Pe mine m-a coplesit iar durerea, in momentul in care am scris pe balonul roz, mesajul meu catre Emma mea.
Mi-am adus aminte de ziua in care am inmormantat-o. Am cumparat bomboane roz, napolitane roz, lumanari roz, batiste roz, iepurasi de plus roz, servetele roz, le-am impartit si pus pe toate in pungute roz, legate cu panglica roz. Le-am impachetat pe toate singura, mecanic pana la un moment dat, cand am realizat ce fac. Cand am realizat ca sunt pachetele pentru inmormantarea fetitei mele, ca nu voi pregati niciodata pachetele pentru gradi pentru ea, sau impreuna cu ea pentru vreo petrecere de a ei si a prietenelor ei, am clacat. Am facut eforturi supraomenesti, sa ma adun si sa le termin pentru ca mai era putin si Emma mea, ajungea in tara, cu avionul, dar nu din vreo vacanta ci intr-un sicrias alb, minuscul, pe care urma sa-l cobor in groapa. Groapa in care va ramane pentru totdeauna trupusorul firav al fetitei mele, acoperit de pamant, in loc sa ramana in bratele mele, acoperit de sarutarile mele.
Asa si cu balonul roz. Am realizat ca nu voi merge niciodata cu fetita mea in parc, sa inaltam impreuna baloane la cer. Balonul roz urma sa se inalte la cer, in timp ce sufletul meu se impartea in doua: o parte zbura catre ingerasul meu, cealalta parte se prabusea in hau...Va invit maine, duminica, 30 mai, de la 17.30, la un eveniment cu totul si cu totul special: Ziua
Parintilor de Ingeri, singurul din tara, dedicat memoriei copiilor plecati prea curand de langa noi, cand simultan in 18 orase, se vor aprinde lumanari si se vor inalta la cer baloane colorate!
Sunt asteptati nu doar parintii care au pierdut un copil ci oricine, din spirit de solidaritate, doreste sa fie alaturi de acestia si impreuna cu ei, sa comemoreze in cel mai frumos mod posibil, copiii deveniti ingeri.
Va fi, asa cum frumos spunea o Mama de Inger,
precum o petrecere pentru copii, in absenta lor.Iata doua dintre impresiile celor care au participat la editia de anul trecut:
Cei care au fost, au participat cu tot sufletul, iar aplauzele care au fost ridicate odată cu baloanele au venit ca o muzică care să le arate îngeraşilor, că aici pe pământ părinţii lor încearcă să schimbe ceva.Nu stiu ce sa spun. Ziua de ieri m-a lasat fara cuvinte..Am scris numele ingerasilor pe balonase, apoi le-am legat pe toate la un loc, am spus Tatal Nostru si am dat drumul baloanelor, sa zboare catre ingerasii nostri si sa le sarute obrajorii.
Au zburat atat de frumos in directia soarelui si atat de sus si le priveam urcand in ceruri la ingerasii nostri. Un moment unic. Pentru mine, cel putin, a fost ceva deosebit.
Cu siguranta este unul dintre acele momente, care iti raman intiparite in minte si in suflet.
Pentru mai multe detalii despre locatiile si datele de contact ale organizatorilor din tara, va rog sa intrati pe:
http://www.organizatiaemma.ro/node/592