Acum este 04 Aug 2026, 06:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Caut o gradinita in Bucuresti
MesajScris: 28 Mar 2012, 12:34 
Neconectat

Nume forum:1
In sectorul 1 traieste o familie in care ambii copii au Sindromul Down. Varstele copiilor sunt de 3 si respectiv 5 ani. Parintii ii iubesc foarte mult si nu vor sa ii instraineze din familie, dar traiul lor este foarte greu, deoarece singura lor sursa de venit este salariul de asistent personal al mamei. Rugamintea este urmatoarea: stie cineva o gradinita sau un centru de zi unde ar putea fi lasati copiii, pana se intorc parintii de la serviciu? Daca gasim un loc unde copiii pot fi lasati peste zi. prietena mea Elisabeta Trifan a gasit un loc de munca pentru tatal copiilor. Ei nu cer alt ajutor decat acesta, dar foarte impresionant este faptul ca nu se gandesc sa abandoneze copilasii, chiar daca ambii sunt speciali. Daca stiti gradinita sau centru, va rog sa ma contactati pe mine sau pe prietena mea la adresa de contact elisabeta.trifan@anpfdc.ro sau georgeta.bucur88@yahoo.com.

Va multumesc anticipat si va iubesc pentru ajutorul dat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Caut o gradinita in Bucuresti
MesajScris: 28 Mar 2012, 13:12 
Neconectat

Draga mea, teoretic acesti parinti ar putea sa isi inscrie copiii la orice gradinita. Legea chiar incurajeaza integrarea copiilor cu nevoi speciale in scolile de masa. Nu pot decat sa le urez noroc. Inscrierea prescolarilor incepe cu data de 1 aprilie. Nu stiu cum este in Bucuresti, dar la noi anul acesta sunt mai multe locuri disponibile in gradinite datorita faptului ca pleaca doua generatii la scoala.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Mar 2012, 17:04 
Neconectat

Din pacate, Ana, cei cu probleme speciale sunt ocoliti de anumite educatoare si gradinite, in pofida legii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Mar 2012, 18:39 
Neconectat

Ar trebui sa se intereseze daca in Bucuresti sunt gradinite care integreaza astfel de copilasi. Stiu ca la Iasi, desi sunt doua crese care au programe speciale pentru integrarea copiilor cu dificultati, gradinitele nu asigura pe mai departe programe similare pentru a ajuta la integrarea cu succes pentru acesti copii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Mar 2012, 20:30 
Neconectat
Site Admin

Am redirectionat si eu mesajul tau, Ileana, catre toate canalele pe care le cunosc.
In seara aceasta am primit urmatorul raspuns:

Buna seara,
Sunt mama a doi copii din care unul are Down.
Doamna Monica, am incercat cu doua gradinite de masa. In prima au fost cadrele foarte intelegatoare si l-au primit (Legea 448), iar eu le-am explicat sa se poarte cu el normal, dar sa nu aiba asteptari pentru ca ei sunt mai inceti in toate actiunile, deoarece au degetelele mai scurte si groase si din aceasta cauza tin creionul mai greu, scriu mai greu. Aici, copiii strigau cand il duceam dimineata "Fugiti, a venit ala bolnavu!".
L-am gasit jucandu-se in groapa de nisip singur, ca de obicei, dar am surprins copii care ii scoteau sapca si il loveau cu ea peste cap.
Stiti de cata putere ai nevoie sa duci copilul dimineata si sa il lasi intr-un astfel de loc?

A doua gradinita: il iubeau copiii, dar doamnele au fost sub orice critica, ne-au primit din cauza relatiei prin care am ajuns acolo. Am renuntat la serviciu (BRD GSG unde castigam bine si il puteam creste altfel decat acum) deoarece s-a dus sotul sa il ia de la gradinita si l-a gasit inghetat si plans pentru ca scapase afara. Daca il lua cineva de mana si il punea la cersit cum il mai gaseam? Daca iesea in strada si il lovea o masina, dupa ce numai eu stiu cat am luptat sa ramana in viata pana l-am operat de inima?
De aceea am vrut sa gasesc un loc potrivit pentru cei doi fratiori.
Am gasit acel loc la Gradinita Noriel care este condusa de o mama cu un baietel autist. Simt cu toata fiinta ca acela este locul potrivit pentru ei.
Multumesc din inima pentru implicare.
Sanatate si lumina.

georgeta.bucur88@yahoo.com

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Mar 2012, 08:38 
Neconectat

Monica, iti multumesc mult de tot. Conteaza ca ne pasa.

Am primit pe o lista urmatorul raspuns:

Buna seara,
Imi cer scuze ca nu am dat acest mesaj imediat ce doamna Marinescu Cristiana a rezolvat problema celor doi micuti, dar ii multumesc acum dansei si doamnei Mihaela Moros de la gradinita Noriel, care desi stie ca acesti parinti nu au bani momentan sa plateasca pentru cei doi puiuti, a spus ca ii accepta.
Sincer, din inima, simt ca acolo este locul lor.
Am tacut atatea ore deoarece am cautat o cale de a ajuta gradinita, de data aceasta cu ceva fonduri sau alimente. Am promisiuni care sper sa se materializeze.
Multumesc tuturor celor ce s-au implicat in diferitele forme.
Va multumesc si va iubesc.

Cu stima,
Georgeta Bucur

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Mar 2012, 10:52 
Neconectat

Ce ma bucura este faptul ca printre atatea ganduri rele si atata fuga dupa realizari materiale, mai exista si oameni care pun pe primul loc copilasii si viitorul lor.

Este bine ca exista o astfel de gradinita in Bucuresti si ma bucur tare mult ca cei doi micuti si-au gasit locusorul lor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: