie - am doua saptamana aceasta. Va atasez un cristal inedit (sector vitralii).

Replica: Astazi, Robotica isi repara o teava de la un calorifer! by Robotica TTT (243 mesaje), la 07-11-2006
Motto
Iubire, vezi ca astazi ajung tirziu acasa:
LA 1.00 am teleconferinta, LA 2.00 nasc, LA 3.00 am miting

Odata, la serviciu, am dat de o colega nervoasa la toaleta. Iesise din cabina, isi netezea fusta si bombanea: "Stii bancu-ala cu Itic?". N-am stiut daca vorbeste cu mine, asa ca am mormait incert, in asa fel incit, la o adica, sa reiasa ca eu de fapt cantam. A continuat si m-a scapat astfel de propria-mi mutra buimaca: "Cica se ruga Itic toata ziua la Dumnezeu: da, Doamne, sa castig la loterie! Ajuta-ma, Doamne, sa castig la loterie, hai, Doamne, zau, de ce nu ma ajuti si pe mine sa castig la loterie?! La un moment dat, Dumnezeu, agasat de atita vaicareala, se repede la el: "ma, Itic, pe cuvint ca te-am auzit si m-am straduit din rasputeri, dar te rog frumos, ajuta-ma si tu putin: joaca la loterie!"

Am hahait cu ea un pic, dar asteptam legatura dintre banc si motivul reuniunii noastre private. A continuat: "Asa si eu, draga: tocmai am facut acum un test de sarcina care, normal, mi-a iesit negativ. Am plins ca proasta, cu fundul pe colac, fiindca ma screm de vreo patru ani sa ramin gravida si degeaba. Dupa aia insa, brusc, mi-a bubuit mintea ca de la ciclul trecut n-am mai facut sex, de fapt. Ca eu cu barbata-miu nu ne intilnim decit 8 minute pe zi, dimineata. Si, desi el n-are nevoie decit de patru minute pentru un act sexual, eu tocmai atunci nu pot, fiindca imi fac parul cu drotul, pantofii cu crema si buzele cu ruj."

Verifica-ti agenda, am putea sa ne vedem astazi la 1.45 sa luam lunch-ul si sa facem un copil?

Ma uitam la ea cu ceva ce fusese pana de curind admiratie, dar deja nu mai eram sigura: femeie de cariera, obsedata de promovare, leafa, autoritate si performanta. Vorbea jumate-n engleza, jumate-n romana, cum se poarta acum, era toata numai taioare, promousan, targhet, auernes, marchet, pablic-rileisans, plening, risarci, fidbec. Dama spirt, cu parul prins ca madam Ecaterina Andronescu-Abramburica, era deci colega-cea-fara-de cusur, carierista care se temea doar de bomba atomica si de barbatii care cred ca femeile sint inferioare. Avea un sot manager, care-si facea al doilea doctorat si chelise prematur din cauza studiului napraznic si ambitiei de a fi sef. Aveau bani, lucrau in multinationale, umblau numai cu nara pe sus, trosnea mindria-n ei. Dar n-aveau copii. Asta lipsea din tabloul perfect. Cind au implinit 30 de ani, au facut consiliu de familie, cu parinti si cu socri, cu tot, si au decis sa aiba un baiat si o fata, neaparat in ordinea asta. Cind au implinit 34, s-ar fi bucurat sa aiba si-un pechinez, numai ca progamul lor de lucru era deja un pact cu diavolul. Ea se scula la 7 si pleca la 7.42 cu Renault-ul, el se scula la 7.34 si pleca la 8.02, cu Volkswagen-ul. Seara, ea venea la 9.10, comanda pizza, ii lasa si lui o felie rece, se culca, la 10.45 venea si el, minca uscatura. Apoi se strecura in pat linga ea, dar n-o trezea niciodata pentru sex, fiindca el trisa, seara nu facea dus, nu mai avea timp. Facea doar dimineata.

Ea vazuse-n filme cum femeile de cariera isi faceau test de sarcina la WC-ul firmei, deoarece acasa nu mai aveau timp. Ceea ce uita ea de fiecare data era ca numai din ovulul ei nu se putea isca nici un fat, mai trebuia si ceva de la el, parca. Dar el avea de invatat ca s-ajunga docent, ea avea de ajuns cea mai sefa si de cistigat bani. Copiii nu apareau, iar cuscrii faceau deja consilii numai intre ei, hotarau ceva, insa rezolutia raminea nerostita, telefonul tinerilor suna degeaba, iar la celulare nu raspundeau, erau in miting.

Pe ea, ovulatia o prindea numai in brainstormingul pentru campania de relansare a brandului. Iar el tot nu stia ce este aceea ovulatie, desi pe vremuri, cind erau studenti si obisnuiau sa mai si traiasca, ea ii desenase doua ovare si niste puncte pe care le inghesuiau alte puncte, cu coada.

Femeile s-au opintit citeva secole sa ajunga egale cu barbatii, iar acum nu mai stiu cum sa scape de acest groaznic privilegiu. Muncim ca niste timpite, ii multumim patronului ca ne da sansa extraordinara de a lucra si-n weekend, ca sa ne afirmam si sa ne tinem de deadline. Sefii pleaca de vineri la prinz si-i mai vezi luni dupa-masa, cind se desteapta din mahmutreli de cinci stele.

Timp in care ai deosebita onoare de a le tine locul, ca de-aia ai dat atit din coate si-ai facut ulcer de cind maninci numai kebab in chifla, la serviciu, ca sa ajungi femeie de nadejde. Firma te-a rasplatit cu doua dioptrii suplimentare, dar miopia asta este semnul triumfului tau personal.

Noaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, cosmarul ti-e impicatit de guguloaie de foldere galbene pe care scrie "urgent", "campanie", "scheme", "rapoarte". In somn, butonul Delete nu merge, nu scapi de patratici si te trezesti tipind. Nu pentru ca te innebunesc folderele, ci pentru ca este deja 7.30 si la 8 trebuie sa fii la firma si-ai dormit strimb si-ti sta bretonul ca o bidinea.

Scuza-ma, te las putin pe fir, ca ma cere unul de nevasta...

Munca este buna numai cind ti-aduce un franc cinstit in buzunar si, mai ales, iti da si ragazul sa-l cheltuiesti. Sistemul suedez prevede ca trebuie sa ametesti muncind cinci zile pe saptamina si sa ametesti in bar doua zile pe saptamina. Acesta este raportul minim rezonabil.

Carierismul este plasmuirea bolnava a unor filme imbecile de la Hollywood, care insinueaza ca o femeie poate face orice, daca vrea ea: ajunge imediat director executiv, naste trei pui vii pe care ii hraneste cu lapte praf, sotul o iubeste lesinant, desi o vede cam sase ore pe saptamina (sau poate tocmai de-aia), iar el, desi este neurochirurg, sef la Memorial Hospital, nu este stresat deloc, face mincare la copii, spala vase si-o asteapta pe ea cu masina la firma, seara. Pardon, noaptea. Nu se stie cind opereaza el pe creier si mai face si lectii cu aia micii, dar ea, nevasta, are de predat patru rapoarte zilnic, de zbierat la trei brokeri si de convins opt clienti sa investeasca.

Femeile care au vazut-o pe Diane Keaton in "Baby Boom" se lasa drogate de gindul inept al unui perpetuum mobile. Au senzatia ca se poate orice. Ca sotul, copilul, ciobanescul german si siameza asteapta oricit, ei latra la unison de mindrie ca au o directoare in familie.

Cind ambii soti muncesc deopotriva, ajungi sa le intelegi masochismul, pina la urma. Pericolul dospeste abia cind femeia de cariera are acasa un inginer care scapa la 4.00 de la uzina, apoi vrea mincare cu sos, maiouri cit de cit curate si putin sex. Muncind ca o disperata ca sa nu cumva sa fie promovata alta in locul ei, la o adica, femeia se inscrie deja la divortul part-time si faciliteaza hirjoana extraconjugala a barbatului constrins de hormoni.

Cind constati ca fetita ta ii spune "mama" soacra-tii (care nici nu te-a vrut de nora, fiindca nu pareai gospodina si uite ca stia ea ce stia) si biziie ca pe bona o iubeste cel mai mult de pe lume, este cam tirziu sa-ti dai demisia. Copilul nu intelege ca tu crapi muncind ca sa aiba el garsoniera-n Bucuresti cind termina liceul (daca l-o termina, ca tu n-ai timp sa-i verifici lectiile). Copilul vrea sa stai linga el, calda, pufoasa, atenta, sa simta dragostea ca pe o perna de plus. Dar tu, care-ai raspuns la celular si-n clipa cind te cerea ala de nevasta, si i-ai spus lui "da", acoperind o secunda telefonul cu palma, apoi te-ai scuzat din gene si ai continuat sa vorbesti cu seful de sectie la telefon, nu prea intelegi cum vine chestia asta cu renuntatul la cariera de dragul familiei.

Mircea, fa-te ca traiesti!

Apropo, cind ti-ai inchis ultima data telefonul, ca sa vezi un film fara sa te deranjeze nimeni? Nu este cazul, ca pe vremea cind ai vazut tu ultimul film inca nu se inventasera telefoanele cu On si Off, erau numai fixe cu roata si fir cirliontat. Vasazica: ultimul film vazut a fost un documentar despre bursa din Tokyo, ultima carte citita a fost "Notiuni de introducere in cibernetica", ultima iesire in natura a fost pe ierbuta de la Romexpo, cind ti-a venit delegatia din Danemarca, ultima data cind ai gasit alimentara deschisa in drum spre casa inca se gasea nechezol, la taclale cu prietenele stai numai prin mesaje pe robot si odata i-ai facut uneia o confesiune prin fax, inca ii cumperi copilului haine cu doua masuri mai mici, fiindca atit purta cind te-ai angajat, ultima data cind ai fi vrut sa faci sex aveai ciclu, iar ultima data cind ai facut sex te-ai inhibat, fiindca uitasesi sa-i spui ceva contabilei.

Nu i-ai mai spus barbatului din viata ta "te iubesc" de-o vesnicie, nici n-ai avea cum, ar suna ca dracu, ar trebui sa i-o suieri in timp ce-ti tai pielita de la unghii, imediat dupa ce-l ameninti sa nu cumva sa uite sa-ti cumpere tampoane cu aripioare si adeziv, ca-ti vine sigur deseara sau miine.

Am chiulit si-am sa chiulesc cu voluptate de la munca, intotdeauna. Chiuleste si tu, salveaza-ti viata, femeie! Atit cit se poate. Ia bunul simt, in doze homeopatice. Sa stii numai tu.

Cele mai frumoase petice de viata le-am capatat fugind de raspundere. Cea mai buna bere pe care am baut-o in viata mea n-a fost la Praga, ca lumea buna, ci in parc, cind o taiasem de la sedinta, lasind vorba ca mi s-a spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii sa string apa. Mi-a ramas in cap (si mie, ca atator altora) gafa de la TVR, de la Revolutie, cind habar n-aveau ca intrasera deja in direct, si cineva i-a zis lui Dinescu: "Mircea, fa-te ca lucrezi!". Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe. Pina cind vom pricepe omeneste tilcul acestui indemn vital, vom continua sa ne prefacem ca traim.

Replica: Draga Robotica, esti super! by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 08-11-2006
M-ai scos dintr-un butoi cu melancolie cu mesajul tau de ieri pe care eu l-am citit doar astazi. Daca te porti asa cum scrii esti o persoana deosebita. Iti multumesc.

La multi ani, tuturor de sfintii Mihail si Gavril!

Replica: Prospetime. by Robotica TTT (243 mesaje), la 08-11-2006
Fii serioasa, Emilia!
Iti multumesc pentru urari.
Uite, o floare plina de prospetime asa cum vei fi si tu, maine dimineata, cand eu voi fi deja in delegatie (furnizori de materiale textile, pasmanterie, etc). Nici o grija, si aici chiulesc. Ma voi bucura de peisaj (in timp ce rotitele o sa se invarta continuu: ce urmeaza la felul doi la mancare - ciorba, mai este; varza am pus, dar am uitat sa ii pun bete deasupra; cum rezolv...), voi admira ultimele aparitii in materie de materiale si, in timp ce furnizorul o sa-mi calculeze factura pentru firma, eu o sa-mi si croiesc cu ochii mintii, rochii, deux piece-uri si fuste extravagante din materialele expuse pe rafturi. Bineinteles ca o sa mananc la fast-food (sunt in delegatie, nu? si nu am cum sa ma gandesc la silueta) si o sa-mi cumpar globuri cu nuante ciudate si un ceva (vad eu ce) pentru copiii mei. Ah, daca in drumurile mele o sa vad niste botine frumoase, sigur ma incalt. Daca nu uit card-ul acasa, cum am facut data trecuta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Robotica
MesajScris: 08 Oct 2009, 20:08 
Neconectat

Replica: Robotica se intoarce. by Robotica TTT (243 mesaje), la 11-11-2006
Ma intorc la aceasta pagina cu bucurie. Este un soi de remember de care am atat de multa nevoie, uneori.
Pe scurt: am bifat, in delegatie, toate punctele de pe agenda. Am reusit sa ma incalt cu o cizmulita super (are o anume eleganta, este maron (nu-mi place negru la incaltari) cu o bordura de blanita moale, in ton cu nuanta botinei. Evident ca nu am ratat ocazia si mi-am cumparat un set de bijou-ri din serpentine, la genialul pret de 5 lei (contine colier, cercei si bratara). Ca sa nu crape nimeni de ciuda, am mai cumparat un set de agate pentru prietena mea, dependenta de pietrele sepretioase. Oricum, victorieee! Nu m-am atins de card! Sotul meu a avut o seara buna cand a aflat despre aceasta reusita personala.
In toate supermarket-urile in care am intrat, Mos Craciun facea deja semne cu mana de langa brazii ornati. Nu am ratat momentul (lipsa de aglomeratie la case) si am achizitionat niste globuri minunate, realizate din organza precum si cateva accesorii ce vor creea furori.
Am gasit si o planta carnivora intr-unul din supermarket-uri. Am luat-o cu gandul ca poate imi va fi ajutor de nadejde in lupta inegala cu tantarii, zadariti de muncitorii ce lucreaza la subsolul blocului in care locuiesc.
Dupa doua zile de coloana zdrobita (stat in picioare sau zdruncinata de gropile omniprezente in capitala si pe sosele), vineri, din nou la firma.
Multe noutati dupa numai doua zile de absenta:
- la sectorul goblen au avut loc modificari de locatie;
- la inramari - foc continuu (toata lumea vrea tablourile atarnate in casa, inainte de Craciun?!)
- la vitralii - se lamineaza cu film pearl portocaliu - ce relaxare pentru ochi!
- sectorul personalizate - o multitudine de produse noi si comenzi, idem (fiecare se gandeste sa faca o surpriza celor dragi de sarbatori);
- la broderie - cum oare rezista masinile astea (de brodat) nemtesti, fara pauza?
- publicitate - surprize, surprize!
- in sera - dezinsectie si umidificare
- in gradinite: s-au protejat piersicii japonezi, magnolia si Albitzia; trandafirii nu pot fi taiati pentru ca au inca flori. V-am spus ca au mai aparut flori pe ramurile unui alt liliac din curte de la noi?
- paznicii imblaniti ai firmei au tuse de canisa. Bietul Ringo! A fost diagnosticat si cu cardiopatie si ascita (apa la plamani).
Eu pregatesc deja Newsletter-ul. Tot nu am avut timp sa caut alt soft!
Vestea buna - varza mea tot nu are bete deasupra. Las` ca si luni este o zi!
Vestea si mai buna: am dat, din greseala peste o felie generoasa de chec cu ciocolata. Nu am rezistat. S-a dus naibii, dieta mea! O trec tot la realizari pentru ca, in fond, m-am simtit grozaaav dupa ce am mancat-o.
Vestea extra: cu ciorbita din pasare si pilaf cu pulpite sunt asigurata pana marti. Pentru mine: salata, salata, salata!
In semn de pace pentru eventualele reprosuri vizavi de absenta mea, atasez un trandafir.
Pace noua si voua!

Replica: Cele 28 de Legi Universale ale Succesului. (Peter Arnold) by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 11-11-2006
1. Legea dragostei. Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.
2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.
3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.
4. Legea echivalentei mintale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.
5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.
6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).
7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.
8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.
9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.
10. Legea expectantei. Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.
11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.
12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.
13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.
14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.
15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva ce merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.
16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.
17. Legea controlului. Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.
18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.
19. Legea compensatiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.
20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).
21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai "norocosi".
22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa "investim" mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment.Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem "platiti" pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu".
23. Legea "pregatirii". Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.
24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.
25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.
26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.
27. Legea flexibilitatii. Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.
28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este "o calitate de fier" in drumul spre succes.

Replica: Ce Dumnezeu ai facut astazi! by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 12-11-2006
Vine tatal acasa si isi gaseste cei 3 fii inca imbracati in pijamale, jucandu-se in noroi, iar cutii de carton si hartie de impachetat erau imprastiate peste tot prin curte.
Portiera masinii sotiei sale era deschisa, la fel si usa de la casa si nici urma de caine.
Intra in casa unde gaseste o dezordine si mai mare. O lampa era sparta, vopsea imprastiata pe pereti.
In living televizorul urla foarte tare pe desene animate, pe jos erau jucarii si haine.
In bucatarie chiuveta era plina cu vase, mancare era imprastiata pe masa, usa frigiderului larg deschisa, mancarea cainelui imprastiata peste tot pe podea, sub masa un pahar spart.
Urca scarile in graba calcand peste jucarii si haine, cautandu-si nevasta. De sub usa de la baie iesea apa. Intrand gaseste prosoape ude, kilometri de hartie igienica insirati pe jos si pasta de dinti imprastiata pe oglinda si pereti.
In dormitor isi gaseste sotia in pat cu parul pe bigudiuri citind o carte.
Ea s-a uitat la el si a zambit intreband cum a fost ziua. El s-a uitat mirata la ea si a intrebat ,,Ce s-a intamplat azi, aici?"
Ea a zambit din nou si i-a raspuns: ,,Stii cum in fiecare zi te intorceai acasa si ma intrebai ,Ce Dumnezeu ai facut tu azi?
"Da" raspunse sotul.
Ea raspunse: Ei bine, astazi nu am mai facut.

Replica: Cazinou. by Robotica TTT (243 mesaje), la 13-11-2006
Ro-Treasures. Lucrez de doua zile la adunarea informatiilor necesare realizarii documentatiei ce va insoti fiecare produs. Durere! Pe Internet, la Cazinou Constanta, aflu ba ca este cazinou, ba, ca-i numai restaurant. Aflu, din varii surse, ca stilul arhitectural este rococo, dar este si Art Nouveau, dar este si Seccession Francais. Hai ca ultimele le cam asimilezi, dar ce faci cu rococo-ul? Acesta a fost un curent la moda prin secolul XVIII. Este dificil de realizat o documentatie despre cazinoul nostru din Constanta. Dar, nu ma las. Imi iau documentatie acasa si, in seara aceasta, invat despre stiluri si curente in arhitectura. Nu-i corect asa? Documentatia va fi tradusa in sase limbi de circulatie internationala. Cum ar fi sa fi sa vina le connaisseur (cunoscatorul) la cazinoul ce se zice ca este intr-un fel si vede altceva? Asta-i viata! Nu-i nimic! Castig = eu. Oare? Mai au importanta in acest secol valorile d`antan?

M-am prostit! Imi vin mai usor termenii in franceza in care am citit in ultimele ore.

M-am regalat cu o noua tura de trandafiri Sevilliana (ce tocmai au inflorit in gradinita firmei). Am aflat ca tusea de canisa a atins-o si pe Lady, politista.

Au inceput sa apara, timid pe arcade, ghirlande din crengi de bradut (artificiale - ce credeati?). Cu alte cuvinte, incepe ornarea pentru Craciun. Suntem aici, in firma cateva suflete ce se topesc dupa sarbatorile Craciunului.

Maine este Lasata-secului. Se mananca placinte cu branza. Si chiar asa o sa fac. Pe la pranz o sa ma intalnesc cu sufletele mele dragi si vom merge sa mancam placinta. O ora din timpul programului - nu se pune. Oricum, acum este 21:30 si sunt la firma, dar imi iau ramas bun.

Replica: Sorry! by Robotica TTT (243 mesaje), la 15-11-2006
Imi pare rau ca va scriu doar astazi, dar ieri a intrat totul la apa, din momentul in care m-am intalnit cu prietenii. In afara de traditionala placinta de branza, am avut un brain-storming ce m-a stors de avant. Prietenii prietenilor mei doresc surprize pentru Craciun si restul sarbatorilor (Sfantul Andrei, Neculai, Stefan, Ioana). Altii, ce au restaurant in care realizeaza Revelionul vor surprize pentru clienti. Alt prieten al prietenilor vrea logo si modul publicitate pentru afacerea sa. Alta prietena mi-a spus ca moare (nu o cred!) daca nu are si ea o fata de masa rosie, brodata cu fir auriu, pe masa ei de Craciun! Toata lumea vrea felicitari (greeting cards) inedite. Totul, personalizat! Husele pentru sticlele - inflatie! Aveam aceasta presimtire. Dar, un vitraliu pentru un paravan - totul pana la Craciun? Mi s-au inmuiat picioarele. Nu este posibil - sunt alte comenzi! Dar, sa vedem ce spun si sefii!
M-am intors la firma-mama doar cat sa-mi fac temele la zi. Doar aici, pe aceasta pagina nu am mai ajuns.
De astazi incepe postul. Meniu azi: fructe si legume.
Va tin la curent. Si vorba cuiva de pe aici: sa aveti o zi buna!

Replica: Dragii mei compatrioti Romani, Eu nu mai emigrez din Romania. by Stanoiu Constantin (259 mesaje), la 15-11-2006
Dragii mei compatrioti Romani, Eu nu mai emigrez din Romania.

Varul meu Nelu - femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania ) a gasit, stergand folderele de praf, un studiu care ma pune pe ganduri.

Din surse secrete NASA, natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte.
Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intr-un viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.

S-au luat in calcul urmatoarele:
Romanii rezista fara apa cel mai mult. Nu au nevoie sa faca dus cu saptamanile. Nu folosesc sapun, sampon ori pasta de dinti.
Nu au nevoie de spatiu verde. Daca acesta exista il distrug.
Habitatul va fi construit gen scara de bloc cu doua banci la intrare.
Romanii nu au depresii sau daca au le rezolva cu bautura. Pot sa bea de la antigelul statiei orbitale pana la spirtul si frectia din sala de prim ajutor.
Pentru divertisment le ajunge un joc numit table. Nu au nevoie de gym sau piscina.
In caz de suprapopulare subiectul feminin poate fi convins usor sa-si arunce copiii la ghena de gunoi. Daca decizia s-a considerat gresita, copiii pot fi recuperati dupa trei zile. Culmea, traiesc.
Romanii pot fi manipulati si condusi foarte usor. Toate proviziile se vor elibera pe baza de cartela.
Toate legile habitatului vor fi facute pentru a fi incalcate.
Cheltuielile cu paza si securitatea habitatului vor fi minime. Romanii sunt genetic turnatori si paraciosi. Cand nu au ce sa toarne incep sa scrie jurnale: Jurnalul National, Jurnalul de la Paltinis etc.
Se vor promova manageri, nulitati fara studii, iar oamenii capabili vor fi marginalizati pentru ca acestia atunci pot creea cel mai bine. Romanii se hranesc cu 80 la suta paine, 5 la suta seminte de floarea soarelui iar restul surogate.
Singurul animal insotitor va fi cainele comunitar.
Viata romanilor este foarte simpla. Barfa sau zvonurile sunt ratiunea lor de a trai. In acest scop vor fi introduse in habitat asa numitele panarame care vor trai cu nulitatile manageri si vor fi invidiate si barfite de nevestele grase si oxigenate ale capabililor cu studii.
Habitatul va fi aprovizionat in cantitati suplimentare cu prize, becuri, clante, capace de WC si robineti. Romanii fura aceste obiecte. Inca nu se stie de ce. Obiectele furate se pot gasi in apartamentele lor, in vitrina din sufragerie. Se presupune ca sunt furate in special de capabilii cu studii si aduse acasa ca un trofeu. In acest caz nevestele grase si oxigenate au orgasme multiple exclamand `Costel este si destept si descurcaret'.

Replica: Mi-ai crescut tensiunea, Constantine! by Robotica TTT (243 mesaje), la 15-11-2006
Sa o crezi tu ca romanii sunt asa! Tu nu esti roman? Eu sunt! Citeste, mai jos, te rog!

Suflet pe paine
Sambata seara am fost invitati la doi prieteni foarte buni, doi tineri care se incapataneaza sa traiasca in Romania. Si sa traiasca bine, daca se poate. Si-au luat un apartament cu o mica gradina in fata - nici macar nu stiam ca exista asa ceva in Bucuresti. Ei bine, exista si este superb. Se gandesc sa-si ia o masina mai buna, sunt clienti permanenti ai bancilor, sunt frumosi si, cum v-am spus, tineri. Ea se lupta cu rezidentiatul pentru a deveni medic cu puteri depline, el a realizat numeroase site-uri care si-au pus amprenta pe web-ul autohton. Nimic spectaculos, pana aici. Realitatea de zi cu zi nu are nimic spectaculos. A-ti plati ratele si a face amenajari prin apartament sunt fapte normale, pe care doar cei implicati le traiesc la adevarata intensitate.
Dupa turul casei (nimic nu se compara in aceasta lume cu mandria unor oameni care si-au luat cu propriile forte o locuinta), am trecut la un gratar. Oricate cuptoare cu microunde ne-am cumpara, orice aragaz de ultima generatie cu rotisor si grill am avea, tot la carnea pe gratar ne intoarcem. Si nelipsitii mici, pe care multi ii cred a avea origini romanesti cand, de fapt, acestia vin de undeva din Serbia. Si s-a intunecat si era tot mai frumos in jurul carbunilor incinsi.
Deodata, in curtea alaturata intra o femeie. Vine la gard si striga: Vecine! Vecinul, adica prietenul meu, raspunde. Pleaca si se intoarce cu doua paini calde, abia scoase din cuptor. Am ramas perplex, in prima faza am murit de invidie, crezand ca si-a angajat vreo servitoare, ceva. Explicatia a venit simplu: Vecina noastra lucreaza la o fabrica de paine si in fiecare zi primeste o ratie din care ne da doua paini. Asa a facut din prima zi in care ne-am mutat aici, fara sa ne intrebe, fara sa ne ceara ceva. Pare neverosimil, nu-i asa? Evenimentul s-a petrecut insa sub ochii mei si, credeti-ma, desi stau mult (prea mult) la calculator, inca vad bine.
Cand mititeii si carnea au fost gata, prietenii mei au pregatit o farfurie pentru vecina. Au chemat-o si au facut un gest firesc, pe care nu o sa-l vedeti niciodata la stirile de la ora 17.00. Cand vecinii isi dau in cap pentru cel mai mic pix scapat pe gresie, cand o tigara aruncata pe casa scarilor poate fi motiv de crima, undeva, in Bucuresti, sunt oameni care convietuiesc pasnic. Constientizand ca orasul acesta nu este Australia, unde cel mai apropiat vecin, in unele cazuri, e la un kilometru. Daca unii inteleg sa manance fotbal pe paine, altii sa se bucure de paine si circ, iata ca in week-end am identificat o noua expresie: suflet pe paine. Mai frumoasa decat toate celelalte la un loc si mult si mult mai adevarata.
Nu-i asa ca Romania este (si) altfel!
Florin Campeanu

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 20:20 
Neconectat

Replica: Raspuns catre prietena mea (fragment) by Robotica TTT (243 mesaje), la 16-11-2006

Draga mea,

Niciodata nu stim ca suntem fericiti decat atunci cand pleaca cineva drag de langa noi.

Cred ca si-a terminat lucrarea sa pe acest pamant. I-a fost dat sa lase in inimile oamenilor lectii frumoase de viata si amintiri deosebite. I-am purtat o simpatie continua si respect pentru ceea cea a facut in calitate de medic - un Don Quijote cu bisturiu, intr-un spital fantoma. Mi-a fost drag in calitatea sa de om - un luptator.

Privesc in jur si descopar ca sunt extraordinar de multe inimi ce bat la unison cu gandurile mele. S-a mai intamplat sa plece un medic, dar, parca niciodata suferinta celor ce au ramas nu a fost atat de coplesitoare. Se pare ca, intradevar am dreptate, - a plecat un om deosebit. Domnul sa-l ierte si sa-l aseze la dreapta lui, cu aceeasi dragoste cu care, cei ce l-au cunoscut, il jelesc, tot din dragoste, acum.
Sa ne fie lectie de viata!
P.S. Ceremonia are loc duminica.

Replica: Un borcan si doua cesti de cafea by Anca Lungoci (376 mesaje), la 16-11-2006
Cand lucrurile par sa o ia razna si nu-ti mai ajung 24 ore in zi sa te gandesti la borcanul de maioneza si cele 2 cani de cafea.
Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri. Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare de maioneza gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin, iar acestia au fost de acord ca era.
Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba, iar acestia au raspuns in cor ca este plin.
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras.

Acum a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul este restul lucrurilor marunte. Daca veti incepe cu nisipul, a continuat el, nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele.
La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine.
Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia in oras la cina, joaca golf, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv. Ai, in primul rand grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul este doar nisip.

Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea. Profesorul a zambit.
Ma bucur ca intrebi asta, - ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, este loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten.

Replica: Stiu ce vrei sa spui, Anca. by Robotica TTT (243 mesaje), la 16-11-2006
Dar, uneori, se pare, ca este prea tarziu. Sau, pur si simplu este o noua lectie de viata cum imi spunea o colega mai devreme. Una din colegele noastre care urma sa fie mosita de el, numai peste o luna a plans astazi, toata ziua. Telefoanele pe aceasta tema, jerbele, lumanarile de astazi au stins, pentru prima oara in aceasta firma, bucuria primului bradut ornat pentru Craciun. Felicitarile, realizate astazi pentru sarbatorile de iarna, nu au farmec.

Doar vremea a distonat cu sufletul nostru cernit. Doua din sufletele apropiate mie, au fost astazi in operatie, in Bucuresti. Prima este OK! Cea de a doua este si acum in terapie. Operatia a durat extraordinar de mult. Decisive sunt orele care urmeaza.

Numai in astfel de momente realizezi ca nu stii cat esti fericit. Am mai spus-o, dar intaresc ideea.

De maine voi lucra din nou cu prietenul meu TB. Pe la pranz o sa ma duc sa-l veghez putin pe cel plecat si sa aprind o lumanare pentru sufletul sau.

Va doresc sa nu aveti parte. Si, cum zice cineva aici, in firma: o zi buna in fiecare zi!

Cealalta: o zi in care nu razi este o zi pierduta - sa stiti ca am ras si astazi pentru ca Killer ce a facut buba la nas a fost tratat cu o alifie. Iar el, pandea cine are vreo hainuta atarnata pe scaun ca sa-si steaga nasucul de alifie pe ea.

Replica: Noi. by Serban Birtalan (348 mesaje), la 17-11-2006
Noi - cei care in normalitatea noastra mentala avem cel putin o nevroza (cum bine spunea Freud) - ne putem responsabiliza de cite ori traim o criza existentiala sau de cite ori cineva din mediul nostru trece printr-o criza. (citat)

Replica: Sunt constienta, Serban. by Robotica TTT (243 mesaje), la 17-11-2006

Replica: Viata merge mai departe, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 17-11-2006
chiar daca noi incercam sa o oprim numai la momentele frumoase.

Pacat ca prietenul vostru a plecat la cer prea devreme, dar poate Dumnezeu avea un inger bolnav si l-a chemat la el sa-l vindece.

Putem gandi si asa si ne mai trece amaraciunea.

Replica: Divin. by Robotica TTT (243 mesaje), la 17-11-2006
Astazi, la priveghi, unul din colegii lui, spunea, referitor la lectia de viata pe care ne-a lasat-o Viorel, ca viata noastra este ca mersul cu masina pe autostrada. Intalnesti un accident si incetinesti viteza, cugetand la riscul de a fi tu insuti autorul unui accident sau victima acestuia. Uiti insa, dupa numai vreo suta de kilometri!

Crezi oare ca are vreo importanta ca jumatate de oras se perinda pe la capul tau? Are vreo importanta ca, in jurul tau, pare ca s-a mutat piata de flori? Cand fumul lumanarilor si al tamaiei, spune, potrivit credintei noastre, ca acolo este un trup fara viata - pentru mine nu mai exista nici o bucurie. Unde este omul acela plin de viata, totdeauna jovial, gata sa-ti sara in ajutor?
Sa-ti spun ca i-am fost pacienta si ca nici el, nici personalul ce a roit in jurul meu nu au acceptat niciodata o atentie? Am crezut ca acest lucru a fost valabil pentru mine - am fost colegi, prieteni. Am aflat, ulterior (si astazi am avut alte confirmari), ca in acel spital-fantoma pe care il carmuia, aceasta era legea. Iti vine sa crezi ca exista asa ceva in Romania? Eu nu credeam, desi sper pentru Romania pentru ca o iubesc.

Sa-ti mai spun ca femeile preferau sa nasca in acel spital numai pentru ca el era medicul care le inspira incredere? Se apleca cu iubire spre nevoile lor, le asculta angoasele si le aseza patutul cu pruncul, langa ele, imediat ce nasteau.

Flori si la usa cabinetului unde consulta, alaturi de lumanari aprinse. Cine le-a pus? Le-au pus acolo toate vorbele lui bune catre oameni, toate cuvintele lui de imbarbatere in fata femeilor ce ezitau sa devina mamici (cerand chiuretaj), toti copiii ce s-au nascut datorita lui si, foarte multii lui fini.

Sunt un om fericit ca am cunoscut un astfel de om.

Ieri, colega mea, spunea plangand ca, daca stia ca o sa se intample asa, nici nu ar fi lasat copilul, la cate are ea pe cap.
I-am adus aminte ca aceasta este era una din marile bucurii ale acestui om: sa se mai nasca un copil!

Divin mesajul tau, Emilia. Mi-au venit lacrimi in gat si ochii mi s-au aburit.
Iti multumesc fierbinte, Emilia daca fierbinte poate exprima cel mai bine ceea ce simt acum cand iti scriu aceste cuvinte.

Replica: Contraste intre generatii (fragment).by Robotica TTT (243 mesaje), la 17-11-2006
Noua generatie
Apoi, s-ar putea ca acesta sa fie mersul lor si drumul lor. Sa invete din propriile greseli, sa capate incredere in cuvintele noastre mai tarziu (sa speram ca nu prea tarziu!) si sa se maturizeze altfel decat noi. Dar, daca stam si ne gandim, noi oare cand ne-am maturizat? Ni s-au pus poveri, de tineri pe umeri si le-am dus cu seninatate: ni se parea normal sa preluam, dupa casatorie, toate corvezile gospodariei si familiei, sa mergem si la slujba, sa facem aprovizionarea (avand drept extensie a mainilor - doua sacose pline), pe jos (fara masini sau taxiuri), sa asteptam la cozi kilometrice sa ne cumparam ratia de oua, zahar, faina si malai. Faceam lectii cu ala micu`, invartind in mancare, nerabdatoare sa terminam tot pana la ora 20 cand incepea emisiunea la TV. Sotii nostri, tot la fel, pe alte coordonate.

Replica: Trist. by cucos catalina (1635 mesaje), la 18-11-2006
Se spune ca, "cu fiecare copil ce se nashte, Dumnezeu ne arata ca nu shi-a pierdut increderea in oameni" . Prietenul vostru a intermediat aceasta binecuvantare de sus, a avut cate un zambet pentru fiecare nou-nascut, a impartzit increderea fiecarei mame shi, cu sigurantza, exista cineva care ii va duce mai departe exemplul. Probabil ca shi-a incheiat misiunea aici, printre noi.

Replica: Atingerea mainii de maestru - Myra B. Welch by Robotica TTT (243 mesaje), la 19-11-2006
Strangand si lovind cu ciocanelul de lemn, licitatorul
Se gandi ca nu prea merita efortul
Sa-si piarda timpul cu vechea vioara,
Dar continua s-o tina in brate zambind.
"Ce licitez eu, oameni bun", striga el,
"Hai, care este primul?"
"Un dolar, un dolar, apoi doi. Doar doi?"
"Doi dolari, dar care da trei?"
"Trei dolari, o data; trei dolari, de doua ori";
"Mergem spre trei"
Dar nu,
Din fundul camerei, un barbat cu parul carunt
Veni in fata si lua arcusul,
Apoi, stergand praful de pe vechea vioara,
Si intinzandu-i corzile slabite,
canta o melodie dulce si pura
Asa cum numai ingerii canta.
Melodia se opri, iar licitatorul
Cu o voce inceata si joasa,
Spuse: "Cat licitez eu, oameni buni pentru vioara veche"
Si o ridica impreuna cu arcusul.
"O mie de dolari, care da doua?"
"Doua mii! Care da trei?"
"Trei mii o data; trei mii de doua ori;
Si gata s-a adjudecat", mai spuse el.
Oamenii se veselira, dar unii au strigat;
"Noi nu prea intelegem".
"Ce i-a schimbat valoarea?" Dulce veni si replica:
"Atingerea mainii de maestru".
Si uite asa si omul cu viata dezacordata,
Lovit si impovarat de pacat,
Este scos ieftin la licitatie in fata multimii necugetate,
Precum vioara de care am vorbit.
O "mizerie de vase", un pahar de vin;
Un joc - si el merge mai departe.
Se duce "o data" si de "doua ori",
Se duce si este aproape dus.
Dar vine Maestrul si multimea cea ignoranta
N-o sa inteleaga niciodata
Cat face un suflet si ce mult a insemnat
Atingerea divina a Maestrului.

P.S. Multumesc, Catalina pentru cuvintele de imbarbatare. Aveam nevoie, azi, cand l-am condus pe omul atins de gratia divina a Maestrului.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 20:31 
Neconectat

Replica: Tare-s multi si necajiti, by Robotica TTT (243 mesaje), la 20-11-2006

Tare-s multi si necajiti si de-aceea eu, te rog sa asculti si rugaciunea mea, Mosule.

Mag batran din vremuri bune, Mos Craciune,
Rasarind din lumi de basme, tu vii iar cu traista plina
De minuni, de daruri sfinte si de datina crestina.
Mos Craciune, Mos Craciune,
Mag batran din vremuri bune,
Azi, cand vii cu traista plina, cum veneai si altadata,
Am sa-ti fac o rugaciune,
Mos Craciune...
Sunt copii la noi in tara, multi ca spuza de saraci,
Numai tu poti sa-i impaci...
Pe la vatra lor sarmana treci si-acum si nu uita
Sa le-aduci si lor o raza din milostivirea ta,
Si le-alina a lor povara:
Crestineasca bucurie sa cuprinda intreaga tara.
Pentru ei ma rog de tine,
Pentru ei si pentru tine,
Mos Craciune,
Mag iubit din vremuri bune.

Mircea Dem. Radulescu

Replica: Si eu am o rugaminte. by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 20-11-2006
Mos Craciun cu barba alba
Mos Craciun cu traista plina
Vechi stapan atat de darnic
Al copilariei mele.

Azi la noi in sat te-asteapta
Toata casa cu lumina
Cu colinde si cu cantec
Si cu crai, cetati de stele.

Sa cobori si-n seara asta
Sol batran de ganduri bune
Toti te-asteapta-n sat la mine,
Du-te, du-te, Mos Craciune!

De nu ti-o fi peste mana
Treci si pe la casa noastra.
Tu, macar o raza-n suflet
Ii trimite pe fereastra.

Octavian Goga

Replica: Mos Craciun - T. Delacrainici, by Andrei Stancu (195 mesaje), la 20-11-2006
Mos Craciun din nou sosit-a de pe unde a umblat,
Obosit de lunga cale si de sacul incarcat!
Vine iarasi, ca-n toti anii, sa aduca jucarii,
Hainute si casti frumoase, pentru cei cuminti, copii!

Si va-ndeamna mosul astazi: sa fiti buni cu cei sarmani,
Ai caror parinti sunt bolnavi, si n-au hrana si nici bani;
Pentru care sarbatoarea nu e zi de bucurie,
Ci prilej de lacrimi este, de griji si de saracie!

Sa fiti silitori la scoala; pe parinti sa-i ascultati,
Fiindca ei va poarta grija, chiar cand sunt impovarati!
Respect catre cei in varsta sa aveti intotdeauna!
La purtare luati seama, si nu umblati cu minciuna!

Mai presus, insa, de toate, - sa credeti in Dumnezeu,
Paziti-va de ispite si rugati-va mereu!
Numai daca faceti astfel, Mos Craciun va mai veni
Si la anul, tot cu daruri, iar voi va veti veseli!

Replica: Scrisoarea unui copil catre Mos Craciun - G. Pasculescu-Orlea by Admin TTT (4020 mesaje), la 20-11-2006
Mos Craciune,
in atatia ani de-a randul,
Mi-ai citit in taina gandul.
Si, in noaptea de Craciun,
Mi-ai trimis un inger bun.
Multe daruri mi-ai adus,
Cand dormeam in visuri dus!
Uite, ce te rog acum:
Sa te-abati putin din drum
Si, din sacul fermecat,
Parte buna sa le faci
Si copiilor saraci.
Si mai fa-le-o bucurie:
Scapa-i, zau, de saracie!
Paine sa le pui pe masa,
Veselie da-le-n casa.

Apoi, te-as ruga fierbinte,
Adu-ti si de mine aminte:
Si, in noaptea de Craciun,
Sa-mi trimiti un inger bun.

Replica: Scrisoare lui Mos Craciun - Elena Farago by Ioana Manescu (142 mesaje), la 20-11-2006
Draga Mos Craciune,
Eu nu pot sa-ti scriu,
Ca sunt inca mica
Si carte nu stiu.

Dar iti scrie acuma
Sora mea, Florica,-
Noi in anul asta
Nu-ti cerem nimica,

Si de poate-n traista
N-ai daruri destule,
Din ce-avem noi, uite,
Iati-le si du-le
De le da prin case
De parinti sarmani,
Sau pe-acolo unde
Sunt copii orfani.

Si, de poti, pe urma,
Tare te rugam:
Sa ne spui si noua
Unde sa-i catam,
Ca sa le mai ducem,
Pana vii tu, iar,
In tot anul asta
Cate un mic dar.

Replica: Craciunul copiilor - O. Goga by cucos catalina (1635 mesaje), la 21-11-2006
Dragi copii din tara asta,
Va mirati voi cum se poate,
Mos Craciun, din cer de-acolo,
Sa le stie toate, toate.

Uite cum: Va spune Badea...
Iarna`n noapte, pe zapada,
El trimite cate-un inger
La fereastra ca sa vada...

Ingerii se uita`n casa
Vad si spun, iar mosul are
Colo`n cer, la el in tinda,
Pe genunchi o carte mare.

Cu condei de-argint el scrie
Ce copil si ce purtare...
Si de-acolo stie Mosul,
Ca-i siret el, lucru mare.

Replica: Dupa. by Robotica TTT (243 mesaje), la 21-11-2006
Ma bucur ca incetul cu incetul, sufletul meu isi recapata linistea. Stresul m-a tinut bine in mainile-i hraparete, aproape o saptamana, motiv pentru care niste semne delicate de aritmie au existat prin zona cordului meu.

Nu mi-a fost usor sa va scriu ieri si, cum mie nu imi place sa incarc pe nimeni cu trairile mele negative am preferat sa va trimit un ceva despre ceva drag mie: Craciunul. Dar, imi pare rau, nu m-am putut abtine sa va povestesc in primul rand despre ingrijorarile mele (motiv sa imi mai curga niste lacrimi). Pentru mine Craciunul este adevarat numai cand toti au Craciun. Am rememorat pe necajitii ce ar putea ramane fara Craciun: copiii, batranii, bolnavii si animalutele. Si am simtit ca iar nu voi putea bucura, din toata inima, de Craciun.
Multumesc mult pentru ceea ce ati postat referitor la acest subiect. Promit ca nu voi aseza ingerasul in varful bradului meu de Craciun daca nu voi face, inainte de acest moment, un dar pentru un copil, un batran, un suferind si un catel.
Ce sa va spun ca sa nu va implic emotional in povestea mea? A, da! Partea cea mai frumoasa: nu am reusit sa ne intalnim cu totii cand am numarat un anumit numar de ani de la absolvirea liceului, dar, iata, colegul nostru, a reusit.
Ne-am adunat cu totii (dupa eveniment) intr-un restaurant mic. Ce emotii! Stiti oare ce inseamna sa strangi o mana si sa simti ca mana aceea vibreaza cu a ta? Dar, cand nu te poti smulge dintr-o imbratisare ce pare un dor in care te infasori? Dar, impulsul de a te ridica de la masa, ca sa te mai apropii de sufletul acela drag pe care nu l-ai mai imbratisat de ani? A fost, cum zice colega mea, magie. Ne-am facut juraminte. In vara, in august, ne intalnim cu totii la Lepsa. Sa ne umplem unii de altii. Sa ne bucuram. Si sa nu ne para rau, mai traziu. Daca uit, sa-mi aduceti aminte!

Au sosit noile materiale pentru vitralii. Superbe! Ma mai ridic, din cand in cand si mai trag cu ochiul. Le mangai cu privirea si ma mai eliberez de gandurile ce nu vor sa stea: acasa este doar mazare, doar o ciorba nu exista. Ar trebui sa ma uit la varza pe care am pus-o la murat. Nu am terminat lucru la TB. Am doua termene ce expira astazi.

Saptamana aceasta parca se misca mai repede (!?) ornarea pentru Craciun. Bradutul alb a ramas, oricum, neatins.
In sera a inceput, timid, sa infloreasca cate o floare. Plantele s-au obisnuit cu noua temperatura si portia redusa de lumina. Sunt multumite. Cate lectii am putea citi, noi oamenii, de la plante!

Produsele personalizate: curand vom fi sufocati de comenzi. Exista un grafic si totul ar fi OK, dar, exista oameni, situatii si datorii (morale) ce ne dau termenele peste cap. Poti sa refuzi? Stai dupa program, lucrezi si-ti spui ca, in fond, fiecare vrea ceva deosebit de sarbatori. Si eu vreau. Am atatia prieteni si in fiecare an am realizat ceva special. Va tin la curent.

Replica: Nu m-am putut abtine sa scriu si aici. by Fanica Fina (90 mesaje), la 22-11-2006
Pentru ca am gasit si aici scris despre el, adaug si eu un mesaj in numele finutilor lui:
Ne rugam bunului Dumnezeu sa ne ocrotesti de acolo de sus unde esti, asa cum ai facut din primele noastre secunde de viata cand ai negociat cu barza, sorocul nostru pe pamant!

Replica: Nu numai ca folosesc fiecare farama de creier pe care o am ci si pe oricare alta pe care o pot imprumuta. (Woodrow Wilson). by Robotica TTT (243 mesaje), la 22-11-2006
Astazi m-am imprumutat din plin, altfel as fi capotat de pe la pranz. Simt o tensiune in jurul meu, aidoma unui cerc ce ma strange. Termene ce au devenit stranse, de poti sa le imparti pe fragmentele orare ale zilei. Contracte ce se cer reinnoite, oameni pe care trebuie sa ii asculti pentru ca tocmai iti prezinta o oportunitate extra pentru firma pe care o reprezinti, OK-uri pentru aprovizionare la fiecare sectie (vine decembrie si nu mai intra importu` iar in ianuarie, stai si astepti ca nu se stie ce-i cu euro si UE). Simt cum imi fug vectorii din grafice si-mi plesneste tampla ca softu` face fitze! MTB isi bate joc de mine, din nou. Ii trimit bezele si ma intorc la Eudora sa o ajut pe colega sa termine macar 1/4 din e-mailuri.

Killer se cuibareste in spatele meu pe scaun, iar bietul Galbenus (canarul) scoate niste sunete sfasietoare: a invatat sa imite o imprimanta matriciala, folosita la editarea etichetelor. Ii arunc o privire suparata, suficient cat sa vad, in spatele lui, padurea de trandafiri China, infloriti (sunt vreo 10 vase imense ce adapostesc pe acesti chinezi ce au trecut de inaltimea birourilor).

O noua colega - rade continuu. Are un ras molipsitor.

Acasa, meniu nu prea agreat de tineret: spanac cu mamaliguta. Ciorba inca nu avem. Oricum, in seara aceasta spun pass pentru ca imi iau de lucru si acasa. Printre mastile pe care mi le voi aplica, mai ales sub ochi si printre canile de ceai pe care le voi bea, cu mana la nas (ceai de coada soricelului) si printre conversatiile ce le voi angaja cu pruncii mei, sigur voi avea timp sa-mi arunc un ochi si pe dosare.

Mi-e dor de padure verde, cer turcoiz si... uite ca tocmai am primit pe biroul meu patru globuri roz-bombon cu stelute aurii! Schimb: astept mai intai Craciunul. Este in aer! Astazi s-a mai ornat o arcada a biroului si soarta bradutului alb a fost pecetluita: globuri verzi si globuri aurii.

Privesc arcadele din fata mea. Gata - il iert pe MTB!

Ma iertati ca nu sunt in stare sa mai stau? (17 ore neintrerupte de activitate care necesita o mare concentrare conduc la o scadere a performantei echivalenta cu o alcoolemie de 0,05%;! )
Noaptea este patria tuturor semintelor. Si a celor ce vor rasari maine. Asa ca, pe maine!

P.S. Finutilor, el, sigur, este unul din ingerii vostri pazitori! Nu stiati?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 20:45 
Neconectat

Replica: Prietenia. by Robotica TTT (243 mesaje), la 23-11-2006
Pe un drum de tara o procesiune funerara.
La un hop, aluneca mortul din cosciug si ramane in mijlocul drumului.
Zdrobiti de durere si de niscai vodca, oamenii n-au observat si au mers mai departe.
Dupa o vreme, trece pe acelasi drum un tractorist beat si calca peste mort. S-a speriat si l-a aruncat pe raposat in lac.
Pe lac niste braconieri pescuiau cu dinamita. Dupa o explozie, iese mortul la suprafata. Speriati, braconierii il iau si-l arunca pe fisia de paza a granicerilor.
Granicerii cand l-au vazut, l-au somat, au tras un foc de avertisment, dupa care l-au gaurit cu o salva de gloante.
Se apropie ei, se uita la el si unul zice:
- Aoleu! Asta nu-i infractor, asta-i nea Spirache d-aicea din sat. S-a-mbatat ca porcul si o fi adormit pe fisie.
Hai sa-l ducem la spital.
Dupa o operatie de doua ore, iese doctorul si le zice facand un gest obosit din mana:
- Deh, a scapat. O sa traiasca!

Tocmai am primit bancul de mai sus. Concluzionand, am scapat! A fost o zi in care mi-a alunecat Norton AV din PC (a crapat si a cerut reinstalare), am fost calcata de prieteni (cu treaba sau fara treaba - ia, ce mai face fata asta?) mi-a explodat creierul cand la Vitralii nu a mers cristalul in matca, m-a impuscat drept in inima MTB (mai vechiul meu prieten) pe motiv ca are prea multe temporare (unde le-o fi vazut el, ca au i-am dat un Search si nu le-am gasit!) si, in final am fost operata de copilul propriu ce a cerut, insistent, o ciorba pentru maine.

Tinand cont ca maine serbam un amic (este de aniversare, de data aceasta!) este musai sa vizitez un salon de pus parul pe moate. Gandesc ca daca rezolv astfel parul, sigur mintea se mai lumineaza si are si lucruri interesante, cursive si frumoase de scris pe acest forum. Drept care, revin maine.

P.S. Stiati ca prietenia este in primul rand pacea reciproca si zborul spiritelor pe deasupra amanuntelor vulgare (Antoine de Saint-Exupery)? Mi-e dor deja de prietenii mei pe care o sa-i revad, maine seara.

P.S.S. Maine, postez foto cu darurile pentru amicul nostru. Mai am putin de lucru!

Replica: Ideea este sa mori tanar, dar cat mai tarziu posibil! by Robotica TTT (243 mesaje), la 25-11-2006
Ieri nu a fost timp nici macar pentru murit. Imi spal pacatele si aduc cateva fotografii pentru a va face o idee.
1. Broderie digitala personalizata (imagine luata inainte de ambalarea finala pentru livrare)

Replica: Nu exista un adevar absolut - asta este absolut adevarat. by Robotica TTT (243 mesaje), la 25-11-2006
Alaturi de Murphy-ismul din titlu, un detaliu din broderia personalizata, comanda Italia.

Replica: In orice prezentare de diapozitive, cel putin unul va fi pus invers. by Robotica TTT (243 mesaje), la 25-11-2006
Si, in fine, ambalajul final: catifea verde nuc inchis, panglica aurie.

Replica: Pana cand nu-ti pui banii sa lucreze pentru tine, vei lucra tu pentru bani. by Robotica TTT (243 mesaje), la 26-11-2006
Unul dintre vitralii - faza intermediara. Clientul a cerut acest model de vitraliu pentru un balcon, vizibil din strada. Ansamblul final este o poezie.

Replica: Batranete inseamna intotdeauna a avea cu 15 ani mai mult decat am eu. by Robotica TTT (243 mesaje), la 26-11-2006
Iata darurile pentru sarbatoarea de vineri (va promisesem). A fost o seara de referinta, mai ales pentru picioarele mele care au dansat Brasoveanca cu o placere nebuna.
De profanat dieta si alte bune obiceiuri nu este bine sa vorbesc (nu-i asa?)

Replica: La multi ani! by Robotica TTT (243 mesaje), la 27-11-2006
Oare ce poti spune dupa o saptamana plina ce abia s-a incheiat cand inceape una asemanatoare? Banalul: mi-am facut datoria acasa (ciorbita de vita + snitele cu piureu pentru ala micu; noi ne multumim cu o salata, o supa sau un suc de lamaie indulcit cu miere) si tot banalul: mi-am facut datoria la job. Maine si poimane, ma cheama doua drumuri. Nu ma plang: schimb peisajul, vad lucruri noi si-mi aerisesc cerebelul.

Maine este ziua finei mele, apoi pana pe 30, inclusiv, numai sarbatori. Sunt, in fine, eliberata - darurile, felicitarile, ambalajele sunt toate aliniate numai sa le inmanez sarbatoritilor.

De Sfanta Ecaterina mi-am adus aminte brusc (oare de ce?) de una din clientele firmei. Ii stia pe sefi inca de la inceputul activitatii firmei (acum 14 ani). A fost clienta fidela a firmei timp de 14 ani. Nu exista sarbatoare in familia sefilor fara ca ea sa nu sune, sa nu felicite, sa nu se implice. Imbatranise si nu mai lucra goblen in ultimii ani. Primea insa cate unul, cadou, de ziua ei onomastica. Ne suna, ne multumea si ne spunea ca ea nu mai poate sa lucreze, dar ca a mai achitat o datorie la vreo doctorita pasionata de goblen.

La inceputul toamnei, fiica ei ne-a sunat sa ne spuna ca mama ei plecase la ceruri.

Mi s-a rotit intrebarea de ce precum caruselul, in targ, - in zi de sarbatoare? De ce mi-am adus aminte de aceasta persoana, oare? Pana cand, spiridusul mi-a intins raspunsul. Am verificat baza de date si, da, era, nascuta de Sfanta Ecaterina si prima ei vizita la firma noastra a fost a doua zi dupa Sfanta Ecaterina, acum 14 ani!
La multi ani ceresti, Lizica Zaharescu!

Replica: Ramas bun de la prieten. by Robotica TTT (243 mesaje), la 30-11-2006
Colega, acum ca ai plecat acolo - de te gandesti sa faci o clinica, pe mine nu ma lua in seama: mai am de lucru, aici!
Iata ca prietenul nostru chiar si-a incropit o clinica acolo sus de l-a luat la el chiar pe cel ce-i facuse o asa rugaminte. Astazi noul recrut pentru Raiul Domnului l-ar fi sarbatorit pe fiul lui de 6 ani pe care il cheama Andrei.

Replica: La Multi Ani, Romania! by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-12-2006

Replica: Nu ai decat momentul prezent. by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-12-2006
Nu poti prezice viitorul, nici nu poti schimba trecutul.
Nu ai decat momentul prezent. Traieste-l cel mai bine cu putinta si trateaza-l ca si cum ar fi ultimul.

Oare noi alegem cum sa traim? Exista in unii din noi un soi de victimizare ce ne indeamna sa traim clipa dramatica cat mai dramatic cu putinta. Eu sunt o astfel de fiinta. M-a durut cand am aflat ca a mai plecat inca un medic din urbea noastra. M-a sfasiat plecarea Donnei ce ne intampina in fiecare dimineata si ne conducea in fiecare seara pana la poarta. M-au tulburat lacrimile lui Ringo. Ceva in mine a murit cand am aflat despre un viol. Oare violatorii isi pot vreodata imagina ce simt violatele? Pot oare sa-si imagineze ca prin viol, omoara increderea in viata si in Dumnezeu a unei fiinte?

Am hotarat astazi ca, de maine, astfel de subiecte nu mai apar pe aceasta pagina. O colega mi-a reprosat ca transform acest spatiu intr-unul morbid, in final. Banuiesc ca are dreptate si ca se intampla ceva cu mine. Aseara, nu m-am putut bucura de bucuria finutului meu pe care il cheama Andrei. I-am inmanat dulciurile, fructele si jucaria cu un aer prefacut vesel. Mi-a venit sa plang cand mi-a intins fruntea sa i-o sarut. In drum spre casa, am simtit ca nu ma pot concentra asupra traficului si, brusc am vrut sa trag pe dreapta. Cred ca ceva nu a fost in regula cu tensiunea mea arteriala (?!).

Astazi, sefii m-au indemanat sa preiau eu doua cliente, aflate in vizita la firma noastra. A fost un moment ce mi-a dezechilibrat toata activitatea pentru ca bietele femei nu se cramponau de timp ca mine. Ele stiau ca au tren, mai spre seara.

Va intrebati cum de am lucrat pe 1 decembrie? Am hotarat cu totii ca mai bine aveam o zi in plus de sarbatori decat o vineri, aiurea la inceput de decembrie cand nu te poti apuca nici de curatenia de Craciun, nici de alergat dupa cumparaturi.

Curg personalizatele, nimeni nu mai respira, nici pauza de pranz nu o mai luam. Termenele au devenit sufocante.

Ornarea pentru Craciun a devenit un lux. Doar sa mai furam timp de pe undeva. Se poate?

Maine merg la o casatorie civila. Par pe moate, un machiaj discret, un taior trendy, o cizma mai cu toc, un buchet de flori (o sa caut niste roze albe, combinate cu floarea miresei) si un zambet cu dragoste. Totul se va intampla pe la pranz asa ca va ramane timp pentru o ciorbita si o varza calita. Daca mai ajung pe la firma, va trimit, sigur un semn. Precis fara ferpare!
Sa aveti parte de o seara buna.

Replica: Nu te culpabiliza, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 02-12-2006
draga Robotica.
Traim si bune si rele, deci vorbim despre orice.

Stii care este deosebirea dintre un optimist si un pesimist? Pesimistul spune: mai rau de atat nu se poate, iar optimistul zice: ba se poate.

Deci bucura-te de tot ce iti da Dumnezeu, pentru ca eu si multi altii citim si participam sufleteste la tot ce ne scrii tu.

Replica: Traieste-l cel mai bine cu putinta si trateaza-l ca si cum ar fi ultimul. by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-12-2006
Nu poti prezice viitorul, nici nu poti schimba trecutul. Nu ai decat momentul prezent. Traieste-l cel mai bine cu putinta si trateaza-l ca si cum ar fi ultimul.

Chiar vroiam sa inchid acest topic. Multumesc, Emilia. Parca m-am mai destins din incrancenarea ce-mi strange inima (la propriu si figurat)!

