Acum este 16 Apr 2026, 00:17

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit la TTT
MesajScris: 25 Mai 2012, 14:57 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Dec 2012, 16:11 
Neconectat
Site Admin

Euphorbia (craciunita creata):

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Dec 2012, 16:30 
Neconectat

Deosebita craciunita voastra, Monica.
Sincer, nu ma omor dupa aceste Euphorbii, dar aceasta este super. Sa va incante multa vreme cu culorile ei.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 20 Dec 2012, 18:37 
Neconectat
Site Admin

Draga mea, Angela, sunt tare gingase. Desi le gazduim langa cele comune, ceva nu le prieste, in sensul ca au cam ramas fara frunze. Chiar ma gandesc sa butasesc unul-doi lastari, poate am noroc cu o noua generatie.
Multumim pentru urari.

Cu o calda imbratisare,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2013, 13:36 
Neconectat

Draga Monica in primul rand iertare pentru raspuns cu intarziere.
In al doilea rand, cum ti-am spus, Euforbiile sint tare mofturoase in sensul ca le trebuie o anume umiditate atmosferica, iar la voi nu se pune problema, udare cu masura cat sa aiba pamantul umed, dar nu foarte tare ca putrezesc, iar temperatura trebuie sa fie mai scazuta si la mine este mult prea cald. De aceea nu le mai cumpar. Eu nu pot sa le asigur conditiile pe care le vor si de cate ori am avut, au murit fie de prea multa uscaciune a aerului si au facut paianjeni rosii, fie le-am udat prea tare si au chelit si iar mi-au murit. Sint o mare pacoste, dar tare frumoase.
La voi este posibil sa fi avut prea multa apa la un moment dat si de aceea sa cheleasca, ori lumina. Zau ca nu stiu cu plantele acestea.

Angela, multumesc pentru sfaturi.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 23 Ian 2013, 20:09 
Neconectat

Monica, in fiecare an de Craciun primesc cate o astfel de Craciunita si sa stii ca ma confrunt cu aceeasi problema ca tine de fiecare data. Anul acesta a rezistat mai mult (inca mai are flori si frunze), insa tot acestui sfarsit estw destinata. Sunt multe persoane pe care le cunosc aici si se plang de acest lucru. Unele, dupa trecerea sarbatorilor o planteaza direct in pamant, in gradina insa foarte rar se prind. Vecina mea are una de vreo 2-3 metri, a fost mai norocoasa. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu cand o primesc o ingrijesc cum pot sa-i prelungesc viata, caci stiu ca tot imi va muri.
Cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 24 Ian 2013, 13:42 
Neconectat

Draga Alia, aceste plante sint sensibile la temperaturi ridicate; le-ar trebui o temperatura ambientala mai scazuta, undeva pe la 15 grade, insa in apartamentele noastre nu prea este posibil asa ceva si asta este cauza pentru care mor atat de repede. Ai zice ca sint plante "de unica folosinta", iertata-mi fie exprimarea. Aceleasi probleme le-am avut si cu azaleele carora nu le place o temperatura mai mare de 15 grade. Toate sint plante de munte deci...
Le-ar trebui umiditate atmosferica mai ridicata, pamantul sa fie nici prea umed nici prea uscat. De prea multa apa putrezesc, de prea putina se usuca. Daca aerul este uscat fac paianjeni rosii care le omoara. Vezi cum ai da-o tot rau este cu ele si cu toate astea sint atat de frumoase ca uneori nu ma pot abtine si cumpar pentru ca apoi sa-mi para rau.
Ceea ce numesti tu, si te rog sa nu te superi pe mine ca spun pentru ca sint multi care cad in eroarea asta, deci ceea ce numesti tu "flori" sint de fapt niste bractee care se coloreaza in rosu sau alb-bej; florile acestei plante sint mici si neinteresante. Sint acele mici puncte din mijlocul smocului de frunze rosii.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2013, 12:11 
Neconectat

Foarte frumoasa, draga Monica.
Si eu am incetat sa le mai cumpar pentru ca nu se pastreaza de la an la an.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2013, 15:49 
Neconectat
Site Admin

Dragele mele, Alia si Lenuta, am unele euphorbii ce au implinit la noi cam 3-4 ani. Sunt din cele obisnuite si nu le-am mai mutat locul. Au ramas pe pervazul unei ferestre situata pe Est. In afara de suplimentat ceva pamant, in fiecare an, si ingrasamant periodic, nu am facut nimic altceva. Au crescut in tufa inalta si cand imi spun ca mor, cand ca traiesc. Cand le privesc imi spun ca ele sunt totusi niste luptatoare daca au trait atatia ani in ghiveci.
Cele crete sunt in continuare in suferinta. Le-au cazut frunzele verzi, au ramas doar cele colorate.
Angela, fiindca aveam atatea flori (le-am pierdut numarul de mult), nu pot sa asigur fiecareia conditiile ideale. Observ insa ca unele ma inteleg si continua sa vietuiasca spre bucuria mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2013, 16:21 
Neconectat

Este prima data cand vad o craciunita creata. Nu stiam ca exista si imi place foarte mult.
Stiu ca sunt fori foarte sensibile si va doresc sa reziste si sa va bucurati de culorile ei si iarna viitoare.

Multumim Mona.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 288 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: