Acum este 28 Mai 2026, 09:32

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Jacaranda - copacul cu flori albastre
MesajScris: 16 Feb 2010, 10:57 
Neconectat

Nume forum:1
Jacaranda - copacul cu flori albastre, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 20-07-2008
Am citit mai demult o carticica in care eroina principala era fascinata de copacii infloriti de jacaranda. Cum mi s-a parut interesant, iar numele copacului suna exotic bineinteles am cautat pe net. Sunt o splendoare.
Foarte multe informatii nu am gasit, cel putin nu in limba romana. Este originar din America Centrala, creste in zonele tropicale si subtropicale. Il mai putem intalni in Australia, sudul, Italiei si Africa.

Replica: Jacaranda - copacul cu flori albastre, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 20-07-2008

Replica: Jacaranda - copacul cu flori albastre, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 20-07-2008

Singurele informatii in limba romana le-am gasit pe www.gradinamea.ro: http://www.gradinamea.ro/

Denumire stiintifica

Jacaranda

Denumire populara

Jasmin

Specii si varietati

J. Mimosaefolia (J. Ovalifolia)

J. Mimosaefolia este singura specie cultivata ca planta de interior. Are aspectul unui arbore cu foliajul asemanator ferigilor. Desi mari, frunzele sunt delicate. In locurile de bastina planta este spectaculoasa prin florile sale albastre.

Ingrijire

Se simte bine in camere calde si bine luminate, chiar cu soare direct. Nevoia de apa este moderata. Vara frunzele trebuie pulverizare frecvent. Transplantarea se executa numai daca este nevoie, primavara.

Varietatea cu flori albe este foarte rara.

Replica: Sunt superbe, by Petroi Ana-Maria (1261 mesaje), la 20-07-2008
florile acestiu copac. Oare cum miros?

Replica: Am, by Ioana Manescu (142 mesaje), la 20-07-2008
inteles de pe un forum in limba engleza ca miroase a honey&piss, adica a miere si pipi!

Replica: Jacaranda, oare ce-o fi insemnand? by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 12-08-2008
M-a surprins graba cu care ati trecut peste acest subiect. Pe mine ma fascineaza copacul acesta cu flori albastre si ma chinuie intrebarea: oare nu se poate aclimatiza?

Replica: Jacaranda - copacul cu flori albastre, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 12-08-2008
Nu am trecut in graba peste subiect, Letitia, dar s-ar parea ca nu a starnit interes. Pe mine ma fascineaza. Nu stiu daca se poate aclimatiza, dar din cate am citit poate fi cultivat ca planta de interior. Am gasit foarte putine informatii in limba romana.

Replica: Te inseli, Nico., by Admin TTT (4020 mesaje), la 12-08-2008
Daca nu ai un reply nu inseamna ca subiectul nu este citit. Monitorizand, acest subiect a fost vizualizat de 38 ori.

Jacaranda este un copac superb si am o vaga indoiala ca nu ar fi naturalizat in Romania. Eu am vazut acest copac in mai multe locatii, inclusiv in apropierea Focsaniului. Din pacate nu am facut si fotografii. Daca mi se va intampla ca la anul sa il regasesc, chiar am sa fac fotografii. Doar ca cel pe care l-am vazut eu, este mult mai palid la culoarea florilor. Banuiesc ca si compozitia solului are un cuvant de spus, la fel ca la hortensii.
Daca eu am un Albitzia aclimatizat (iata raspunsul si la intrebarea Mariei-Ra, din topicul tau Copaci de basm, Letitia), dar si un kiwi (primit de la Gargarita Elvira) care se descurca binisor in climatul nostru, de ce nu ar exista si Jacaranda?

In imagine, florile Albitziei ce seamana cu o creasta de cocor.

Replica: Jacaranda - copacul cu flori albastre, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 12-08-2008

Ma bucur ca subiectul a fost vizualizat de atatea ori. Imi cer scuze Monica, dar asta a fost impresia mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: