Acum este 16 Apr 2026, 23:51

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 47  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Gradinaritul
MesajScris: 11 Iul 2012, 10:29 
Neconectat

Nume forum:1
Ei si-acu, am sa va prezint personajele gradinii mele de apartament.

Cartoful dulce

Mazarea

Rasadurile de ardei capia

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:31 
Neconectat

Draga Iulia, la noi '' portolacii '' se numesc flori de piatra. Sunt superbe si am in intentie sa-mi iau si eu, sa-mi pun anul viitor, mai ales la poarta pe cele doua laturi ale santului de scurgere a apei din fata portii . La noi mai toti vecinii au puse flori din aacestea la poarta si parca mai opresc iarba sa cresca sau doar mi se pare mie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:35 
Neconectat

Samburele de avocado, care a pocnit si din care asteptam sa iasa o mladita.

Rsadurile de physalis. Sper sa reusesc sa le aduc la maturitate.

Capsuna mea, din care sper ca macar la anul sa pot gusta un fruct.

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:38 
Neconectat

Lamai

Grapefruit

Mango

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:41 
Neconectat

Gladiole

Urzica

Fuchsia, doar una din ele. Mai sunt vreo 2 prin casa.

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:46 
Neconectat

Lacrima Maicii Domnului (Hoya)

Coroana lui Isus si Crotonul

Muscatele

Trandafirul japonez

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 10:54 
Neconectat

Si coltul verde din sufragerie, unde troneaza busuiocul alimentar, cimbrul, rozmarinul, alaturi de violetele de Parma, o fuchsia si crengutele taiate de la coroana lui Isus pe care le-am pus la scos radacinute.

Ar mai fi un trandafir chinezesc sau japonez, nu sunt sigura, roz, dar pe care am sa vi-l aduc sa-l vedeti cand este tot numai o floare. Asta cu conditia sa-l si prind inflorit. Florile tin o zi, maxim doua (sunt flori cu cate o singura petala, nu este batut) si are "prostul obicei" de a inflori in week-end, atunci cand de obicei noi suntem plecati la tara. Dar il prind eu!

Si-ar mai fi si un soi de cale, dar care nu fac deocamdata decat frunze, n-am vazut inca nici o floare de la ele.
Si inca doi pui de kalanchoe, dar pe care abia i-am pus in pamant, asa ca mai avem de asteptat pana la minunatele flori.

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 12:20 
Neconectat

Am uitat sa va spun ca din Turcia mi-am adus un mandarin altoit si un maslin care are 10 masline. Avea turcul in gradina un copacel cu o creanga de portocal si una de mandarin de un metru inaltime, inflorit ca o mireasa pe care cerea 60 de lire (120 ron), dar nu a avut loc in masina ca-l luam cu ochii inchisi.
Draga mea Iulia, spune-mi cum ai reusit sa prinzi atatea plante deosebite: mango, avocado, cartof dulce, physalis. Spune-mi si mie tehnica pe care ai folosit-o. Mi-am dorit si eu un pui de banan, dar nu am gasit in Turcia si un curmal, dar pe ala stiu cum sa-l prind, asa ca voi manca niste curmale si pun samburii la incoltit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 14:31 
Neconectat

Draga mea, toate tehnicile le-am invatat uitandu-ma pe internet, la filmulete de genul: how to grow avocado indoors (cum sa cresti avocado in interior). Majoritatea explica de-a fir a par, live, cum se procedeaza.
Pentru banan, din cate am gasit eu pe net trebuie ori seminte ori copacelul sa-l iei gata crescut. Cu curmalul eu am incercat din seminte si inca n-am reusit sa prind nimic. Am mai incercat si cu ananasul, insa greseala mea a fost ca l-am pus direct in pamant si el de fapt trebuia pus in apa ca sa prinda putere radacinutele. Dar nu ma dau batuta. Urmeaza sa o iau de la capat.
Avocado, mango, cartoful dulce, lamaiul, grapefruit-ul si physalis-ul le-am prins din seminte. Pentru avocado, mango si cartoful dulce am urmat tehnicile de pe internet de care-ti vorbeam mai sus. La lamai si grapefruit, sambureii i-am curatat de cojita aceea mai tare, care de fapt protejeaza samanta. Sunt cam alunecosi si mi-au dat ceva batai de cap, dar a mers pana la urma. Iar cu physalis-ul, pentru ca este foarte mic fructul, de marimea unei cirese, am bagat bobita in gura si cu degetul, de pe limba, am luat cateva seminte si le-am pus in pamant. Si peste o saptamana m-am trezit cu rasadurile acelea. Este drept ca am facut si aici o greseala, dar omul din greseli invata. Firicelele erau in alt vas si 8 la numar. Am facut prostia cred sa le transfer prea devreme intr-un vas mai maricel (am considerat eu, cica sa aiba mai mult loc) si din 8 am rams cu 3. Cinci din ele s-au ofilit. Insa sunt bucuroasa si sper sa ma pot bucura macar de acestea 3.
Sper sa te fi lamurit cat de cat. Daca vrei sa mai stii ceva, nu ezita sa intrebi.
Pupici racorosi,

Răcoarea serii
peste fânul din car
odihnesc stele...

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Iul 2012, 14:42 
Neconectat

Lamaiul, grapefruitul, portocalul, madarinul trebuie altoite cand tulpinitele de ingroasa cat creionul, aproximativ dupa un an. Eu am prins curmal din sambure pus in apa si a incoltit, dar l-am pierdut dupa 3 ani din cauza ca i-am pus prea multa apa. Am sa ma duc si eu sa ma uit pe net cum se obtin pui de avocado, mango si alte fructe exotice. Pur si simplu din curiozitate sa vad ce iese.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 47  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: