Legenda Gargaritelor by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 10-02-2006 Cuvintele sunt prea sarace, by Pandelea Carmen Diana (1 mesaje), la 10-02-2006 ca sa exprime frumusetea si satisfactia pe care o ai atunci cand lucrezi un goblen dupa diagrama, cand vezi ca a mai rasarit un colt de rai din modelul respectiv. Primul meu goblen a fost ,,Casute inzapezite" si l-am cusut intr-un moment in care trebuia sa stau mai mult in pat. Durerile si singuratatea de peste zi au fost umplute cu aceste casute. Va doresc viata lunga ca sa ne puteti face viata mai frumosa.
Cu stima,
Carmen
Replica: Sunt pentru goblenurile cu diagrama. by petreanu stela (4 mesaje), la 10-02-2006 Carmen Diana si eu tot ,,Casute inzapezite" am cusut dupa diagrama si imi aduc aminte ca era exact in perioada cand bebelusul meu avea colici. Pentru mine a fost o perioada foarte stresanta si nimeni nu a inteles cum de acel goblen ma linistea si ma relaxa totodata. Si acum cand sunt obosita, paradoxal tot goblenul ma ,,odihneste". Stiu, este ciudat, dar asa este.
Sa va dea Dumnezeu sanatate sa coaseti goblenuri cat mai multe.
Steluta Petreanu
Replica: Casute inzapezite by Admin TTT (3830 mesaje), la 10-02-2006 Este unul din preferatele mele. Este genul de iarna care ma calmeaza. Asa cum este astazi la Focsani. Ninge, linistit cu fulgi mari. Liniste va urez si voua, la inceput de week-end. Monica
Replica: Gargarite? De ce nu! by crisu maria (1 mesaje), la 24-02-2007 Desi sunt o mai veche pasionata de goblen, abia de curand am descoperit forumul ,,gargaritelor". De ce gargarite? Cine a avut ideea si ce semnificatie are? As dori un raspuns, daca se poate. Am inceput sa cos goblen in urma cu vreo sase ani, cred, cand am vazut la cumnata mea un goblen de Focsani inceput, nu mai stiu exact ce model, un peisaj, cred si mi-a placut atat de mult, goblenul si ideea, incat am mers in centru (locuiesc in Constanta) si mi-am cumparat un goblen. Bineinteles ca, fiind absolut incepatoare, mi-am ales un model total nepotrivit pentru o incepatoare: ,,Iarna la marginea satului"! Prietenii stiu de ce! Nu am mai avut rabdare sa-mi faca sotul meu un gherghef, desi citisem toate sfaturile de pe ambalaj, si m-am apucat sa cos chiar in seara aceea, coltul din stanga sus, cu culoarea bleu.
Abia mai tarziu am invatat ca se incepe cu culorile cele mai inchise, pentru a le proteja pe cele deschise, de decolorare si de murdarire... ma rog, mi-am creat propriul stil de cusut. Nu stiu daca pot sa ocup un spatiu atat de mare cu marturisiri. Astept raspunsuri. Poate si un nou episod, ca am mai multe de povestit...
Cu drag, o gargarita de 48 de ani, educatoare, din Constanta, incantata de cunostinta!
Replica: Bine ai venit! by Doruletz Mic (987 mesaje), la 25-02-2007 Mamarutsa - ruuutsaaa, unde ii zbura,
acolo m-oi marita!
Mergi spre soarele-rasare,
Peste munti si peste mare
Ia cu tine visul meu,
Si spune-i ca vin si eu.
Cred ca cel mai bun raspuns ti-l poate da Gargarita sefa, adica Catalina.
Versurile de mai sus au fost postate de Admina intr-un al topic.
Eu am dat o cautare pe acest Forum si mi-am propus sa vad filmul
Sub soarele Toscanei.
Replica: Bine ai venit, Gargaritza Maria! by cucos catalina (1610 mesaje), la 26-02-2007 Ar fi saracacios shi lipsit de emotzie daca tzi-am povesti noi ,,istoricul Gargaritzelor". De aceea, te rog sa te intorci putzin la capitolul Cafenea (Diverse) - Generalitatzi din 03.05.2006 shi sa citeshti subiectul ,,Descantecul gargaritzei".
Ashteptam parerea ta!
P.S. Un loc shi pentru tine in imaginea postata!

Replica: Dar eu nu am vazut by cucos catalina (1610 mesaje), la 26-02-2007 filmul
Sub soarele Toscanei! Tu l-ai gasit, Doruletz?
Replica: Da! by Doruletz Mic (987 mesaje), la 26-02-2007 Si chiar merita! O prietena a gasit o sursa. A achizitionat si celalalte doua titluri de mai jos. Azi am reusit sa vad si Dragonfly. Merita! Cand voi avea timp o sa ma uit si la
Ask the Dust. Un CD costa 3 lei, dar trebuie sa iei trei bucati si platesti si taxele postale. Cred ca este o investitie de suflet. Daca vrei adresa, trimite o cerere pe privat la Admina si iti da adresa pe care i-am trimis-o acum cateva minute.
Under The Tuscan Sun (Sub soarele Toscanei)
RO DivX 2 Diane Lane, Raoul Bova
(regie Audrey Wells) 2003
Ask The Dust (Intreaba praful)
RO DivX 1 Salma Hayek, Colin Farrell
(regie Robert Towne) 2006
Dragonfly (Misterul libelulei)
RO DivX 1 Kevin Costner, Sussana Thomson
(regie Tom Shadyac) 2002
Replica: Mie by Niculescu Greta (49 mesaje), la 06-04-2008 mi-l descarca acum, cineva de pe net ca sa il vad si eu. Frumoase gargarite...