Acum este 03 Aug 2026, 11:37

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Spathiphyllum sau crinul pacii
MesajScris: 11 Feb 2010, 10:15 
Neconectat

Nume forum:1
Spathiphyllum sau crinul pacii. by angela draganoiu (447 mesaje), la 23-07-2007
V-am promis date despre aceasta minunata planta.

Originar din America Centrala si Columbia, Spathiphyllum (Crinul pacii) este o planta cu frunzis persistent sub forma de tufa si flori tipice familiei Araceae. In general, planta are cam 30 cm inaltime, exceptie facand doar varietatile de talie mijlocie si mare (peste 60 cm) precum Mauna Loa, Giant, Sensation, Pallas, etc. Florile de culoare alb-crem (de forma unei spete), cu parfum delicat apar primavara, dar si toamna in multe cazuri. Ele dureaza cam 5 saptamani. In ultimii ani cultura de Spathiphyllum s-a extins pentru producerea de flori taiate. Pentru ca este o planta cu vegetatie permanenta, iarna are nevoie de temperaturi de cel putin 15 gr C si de un loc luminos.

Vara insa nu trebuie tinuta direct sub razele soarelui. Alegeti un loc semiumbros si cu temperaturi moderate. Udarea plantei trebuie sa se faca regulat. Cantitatile de apa nu trebuie sa fie excesive, doar atat cat pamantul de la suprafata ghiveciului sa fie reavan. Spathiphyllum prefara atmosfera umeda si solul poros, format din pamant de frunze, turba, ace de brad, mranita si putin nisip. Inmultirea plantei se face prin divizarea cu grija a tufei si transplantarea ei in alt ghiveci. Fiecare segment folosit pentru transplantare trebuie sa aiba cel putin 2-3 frunze si rizomi intregi. Daca temperatura camerei in care se afla planta scade, se va reduce si cantitatea de apa folosita la udare. Fertilizarea solului se face de primavara pana toamna, de doua ori pe luna cu solutii minerale (0.15 - 0.2%).

Replica: Multumesc, Angela. by Tudorancea Rodica (262 mesaje), la 03-08-2007
Uite cat de mica este lumea. Am dat cautare pe google Spathiphyllum si uite unde am ajuns. Pe forumul meu preferat. Drept care iti multumesc.

Replica: Spathiphyllum by angela draganoiu (447 mesaje), la 08-08-2007
Cu placere, Rodica. Sper ca cele scrise de mine sa-ti fei de folos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: