Acum este 04 Aug 2026, 23:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Dipladenia sanderi sau Mandevilla splendens/sanderi
MesajScris: 08 Feb 2010, 09:24 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Dipladenia sanderi sau Mandevilla splendens/sanderi, by Admin TTT (4020 mesaje), la 07-02-2008

Replica: Cine ne poate spune mai multe by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 07-02-2008
despre aceasta floare? Este adevarat ca infloreste de primavara pana toamna?Am vazut ca sunt multe soiuri in culori diferite.

Replica: Eu by Doi na (598 mesaje), la 07-02-2008
ma pricep la animale mai mult, dar nu neg ca mi-ar placea sa am si o astfel de floare drept companion. Este o floare de ghiveci, nu? Cum se numeste la noi? Nu are si o denumire populara? Angela, ajutor!

Replica: Pana o sa aflam mai multe, Doina, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 08-02-2008
sa ne mai rasfatam cu cateva imagini.

Replica: Si galbena. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 08-02-2008

Replica: Iata ce-am gasit: by Angela Buzemurga (4 mesaje), la 08-02-2008
Plante de interior - Dipladenia sanderi Denumire stiintifica: Dipladenia sanderi sau Mandevilla splendens/sanderi
Familie: Apocynaceae
Origine: Bolivia si Brazilia sunt tarile de provenienta ale acestei plante deosebite.
Aspect si prezentare: Denumita si iasomia braziliana, dipladenia este o planta agatatoare, tip liana. Necesita o scarita de lemn sau un cerc metalic. Poate fi dirijata prin taieri periodice si sub forma de tufa, caz In care la inflorire va avea aspectul unui frumos buchet. Fiind o planta perena, frunzele cu aspect lucios, de un verde inchis, uneori cu o tenta rosiatica, se pastreaza si in anotimpul rece. Florile sub forma de trompeta, pot imbraca, functie de varietatea de care apartin, diverse nuante de roz, alb sau rosu.
Alte informatii se gasesc pe Google.V-am pupat.

Replica: M-am dumirit cam tarziu ca nu esti, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 08-02-2008
Angela, Floare de Cires si de aceea intru grabnic sa iti urez bun venit pe forumul nostru.
Te invitam chiar sa iei loc pe bancuta langa noi.

O intrebare suplimentara referitor la subiect. Letitia ne arata o floricica din asta (nici sa o scriu nu pot, dar sa o pronunt!) si galbena, iar tu nu amintesti nimic despre aceasta.
P.S. Angela, nu uita sa indici sursa daca iei informatii din alta parte si le scrii aici. Este regula valabila pentru toate forumurile.

Replica: Un by Valery Antemie (768 mesaje), la 09-02-2008
iris pentru Gargarita Blue.

Replica: Multumesc Valery pentru iris, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 09-02-2008
si pentru pps-ul cu toamna. Este o frumusete. Doruletz, este la fel de frumos ca cel cu irisi.

Replica: Doruletz Mic, by Angela Buzemurga (4 mesaje), la 10-02-2008
eu am specificat ca informatia este de pe Google.
Multumesc pentru primire pe forum. Va multumesc tuturor gargaritelor care v-ati amintit de mine.
Va pup.

Replica: Google by Maria Zanfir (584 mesaje), la 10-02-2008
nu-i suficient. Cu el, cauti. Cand vii aici la Rogoblen, ai scris sus adresa, uite asa:
http://www.rogoblen.ro/
Cand iei ceva de undeva, te uiti sus de unde ei si selectezi cu mouse si apesi in acelasi timp pe tastele Ctrl si C.
Cand vii aici, dupa ce scrii, te uiti sus, faci cum am spus si apoi, vii aici si apesi in acelasi timp pe tastele Ctrl si C.
Uitati ce am gasit cu Maria.

Replica: Dipladenia. by angela draganoiu (447 mesaje), la 11-02-2008
Am sa mai caut si eu prin cartile mele cite ceva despre ea. Este o planta deosebita.
Problemele mele s-au mai linistit si pot sa ma ocup de plante din nou.
Va pup pe toate si sa auzim de bine.

Replica: Dpladenia. by angela draganoiu (447 mesaje), la 12-02-2008
Este o planta originara din Bolivia si Brazilia, denumita si iasomia braziliana si este o planta de tip liana si are nevoie de sustinere pe o scarita sau un cerc metalic.
Florile au forma de trompeta si pot fi albe, roz sau rosii si apar incepind cu aprilie si pina pe la sfirsitul lui septembrie.
Frunzele sint lucioase, de un verde inchis si uneori au o nuanta roscata.
Din cauza conditiilor din Romania nu poate fi cultivata decit in interior. Primavara tirziu poate fi scoasa afara, iar la primul inghet trebuie readusa in interior.
Lumina este un element important pentru Dipladeina insa nu trebuie sa-i cada direct pe frunze. Vara, pe timpul arsitei, trebuie umbrita usor,. Cu toate acestea pentru a inflori abundent are nevoie de minim 5 ore de soare zilnic.
Un alt element important este caldura care ajuta planta sa infloreasca abundent, dar trebuie ca umiditatea atmosferica sa fie la cote inalte pentru a nu favoriza aparitia daunatorilor. Iarna planta intra in repaos si trebuie tinuta intr-un loc racoros si luminos.
Foarte important este udatul Dipladeniei. In perioada de vegetatie se face treptat de la foarte putin la sfirsitul iernii pina la abundent pe perioada verii cind planta are nevoie nu numai de umiditate atmosferica, dar si in pamintul din ghiveci.
Se poate folosi un ingrasamint cu continut ridicat in potasiu, ca cel pentru trandafiri. Insa indiferent de ce fel de substrat este in ghiveci acesta trebuie sa contina o cantitatea mare de mranita pentru ca planta consuma foarte multe elemente nutritive pe timpul infloririi.
Inmultirea se poate face prin lastari semilemnificati, recoltati de primvara pina vara tirziu, tinuti in conditii de umiditate si caldura ridicate.
Deoarece dipladenia este o planta sensibilia la umiditatea din sol, iarna trebuie udata ponderat, aproape cu zgarcenie.
Primavara trebuie taiate virfurile firave crescute peste iarna pentru ca planta sa lastareasca frumos.
informatiile le-am luat de pe internet de pe mai multe adrese.

Replica: Angela-Floare-de-Cires, by Parvu Irina (61 mesaje), la 13-02-2008
poate scrii si daca ai vazut pe undeva de cumparat aceste frumuseti.
Uite, te mituiesc cu un cos cu roze si cu inimioare (ca, deh! maine este Sfantul Valentin)

Replica:Dipladenia. by angela draganoiu (447 mesaje), la 14-02-2008
Cum o vad pe undeva va anunt. Sa spun cinstit si mie imi suride un exemplar ca as avea conditii s-o cresc.
Plante, in general, cei din Bucuresti, puteti gasi la Romstall Garden. Ei sint specializati in plante, dar mai puteti gasi pe la toate supermarketurile.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: