Cum sigilati voi marginile panzei? by Maria Zanfir (541 mesaje), la 09-11-2008 Am vazut la Ema care lucreaza
Binecuvantare cum a inceput sa se destrame panza. Modelul este mare si pana il va termina, va avea nevoie de o metoda de a stopa destramarea panzei.
Am vrut sa ii scriu despre acest lucru, dar nu am stiut ce sa-i spun.
Replica: Poate veti rade, dar eu, by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 09-11-2008 din comoditate, dau marginile panzei cu lac de unghii (oja). Am o multime de sticlute cu oja cu care fetele mele nu se mai dau si eu i-am gasit utilitatea. Oja se usuca si nu lasa panza sa se destrame. In mod normal, panza ar trebui surfilata pe margini inainte de a incepe un goblenezi. Am observat lucrul acesta la unele gargarite.
Replica: Intradevar, by Enache Mihaela-Ema (314 mesaje), la 09-11-2008 acum am observat si eu. Dezastrul este iminent, deja destramarea a ajuns la ultimul patratel liber din margine. Singura solutie este sa lipesc scotchul pe marginea panzei, o preacutie pe care am neglijat sa mi-o iau fiindca niciodata n-am lucrat atat de mult la un goblen. Sunt optimista: voi gasi o solutie si voi termina acest goblen.
Replica: Gargarita de departe by greta hirsch (115 mesaje), la 09-11-2008 Eu lipesc o banda adeziva, pe jumatate, o indoi si cealalta jumatate o lipesc pe partea din spate a tivului. Daca se dezlipeste sau se rupe, o desfac si lipesc una noua.
Replica: Mihaela-Ema, by Maria Nistor (4936 mesaje), la 09-11-2008 cred ca surfilatul pe margine o sa-ti rezolve problema. In cazul in care o sa fi nevoita sa-l si speli surfilatul e definitiv. Eu surfilez ultima patratica sau ultimele 10 randuri si ramane intact.
Replica: Am, by Maria Nistor (4936 mesaje), la 09-11-2008 adus exemplu
Iconita Oanei.
Replica: Am adoptat, by Oana Sandulesei (255 mesaje), la 10-11-2008 aceasta metoda inca de la primele goblene. Pot spune ca este destul de greu sa surfilezi marginile, mie imi ia cam o ora-o ora si ceva la un goblen de dimensiunile de mai sus, dar sa stiti ca am cusut si goblene mai mari cu acelasi tip de surfilare si chiar daca isi mai dadea putin drumul ata, nu era chiar de tot.
Replica: Va multumesc, by Enache Mihaela-Ema (314 mesaje), la 10-11-2008 mult de tot, mi-ati dat o idee minunata.