Tipuri de gherghefuri by Silaghi Liana (19 mesaje), la 10-02-2006 Asa cum exista un capitol in forum despre alegerea de a coase un model cu diagrama, asa ar trebui sa existe si unul cu alegerea (unei persoane) de a coase cu ajutorul gherghefului. Eu cos cu gherghef, dar stiu ca este lume care prefera fara, deoarece zic ca este pierdere de vreme, ca trebuie sa impungi tot de doua ori la un ochi. Mie (care nu am nici o graba la lucru) mi se pare ca se aseaza mai bine ata si nu se stramba panza. Ce nu prea imi place sunt gherghefele de la Rogoblen, sunt cam incomode si grele. Mi-am cumparat de la piata din acela rotund. As vrea sa cunosc si parerile altora despre gherghef.
Replica: Gherghef rotund by Admin TTT (4020 mesaje), la 11-02-2006 Sa nu crezi ca nu ne-am gandit si ca am incetat sa ne gandim la acest aspect. Ghergheful este un instrument, zic eu, indispensabil. Si uite de ce: intinzi bine panza pe el si incepi sa cosi. Daca panza cedeaza in timpul lucrului, o iei de la capat: desfaci panza, o intinzi bine cu pioneze si lucrezi in continuare. La sfarsitul lucrului, daca ai lucrat pe gherghef, cand dai drumul la panza, aceasta se strange putin si goblenul capata aspect de lucru de calitate. Eu, dupa ce termin lucrul, iau panza (care este inca pe gherghef) si o tin doua-trei minute deasupra unui vas in care clocoteste apa. Scot goblenul de pe gherghef, il asez apoi pe o carpa curata, pe masa si, cu mana il intind bine, bine. Ata se aseaza mai frumos (eu nu calc goblenul pentru ca ,,taseaza" ata si nu imi place cum arata) si, in plus, ochiurile se strang parca si mai mult. Nu folosesc gherghef rotund pentru ca panza se deformeaza si nu isi mai revine la normal. Gherghefele actuale de la Rogoblen sunt singura oferta de pe piata. Am incercat sa aflam un alt producator, dar nimeni nu se incumeta. Oare de ce?
Replica: Lucrul cu ghergheful,.by Victoria Popa (34 mesaje), la 24-02-2006 Din foarte mare entuziasm, pana mi-am cumparat unul, am lucrat 2 goblenuri fara gherghef. Nu mi s-a parut greu desi mi se atragea mereu atentia ca o sa stric goblenul. Nu le-am stricat pentru ca sunt o persoana destul de ordonata si atenta. Le-am lucrat cu atentie si au iesit. Am impuns cu acul la fel ca si la lucrul cu ghergheful, de 2 ori la un ochi. Cine spune ca prefera acest tip de lucru la un goblen, greseste total. Cum poate fi pierdere de timp daca iti place sa lucrezi un goblen? Daca iti place, il faci ,,ca la carte". Daca apreciezi ca este pierdere de timp, atunci de ce il mai faci? Mi-am cumparat apoi un gherghef de la Top Terra; acum am si 3 rame confectionate de cineva de diverse dimensiuni si as vrea sa spun celor care indragesc goblenul ca nu se compara lucrul pe gherghef cu cel fara.
Este o diferenta foarte mare. Goblenul se ,,simte" mai bine pe un gherghef. Este mult mai usor modul acesta de lucru. Mie, acum, mi se pare foarte simplu sa folosesc ghergheful, indiferent cat de greu ar fi el. Cu ajutorul gherghefului lucrul iese asa cum trebuie: curat, drept, nu e nevoie sa fie calcat, nici spalat. Ghergheful rotund nu este pentru goblenuri, ci pentru broderie. Un gherghef rotund cred ca ar dauna foarte mult unui goblen. Nici nu m-am gandit vreodata ca as putea coase un goblen pe un gherghef rotund. Ca sa ma credeti, va trimit o poza a ,,Liliacului" meu, terminat, inca aflat in rama gherghefului.
Replica: Liliacul tau by Admin TTT (4020 mesaje), la 25-02-2006 de pe gherghef mi-a adus aminte de primavara. Deosebit! Si frumos lucrat! Felicitari!
Replica: Folosesc ghergheful by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 28-02-2006 chiar de la primul goblen. Sunt convinsa ca fara gherghef micile noastre opere de arta n-ar iesi la fel de frumoase. Exista un singur impediment la gherghefurile comercializate de Rogoblen, acela ca sunt reglabile intr-o oarecare masura. La unele goblenuri m-am chinuit foarte tare sa le fixez, la altele treaba a mers foarte rapid, in functie de dimensiunile panzei. Dar cum dureaza ceva timp pana fac un goblen, pana la urmatorul goblen uit episodul neplacut cu fixatul in gherghef. Sa stiti ca totdeauna cand fixez un goblen folosesc si un patent si o surubelnita.
Replica: Ii multumesc, by Victoria Popa (34 mesaje), la 03-03-2006 Monicai pentru apreciere. Si am o intrebare pentru Claudia-Mihaela Dinu: de ce folosesti patentul si surubelnita pentru fixarea unui goblen pe gherghef? Nu se deterioreaza ghergheful? Eu fac asta foarte usor doar cu mana.
Replica: Victoria, by DINU CLAUDIA-MIHAELA (9 mesaje), la 05-03-2006 folosesc patentul si surubelnita pentru fixarea stransa a suruburilor. Cu mana nu se strang suficient de bine si ghergheful nu se deterioreaza.
Replica: Pentru Claudia, by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006 o imagine amuzanta pentru tine, manuitoare de patent si surubelnita!
Replica: Doresc by CRISTEA ALINA EUGENIA (4 mesaje), la 18-05-2008 sa adresez o intrebare firmei Rogoblen, in legatura cu ghergheful cod : GPD4-77.690, DMC 175 mm. Vreau sa stiu daca puteti sa faceti un gherghef si varianta pentru modele mici, mai ales pentru cele cu flori, la care este nevoie de un gherghef rotund mic. Imi place foarte mult modelul. Am avut si un model mic, dar l-am pierdut. Sunt multumita de ghergheful in forma de rama, dar am nevoie de unul rotund si modelul celui specificat, diametru mic.
Multumesc
Replica: Tot by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006 eu o sa-ti raspund, Alina. Gherghef DMC sau Anchor - nu sunt gherghefe realizate la TTT (Rogoblen) ci la firmele DMC, Anchor, Hemline si altele. Sunt gherghefe importate pe care Rogoblen le comercializeaza. Firmele de mai sus sunt firme renumite din strainatate ce produc ate si accesorii.
Cred ca trebuie sa cercetezi (adica sa masori) care ar fi marimea care te intereseaza si sa vezi la
Accesorii ce ti se potriveste ca sa comanzi ce ai nevoie.
Sper sa te descurci, daca nu, - revin-o si o descurcam impreuna.
Nu uita sa ne arati ce ai mai lucrat pana acum.
Replica: Gherghef. by CRISTEA ALINA EUGENIA (4 mesaje), la 20-05-2008 Multumesc pentru sfaturi. Am un model de goblen cu un trandafir pe care doresc sa il atasez la un mileu din macrame. Modelul de goblen este mic, in jur de 100 mm in diametru, iar ca sa folosesc un gherghef mai mare, ar trebui sa mai pun niste panza ca sa ajunga pana la marginile gherghefului. Sunt de acord si recomand ghergheful patrat, dar sunt cazuri, ca la mine acum, cand am nevoie de unul rotund, marime mica. Mai mult, acel model are un sistem de prindere foarte bun (nu strang nici un surub, nu fortez ghergheful ) si intinde foarte bine materialul.
Goblenuri lucrate sunt si inramate, dar inca nu le am pe PC.
Acum lucrez la modelul
Doamna si vagabondul, doar ca timpul nu prea imi permite sa il termin atat de repede pe cat as vrea. Promit ca voi posta si eu, macar o imagine cu unul din goblenurile lucrate.
Va multumesc, si tinem legatura.