Hai sa-ti spun: inainte de a pleca catre sarbatoarea unirii celor doi tineri, imi venea sa plang de ciuda: tot timpul sunt nevoita sa fac fata convenientelor sociale. La firma sunt chemata prima sa intretin beneficiari, furnizori, colaboratori, clienti. Acasa, tot mie imi revine aceasta sarcina. Cand se aseaza de o sarbatoare: tot eu. Ar fi cazul sa ma simt cool, dar ceva nu mai este cum trebuie. S-a rupt undeva echilibrul. Mai intai mi-am zis ca este o lipsa de un mineral sau ceva, drept care mi-am reluat obiceiul de a ingurgita ceva suplimente. Apoi mi-am zis ca ar fi momentul sa fac o schimbare in modul meu de a trai: un timp mai mic acordat firmei si activitatilor stresante de acasa si mai mult timp pentru mine. Am avut o zi libera saptamana trecuta pe care am petrecut-o (tot prin munca), dar la un Rai, undeva in muntii Vrancei. Numai ca nimic nu se rupe, se amana doar. La intoarcere, am muncit de doua ori mai mult si la firma si acasa, m-am stresat in plus, datorita termenelor. Pruncii, barbatul, parintii, sefii nu te asteapta sa-ti iasa tie virusul de pe creier. Iti inmaneaza un Antivirus updatat, pachet pe care trebuie sa il achiti, rapid cu card-ul din dotare (chiar daca simti ca dotarea este tahicardica), livrare prin curierat rapid (ca, deh, acum este nevoie de tine!) si la treaba!

Bref! Dupa un machiaj luminos, imbracata sobru cu un costumas unde fusta lasa de dorit (da` ce sa fac, daca am uitat sa imi iau fusta trendy de la curatorie?) am sculat hair-stylista din somn, exact la 8 dimineata. Mi-am baut cafeaua in timp ce imi aranja suvitele si i-am ascultat multiplele-i aventuri cu mesterii, in amenajarea casei. Am remarcat ca machiajul luminos ar trebui sa ajunga parte din fata mea, pentru ca mi-a placut mult ce am vazut in oglinda de la coafor.

Fara sa rasuflu, am parcat la piata de flori pentru un buchet roze, alb-crem plus cateva fire din floarea miresei. Am cerut ambalaj oval de ceolofan cu dungi fine albe, si maner cu panglica de plasa, alba, lata. Un buchet superb! Ca si tinerii ce au spus DA, cu incredere in viitorul lor.

Stooop! Suna sirenele ALA din oras? Exercitiu sau chiar se intampla ceva? Cainii firmei incep sa urle. Infiorator! Ma plesneste, intr-o tampla o durere surda pentru ca am aflat: medicul de la Urgente este scos din capela si toate ambulantele isi striga regretul prin claxoanele care nu se mai opresc. Imi curg lacrimi desi nu il cunosc personal, dar, stiu ca a fost Dumnezeu (sau mana dreapta a Domnului) pentru multi din aceasta urbe. Alt OM ce a lasat semne!

Ciudata este viata!

La pranz am semnat prezenta la o masa sustinuta de parintii fericitilor. Am fost cam douazeci de persoane intr-un ambient rustic, undeva la cam 10 kilometri de oras.

O zi faina, dar, Doamne iarta-ma, de ce nu ma pot bucura?!

A urmat vizita curativa pentru batranii nostri, macinati de angoase, suferinte, neputinta si depresii.

Putin cam mult! Mi-am spus ca un somn va rezolva totul, dar, hopa! O insomnie!

Astazi, dupa varza si ciorbita, mi-am parcat masina la firma. Am adus pasareleor putina salata proaspata, am deschis geamul si a intrat putina negura de afara. Telefoanele au inceput sa sune, dar, pardon, este duminica si, in plus, telefoanele nu sunt treaba mea. M-am regalat cu vesti de la prietena mea, plecata peste mari si tari si apoi am deschis forumul cu gandul de a pune punct topicului Robotica. In fond, in fiecare femeie exista o Robotica, iar eu ce fac? Incarc emotional negativ celalalte Robotici. Mesajul vostru a schimbat ceva in tensiunea mea arteriala (aseara aveam 10/5,6) si iata-ma scriind, scriind.

Sefii au pregatit o masa cu branza si smantana acompaniata de mamaliguta (care inca clocoteste in chicineta de jos) si sunt invitata la masa. Nu imi este foame, dar, ma simt bine cand cineva isi aduce aminte ca sunt om si nu robot. Si, in plus, mie imi place mamaliguta cu varza. Ce bine ca am adus si la firma din varza mea.

Si, surpriza! Mi-au inmanat un card si mi-au indicat sa merg la cumparaturi: podoabe de Craciun in cele trei supermarketuri din oras. Pentru nevoile firmei. Terapie prin shopping, adica?

Terapia cred ca veni tot din mine si din reusitele mele, numai ca mai trebuie sa invat sa-mi gestionez emotiile. Pentru ca nu pot sa ma opresc sa lacrimez cand pleaca un om, un animalut, sufar pentru o planta, ma doare tare neputinta batrinilor. Si nu ma pot impaca cu inamicul meu nr. 1 - Timpul. Oare el trece sau noi trecem?

Diseara imi fac o supa de pui pentru suflet. Daca aveti nevoie va trimit si voua.

Replica: Crezi ca tu ai avut o zi proasta? by Valery Antemie (768 mesaje), la 03-12-2006
Ia, uita-te! [link lipsa]

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 20:57 
Neconectat

Replica: Doamne pazeste, Valery! by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-12-2006
M-ai speriat cu asa zi proasta! M-am dus sa-mi vad prietenul pe patru roti, imediat.

Replica: Timpul trece prea repede. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 04-12-2006

Replica: Timpul trece prea repede. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 04-12-2006
Scuze a venit sotul si a trebuit sa intrerup mesajul.
Ai grija ce iti doresti ca ti se poate indeplini. Eu sunt pensionata medical si pe vremea cand eram la serviciu imi doream sa stau acasa sa citesc, sa tricotez, sa cos goblen, sa am grija de casa, de sot, de fete.

Fata cea mare s-a maritat, cea mica (24 ani) s-a mutat singura, cica suntem niste parinti prea posesivi si ea vrea independenta (partiala: spalat rufe, mancat la mama, etc.)
Acum am timp pentru tot ce vroiam sa fac atunci, dar parca lipseste ceva, ce zici?
Imi lipseste tumultul in care se pare ca traiesti tu, si ca tine multe Robotele, deci noi te asteptam, cu machiaj luminos sau nu.
Apropo, fii ceva mai egoista si ai grija de sanatatea ta, si nu uita fii optimista.

Replica: Ce se intampla daca lucrezi la Minessota Twins. by Robotica TTT (243 mesaje), la 04-12-2006
La maternitate, in sala de asteptare trei barbati stau cu sufletul la gura. Iese moasa si il felicita pe primul:
- Felicitari aveti gemeni!
- Doamne, ce coincidenta, eu chiar lucrez la Minessota Twins.
Dupa o ora iese aceeasi femeie si spune celui de al doilea tatic:
- Incredibil, aveti tripleti!
- Nu pot sa cred, ce coincidenta, eu lucrez la 3M Company.
Al treilea lesina.
- Ce s-a intamplat, intreaba moasa ?
- El lucreaza la 7UP.

Uneori, Emilia, ma gandesc ca ar fi fost grozav sa fi avut mai multi copii. Ma simt singura si singuratica, aidoma tie, cand imi pleaca pruncii de acasa. De Revelion suntem invitati de prieteni sa marcam trecerea peste ani, in restaurantul lor, la masa lor. Este un mic clenci: cand ma voi intoarce acasa o sa simt iarasi pustiul din ea: pruncii mei fac Revelionul cu prietenii lor. Fetita cu grupul ei, baiatul cu adolescentii lui. De parca, cei mai mici ar fi ramas acasa pentru totdeauna! Trebuie uneori sa recunoastem ca trecerea anilor ne aduce bucurii, dar si mersul firesc spre intoarcere.

Bref! Maine plec la Bucuresti. Sa traiesti sefu`! Sunt fericita pentru ca voi avea ocazia sa fac cumparaturi si pentru mine. Intodeauna am cate un nimic pentru fiecare, de Sfantul Neculai. Simbolurile raman. Am un raft, in dormitor numai cu simboluri. Si ce daca acolo gasesti un inger de 2,5 lei? Este de la una din prietenele mele! Mai este si o lumanare comuna, rosie cu o crenguta de brad. O am de la o alta prietena. Pruncii mei s-au obisnuit - ori le croiesc un CD cu muzica preferata sau cu fotografiile lor de peste an, ori o bratara cu numele lor, ori... Simt insa ca tin la aceste nimicuri din moment ce si le aseaza in cutiute, prin dulapurile lor.

Multumesc Domnului, ca am avut o zi plina, plina (ai dreptate si aici). Se lucreaza la produsele personalizate pentru un restaurant ce vrea sa isi surprinda invitatii in noaptea de Anul Nou. La 17:00 totul era gata. Numai sa il sunam pe patron. Am luat produsul mostra in mana si l-am invartit cam jumatate de ora. Tineam telefonul in cealalta mana. Pana la urma am renuntat sa il sun. Nu-mi placea produsul! Si am luat-o eu de la capat. Colega se va supara maine, cand va vedea noul draft - dar, daca mie nu-mi place... Patronul l-ar fi acceptat si asa (nu sta prea bine la capitolul acesta, dar eu stau sau, - cel putin, asa pretind), dar m-am gandit ca este o cheltuiala inutila pentru el si un lucru prost facut de noi. L-am intrebat si pe sefu`. S-a luminat la fata si a zis ca acum, da: ii place si lui!

La vitralii, tot rectificari, adica pierderi pentru firma nastra, dar sefa a aprobat. A zis ca este OK, numai sa iasa perfect.

Produse personalizate: astazi a fost ziua tricourilor si a puzzle-urilor. Maine sunt etichetele pentru sampanie si husele pentru sticla (poimane este Sf. Nicolae) si toata lumea s-a inghesuit. Iar am dat termenele peste cap, dar poti sa zici nu cand iti vine prietenul lui Sf. Neculai?

La capitolul ornat pentru Craciun - pauza. Bine ca floricelele au primit un afanat de pamant si o udare cu ingrasamant. Curtea este tot trista fara Donna, iar Ringo sta ascuns in cusca lui. Mai vad, din cand in cand, o lacrima prelingadu-se pe obraz, la colega, prima stapana a Donnei cand, (greseste si) priveste afara spre paznicii imblaniti. Noroc cu Killer ce ne sterge ridurile de pe buze: astazi colega de la personalizate, decupa niste cartoane cu aparatul, iar toate resturile cadeau intr-un capac de cutie. Killer s-a furisat, in capac s-a asezat aidoma unei pisici si distrugea metodic toate straifurile.

Oh, Doamne! Este trecut de 9 pm si eu ma scol maine la 3 dimineata pentru ca plecarea este la 4, iar furnizorul ne asteapta intre 6:30 - 7:30!

Ma despart, cu regret de aceasta pagina, unde ma simt mai relaxata decat in Spark-ul meu rece si distant. Bine ca ma asteapta un prunc dulce acasa si un sot 1 la 6 miliarde.
Sa aveti o noapte buna si lunga.

Replica: Inima fericita. by Robotica TTT (243 mesaje), la 06-12-2006
Astazi am fost de serviciu si la e-mail. Cum trebuie sa fac si serviciul de redirectionare am aflat o parola minunata: inimafericita.

Replica: Totul a luat-o razna. by Robotica TTT (243 mesaje), la 07-12-2006
Toate sectoarele au devenit fierbinti in firma - nu ai loc sa mai lansezi o comanda pentru tine. Timpul a capatat o dimensiune ciudata: 7-22 program de lucru = insuficient.
Familia se alimenteaza de la fast food. Spark-ul meu este cam suparat si astazi dimineata era sa ma lase in drum. Chiar vin sarbatorile?

Replica: Draga Tata Ceresc, by Robotica TTT (243 mesaje), la 08-12-2006
Vreau sa incep ornarea casei mele pentru Craciun saptamana viitoare, dar am facut un juramant acum catva timp si as dori sa imi raspunzi daca mi-am indeplinit promisiunea pentru a putea, cu inima impacata, sa asez steluta aurie in varful bradului meu.

Am promis ca o sa fac un lucru pentru animalute. Le-am aflat suferintele si nu sunt putine: un adapost unde cainii se sfarteca de foame unii pe altii, pisicute aruncate de stapani pe la portile (putine) ale orasului, calut abandanat de stapan pentru ca avea picior fracturat. Toate m-au durut si tu stii mai bine asta pentru ca ai simtit cum ma intepa in zona cordului si cum tensiunea mea arteriala o luase razna. Oare daca masina mea a carat mancare, paie si scanduri pentru sufletele din refugiu, o fi destul? Nu pot sa adopt pisicute si tu stii mai bine ca mine cum este sa traiesti intr-un bloc. Daca am achitat cu banii mei hrana amaratului de calut, am oare o speranta sa cred ca mi-am indeplinit promisiunea? Stiu ca misiunea mea nu se va opri aici si cred ca si aici este mana ta. M-a durut atat de tare suferinta animalutelor, incat nu o sa contenesc sa le ajut. Daca intr-o zi voi uita aceasta promisiune, fie ca tu sa nu imi dai voie vreodata sa am un bradut de Craciun!

Apoi mi-a iesit in cale o batranica ce avea o singura dorinta pentru ea de Craciun, dar credea ca totul va ramane vis. Daca eu i-am transformat visul in dar de Craciun, inseamna ca mi-am indeplinit promisiunea? Da, stiu ca mi-ai mai aratat-o si pe batranica din piata, ba mi-ai mai spus si de alti batrani. Fii sigur ca o sa ii ajut, din nou, acum sau mai tarziu. Daca intr-o zi voi uita aceasta promisiune, fie ca tu sa nu imi dai voie vreodata sa am un bradut de Craciun!

Daca iubesc un copil inainte de a se naste (desi nu este ruda cu mine) si il voi boteza cu drag, inseamna ca am bifat si aceasta promisiune? Da, stiu ca, in fiecare zi, un copil ar avea nevoie macar de un zambet de-al meu. Da, dar tu, mi-ai data atatea sa fac ca nu as avea timp sa il caut pe pruncul ce are nevoie de mine. Dar, fii sigur, - o sa strang un buchet de zambete si o sa i-l inmanez celui ce mi-l vei trimite in cale. Daca intr-o zi voi uita aceasta promisiune, fie ca tu sa nu imi dai voie vreodata sa am un bradut de Craciun!

Draga Tata Ceresc, te rog sa imi raspunzi, in timp util pentru mi-a dor sa ornez bradutul de Craciun, cu mana mea. De fapt, tu stii foarte bine ca eu nu pot trai fara bradutul de Craciun. Ar fi pentru mine ca si cum Isus, fiul tau si fratele meu, nu s-ar fi nascut! Si, asa ceva, nu exista!
Robotica

P.S. Ti-a placut bradutul meu de anul trecut?

Replica: Of, Robotzico! by cucos catalina (1635 mesaje), la 09-12-2006
Cu sigurantza Tatal Ceresc itzi va da shi anul asta prilejul, sa ashezi tu insatzi stelutza aurie in varful bradutzului! Vei avea shi timpul necesar ornarii bradutzului, asha cum shi tu itzi rapeshti din programul tau, atat de incarcat, timp pentru cei, cu care soarta nu e atat de blanda. Shi numai pentru faptul, ca te gandeshti la binele celor din jur shi la viitorul lor, vei duce cu bine la capat promisiunile. Sa postezi fotografii shi cu bradutzul de anul acesta!

Replica: Multumesc pentru raspuns. Tata Ceresc! by Robotica TTT (243 mesaje), la 10-12-2006

Draga mea Catalina,

Motivul acestei adresari este urmatoarea experienta traita de mine. Acum cativa ani, timp de o saptamana, am sprijinit impreuna cu alte mame, matusi, bunici, gardul liceului in care copilul meu isi sustinea examenele. Printre sustinatorii gardului si a nepoatei personale se numara si o persoana pe care am cunoscusem cu multi ani in urma. Mi-a povestit cat este de bolnava, pensie mica, mama de intretinut etc. Aveam in poseta niste banuti stransi cu grija pentru a face o mica petrecere surpriza, dupa examene, copilului meu. Din clipa in care i-am aflat necazurile Cuzinei, chestia cu petrecerea a capatat o nuanta indecenta. Timp de catva zile, mi-am torsionat mintea pentru a gasi o formula prin care sa-i inmanez banii in asa fel incat sa nu o jignesc. A sosit si ultima zi si eu tot nu stiam cum trebuie sa procedez. Imi faceam o groaza de scenarii. Cel mai cumplit mi se parea momentul in care respectiva urma sa-mi multumeasca pentru gest. Este momentul in care ma simt un nimic - nu stiu cum sa reactionez.
Ne luam ramas bun, la colt de strada, cand, fara sa ma gandesc am scos plicul pregatit dinainte si i l-am inmanat spunadu-i: Cuzina, aici este ceva ca sa-ti vezi de sanatate. Si in clipa urmatoare am simt nevoia sa o iau la fuga. Numai bunul simt m-a oprit. Ce a urmat a depasit cu mult sperantele mele, iar lectia de viata m-a marcat pentru toata zilele mele. Cuzina s-a intors cu repeziciune, cautand cu simturile estul, cu ochii la cer si a zis, facand semnul crucii: Domne, iti multumesc ca mi-ai auzit suferinta! Apoi, cu aerul cel mai normal din lume s-a intors spre mine si luindu-ma de brat mi-a spus: Hai ca te insotesc pana la intersectie ca de acolo merg pana la doctora. Nu a mai adaugat nimic referitor la gestul meu. Ne-am despartit cu simplitatea cu care te desparti de o cunostiinta pe care tocmai ai salutat-o.
Atunci, cautand repede estul, cu ochii la cer si facand cruce cu limba am spus: Doamne, multumesc ca m-ai invatat!

Asa ca, inca o data: Multumesc pentru raspuns, Tata Ceresc!

P.S. Draga Catalina, fii sigura ca o sa-ti postez o imagine cu bradutul meu.

Replica: Fara titlu. by Robotica TTT (243 mesaje), la 11-12-2006
Domnul mi-a indoliat din nou sufletul: nici un semn, apoi, tensiune 20 cu 10, puls 0, fibrilatie si un cald suras catre lumea ce a ramas perplexa la aflarea vestii!

Copila mea mi-a cerut atentie sporita pentru ca se pare ca este o epidemie! Epidemie de ce?

Maine am o zi de concediu. Merg sa impodobesc un brad intr-o casuta la munte, sa hranesc niste oameni cu palme batatorite de munca si sa sarut un brad adevarat. Si sa lacrimez in tihna langa parau.

Poimane ma voi intoarce la munca, iar la pranz o sa urmez... datina.

Dar, tot nu ma pot opri din strigat: opreste caruselul acesta Doamne! Pentru ca nu mai pot sa ma mai aplec cu dragoste asupra darului pe care mi l-ai dat: sa croiesc frumos din frumos pentru frumos. Ma doare prea tare si-mi curg lacrimile de nu-i mai vad pe cei ce au nevoie de mine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 21:17 
Neconectat

Replica: Retete (?!) by Robotica TTT (243 mesaje), la 13-12-2006
Reteta de vindecat rani: se preia comanda pentru ornat pensiune pentru sarbatorile de iarna. Locatie obligatorie: inima muntilor Vrancei. Tema: stil traditional, romanesc, usor retro. Culori calde prin culoare, nu prin stralucire. Se foloseste din plin verde, rosu stins (vezi iia vranceana) si auriu patinat. Leit-motiv: stergarul de la icoana.

Un brad in care atarna numai clopotei aurii si rosii?
Pentru reusita primim o strangere in brate si ochi umezi. Factura se deconteaza la firma. Noi am avut drept bonus dreptul de a face fotografii si... punct. Fara publicitate, fara referiri la pret.

Decompensare: pregatit o masa frugala + lapte adevarat si cafea facuta la ibric.

Aceasta a fost ziua mea de concediu profilactic.

Seara, dupa priveghi, indarjita, mi-am impodobit bradutul. Copiii mei nu merita chipul meu ravasit. Cand au vazut finalul, am asteptat critici sau... laude. Am primit o intrebare ciudata: Mama, tu nu iei o pauza? Caustica (oare de ce?), am raspuns: Pauza de la ce? De la viata? Nu, mama! Dar, ai fluturi negri sub ochi!

Dimineata, - caine odarlit, in masinuta mea, am dat Buna dimineata lui Ringo, fix la 7:00 a.m. Si astazi am adus la firma patru oase. Cand o sa-mi aduc aminte ca, acum in firma exista doar trei paznici imblaniti?

Raport firma: Vitralii - se lucreaza o oglinda si doua lustre.
Goblen, - fiecare isi doreste un goblen de Craciun?
Personalizate - murim incet si sigur daca sefii mai sunt de acord cu preluarea comenzilor. Lucram si de Craciun si de Anul Nou!
Idem, la inramari.

Ornarea pentru Craciun in firma a ajuns la 80%.

Iar eu, la pranz am urmat datinile. Suficient ca sa ma aleg cu o tahicardie ce a tinut ceva timp, o durere de cap si o senzatie ca ma duc ca mielul la taierea ritualica.
Acum, din nou decompensare - scriu pe forum si asta imi face placere, dar... dar gandul merge spre acasa unde trebuie pus de o ciorbita si o fasolica. Cum maine este o alta zi, la 7 a.m. voi semna condica si, evident, voi posta aici o fotografie (i-am promis Catalinei) a bradutului meu.

Replica: Promisiune. by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-12-2006
Bradutul meu. Imi vine sa ma asez langa el, sa-mi asez beteala-i pe umeri si sa-mi odihnesc capul pe crengutele lui ninse de podoabe. Sigur voi avea un Craciun fericit alaturi de toti cei dragi mie.
Roboticilor, sa aveti si voi parte de aceasta bucurie.

P.S. Catalina, mi-am tinut promisiunea.

Replica: Primit in dar, via Internet, by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-12-2006
bradut virtual de la cumnatul meu.

Replica: Bradut bonus pentru cumparaturile facute in magazin. by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-12-2006
Nu va temeti: nu se intampla inca in Romania. Dar si cand se va intampla? Fiecare va avea atunci un bradut de Craciun, nu?!

Replica: Cel mai frumos bradut de peste mari si tari! by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-12-2006
Este bradutul trimis de nepoata mea. L-a impodobit cu manuta ei. Spuneti voi! Ce dar mai pretios sa-mi doresc?

P.S. Nepotica mea, aidoma multor copii din Romania, aflati peste mari si tari, este prima in colegiul ei, desi, la 11 ani cand si-a urmat parintii ce au primit o slujba acolo, departe, nu stia decat limba engleza. Acum vorbeste fluent trei limbi straine, inoata, calareste si are o groaza de prieteni. Cum ea este un alter-ego al persoanei ce va scrie acum, stie ca nimic nu valoreaza mai mult decat iubirea exprimata prin simboluri. Simbolul din acest an (bradutul ei) este un balsam minunat pentru inima mea. Imi alina dorul de cei pe care nu o sa-i pot imbratisa de Craciun.
Va doresc sa aveti parte de iubire, dar nu si de nepoti rataciti peste mari si tari, chiar daca sunt primii intr-un colegiu de prestigiu.

Replica: Bradut din Australia. by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-12-2006
O prietena din Australia mi-a trimis o mostra de bradut. Temperatura, afara + 39 grade C!
Eu vi-l daruiesc voua.

Replica: Multzumesc, Robotzico. by cucos catalina (1635 mesaje), la 14-12-2006
Frumos bradutzul impodobit de tine. Saptamana viitoare postez shi eu fotografii cu al meu.
O zi buna in spiritul transmis de totzi bradutzii postatzi de Robotzica.

Replica: Multumesc, Gargarita. by Robotica TTT (243 mesaje), la 16-12-2006
Ti-am raspuns cu intarziere pentru ca doream sa-ti trimit ceva la schimb pentru conul de brad pe care mi l-ai trimis. Si am gasit: stelutele primite in dar de la dragii mei de departe, anul trecut. Aseara cand le-am aprins, m-am incalzit. Si, brusc mi-am amintit de tine. Atunci am hotarat ca acesta sa fie darul meu pentru tine. Simti o vibratie in aer? Sunt eu, ce iti trimit o steluta de Craciun.

P.S. Daca vreo Robotica are nevoie de o steluta din manunchiul meu de lumina, este invitata sa se serveasca. Au ascunse in ele si putere de munca si incapatanarea de a reusi in pofida tuturor si multe idei pentru a face cel mai frumos Craciun din familia ta. Sunt pline de lumina si saruturi cu dragoste.

Replica: Daca omor timpul - asta inseamna ca sunt criminala? by Robotica TTT (243 mesaje), la 17-12-2006
Au inflorit Craciunitele (Euphorbia) la firma, dar, se pare ca administratora paginii este tot in criza de timp din moment ce nu v-a scris despre asta. O vad cum sta aplecata usor deasupra tastaturii si butoneaza. Ochii, focusati prin ochelarii de miop, pe monitor. Pana acum cateva clipe am auzit-o tragand aer in pipet. Stiu ce inseamna asta mai ales ca acum este de serviciu pe Eudora. O intreb, din compasiune colegiala, ce se intampla. Imi spune ca se lupta sa raspunda politicos unei cliente impertinente prin limbaj. Ii simt lacrimile ce dau sa izvorasca. Stiu ca va reusi sa se echilibreze, dar mai are nevoie de cateva minute. Si ieri a avut cateva hopuri de acest gen. Mai facea o pauza si imi povestea ca are de facut ba mancare, ba putina ordine in debara, ba o vizita la cardiolog, ba sa cumpere ceva dragut pentru ai ei. Vise! La ora la care a plecat de aici...

Dimineata, am observat ca mi-am patat fusta cu pasta de dinti. Cum, Doamne? Am luat repede o laveta si am spalat locul, din plin, cu apa. In masinuta mea rece, rece am simtit ca ma ia frigul in zona aceea. Mi-am zis ca poate ma fereste Domnul sa nu fac vreo porcarie ca sa ajung si pe la ginecolog de sarbatori. Brusc, clopoteii din dotarea mintii mele mi-au amintit ca mai sunt cateva zile pana la finele anului si eu tot nu am reusit sa fac un Papa-Nicolau! Voi ati reusit?

Am reusit insa multe: mi-am terminat curatenia, dar asta nu inseamna ca nu am cumparat o pizza pe post de mancare principala si unica a zilei; am bifat cateva intalniri fructoase (daca m-am exprimat asa inseamna ca este musai sa fie de afaceri); Spark-ul meu mi-a aratat ca nici masinile nu merg daca nu sunt alimentate; cel mai important - am reusit sa fiu echilibru pentru omul ramas singur dupa plecarea tovarasului de viata.

La firma, daca va povestesc va apuca pe voi durerea de cap!

Vitralii: la orizont, comenzi noi. Si cand speram si noi sa realizam o usa cu vitralii pentru firma! Doamne, da-ne timp!

Personalizari: braduti, globuri, clopotei asteapta sa fie personalizate; tricouri, pad-uri, puzzle-uri, calendare stau aliniate doar pentru a fi ambalate, in timp ce la imprimari este tot foc continuu. Un beneficiar ce ne-a vizitat zilele trecute a ramas uimit de cate sticle de sampanie sunt peste tot in firma. La sfarsitul vizitei lui in firma ne-a intrebat cu voce joasa: V-ati reprofilat pe bauturi? Ne-a bufnit rasul! I-am aratat sticlele de sampanie personalizate cu etichete festive ce asteaptau doar sa fie introduse in husele de catifea la care se lucra inca. Ce credeti a spus? Ca, daca nu ne suparam, lanseaza si dansul o comanda! Poti sa zici, nu? Este clientul firmei de ani de zile.

As putea extrapola spunand ca avem si un sector sticlarie pentru ca avem din plin pahare ce isi asteapta randul la matizare. Doamne, da-ne timp!

Felicitari - nu a mai fost nevoie de publicitate; cei pentru care am lucrat anii trecuti au venit cu prietenii, rudele, colaboratorii, cunostiintele. Doamne, da-ne timp!

Ornamentele pentru Revelion (comanda restaurant) asteapta pe baietii de la feronerie pentru a realiza suporturile de cupru impletite cu fir de plumb auriu. Doamne, da-ne timp!

O tahicardie impertinenta (ca si clienta colegei) ma anunta ca am uitat de personalizarea de marti (comanda sosita sambata ce nu poate fi refuzata - sunt prietenii sefilor), iar un nou galop de mici gherute (tot in cord) imi aduce aminte ca vineri trebuie ornat un restaurant pentru un eveniment special: aniversarea a 30 de ani - petrecere surpriza, realizata de mama sarbatoritului. Sala arata ca naiba (s-a dorit stil rustic, dar este stil aiuristic). Am contactat toti tinerii pe care ii cunosc, expunandu-le motivul si cerandu-le sprijinul. Astept inca idei. Exclus chestia cu baloane - pe asta o stiu. Doamne, da-ne timp!

Broderie: geci ce isi asteapta randul pentru a fi personalizate cu sigla firmei respective. Este musai sa fie gata pana in Craciun pentru ca patronul vrea sa le da cadou salariatilor. Nici macar draftul nu este gata. Doamne, da-ne timp!

La goblen exista termen pentru clienti cu comenzi personalizate. Trebuie fisa tehnica, fisa de productie, draft-urile pentru cartoane si reclama. Doamne, da-ne timp!

Produsele promotionale ale firmei nu sunt gata. Speram intr-un termen corect (maxim marti) pentru ca de miercuri trebuie realizata distribuirea lor. Dar, pagina publicitara a agendelor nu are nici macar draft-ul schitat. Doamne, da-ne timp!

La inramari exista o incetinire de ritm - se inrameaza papirusuri. Lucrarile sunt intr-adevar valoroase (semnate de pictori consacrati, egipteni) si trebuie atentie si grija, marite. Da, dar sunt si clienti cu inramari standard. Doamne, da-ne timp!

Doamne, da-ne timp ca de nu, eu il omor!

Replica: Craciunul. by Admin TTT (4020 mesaje), la 19-12-2006
O colega m-a intrebat ce inseamna Craciunul. I-am aratat ce are Robotica in spatele ei: o stea (promisiunea de lumina a Domnului, si apoi nu fiecare are o stea pe cer?), o crenguta de brad (semnul vesniciei) si o beteala rosie (aidoma sacrificiului lui Isus pentru oameni). Iar nasterea noastra la fiecare Craciun, alaturi de pruncul Isus - ce dar mai frumos la sfarsit de an?

Replica: Cred by Robotica TTT (243 mesaje), la 20-12-2006
in Mos Craciun! Cand totul parea imposibil de descalcit, Mosul mi-a adus cadou inspiratie, schema de organizat termene, si cate altele...

Va vine sa credeti? Am reusit sa realizez schema pentru ornat restaurantul: fete de masa, naproane, doi stalpi pe care se vor ridica niste baloane ametitoare cu urari haioase! Evident totul in rosu si auriu.

Pe masa sticle de sampanie si de vin, personalizate (huse de catifea, broderie si funda aurii) Vesela, - un poem. Auriu transparent cu irizari de vinisoare mate. Lumanari personalizate ce vor pluti in apa, inconjurate de petale rosii. Banner cu urari.

Fiecare invitat va avea cadou o super-surpriza.

Artificii, tun cu confetii, muzica, camera video si foto, dar pana vineri poate imi mai vine o idee.

Evident la broderie se realizeaza fetele de masa, la personalizate (s-a facut ultima livrare catre clienti - uraaaa!) se fac draft-uri, la feronerie se croiesc suportii pentru alte ornamente, la inramari se rasufla din greu (tot papirusuri), felicitarile sunt o splendoare (colega a promis ca pana maine seara sunt si pe site), la goblen personalizat s-a pus ultimul punct pe anul acesta.

Au inceput sa apara mesajele dragi noua - cele de Craciun! Ne delectam, dar, printre picuri ne furisam si ne pregatim reciproc, surprize.

Sefii aduna, in camera secreta, daruri pentru prichindeii ce vin sa-l vada pe Mosul, vineri.

Cum este in firma, va va povesti administratora forumului. Se agita, cocotata pe tocurile-i inalte, manuind ghirlande, globuri, glitere, instalatii. Astazi a avut ghinion. Un ziar central realizeaza un articol despre unul din departamentele firmei. Jurnalista a vrut sa afle tot. Colega mea a fost pe post de gazda. Asa ca, in curte, mai sunt cativa centimetri de acoperit cu ghirlande luminoase. Sper sa nu faca stop cardiac instalatia electrica cand draga noastra colega va comanda sa fie aprinse toate luminitele pregatite de ea.

Eu? Pruncul are ce manca: tocanita de cartofi de post (stiti voi: ceapa calita, cartofi fierti, putin suc de rosii, sare si o mana de patrunjel proaspat tocat. Secretul ca sa se manance si ultima lingura de mancare: o pregatesc la cuptor intr-un vas gros si o servesc cu muraturi alaturi); carnatii pentru Craciun sunt gata (i-am bagat la congelator pentru ca nu am balcon sa-i las putin la vant), iar maine noapte are loc operatiunea cozonac. Vor urma sarmalutele, piftia de pasare si salata boeuf.

V-ati gandit vreodata cui trebuie sa ii multumim pentru ca, in fiecare an, serbam Craciunul?
Aseara am atarnat si stelutele in geam la sufragerie. Si, va atentionez ca la orizont am vazut o stea...

Replica: Steluta. by Admin TTT (4020 mesaje), la 23-12-2006
Am reusit sa fotografiez Steluta (cu s mare) Roboticii si o postez.
No comment!

Replica: Note - data restanta: 05.11.2006 - Exista Mos Craciun? by Robotica TTT (243 mesaje), la 28-12-2006
Exista parinte care sa nu fie intrebat de prunc: Exista Mos Craciun?

Cat au fost mici, pruncii mei au primit, intodeauna, un raspuns cinstit, iar tonul vocii mele, intarea mereu idea: Da, exista Mos Craciun. Credinta ca pentru fiecare exista Mos Craciun am pastrat-o din copilarie cand tremuram toata de nerabdare si nu eram in stare sa adorm desi biata mama imi ordona cu glas poruncitor sa ma supun. Primeam, sub bradul impodobit cu nuci infasurate in poleiala (pastrata din timpul anului, de la diverse ambalaje si erau putine ambalajele de acest gen) si cu bomboane de pom (un amestec de zahar cu arome, infasurat in poleiala alba, galbena sau albastra; cele rosii erau rare), o papusa de carpa cu cap realizat din carton presat si par facut din ata. O strangeam la piept cu drag si, in timp ce ceialalti isi savurau darurile, eu vorbeam cu Fecioara si-i multumeam ca Mos Craciun mi-a mai trimis un copil de care sa am grija. Cand plecam la sanius prin mormanele de zapada cat casa, papusica mea ramanea la caldura ca sa nu se imbolnaveasca!

Magia Craciunului nu m-a parasit niciodata desi uneori am simtit ca credinta in Mos Craciun sta sa se clatine. Speranta reluarii visului de Craciun, a povestilor lui, a culorilor lui, dar mai ales a caldurii din cuvinte si inimi din acele momente, m-au intarit de fiecare data, suficient cat sa spun cu tarie: Da, exista Mos Craciun!

Daca raspunsul ar fi altul, as simti ca mi-am pierdut inocenta, speranta si, implicit, credinta.

Astazi pruncii mei sunt suficient de mari incat sa vina spre mine cu ochi arzand de bucurie si sa-mi spuna: Mami, vezi ca a venit Mos Craciun! Strangand cu drag scoica (primita in dar de la baiat) si siragul de margele (dar de la fetita mea) ii intreb: Exista Mos Craciun?

Ei, cu zambete sugubete, imi dau acelasi raspuns cinstit, iar tonul vocii lor, intaresc mereu idea: Da, exista Mos Craciun!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 08 Oct 2009, 21:21 
Neconectat

Replica: Note restante: 09.11.2006 - Te iubesc! by Robotica TTT (243 mesaje), la 28-12-2006
Colega de la Matizare are o groaza de pahare, cu picior, de matizat. Potriveste, cu grija tiparul cu textul cerut de clienta. Din cand in cand, ia cate un pahar in mana si il priveste parca cu dispret. O intreb ce nu este corect? Parca abia a asteptat intrebarea ca se descarece: Femeia asta (clienta ce a facut comanda) parca nu-i intreaga la minte: sa scrie pe atatea pahare, acelasi mesaj stupid! Cred ca nu scapat pe nici unul din familia sa!

Ma uit pe negativul de la matizare si inteleg: clienta a cerut ca pe fiecare pahar sa se scrie: Te iubesc, Radu! Te iubesc, Silvia! Te iubesc, Nelu! Si tot asa tot setul de pahare. Difera doar prenumele. O privesc pe colega mea: ascutita, subtirica, agila, eficienta, dar tot timpul trista.
Ii raspund:
- Mesajul este superb. Noi, romanii, am uitat sa rostim acest cuvant magic. Eu iubesc sa spun te iubesc. Tie nu iti pare rau ca nu ai spus cuiva aceste doua cuvinte magice?
Din ochii ei de caprioara, scaldati in lacrimi, zboara sageti catre mine. Simt durerea ei si inteleg si amaraciunea cand rosteste:
- Da. Mamei mele nu i-am spus niciodata cat o iubesc!*

* mama colegei mele a plecat cand ea avea 18 ani.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 12:28 
Neconectat

Nume forum:1
Replica: Draga Robotica, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 28-12-2006

Nu poti lua banii cu tine in cer, dar ii poti trimite acolo inaintea ta. Ma bucur sa cunosc un om ce face astfel de... transferuri!

Replica: Robotzico! by cucos catalina (1635 mesaje), la 29-12-2006

Mi-au dat lacrimile cand am citit ultimul tau mesaj postat aici.

Replica: Multumesc, Catalina! by Robotica TTT (243 mesaje), la 30-12-2006

Sunt convinsa ca tie nu iti este jena sa rostesti Te iubesc de cate ori simti nevoia.
Pentru asta iti multumesc.
Multumesc si pentru faptul ca m-ai ajutat sa asez masa pentru Revelion. Sunt invaluita de o stare ciudata (nostalgie?) si ce ai facut tu, ma ajuta putin. Pruncii mei pleaca sa faca trecererea dintre ani impreuna cu gasca (i-am citat). Invatam, din mers, lectiile vietii.
Multumesc, Bica.

Replica: Note - data restanta: 10.11.2006 Comunismul by Robotica TTT (243 mesaje), la 30-12-2006

Oare de ce oamenii simt nevoia sa-si reaminteasca doar lucrurile frumoase din trecut?

Cum de am uitat asa de repede cozile interminabile la un pachet de unt Unirea? Dar cota de la zahar, faina, oua, ulei etc? Tin minte ca am primit cota la zahar si in format zahar + resturi de gunoaie de pe jos. Probabil se rasturnase sacul si oamenii de la Alimentara au facut ce credeau ei mai bine: au pus un adaos nefericit in fiecare punga de hartie maron ce mergea la cota. Ne umileam in fata vanzatorilor, cersind un kilogram de carne in plus fata de cota. La paine, la fel. Dar cozile la lapte (de la ora 4 dimineata) cand inghetai in fata magazinului ce se deschidea la 6?

Portocalele? Un lux pe care nu ti-l permiteai ca nu aveai de unde sa le iei? Cafea? Poate nechezol! Tigari? Albaneze, - miros de picioare nespalate!

Dar cota la combustibil pentru masina? Dar duminicile cu sot si fara sot (daca masina avea numar de inmatricuare cu numar par, circulai in duminicile cu numar par si invers)? Daca aveai o urgenta, apelai repede la un prieten care avea numar de inmatriculare ce se incadra in duminica respectiva! Si te rezolvai daca aveai si benzina sa pui in masina prietenului.
Cota de 5 litri pentru tranzit o mai tineti minte? Daca o gaseai! Pana si hartia igienica era un lux. Nu gaseai decat rar, din cea a carei culoare nu poate fi pronuntata (suna urat) si grunjoasa de parca urma sa o folosesti la smirgheluit. Vai de funduletele pruncilor nostri!

Dar vestitul pachet de Kent ce functiona pe post de troc, atentie, cadou de lux?

Detergentul? Tix-ul - praful de curatat era singurul pe care il gaseai, fara gres in magazine, ca si vestitul sapun Cheia. Sapunul Lux si Rexona, intrau tot in categoria lux de alintat doctorii, functionarii din diverse institutii ale statului.

La televizor aveai doua ora de program, iar in zilele de sarbatoare ne cantam presedintele in tot ce insemna media.

