|
Acum este 06 Iun 2026, 06:05
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 08:59 |
|
Membru din: 01 Dec 2004, 22:53 Mesaje: 13488 Locatie: Italia Nume forum:1
|
|
Mona, fava este o fasole cu boabe mari, din cautarile mele nu am reusit sa gasesc o alta traducere pentru acest tip de leguma. Din pacate, este foarte periculoasa pentru cine sufera de deficit G6PD sau favism, cum se mai spune in italiana. Este o boala genetica, iar in momentul in care se consuma aceste legume, se declanseaza o criza hemolitica, iar singura cura este transfuzie imediata de sange. Sunt cazuri in care si mazarea da aceleasi reactii, alaturi de un sir lung de medicamente. Din pacate, nu poate fi diagnosticata decat printr-o analiza de sange si poate aparea oricand, chiar daca ani la rand nu s-a avut nici un simtom. Eu, personal, nu le recomand nimanui care nu le-a consumat pana acum caci riscul este foarte mare.
_________________ Ralu - Gargarita-Inspiratie-Divina Gargarita anului 2010-2011 Gargarita anului 2011-2012
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 10:31 |
|
Membru din: 21 Feb 2007, 10:37 Mesaje: 12780 Locatie: Calarasi Nume forum:1
|
|
Draga Veronica, acum pot spune ca pamantul este destul de bun. Am adus pamantul de langa canal ca aici sunt numai pietre. Arunc mereu balegarul de la cai si gaini. Multumesc mult pentru urari. Draga Mona, eu folosesc mai rar aceste boabe. Al meu barbatel mananca fave verzi cu branza. Sper sa poti avea si tu gradinuta ta. Draga Ralu, nici eu nu stiam de acest tip de boala. Multumesc. Draga Michela, cand vad mesajele tale ma gandesc la Dr. Quin. Oare semeni cu ea? Va pup dulce.
_________________ Ovidia - Gargarita-Metafora-Florilor
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 10:42 |
|
|
|
Michela, aceasta boala o are Dario si nu stim de la cine a mostenit-o. Se traieste cu ea fara probleme, doar ca ochii trebuie sa fie in patru toata viata. Sa aveti o zi frumoasa.
_________________ Ralu - Gargarita-Inspiratie-Divina Gargarita anului 2010-2011 Gargarita anului 2011-2012
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 10:44 |
|
|
|
Imi pare rau draga Ralu. Sper ca puisorul tau sa nu aiba probleme niciodata. Pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Dragut Raluca
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 14:07 |
|
|
|
Michela, aici se fac teste de sange pentru bolile genetice printr-o analiza inainte de iesirea din spital, dupa nastere. Sangele se trimite la Verona la un institut special unde se ocupa cu aceste analize si, in cazul in care sunt probleme, te cheama cam intr-o luna, o luna jumatate, pentru a te anunta de rezultate. In cazul in care o analiza este pozitiva de vreo boala, se reface analiza pentru a fi sigura si se face colocviul cu doctorul pediatru in spital, pentru a explica riscurile, dar si pentru a furniza lista medicamentelor si alimentelor interizise. Dupa cum am observat, exista si in Romania aceasta boala, mai rara ce este drept.
Ovidia, multumim de grija si noi speram sa nu o simta niciodata.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 16 Iun 2011, 17:35 |
|
|
|
Draga Dr. Michela nu conteaza culoarea pielii ci doar ce ai in cap. M-a amuzat teribil povestea ta. Si tatal meu este creol cu parul negru dar eu am tenul alb ca mama. Pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ganea alina
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 17 Iun 2011, 16:31 |
|
Membru din: 13 Feb 2010, 11:56 Mesaje: 4546 Locatie: Italia Nume forum:1
|
|
Din ce imi amintesc si dupa cum se numeste prin partile Moldovei, unde m-am nascut si am crescut, fava de aici este bobul romanesc. Imi amintesc de la bunica care punea pastai de bob (ca pastaia verde, nu apuca sa se maturizeze) in ciorba cu verdeturi si era foarte bun. In Italia, bobul matur (dar nu uscat) se mananca cu ou (ca o omleta sau ca si cartofii prajiti amestecati cu ou, chiar si in amestec cu mazarea verde sau cartofi) sau fiert, iar in farfurie alaturi se pune un sos de menta (menta, usturoi, ulei de masline, un pic de sare, cateva boabe de bob fiert si putina zeama pentru a facilita mixarea si a deveni mai moale. Se mixeaza tot pana devine un sos). Mie imi place in ambele variante. Am citit ce ai scris Ralu, nu mi-am imaginat cat rau poate face si imi pare rau ca trebuie sa te confrunti cu asa ceva. Sanatate puiului tau si pupici pe obrajori.
_________________ Alia - Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 18 Iun 2011, 10:33 |
|
|
|
Draga mea, Dr. Quin, sora tatalui meu este blonda cu ochi albastri si fratii din partea bunicii mamei. Eu la trasaturi semnan mai mult cu cea din urma. Pup dulce.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gogu mimi-ovidia
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 19 Iun 2011, 22:06 |
|
|
Dovlecel: 
|
|
| Sus |
|
 |
|
ilyes alina ramona
|
Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul Scris: 21 Iun 2011, 22:01 |
|
Membru din: 29 Apr 2009, 02:35 Mesaje: 1610 Locatie: Lugoj Nume forum:1
|
Spanac:  Busuioc:  Visine:  Mere:  Piersici:  Struguri: 
_________________ Gargarita-Primula-de-Seara
|
|
| Sus |
|
 |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|