Eram fericiti daca aveam apa calda si caldura suficienta in calorifere. Dar nu aveam. Cand am nascut fetita, sotul meu a instalat o soba pe gaz care incalzea putin atmosfera in singurul dormitor din apartament. Ca sa ne ajutam de un radiator electric pandeam momentele cand aveam energie electrica. In acel sfarsit de noiembrie, aceasta functiona numai de la 7 pm la 7 am.

Uscam scutecele fetitei (pamper-si nu existau) pe o franghie asezata deasupra aragazului. S-a umplut toata casa de mucegai in acel an, iar fetita a facut astm bronsic.

Un pantof Cuban? O epopee! O garnitura de pat? Esec! Ti-o croiai din materialele anoste si lipsite de stralucire pe care le gaseai la Textile. O ciocolata? Ce fericire sa pui mana pe o ciocolata chinezeasca, un maieu sau o camasa, fabricate in China!

Acum cativa ani discutam cu un italian socialist. Cand a aflat de cota impusa in timpul regimului comunist, italianul s-a extaziat: O ce lucru bun! L-am privit perplexa si l-am intrebat cum ar fi impartit el 8 oua la doi copii intr-o luna?

Stateai cu inima la gat: iti da statul sau nu iti da garsoniera? Dar butelia pentru aragaz? Dar hartie ca sa ai dreptul sa iti cumperi verighete? Dar, oare un post mai aproape de casa? De parca tu erai handicapat. Din pacate, multi romani au ramas handicapati de acest mod de gandire: stau si astazi cu mana intinsa catre stat!
Fratilor ! Noi, cei ce muncim, platim impozite ca si voi, cei nevoiasi, sa puteti trai decent. Unde se rupe firul?

Replica: Da, Robotzico! by cucos catalina (1635 mesaje), la 30-12-2006

Asha este! Simt ca am pierdut mult timp shi incerc sa recuperez shi sa arat fiecarei persoane din viatza mea, tot ceea ce este ascuns in sufletul meu. Este o satisfactzie de care am nevoie, acum, cand timpul nu mai este atat de "elastic", asha cum il percepeam in copilarie.
Astazi merg la parintzi, sa petrecem impreuna trecerea dintre ani; ma simt cel mai bine la ei, asha cum de Craciun, cand am gasit cadoul sub brad, am resimtzit varsta la care inima imi batea cu putere shi incredere, shtiind cata bucurie ascunde acel cadou.
Este al treilea an de cand imi doresc sa fiu cu parintzii, in ceilaltzi ani fiind mereu plecata de langa ei; ma gandesc la cat de mult m-am putut schimba numai in trei ani! Ce mi s-a intamplat deosebit acest an (in prima zi de Craciun) a fost, sa vad curcubeul inaintea primilor fulgi de zapada! Este prima data cand vad curcubeu iarna shi au fost primii fulgi de zapada din aceasta iarna... mirific!

Replica: Draga Catalina, by Robotica TTT (243 mesaje), la 30-12-2006

Magia copilariei noastre revine constant. In fond, sufletul nostru nu creste odata cu mintea - el are alte ratiuni, superbe, zic eu.
Am simtit nevoia sa iti aduc ceva frumos [link lipsa] pentru sufletul-tau-copil ce rezoneaza cu sufletul-meu-copil.

Replica: Restanta 24.12.2006 Normalitate by Robotica TTT (243 mesaje), la 31-12-2006

Viata-ti porneste uneori pe carari pe care nu le-ai fi banuit. Brusc. Fara ca un semn cat de mic sa-ti arate ce va sa se intample. Uita ca venirea in asta lume a viitoarei mele finute a zdruncinat toate planurile mele ticaite. S-au dus toate luate de valul noii emotii. Iris si-a anuntat trecerea in lumea noastra in Ajunul Craciunului, moment de n-speculatii facute in cardasie cu toate prietenele mele, - ce inseamna un prunc nascut in Ajun, ce semnificatii trimite Domnul, ce spun astrele, dar numele? Ne-am regasit doua glasuri la telefon, bocind de fericire, desi, la urma-urmei, numai eu sunt nasa! Am apelat la finuta mea cea mare (medic ginecolog in spital) sa faca toate demersurile ca sa-mi recuperez cele doua fiinte dragi, integre. A fost in toate o minune: finuta dolofana si vioaie a dat primul chiuit la 17:40. Mama s-a luptat ca o leoaica pentru o nastere normala. Au reusit amandoua cu brio sa-si treaca examenele, numai nasa nu prea si-a luat examenele. Incarcatura emotionala m-a facut sa nu fiu in stare sa croiesc repede un tricou de Am sosit! pentru Iris. Noroc cu Amina. Apoi, realizarea unei noi surprize (globul cu fulgi de nea), tot un chin. Am uitat sa fac o groaza de lucruri in Photoshop si, uitandu-ma la Admina noastra (priceputa in astfel de soft-uri) cum chinuia cerebelul personal intru realizarea urarilor pentru clienti, am reununtat in a-i cere ajutor. Per total, a iesit OK. M-am zapacit si la alegerea ambalajelor. Insa nu am gresit la flori. Am gasit un fir superb de orhidee roz, giganta. De cate ori am botezat nu am uitat sa duc si mamei un semn de multumire, la prima vizita, acasa. Am retinut aceasta de cand am fost eu insumi pe post de proaspata mamica. Nimeni nu s-a gandit ca si mama are nevoie de o mic semn.

Asa ca Roboticilor, niciodata sa nu contati pe normalitate cand vine un prunc pe lume!

Replica: La multi ani, 2007! by Robotica TTT (243 mesaje), la 31-12-2006

Roboticilor!

Fie ca
Anul Nou
sa va implineasca visele,
iar cand veti ciocni
paharul cu sampanie,
sa stiti, ca alaturi de voi,
cu un gand bun,
voi fi si eu,
Robotica!

31 decembrie 2006, ora: 23:48*
dependenta de PC, nu?

Replica: Surpriza, nu? by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-01-2007

V-ati prins deja, stiu! O parte din echipa de la Top Terra Trade au instituit ad-hoc un party in toata regula, la firma, pentru a marca trecerea peste ani. Pai, se putea sa intram pe cont propriu in UE? Intre piftie si sarmalute ne-am oprit ca sa citim sutele de mailuri de la prietenii nostri. Doar parfumul fripturii ne-a extras din fata PC-urilor.
Surpriza mea pentru masa de Revelion: boluri rotunde de sticla in care plutesc camelii si picuri aurii. In fata bolurilor cate un lumanare cu gel (fundal verde). Lumina pare ca izvoraste dintre scoici. Margelele, aur fiert, nu puteau lipsi de pe mese.

Deci, suntem europeni. Suntem acasa, in fine. Europeni eram de mult, acum suntem in UE! Sa fie in ceas bun pentru romani, ca pentru restul lumii, sigur este!
Este 1 a.m. si artificiile nu au incetat. Serbam si pentru celalate fuse orare?
Seful (ce si-a pierdut de curand un prieten) este cam zgarcit in vorbe si zambete. Admina este iar pe tocuri de 15 si imparte daruri. Daca aparatul de fotografiat mai ajunge in mana mea, sigur va postez si imaginea darului meu.
Am mancat tort si m-a luat somnul. Cred ca ma retrag.
Un an bun, Robotici europene!

Replica: Primele by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-01-2007

mele flori de la Iris! Tot nu am pus mana pe aparatul de fotografiat. Fiecare vrea sa fotografieze un ceva.
Poftim! Admina lacrimeaza pentru ca vede la TV cum se canta Noi suntem romani! Bea cu inversunare apa plata cu lamaie si acum. A auzit ea ca asta detoxifica organismul si mai ajuta la slabit. La cate dulciuri a executat, o cred. Parca eu ce am facut? Voi cum stati cu silueta dupa aceste sarbatori? Nici nu vreau sa ma gandesc la dieta la care ma intorc miercuri.
Killer este turbat de somn. Si eu! Dar n-as vrea sa sparg gasca.

Replica: Darul meu. by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-01-2007

Am reusit sa-mi fotografiez darul. Da, o scrumiera si o bricheta din sticla sablata. Frumoase, dar eu mi-am propus sa ma las incepand de maine. Noroc ca sotul meu m-a nimerit: o pereche de cercei din jad.
Admina, printre cateva dansuri, mi-a aratat cateva chestii noi in Photoshop. Ciudata mai este, uneori. Acum am aflat ca ea ingrijeste calutul beteag, constant. Ii duce apa si paine.
Killer sta sa cada de pe scaunul pe care sta. Ochii ii mijesc si ii tine cu greu deschisi. Ii este somn!
Gata! Si maine este o zi! spune Scarlet O`Hara in Pe arpile vantului (Gone with the wind). Cat o mai iubesc!
Si eu va spun: Sa va traiasca toti Sfintii Vasile! Ha! Ha! Admina a sarit la PC-ul ei! Si-a amintit ca a uitat sa faca felicitarea pentru clientii Rogoblen.
Ii urez petrecere placuta.
Si voua!

Replica: Buna dimineata in 2007! by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-01-2007

Buna dimineata, Robotici europene!

Sigur veti avea o zi buna (cum zice Admina)! Este 1 ianuarie 2007, ora 11:40 si eu sunt la firma. Asta noapte radeam pe seama Adminei ca a uitat sa-si faca newsletterul pentru ziua de azi catre clienti. Pe la 3 si jumatate, cand am ajuns acasa, continuam ideea cu sotul meu: Admina va semna condica si pe 1 ianuarie! Brusc, tartorul spiridusilor mei a inceput sa hohoteasca cu glas de clopot spart (cum poate fi altfel la ora aceea a noptii, dupa o masa copioasa, picioare umflate s.a.?): Ha! Ha! Ha! Si tu mergi maine la firma ca ai uitat de Sfantul Vasile ce trebuie surprins! Mi s-au inmuiat picioarele deja moi. Am tacut malc - sa nu ma descopere barbatul cat de netoata sunt si m-am strecurat sub pilota cu un gust amar in gura (nu, nu era de la fiere!). Somnul nu a vrut sa vina (la cate am degustat!), iar cand a venit era prea tarziu. Bref, la 11 dimineata o sunam pe Admina care mi-a confirmat ca este la firma unde mai semnase condica si seful, dar si Killer. Paza mi-a deschis poarta si mi-am parcat masinuta cam in vrie. Ringo a insemnat una din roti drept multumire pentru un rest de mancare. M-am salutat cu paznicii imblaniti din ANL (expresia vine de la custile lor) si am depus niste salata flescaita in colivia lui Galbenus. Killer m-a intampinat cu salutul lui de mangusta si, brusc am vazut masa la care am tainuit asta-noapte. M-a apucat greata (acum chiar de le fiere!). Nu vreau sa vad mancare!

Admina era la PC-ul meu. In firma nu exista - acesta este PC-ul meu si acela este al tau. Exista doar: am de lucrat grafica, am de prelucrat date si... te duci la PC-ul in care ai incredere. Astazi, sigur, colega mea isi imagineaza ca de pe PC-ul meu poate izvori vreo inspiratie pentru newsletterul ei. Beau o cana cu lapte si mai apoi una de ceai. Admina, tot apa plata cu lamaie. Observ ca si-a luat niste tocuri mai decente. Stau si ma uit tampa la monitor. Ce i-ar placea lui tante Vasilica? Trebuie sa scot ceva, dar ce? Hai sa o luam catinel: eu sunt tante Vasilica si eu le spun tuturor, la ziua mea: Mie sa nu-mi mai aduceti din astea ca nu mai am unde sa le mai pun. Vreau un ceva ca sa ma uit la el pana la Vasile urmator! Da, este clar: un personalizat, dar ce? Parca nu stiam raspunsul, dar trag de timp Trag si cu ochiul. Admina are un pulovar ce sta sui pe ea. Daca s-ar vedea, i-ar da foc pulovarului! Se intoarce catre mine care scriu acum pe Forum. Ma intreaba aproape in soapta daca nu am o idee. Nu am, ii raspund, (gandind ca nu am nici pentru mine). Ii sugerez sa citeasca despre viata Sfantului Vasile. Imi spune simplu ca citit-o de nu stiu cate ori. Sunt o nesimtita: stiam ca ea a citit despre Sfantul Vasile de n-ori, dar am vrut sa castig timp. Am avut si lipsa de bun simt sa i-o spun si ea, uite ce firesc a raspuns. Fara rancuna , fara ofuscare, fara... (Suferim uneori de acru de glas si strepezim involuntar auzuri!)
Of, Doamne, da-mi o idee! Sa nu disperam! Ma gandesc ca pana si muntii au depresiuni!

Da. Am primit aprobarea pentru realizarea unui prototip de produs personalizat. Mai am o singura intrebare: daca eu il creez, cine il realizeaza? Ma uit brusc spre Admina, cu speranta. Ochii nostri se intalnesc si descoper ca si ea priveste spre mine, tot cu speranta!

Pana la intalnirea cu tante Vasilica mai sunt cateva ore. Pana la intalnirea Adminei cu newsletterul sunt si mai multe. Care pe care?

Replica: Nota restanta 15.11.2006. by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-01-2007

Am facut un legamant cu Timpul: eu nu il haituiesc, dar nici el nu o face. Oricum intr-o zi ne vom intalni.

L-am citat pe Mario Lago

Aseara, la Meteo, am aflat ca Timpul va fi innorat si ca va ploua cu clipe!

Replica: 2 ianuarie 2007! by Robotica TTT (243 mesaje), la 02-01-2007

Cum pruncul meu a imprumutat, pe perioada sarbatorilor, laptop-ul meu, iata-ma si pe 2 ianuarie la firma. Este musai sa-mi descarc camera digitala pentru ca spre seara am niste treburi cu ea (merg sa intalnesc o persoana in varsta si vreau sa imortalizez momentul).

Nu-i bai ca am trecut! Sefii sunt la firma, la fel si colegul jurist (venit cu sotie, copii si...soacra!). Tocmai am fost informata ca maine am zi de delegatie: preiau inventarul din locatiile unde am realizat decorarea de Craciun si culeg date (ce a placut, ce nu a placut), inchei procese verbale, realizez raportul final si, uite asa, imi aman toate activitatile pentru cand ma voi intoarce. A aparut si Admina care priveste disperata spre sef: tocmai a fost anuntatat ca si ea face acelasi lucru ca si mine, numai ca loco (adica in Focsani). O iau si eu in focuri imediat pentru ca uite, mesajele postate de mine pe 31.12.2006 au data de 01.01.2007. Aflu ca a dorit sa introduca toate mesajele ce au venit prin Client-Mailer in pagina de site, dar ca, iar s-a intamplat ceva! Ceva s-a mai intamplat si in alte dati cand a vrut sa faca ea, nu stiu ce miscare, din acelasi motiv si cand, pagina a sarit in sus si a afisat adrese alandala, reiesind ca Admina scria pentru forumisti si forumisti pentru ea. O intreb cum a rezolvat problema atunci. Ridica din umeri si spune ca nu stie de ce webmasterul nu i-a da nici un raspuns referitor la acel incident. Se simte prost in postura de om ce a uitat sa-si rezolve temele si, acum, isi musca buzele. In semn de impacare ii aduc aminte ca trebuie sa bea niste apa plata cu lamaie. Maraie un da, dezamagit si, gata! S-a suparat pe ea (stiu sigur ca nu pe mine!) si nu-si face elixirul ei. Ma intreaba daca i-am vazut felicitarea de Sfantul Vasile si eu, rea, o anunt ca are un Remove. Remove in baza de date inseamna ca, dupa ce ai trimis mailul cu felicitarea catre clienti, unul din ei iti da reply cu subiectul Remove. Adica, i-a mai lasa-ma in pace cucoana cu urarile tale! As putea sa-i spun ca Remove-ul poate proveni de la un client care are o casuta postala mica sau ca respectivul/respectiva era intr-o pasa proasta etc. Dar simt ca trebuie sa raman pe pozitie - fiecare avem nevoie, din cand in cand, de cate un dus. De cate dusuri am avut eu parte de la Admina pe partea de grafica! Toate au avut un rol de un sut in fund, un pas inainte. Asa ca o las sa-si muste buzele si sa se uite cu disperare spre masina de racit apa plata pe care troneaza, pe o farfurioara, o lamaie, galbena, galbena!

Pruncii imi sosesc spre seara asa ca iar fac o baie de bucurie. Nemeritata! Nu am mai gatit nimic pentru ei. Daca vor neaparat, am cateva portii de piept de pui, facute la cuptor in apa. Fara sare. Mai au si o salata uriasa. Tot fara sare. Mi le-am pregatit pentru uz personal. Altminteri frigiderul este plin cu mancarurile pregatite pentru Revelion: salata boeuf, peste, racitura, carnati, friptura rece. Mai exista ceva cozonac, chec si cateva felii de tort.

Gata! O zbughesc inainte de a le mai veni sefilor vreo idee referitoare la activitatile mele de maine.

Va las totusi cu o veste buna: Admina aduna date despre ce a mai inflorit in firma, despre Craciunul de la noi, etc. Nu are de gand sa paraseasca firma prea repede. Asa ca inainte de plecare ii aduc eu apa plata cu lamaie.

Replica: Scrisoare catre sef - Libertate de expresie by Robotica TTT (243 mesaje), la 03-01-2007

1. Niciodata sa nu-mi dai de lucru de dimineata. Asteapta pana la ora 16.00. Atunci poti sa-mi dai sarcinile cele mai urgente, fara a-mi da si informatiile necesare pentru rezolvarea problemei. Lasa ca ma pot informa si singur de la cei de la care te-ai informat si tu.

Ce bine ar fi! Dar cand la 7 a.m. esti anuntata sec ca s-a schimbat planul planuit in planificare planificata si ca pleci si nu te mai intorci decat cand te lasa vremea, cum o intorci? Sa-i spui sefului ca tocmai ai facut legamant ca te lasi te fumat si ca un drum de genul celui anuntat inseamna ca fumezi pana iti ametesti foamea? Ca ai in plasa o salata cu care vroiai sa incepi o dieta cool? Sa-i povestesti ca ti-au ajuns pruncii pe acasa si ar vrea si ei ceva cald si proaspat de mancare? Ca ai de cumparat pentru baia parintilor, o dulie noua si ca mai trebuie si montata? Ca ai cateva proiecte pe care trebuia sa-ti pui azi semnatura? Ca ai promis celor de la Asociatia Chinelogica ca ii ajuti cu un drum cu boabe la adapost, in pauza ta de pranz? (Nu-i bai! Aici poate prelua Admina, mama cainilor raniti de viata si de oameni!) Telefoanele - ei, telefoanele le mai dai si de pe drum! Afurisit drum: doua accidente oribile, cu victime! Zapada viscolita! 50 km/h in localitati! Mori cu vorbele catre sef in gat!

Asa ca citesti cele scrise la punctul 1, zambesti si vezi tu maine, unde mai ajungi, Robotico!

Replica: Dumnezeu nu ma lasa sa ma plictisesc! by Robotica TTT (243 mesaje), la 04-01-2007

Majoritatea oamenilor ignora majoritatea poeziilor pentru ca majoritatea poeziilor ignora majoritatea oamenilor. (Adrian Mitchell)

Iar majoritatea se plange de majoritatea. Din spirit de fronda, ma dezic. Pentru ce sa ma plang? Daca as spune ca azi a fost o zi infernala - ce mare pacat!
Pana una, alta, pruncii mei au o fasolica prajita, ba mai au si un bol cu fasole facaluita. Nu au a se plange mai ales ca masina de spalat a mers non-stop pentru ca vin apele Bobotezii si nu ai voie sa le spurci. Bunicii lor au lumina la baie (cumparat si montat fasung).
Mama finutei este OK (inclusiv molifta), iar finuta este tot mai frumoasa.
La broderie am vazut o splendoare de horbota: fluturasi realizati cu broderie argint patinat cu irizari aurii. Acestea sunt doar poalele horbotei. Acelasi motiv este si pe manecute, guleras, pantalonasi, caciulita. Nu stiu mai multe, dar va tin la curent.
Inramari noi, foarte multe comenzi pe goblen (normal - toata lumea sta in casa, la caldurica si coase), colegi in concediu (bine le-o fi ! Sunt pe Valea Prahovei!).
Multe colege bolnave sau cu prunci bolnavi. Nu-i bai! A reinceput hora personalizarilor: Sfantul Ioan, zile aniversare, Sfantul Valentin, 1 si 8 Martie, incep nuntile, botezurile...
A sosit primul lot de sticla fuzionata plus alte materiale pentru vitralii. Cand le vezi, uiti de dureri in ochi si cap provocate de orele interminabile din fata PC-ului.
Per total - am avut o zi-poezie. Dumnezeu nu ma lasa sa ma plictisesc. Si de asta il iubesc atat de mult.
Ah! Uitam! Admina a gasit un stapan pentru cal sau calul a fost furat sau calul a fugit sau calul a fost adoptat sau calul a fugit, unde Doamne, esti calule? Ieri a fost un telefon ciudat la care a raspuns o colega ce astazi este bolnava. Admina aflata si ea in delegatie, ieri, nu a putut afla multe informatii. Tot ce stie este ca doamna a intrebat de unde poate recupera calul, ca au disparut niste cai din comuna ei. Daca amaratul ala care sta pe strazi de cateva luni bune este calul disparut dupa Craciun de pe proprietatea doamnei... Astazi, mai tanara mea colega si-a inrosit factura la telefonul personal intreband pe toata lumea daca nu cumva ei stiu cea de calut. La un moment dat simteam nevoia sa-i spun ca eu sunt responsabila de adoptarea calutului ei: da, l-am luat la mine in apartament si nu il mai dau sau arat la nimeni pentru ca este al meu si ca, jur, sa am grija de el! Privindu-i insa mana ce manuia cu atata gratie Photoshop-ul, in timp ce cu cealata tine telefonul, am tacut. In fond si ea este o poezie, in felul ei.
Si cred ca si voi la fel! Fug! Este 21:50 si le-am promis pruncilor un chec cu multa nuca si cacao.

Replica: Omul cat traieste invata si tot moare neinvatat! by Robotica TTT (243 mesaje), la 05-01-2007

Omul cat traieste invata si tot moare neinvatat. Asa si eu. Asta seara nu mai stam de povestiri. Ma asteapta un examen si am de invatat. Este deja 21:40.
Va informez ca pruncii mei au mancat chec cu nuca multa si cacao, aseara.
Astazi - zi plina, ca doar maine si poimane sunt doua sarbatori mari!
Admina nu a gasit calul, iar numarul colegilor atinsi de gripa s-a marit. Sa nu aveti parte!

O seara calda, cu un goblen in mana! Eu, tot cu cartea... daca nu am absolvit facultatea care trebuie acum...

Replica: N.R. Boboteaza by Robotica TTT (243 mesaje), la 07-01-2007

O zi prea plina ca sa mai ramana ceva timp si pentru forum, ieri. Dar, ca experienta, a fost o zi castigata. Mi-am surprins fina, (Ioana), cu n-surprize. O rama retro cu o fotografie inedita, ambalata intr-o mapa de catifea grena. Pe coperta, un fluturas, alaturi de urare, brodate cu ata perla-auriu. O sticla cu sampania preferata si un colier din cuart roz in doua nuante (se potriveste de minune cu pulovarul ei de lana, culoarea roz-vechi), alaturi de o invitatie intr-o locatie inedita. Un fir de liliac alb a completat darul meu. La despartire am fost imbratisata cu caldura, atat de multa, incat am simtit ca am lasat un semn.
La firma - baiatul de la paza ne-a facut o surpriza: a stat la coada si ne-a adus la toti agheasma.
Acasa: o placinta domneasca pentru pruncii mei (zece foi de clatite intre care se gaseste iaurt, stafide, zahar, zahar vanilat). Cand o scot de la cuptor si torn putina smantana si zahar pudra deasupra... eu nu mai am timp decat sa mananc ce mai ramane pe fundul cratitii (daca ramane!)
Un singur regret am in aceasta zi: ca de obiecei, au ramas o groaza de rufe de spalat si pana trec apele Bobotezii...

Replica: Semne. by Robotica TTT (243 mesaje), la 07-01-2007

Pentru ca azi este Sfantul Ioan, mi-am imbarcat parintii in masinuta mea si ne-am oprit la cimitir sa aprindem cate o lumanare pentru mortii nostri. Am luat si cozonac pentru a da de pomana celor ce au nevoie.
Dupa ce ne-am facut datoria fata de mortii nostri ne-am oprit pe rand, la mormintelor indicate de parintii mei.
Hai pana la nasa, ca ne-a luat pacatele cand ne-a botezat fata!
Hai si pana la Stoica ca, saracu` ce m-a mai ajutat pe timpul ala! Ma chema si imi dadea din spate cate un kilogram de portocale pentru voi, bomboane pentru pom, zahar, orez.
Hai si la inginera ca saraca... cata bataie zicea ca a mancat cat a stat inchisa de Securitate!
Hai si la doctor - el m-a descoperit ce boala am si m-a operat si uite ca traiesc si acum!
Hai si la petrolistu` - cum avea el grija sa am si eu 10 l de benzina ca veneau sarbatorile si ma duceam la tara, la ai batrani!
Hai si la Victor ca tare frumos mai vorbea si ce munte de om a fost!
Hai si la profesor ca ce vecin bun a fost!
Hai.... si uite asa am fost sa aprindem cate o lumanare la fiecare om ce a lasat un semn in viata parintilor mei. Se spune ca un om traieste atata timp cat ceilalti isi aduc aminte de ei. Uite, mi-am zis, azi am mai invatat o lectie. Oamenii traiesc in continuare si prin generatiile ce nu i-a cunoscut tocmai datorita unor astfel de experiente ca cea traita de mine, astazi.
La sfarsit cand picioarele si coloana isi cereau dreptul la odihna, tata mi-a spus:
- Hai si la soldatul necunoscut! Mi-am tarat picioarele umflate si pana la una din crucile din cimitirul soldatului necunoscut. Autoritatile nu au putut indica niciodata unde se afla mormantul bunicul meu, mort in razboi. Tata a adoptat una din crucile din cimitirul soldatului necunoscut. Acolo se aprinde o lumanare pentru bunicul meu.
O zi superba de inceput de primavara. Un moment de relaxare pe o bancuta ascunsa printre cruci si cateva clipe de tandrete pentru parintii mei. Mama imi spune cu retinere: o clipa-i viata pe pamant si nu stim sa o pretuim: ca maine vii sa vorbesti cu noi, aici! Mi-a stat inima in loc: este ultimul lucru despre care doresc sa vorbesc. Le amintesc ca acasa ii asteapta nepotii ca sa asezam masa pentru a-l sarbatorii pe Sf. nostru Ioan - tatal meu si bunicul lor.
Sa va traiasca si voua Ioanii!

Replica: Muzica irlandeza. by Robotica TTT (243 mesaje), la 08-01-2007

Va spuneam ca Domnul nu ma lasa sa ma plictisesc!
Colega de la relatii a aparut imbracata in negru (nu, nu i-a murit nimeni, ne asigura), umflata la fata si vorbind pe 10 voci. Fetita ei a adus virsul gripei si acum sunt contaminati si parintii.
Mutulica (seful de la Vitralii) s-a materializat si el. Jura ca nu mai pleaca niciodata cu un grup de 20 prieteni, in muntii patriei, in cautare de zapada (pe care nu a gasit-o). Era in muntii Vrancei (nea compacta de 60-80 cm), dar el a aflat dupa ce s-a intors!
Juristul nostru, schiopatand (i s-a umflat un genunchi), a dat a lehamite din mana, toata ziua. Aferat: in aprilie avem audit ISO.
Colega de la Relatii 2 a uitat de comanda de modele de goblen pentru Ungaria.
Comanda Ro-Treasure nu poate pleca la beneficiar din lipsa de salariati la Inramari (deces in familie).
Lipsa masini in parc - sunt la tot felul de cercetari si atestari mecanice pe la varii Service-uri.
Salcia de la Broderie este intr-o continua agitatie: horbotele sunt la mare cautare. Acum lucreaza o poezie de horbota pentru un baietel. Zbor de fluturi pe la poalele horbotei, cruciulitele se invartesc in jurul cristalelor si a pasmanetriei argintii. Pentru o clipa i-am surprins mainile: lungi, cu degete delicate. Nu stiu de unde are atata rabdare. Este genul continuu in miscare, nervoasa chiar. Si totusi! Invarte cu rabdare ghergheful in masina de brodat, aseaza cu grija firele argintii sa alterneze elegant pe taftaua alba. Manuieste cu stiinta si masina de cusut profesionala (Doamne, ce de-a butoane are!). Snurulet dichisit cu organza se increteste matematic si ea, opreste masina. Il scoate, il priveste si da din cap cu amaraciune: nu-i place! Il desface si... nu, ca ma apuca nervii pe mine! Prea multa dichiseala! Apoi se intoarce la soft. Prelucreaza cruciulita in satin, in tatami, in fir ondulat... Ma uit ca cineva (stiti voi cine!) la o poarta noua. Poate intr-un week-end am si eu timp sa ma familiarizez putin cu soft-ul. Este o splendoare! Dar nu prea pare prietenos!
Mutulica isi aranja cu dichis mostrele de sticla fuzionata cand i-au picat clientii: sa uita cu amabilitate la ei, le raspunde competent si cu politete. La sfarsit, dupa ce i-a condus pana la iesirea din firma, trece leganat pe langa biroul meu si-mi arunca: S-au dus planurile noastre pentru usa de la intrare in firma! S-au dus, dar vin banii, zic eu, in gand.
Admina si-a gasit calul. Acolo unde l-a pierdut. Motiv de bucurie! Eh! Viata are invartelile ei: una calda, una rece! E-mailul de felicitare, pasat de ea, in ultima clipa, unei alte colege este un fiasco. Strange mouse-ul cu ciuda si priveste orb in monitor. Oribil, scrasneste! Votez cu ea, dar nu spun nimic! Ma doare capul de atata mov cat are background-ul din felicitare. Si este si prost executat (grafic). Click-aie din mouse si merge pe draft-ul ei. Pacat, imi zic in barba. Ei, nu-i spun nimic. Sa mai torn gaz peste foc? La cat isi ticaie ea fiecare pixel cand pune mana pe Photoshop... Apoi, nu stiu ce a apucat-o: am ascultat toata ziua muzica irlandeza de crasma! Si acum imi bate ritmul irlandez pe fiecare nerv al trupului! Si mi-a crescut si tensiunea mica. Asta ce o mai fi?
Merg sa aflu. Va spun maine.

Replica: Seriozitate si profesionalism, by Robotica TTT (243 mesaje), la 09-01-2007

ne-a serut seful. Drept care, la 21:45 nu mi-am terminat temele la firma si sunt nevoita sa imi iau doar ramas-bun de la voi. Poate mai este timp de o varza cu carne si o mamaliguta pentru ai mei, acasa.

Replica: Un nou trandafir, galben... by Robotica TTT (243 mesaje), la 10-01-2007

Nu am numarat draft-urile la ceea ce lucrez: un ziar local implineste 10 ani de existenta. Tot ce inseamna produs personalizat se realizeaza la noi. Daca eu nu mai numar draft-urile A, B sau finale, Admina nu mai are nici o sansa sa numere pixelii cu care se lupta.
Cea mai frumoasa horbota de botez pentru cel mai frumos finut din lume a plecat astazi catre nasa. Admina o sa posteze, probabil (?), in curand (!?!) imagini. Cele mai frumoase oglinzi sunt azi, la noi in firma. Mutulica a primit de doua ori felicitari de la sefi: si ieri si azi!
Salcia lucreaza hainute pentru catei: comanda speciala, ce vreti!
Cel mai important si, sunt sigura, pentru asta ma felicitati: pruncul meu are o ciorbita de fasole, varza cu carne si mamaliguta.
Daca va spun ca am observat ca a inflorit si un trandafir galben, merit laude? Poate de la voi...

Replica: Felicitari, Robotica! by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 11-01-2007

Gandurile tale scrise aici mi-au adus aminte de o poezioara:

O furnica duce-n spate un graunte jumatate,
Incotro fugi surioara? Ia ma duc si eu la moara,
Si-s grabita, si-s grabita ,
Ca mi-i casa neingrijita,
Si mi-s rufele la soare,

Si copiii-mi cer mancare.

Ce zici? Nu ti se pare ca semeni cu furnicuta? Si este valabil cam pentru toate mamicile salariate.

P.S. Si trandafirul meu este plin de boboci, dar in pamantul din ghiveci au aparut niste puricei albi, nu stiu cum sa scap de ei. Am pus si doi catei de usturoi, dar nimic.

Replica: In spatele oamenilor de succes. by Robotica TTT (243 mesaje), la 11-01-2007

Da, Emilia. Majoritatea femeilor salariate lucreaza in trei schimburi: sunt sclave moderne! Dar stii, in spatele oamenilor de succes sta cate-o persoana care are incredere deplina in capacitatile si calitatile lor. Eu il am pe sotul meu, dar si pe copiii mei. Am parte de surprize placute: vase spalate de baiatul meu, aprovizionarea facuta de sotul meu (dragul de el!), comisionane rezolvate de fetita mea, masina spalata de baiatul de la paza (la firma). Ma simt sustinuta, iubita si respectata. Toate concura pentru a-mi da imboldul de a rezista.
Referitor la intrebarea ta, intreb la randul meu: sunt purici albi sau niste musculite albe? Daca dai cu mana peste frunze acestia/acestea zboara? Un sfat urgent: scoate usturoiul din pamant. Arsenicul, chiar si in cantitatea aceea minima ii poate dauna. O sa o rog pe Admina sa posteze documentatia ei referitoare la acest capitol, maine (dupa ce raspunzi la prezenta intrebare). Iti postez trandafirul de la firma, in ciuda Adminei care o sa spumege in surdina. Nu vreau sa o necajesc, dar ii sta bine cand isi tuguie buzele!

Replica: Emilia, by cucos catalina (1635 mesaje), la 12-01-2007

potzi pune zatz de cafea sau scrum de la tzigara la floare shi vor muri repede, strainii ce au aparut! Asha face mama shi plantutzele nu au de suferit.

Replica: Multumesc, Catalina. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 12-01-2007

Mai intai am alergat sa scot usturoiul. Uite asa ranim bietele plantute fara sa vrem.

Trandafirul meu are purici albi in pamant. Ii vad cand il ud sau daca ma uit cu lupa, - nu sunt pe frunze. Si astazi m-a bucurat cu o minunata floare, mi-ar pare tare rau sa sufere.

Replica: Superb trandafirul galben. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 12-01-2007

Am si eu un pui galben si ma chinui sa mai prind unul.

Replica: Va by Robotica TTT (243 mesaje), la 12-01-2007

urez un week-end asa cum imi doresc eu: fara teme la franceza cu pruncul meu, fara gatit si invartit prajiturele, fara urgente la firma, fara masinuta ce da rateuri la pornire, fara problema calutului Adminei (iar l-a pierdut!), fara...
Cred ca mi-ar placea sa mai fiu o data liceana si sa lenevesc in pat pana tarziu cu o carte in mana. Dar, parca mi-ar lipsi pruncii si sotul si... (ai dreptate, Emilia! Ce m-as face fara ei?)

Replica: Un sfarsit de saptamana luminos. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 13-01-2007

Ai vazut, Robotico? Sa mai zici ca nu semeni cu furnicuta din poezie! Si daca vrei poti fi si acum liceana, lenevind cu o carte in mana. Incearca si sa vezi ce bine e.

Multumesc Adminei pentru sfaturi. De maine ma apuc de spalat frunzulite.

Replica: Cum, sa stai degeaba sase zile? by Robotica TTT (243 mesaje), la 13-01-2007

Azi am vazut franturi dintr-un film vechi.
Eroul spunea: Eu am mers odata la Marele Canion si am stat acolo sase zile. Eroina il intreaba ce a facut acolo.
El ii raspunde: am stat intins si am privit apusul.
Intrebarea mea: Cum, sa stai degeaba sase zile?
P.S. Emilia, Admina nu mai vorbeste cu mine pe motiv de ... cal!

Replica: Versuri pentru privit apusul. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 15-01-2007

Fericirea e o pasare, dar nu o pasare ca oricare alta.
O pasare plasmuita din pulbere de aur.
Din pulbere de aur, pasarea aceasta,
Vine de undeva de departe,
Vine si ti se asaza pe umar,
Pe umarul stang, deasupra inimii,
Ti se asaza pasarea fericirii.
N-o vezi, o simti numai,
Iar daca vrei s-o prinzi,
Nu poti s-o prinzi, nici cu mana, nici cu latul,
Cu nici un fel de capcana, nu poti s-o prinzi.
Uneori pasarea fericirii, iti sta pe umar mai mult,
Alteori mai putin.
Si cand ii vine ei sa plece, pleaca.
Zboara si se pierde in vazduh,
Poate chiar se topeste in vazduh.
Nu stie nimeni.
Sunt versuri de Zaharia Stancu. Ma urmaresc din adolescenta.

Replica: Aviz pentru Admina! by Robotica TTT (243 mesaje), la 15-01-2007

Un om sta pe un camp bucurandu-se de soare, cand deodata o soparla il musca de mana. Mana incepe sa-i zvacneasca de durere, asa ca omul se duce la un rau din apropiere si isi scufunda mana in apa ca sa se mai linisteasca durerea. In timp ce sta acolo, el observa un om care era pe punctul de a se ineca. Inoata, il apuca pe om si il scoate pe tarm.
Multumesc! Mi-ai salvat viata! exclama omul.
Ar trebui sa ii multumesti soparlei care m-a muscat de mana, raspunde omul ranit.

Replica: P.S. Emilia, nimic nu este intamplator! Dar, te-ai gandit vreodata sa-l contrazici pe Zaharia Stancu? by Robotica TTT (243 mesaje), la 15-01-2007

Replica: Bineinteles, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 16-01-2007

ca l-am contrazis pe Zaharia Stancu, si multumesc lui Dumnezeu, ca mi-a oferit multe, multe ocazii, dar oricine mai are cate un moment de melancolie.

Replica: Angajam. by Robotica TTT (243 mesaje), la 16-01-2007

Angajam persoana simpatica, calma, iubitoare, care sa aiba grija de copil. Trebuie sa-i placa sa-l legene, sa-l tina in brate, sa-l tina linistit douazeci de minute cat dureaza masa la fiecare trei - patru ore, fara sa se foiasca. Trebuie sa aiba somnul usor, sa se trezesca dimineata devreme. Nu este necesara experienta. Trebuie sa lucreze in trei ture, sapte zile pe saptamana. Nu se acorda concedii decat daca-si aduce propria mama ca inlocuitoare temporara. Fara posibilitati de avansare.

P.S. Remarc ca esti o Robotica cool, Emilia! Ai pastrat nostalgii, dar ai trait clipa.

Replica: Aviz Adminei. by Robotica TTT (243 mesaje), la 17-01-2007

Un vizitator a intrat in Biserica in timpul predicii si s-a asezat chiar in fata amvonului. La terminare, pastorul l-a intrebat: ,,Cum de v-ati asezat chiar pe primele locuri?"
"Sunt sofer de autobuz", a venit raspunsul, "si am venit sa vad si eu ce le spuneti de reusiti sa-i asezati pe toti pe bancile din spate."

Ia aminte la colegii ce pleaca fix dupa opt ore de munca!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Oct 2009, 12:35 
Neconectat

color=#FF0000]
Replica: Mai nou, mama. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 17-01-2007

Trebuie sa stie si limbajul bebelusului. A fost aseara o emisiune la Oprah (asta da, model de femeie). Poate mariti standardele pentru viitoarea bona.

Replica: Mama 2 by Robotica TTT (243 mesaje), la 18-01-2007

In firma se discuta tot despre RCA, (vignetele sunt deja istorie), trusa de prim ajutor, extinctor, vesta reflectorizanta. Se analizeaza proiectele pentru extinderea firmei. Afara se sudeaza.

P.S. Emilia, iata, dupa un an, candidatul ideal pentru postul de mama pentru acelasi copil ar fi descris cam asa:

Angajam

- atlet cu conditie fizica perfecta pentru supravegheat si protejat copil neobosit care abia invata sa mearga. Sunt necesare reflexe rapide, energie dobordanta, rabdare infinita. Mai ales dornic sa ajute. Cunostintele de acordare a primului ajutor sunt esentiale. Trebuie sa stie sa sofeze, sa gateasca, sa foloseasca telefonul, sa lucreze in ciuda distragerilor permanente. Program de lucru: 15 ore. Fara pauza de cafea sau pranz - doar daca doarme copilul. Asistentele de pediatrie cu experienta olimpica vor fi luate in consideratie prioritar.

Replica: Si totusi by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 19-01-2007

cand auzi la telefon un glascior care zice: Imi, ce faci, poate Cochin (Costin) vina la tine mine (maine), te topesti si faci tot ce ai scris tu si chiar mai mult.
Imaginea este superba. Mi-am imaginat si continuarea.

Replica: Terapie de week end! by Robotica TTT (243 mesaje), la 19-01-2007

Conducearea firmei a hotarat ca incepand de azi pana luni dimineata, subsemnata precum si restul Roboticilor nu au voie sa exercite nici un fel de activitate pentru firma. Se presupune ca aceasta este o terapie de week-end inainte de preluarea activitatii de personalizare pentru un ziar central, de data aceasta! Imi plang de mila! Doua zile ar fi contat pentru mine. Nu avem voie nici macar sa venim sa vedem florile sau sa hranim pasarelele (stiti voi, orice pretext ar fi bun, - pana la PC-ul meu ar fi fost doar cativa pasi!). De acasa nu am cum lucra pentru ca toata baza de date de care am nevoie este la firma si PC-urile vor fi si ele inchise. Am eu un destept de soft cu care ma pot cupla la PC-ul meu de la firma, dar daca sefii au dat indicatii sa fie off!?
Pana la urma cred ca este o idee buna. Tocmai am recitit ce am scris mai sus si mi-am dat seama ca in ultimii ani, eu (si nu numai eu) am trait prin PC-uri. Si ma mai gandesc ca eu am totusi tupeul sa-mi cert baiatul ca sta prea mult in fata PC-ului propriu! Grav, nu?
Cred ca o sa am un week end fain pana la urma. Poate o sa am timp chiar sa va povestesc daca, dupa brain-storming-ul de luni, mai raman intreaga.

P.S. Emilia, stiu! Am si eu mostre. Iata: Nana, mi-a fost atat de dor de tine. Si imi este tot timpul. Cand mai vii? Pruncul are 3 ani, motiv pentru care m-am asezat in genunchi ca sa-l imbratisez! Ca inima mi-a luat-o la galop si m-am topit, stii tu mai bine....

Replica: Imi vine sa te imbratisez, Dane! by Robotica TTT (243 mesaje), la 22-01-2007

Multumesc pentru Parcurile capitalei![link lipsa].

Replica: Nu conteaza numai cat de ocupat esti, by Robotica TTT (243 mesaje), la 23-01-2007

ci si care este lucrul cu care esti ocupat. Albina este laudata. Tantarul, oricat de harnic ar fi, tot numai de palme are parte!

Replica: Vreti o dovada ca toti gresim? by Robotica TTT (243 mesaje), la 24-01-2007

Toti vrem creioane cu guma!

Replica: Secretul rabdarii este sa faci altceva intre timp. by Robotica TTT (243 mesaje), la 25-01-2007

Care timp?
Care secret?
Care rabdare?
Ce altceva?
Ramane: este sa faci
Concluzionand, Roboticile fac si desfac constant indiferent cate viroze, gripe si altele cad pe capul lor. Ele sunt acolo unde Domnul le-a asezat de la inceput. Sunt inceputul si sfarsitul, dar fara ele nu ar exista ceea ce defineste cele doua notiuni: mijlocul! Mijlocul vietii, mijlocul care duce pruncul, mijlocul casei, mijlocul de a trai...
Frumos rol, Roboticilor!
P.S. Stiti voi cum isi mentine o Robotica verigheta tot timpul imaculata?
Spala vase de trei ori pe zi!

Replica: Imi by vasile tudorita (5 mesaje), la 26-01-2007

face o deosebita placere sa accesez forumul de la Rogoblen
Citesc cu mare placere aproape tot ce este postat si imi plac la nebunie pps-urile. M-am chinuit sa postez si eu la rubrica de modele lucrate cateva exponate, dar nu am reusit.
As dori sa intreb pe toate gargaritele gobleniste daca au reusit sa vanda ceva din goblenurile lucrate, ca sa stiu daca merita sa le fotografiez pentru a le expune.
Va multumesc celor care imi veti raspunde si va doresc o zi buna.

Replica: Dumnezeu iti trimite semnale. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 26-01-2007

De vreo cativa ani, primul goblen lucrat era o icoana. Imi dadea o stare de bine.
Anul acesta nu aveam in plan nici o icoana. La inceputul lunii, o prietena m-a rugat sa lucrez pentru ea un Isus, care ii placea ei foarte mult. Si asa a aparut icoana cu care o sa-mi incep anul.
Am admirat florile Adminei si daca voi toti munciti intr-un loc unde infloresc atatea flori nemaipomenite, inseamna ca sunteti binecuvantati si plini de energii pozitive.

Replica: Oricine a reusit sa te enerveze, a reusit sa te biruiasca. by Robotica TTT (243 mesaje), la 26-01-2007

Uite ca a venit si sfarsitul saptamanii si ma simt biruita. Killer mi-a ros papucul - nu, asta nu este partea care ma enerveaza! Timpul este cel ce mi-a framantat fiecare nerv in aceasta saptamana. Simt ca am pierdut sase zile lucratoare din viata mea. Acasa - totul OK! Barbatii casei au gatit cu spor in lipsa disponibilitatii Roboticii proprii.

Da, Emilia (super, ghioceii!), ai dreptate! Poate florile, poate ornamentele de Craciun ce mai stau pana saptamana viitoare in firma, poate oglinzile ce se lucreaza la Vitralii, poate pernutele pentru St. Valentine sau poate toate la un loc, genereaza niste energii ce ne aduc puterea de a renaste dupa sase zile lucratoare pierdute.

Tudorita, ar fi bine sa postezi intrebarea ta la sectiunea dedicata goblenului. Acolo iti poate raspunde Admina care are sansa de a nu fi pierdut sase zile lucratoare si care are si papucii ei cu tocuri, intacti!

Replica: Ziua de luni by Robotica TTT (243 mesaje), la 29-01-2007

Ziua in care fiecare face un juramant:
- incep saptamana cu o dieta pentru ca am pus cam mult pe mine
pas!
Salcia si-a serbat ziua de nastere si a adus prinos de prajituri facute cu manuta ei. Delicioase! Cum sa rezisti?
- incep saptamana fara tigari
pas!
Colegul de alaturi care nu a fumat toata saptamana trecuta a pipat scurt, una dupa alta, doua! Ce, eu puteam sa rezist?
- si cate alte juraminte, calcate in picioare, azi!
Daca ne-am facut insa datoria per toate departamentele - asta inseamna ca ne-am tinut de primul juramant al zilei de luni: datoria!
O saptamana buna tuturor Roboticilor!

Replica: Mintea. by Robotica TTT (243 mesaje), la 30-01-2007

Mintea nu vrea sa minta ca ne este bine, dar minte fara oprire ca ne este rau cind ne este in mod clar bine.
Si-mi este bine dupa o viroza nesuferita ce a durat mai mult de o saptamana.

Replica: Dintre toate lucrurile pe care le purtam, expresia fetei este cea mai importanta. by Robotica TTT (243 mesaje), la 31-01-2007

De asta, azi am tinut-o in batista. O rinita rebela...

Replica: Cred ca si forumul by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 31-01-2007

a avut viroza zilele astea, - nu se prea putea intra pe el. A suferit odata cu tine, Robotica. Sunt sigura ca si tu si forumul ati invins.
O Robotica nu se da batuta.

Replica: Aerul de mare, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 31-01-2007

face bine la rinite, de asta ti-am trimis un rasarit de soare la Mangalia.

Replica: Alinierea. by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-02-2007

De cateva zile aud numai Ne aliniem! Astept sa fiu asezata intr-un sir de oameni si sa fiu aliniata la perete. Apoi? Impuscata? Da! In timpan ca sa nu mai aud ineptiile cu alinierea.
Aveti bunici la tara care fac banul cu care-si platesc darile din laptele vacutei sau de la cele zece oi? Eu nu am, dar am o prietena care isi face griji pentru cei batrani. Cu ce se mai intretin? Sa nu-mi raspundeti ca pensia de la CAP le ajunge!

Ne aliniem chemandu-i pe batrani la apel: daca mor in fata ghiseelor unde trebuie sa certifice ca nu au murit, asa-i ca suntem mai castigati?

In firma, ne aliniam in fiecare ora: juristul ne anunta ca iar s-a mai modificat o lege. Sau, uite ca nu exista o lege pentru a lucra cu UE, pe cutare coordonat. Sau ca avem nu stiu ce noi formulare de completat. Curand vom afla ca florile dauneaza cainilor ce ne pazesc firma si ca sera nu este aliniata UE. Este posibil sa taiem si nucul ca nici el nu este aliniat. Are ramuri in toate directiile si, am inteles, acum ne indreptam aliniati numai spre UE! De acord, dar, putin respect, aliniatorilor si temeti-va de revolta Roboticilor, caci ele, asa cum spune si Emilia, nu se dau batute, mai ales daca primesc si prinos de aerosoli de la prietene.

Replica: Inainte sa va suparati pe cel care va pune la treaba, amintiti- va ca fara presiune nu se formeaza diamantele. (Mary Case) by Robotica TTT (243 mesaje), la 02-02-2007

Concluzionand, e musai sa multumesc sefilor? Diamant sunt sigur ca la cate mi se intampla in fiece clipa, iata nu ma sparg si reusesc sa tai ca un brici... toate sarcinile de servici din agenda!

Replica: Scorul de luni by Robotica TTT (243 mesaje), la 05-02-2007

Salcia - tensiune oscilanta
Mutulica - morocanos
Juristul - viroza
Vulpita - tacuta
Paza - lenesa
Killer - apatic
Sa va mai descriu ziua de luni? A, sa ma descriu pe mine? Suma a ceea ce ati citit mai sus, mai putin viroza. Noroc ca am scos cutia cu culori si mi-a mai alinat putin chinul noii diete alimentare pusa in slujba unei greutati rezonabile si in folosul inimii care nu trebuie sa care balast.

Replica: Robotica, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 06-02-2007

nu te mai recunosc, ce-i cu melancolia asta? Nu stii ca noi nu ne dam batute?
Priveste in oglinda si spune-ti ca esti cea mai frumoasa, cea mai desteapta si n-ai nevoie de nici o dieta ca sa arati super bine. La mine a functionat de mai multe ori.
Si fii optimista, - doar ti-am spus care-i diferenta dintre un optimist si un pesimist!

Replica: As vrea eu melancolie... by Robotica TTT (243 mesaje), la 06-02-2007

dar, nu-i loc! Sunt convinsa, Emilia, ca sunt frumoasa (desi nu mi-am mai vazut coafeza de vreo luna), desteapta (inca numar corect sarcinile zilnice de la firma, de acasa si ale altora si chiar incerc sa le bifez), descurcareata (chiar daca nu am dat de capat hibei de la masinuta mea), dar de dieta nu ma las! Fiecare kilogram in plus il simt in coloana, iar inima imi mai da de stire, de fiecare data, cand uit!
Oricum, grija ta ma maguleste (eu sunt obisnuita sa am grija de altii) si intaresc, ca o Robotica nu se lasa doborata nici macar de melancolie.

Replica: Experienta este o scoala buna, dar taxele sunt mar., by Robotica TTT (243 mesaje), la 07-02-2007

Atat de mari incat nu-ti ajung 24 ore din 24 ore ca le platesti. Asta e! Am gresit draft-urile (toate) si, capatand experienta, iata, o iau de la capat. La ce ora ia sfarsit capatul, nu intrebati. Nu stiu nici eu! Voua, va urez sa aveti ragazul sa stati de vorba cu pruncii vostri si cu jumatatea voastra, sa va luati cina in tihna, sa cititi o pagina dintr-o carte sau poate sa vedeti ceva interesant la televizor si apoi sa adormiti fara sa numarati oile!

Replica: Invataturile vietii. by Robotica TTT (243 mesaje), la 08-02-2007

O prietena ce se ocupa cu diaporamele, citatele zen si alte chestii din noul val mi-a trimis azi Invataturile vietii.
1. Marea dragoste si marile realizari implica un mare risc.
Adevarat.
2. Cand pierzi sa-ti fie invatatura.
Adevarat.
3. Urmeaza cele 3 R : respect pentru tine, respect pentru altii, responsabilitatea pentru toate actiunile tale.
Respectul pentru tine vine cam tarziu. Intai dai cu capul de toate pragurile, cersesti sau impui sa ti se dea iubire, dar, daca tu nu te iubesti, chiar nu poti iubi.
4. Aminteste-ti ca atunci cand nu obtii ceea ce vrei este uneori o minunata lovitura de noroc.
Adevarat! Verificat pe pielea mea.
5. Invata regulile astfel incat sa stii cum sa le incalci cum se cuvine.
La asta nu m-am priceput niciodata!
6. Nu lasa o disputa nesemnificativa sa rupa o mare prietenie.
Cel mai adesea asa s-a intamplat cand eram... mai mica.
7. Atunci cand realizezi ca ai gresit, imediat ia masuri sa le corectezi.
Intr-o anume perioada a vietii, era mai usor sa-mi ascund greselile decat sa le corectez. Intelepciunea aceasta vine mai tarziu.
8. In fiecare zi petrece ceva timp cu tine.
10 secunde in fiecare seara cand imi mangai Biblia de pe noptiera.
9. Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Dupa o anume varsta, valorile nu ti le mai pierzi, dar bratele le deschizi mai greu.
10. Tine minte ca tacerea este uneori cel mai bun raspuns.
Asta nu am inteles-o niciodata! Si, mai stiu, ca nu se minte numai cu cuvinte, ci si prin tacere! (vezi Adrienne Rich)
11. Traieste o viata onorabila. Atunci cand imbatranesti si te gandesti in urma, vei putea sa te bucuri a doua oara de ea.
Adevarat. Cred este singura noastra avere personala.
12. O atmosfera placuta in casa este baza vietii tale.
Sunt convinsa, dar mi-au fost necesari cativa ani pana am incetat sa mai inchid apasat usa de la dormitor.
13. In neintelegerile cu cei dragi ia seama numai de situatia curenta. Nu invoca trecutul.
Este cel mai intelept lucru pe care il poti face daca vrei sa ramai un in echilibru cu tine insuti.
14. Impartaseste stiinta ta. Este o cale de a atinge imortalitatea.
Nu cred ca voi atinge punctul de mai sus, dar, oricum, imi place sa le povestesc tuturor ceea ce stiu.
15. Fii gentil cu pamantul.
Il iubesc si il respect.
16. O data pe an, pleaca undeva unde nu ai fost niciodata.
Se pune la socoteala o delegatie la un nou furnizor/benefiar? Asta ca sa pot sa bifez si acest punct (in favoarea mea, evident!).
17. Tine minte: cea mai buna relatie este cea in care iubirea reciproca depaseste nevoia fiecaruia.
Greu. Nu-mi dau seama cand invocam si cantitatea. Pentru mine iubirea este si atat!
18. Judeca succesul tau prin ceea ce trebuie sa renunti ca sa poti obtine.
Aceasta este o mare provocare. Nu raspund!

Oare toate Roboticile ar raspunde la fel?
Pentru toate Roboticile ce la ora aceasta (21:40) sunt inca in fata aragazului, a masinii de spalat, a fierului de calcat, a leaganului pruncului ei, a plansetei cu proiecte, la masina de brodat (Salcia noastra este - iar are fetita bolnava), a computerului, - o adanca plecaciune.
Admina struneste Photoshop-ul pentru un draft la ziarul de maine - astazi a scris printre picaturi si pe Forum despre Craciunul din firma. Sigur a scris despre prunci (nu am avut timp sa citesc) pentru ca am vazut-o stergandu-si nasul energic, semn ca erau si niste lacrimi pe sub ochelarii ei de vedere. Eu, sper sa ma laud la voi, maine seara, cu o varza calita si un pilaf cu ciuperci.

Replica: Eu Robotzica Gargaritza, by cucos catalina (1635 mesaje), la 09-02-2007

sunt de acord cu tine cu urmatoarele exceptzii:

La pct 10 - de multe ori mi s-a raspuns cu tacere, am tacut shi am plecat, raspunsul aflandu-l intotdeauna mai tarziu.

La pct 17 - prin a depashi nevoile intzeleg acea stare in care potzi spune "nu mai am nevoie de nimic"! Bine, exceptand obligatziile cotidiene.

Daca aceste invatzaturi ar atrage atentzia shi varstei mai fragede, am fi atat de bogatzi la batranetze!

Replica: Ragaz. by Robotica TTT (243 mesaje), la 11-02-2007

Admina si-a luat liber pentru coafor, dupa-amiaza, drept care am cerut
si eu coafezei mele o intalnire pentru ca am nevoie de reparatii
capitale.

P.S. Da, Catalina, si macar la fel de frumosi precum florile tale!
P.S.S. Multumesc colegei ce trebuia sa posteze in aceasta sectiune o imagine pentru mine si din toata baza noastra de data a gasit doar o cotoranta cu par albastru. Cei care au deschis aceasta pagina vineri seara si sambata, stiu la ce ma refer.
Am cerut Adminei sa radieze postarea din 9 februarie.

Replica: Nu stiu cum se face by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 12-02-2007

Dar si eu raspund la fel. O fi de vina varsta mea sau numeroasele intamplari traite?
Trandafirul este pentru toate Roboticile ca sa uite de tracasarea si oboseala zilnica.

Replica: Piatra. by Robotica TTT (243 mesaje), la 12-02-2007

Distratul s-a impiedicat de ea.
Cel agresiv a folosit-o drept arma.
Intreprinzatorul a construit cu ea.
Taranul obosit s-a odihnit pe ea.
Copilul a considerat-o o jucarie.
Romanticul a poetizat-o.
Michelangelo a sculptat-o fara egal.
In toate aceste cazuri, diferenta nu a fost piatra, ci omul!
Nu exista piatra in drumul tau de care sa nu poti profita pentru propria-ti fiinta!

Se pare insa, ca in ultima clipa, Roboticile au primit in dar un trandafir galben de la Emilia.
Sa vedem:
- nu il primesti pentru ca este culoarea geloziei
- il iubesti deja pentru ca este o floare,
- il saruti pentru ca-ti aduce aminte de campul verii,
- il mangai pentru ca-ti trezeste nostalgii
- ii multumesti Emiliei.
Iti multumesc, Emilia!

Replica: Ii multzumesc Emiliei, by cucos catalina (1635 mesaje), la 13-02-2007

pentru trandafir. Il iubesc deja pentru ca este o floare. Il mangai pentru ca trezeshte nostalgii.

Replica: M-au emotionat cuvintele voastre. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 13-02-2007

Trandafirii sunt florile mele preferate. Imi place sa-i admir si sa-i mangai cu privirea.

Replica: Pot sa ma marit! by Robotica TTT (243 mesaje), la 13-02-2007

La cate pernute (personalizate pentru Saint Valentine) am bifat astazi, pot sa ma marit! De mai multe ori!
P.S. O pernuta personalizata pentru toate Roboticile!
Si, un Saint Valentine plin de semne de iubire!

Replica: Zebra. by Robotica TTT (243 mesaje), la 14-02-2007

Odata, povesteam cuiva, la telefon, ca la firma avem si o zebra australiana.
Dupa o pauza, aud intrebarea:

Si o tineti chiar in firma sau sta in sera?

Replica: Nedumerire. by Robotica TTT (243 mesaje), la 15-02-2007

Sotul meu cel rabdator mi-a daruit ieri, de Sfantul Valentin, un mobil nou. Celalalt mobil mi-a sucombat pastrand intacte informatiile de la contacte: Slava Tehnicii!
Cel nou este super destept si imi permite sa asez cate o melodie pentru fiecare prieten din agenda. Asa ca am selectat: Ace of Base - Beautiful Life, Chris Spheeris - Viva, Chilli - Say I`m no. 1, Loituma Leva - polka si multe altele. Ajutor pretios, in configurarea telefonelului meu, mi-a fost pruncul meu cel mic. Numai ca, atunci cand a vazut ce melodii am ales pentru sonerii, mi-a aruncat o privire...
Oare am gresit cu ceva?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: